Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערן,

בכל הקשור לכוח, הוולוסטר לא מרגישה אנמית - אפילו לא עם התיבה האוטומטית (עשיתי עליה נסיעת מבחן).

לגבי הפוקוס:

מבחינת אבזור - היא באמת מאוד נחמדה, יש לה יתרונות ויש לה חסרונות ביחס לוולוסטר.

מבחינת כוח - הפוקוס אפילו על הנייר היא יותר חלשה. וגם פחות חסכונית מהיונדאי.

מבחינת בגאז' - לוולוסטר יש 100 ליטר יותר נפח מאשר לפוקוס גרסת 5 דלתות (אני לא אקנה סדאן/סטיישן כי הן גדולות מדי).

ובנוסף לכל אלו - זו עדיין פורד... לא לגמרי ברור לי רמת האמינות שלהם, לעומת יונדאי שבינתיים התייצבו במקומות הראשונים מבחינת אמינות.

וגם סתם לא בא לי על פורד כהגדרה (לא יודע, פשוט לא רואה את עצמי נוהג בפורד).

לגבי כמות הילדים, מה שיבוא יהיה מבורך, אבל כמובן אין לדעת. אבל זה ה"סיכון" שאני מוכן לקחת :)

כרגע אני יכול להרשות לעצמי רכב ספורטיבי כי אני עדיין לא "התמסדתי" לגמרי, אלא רק בתחילת דרכי.

אגב לגבי מחיר - בינואר, למיטב ידיעתי (וגם על פי מה שנאמר לי ביונדאי), צפוי להיכנס מבצע חבר, שיוזיל משמעותית את הוולוסטר (בין 5 ל-10 אלף שקל הנחה!), מה שאוטומטית יעיף מהתחרות עוד כמה דגמים נוספים (כולל את הפוקוס).

ערן - אתה יודע בדיוק כמה זמן אני כבר מתלבט על רכב, ובינתיים זה היחיד שהצלחתי "להתקבע" עליו :roll:,

כל השאר נראים לי כמו פשרות גדולות מדי. וכאן יש קצת מכל העולמות - והכי חשוב - זה רכב שכיף להיכנס אליו בבוקר!

בברכה!

יונתן.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איבזור, ייחודיות (עד כמה שאפשר כי במרץ-אפריל נראה עוד המון כאלה), מראה יותר מושך, מעט יותר חזקה. זה למה כן ולוסטר ולא פוקוס :wink:

אגב, אם לא קראת אז - הוא מחפש רכב לשנים הקרובות יותר, משמע אם יהיה לו ילד או שניים, הם יהיו צוציקים (בני 3-5 שנים). אח"כ הוא כבר ישתדרג לרכב אחר, כך שהולוסטר בהחלט תספק אותו בעניין הזה. רק לבדוק אם עגלת תינוק נכנסת בתא מטען!

נ.ב

יונתן, גם אני עשיתי את אותו הניסוי - התיישבתי במושב הנהג, כיוונתי את הכיסא שיהיה לי נוח ונכנסתי מאחורה. היה לי המון מקום מאחורה, יותר ממשפחתיות קומפקטיות ובהחלט יותר מסופר מיני.

מה קורה במרץ-אפריל כך שפתאום נראה המון כאלה?

פורסם

זו בדיוק התשובה שרציתי ממך :-P

עכשיו אתה מבין שאתה כבר נעול על האוטו והחששות שיש לך הם סתם בגלל שהפחידו אותך טיפה? :wink:

רק נשאר לומר לך להתחדש ורק אל תקנה אותה בצבע מוזר מדי :?

נ.ב

אני עדיין הייתי ממליץ על הקטע של נסיעת מבחן עם עגלה וכיסא תינוק :idea:

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
מה קורה במרץ-אפריל כך שפתאום נראה המון כאלה?

מגיע המשלוח הבא של הולוסטר, ועד כה יש דיי הרבה הזמנות (אני אישית מכיר כבר כ-10 אנשים שהזמינו).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

גם בגרסאות הידניות וגם באוטומטיות (כפולות מצמדים) הפוקוס 5 דלתות והסיאט לאון נותנות תמורה עדיפה על הוולוסטר.

אמנם העיצוב פחות "ספורטיבי" אבל עדיין שתי האופציות הללו נראות מצוין, יש להן מספיק דלתות, איכות ההרכבה שלהן טובה יותר, חומרים עדיפים וכו'.

חוץ מזה - נהגתי על שלוש האופציות הנ"ל, ומבחינת גמישות המנוע (לאון 1.2 ידנית או 1.8 DSG, פוקוס 1.6, ולוסטר 1.6), חדירת רעשים ותחושת איכות כללית, הפוקוס והלאון עדיפות.

אם אתה מוכן להתפשר מעט על העיצוב והפוזה בשביל כל היתרונות הללו ועל מנת לקבל רכב יותר טוב, אני אומר לוותר על הוולוסטר.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

וולוסטר הוא רכב מגניב למי שצריך את המושב האחורי פעם ב... ולא למשפחה צעירה עם מגמת התרחבות. אתה תצטרך לקבע את המושב קרוב לדלת האחורית וכך אי אפשר יהיה להכניס עוד מבוגר (או ילד) למושב האחורי. אגב, קראתי באחד ממבחני הדרכים שגם צריכת הדלק של הוולוסטר גבוהה במיוחד. לדעתי, בתקציב של 100 אלף שקל למשפחה צעירה הייתי לוקח סיאט איביזה סטיישן עם מנוע TSI חסכוני לאללה. נכון שהיונדאי מגניבה כזאת, אבל זה עובר בשלב כלשהו ואתה צריך להישאר עם רכב שימושי ויעיל ולא רק יפה

We are the Human Race

פורסם

"צודק", כי האיביזה מאוד מרווחת למשפחה. לא! ואגב המדידות שערכו לולוסטר הם בתנאים תובעניים ולכן יצא צריכה של 1 ל9.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

עושה רושם שכל מי שהגיב כאן הוא:

א. לא בעל ילדים.

ב. בעל ילדים גדולים, ולא ממש זוכר את הלוגיסטיקה של תינוקות.

ג. בעל ילדים קטנים ולא ממש השקיע מחשבה בתגובה.

בכל מקרה דעתי היא שניתן אולי להסתדר עם וולוסגי, אבל זה יהיה סיוט כבר מהרגע הראשון.

קודם כל נתחיל בזה שלמושב שמאחורי הנהג תהיה גישה אך ורק דרך דלת הנהג, פשוט אין סיכוי לעבור מאחורי סל-קל, הוא מגיע עד הכיסא הקידמי!

כאשר יש תינוק, סידורי הנסיעה משתנים, פתאום אתה מגלה שאחד ההורים בדרך כלל יושב מאחורה עם התינוק (לרוב זאת האישה :wink:), אני מניח שזה לא יהיה תענוג גדול להכנס כל פעם דרך דלת הנהג למושב האחורי.

המושב האחרוי יהיה בכל מקרה צפוף מאוד, זאת עקב הסידור של 4 מושבים מאחור. כאשר יש תינוק, מצטרף אליו "תיק תינוק", זהו תיק בגודל שלא מבייש מזוודת סמסונייט ומכיל בתוכו כל טוב לטיפול בתינוק (אוכל, חיתולים, בגדים, צעצועים...). את התיק הזה האמא לוקחת איתה לכל מקום בחרוף נפש, עכשיו תחשוב איפה יהיה לו מקום במושב האחורי, בין הסל-קל להורה?

לפי התמונות (אין לי ניסיון) נראה כי לוולוסגי יש מפתח דלת לא גדול, מה שיקשה מאוד את מלאכת הכנסת התינוק לסל-קל (הקשה בלאו הכי), לא כיף.

תא המטען יכול להיות גדול על הנייר, זה לא אומר שהוא יהיה שימושי במיוחד, הדרך היחידה לבדוק זאת היא ע"י ניסוי. תבקש מחבר לבוא איתך לסוכנות עם עגלה ממוצעת + אמבטיה ותבדוק אם היא נכנסת.

מקום בתא המטען לקניות + עגלה + אמבטיה (עריסה של העגלה שעושים בה שימוש בחצי שנה הראשונה) לא יהיה לך.

את הקניות ככל הנראה תזדקק לפזר בשאר הרכב, דבר שיהיה קשה מאוד בסידור דלתות המוזר.

יש עוד המון מגרעות, אבל את המסר הכללי אני חושב שהצלחתי להעביר (או שלא :roll:), לדעתי רכב זה ממש לא מתאים למשפחה + תינוק!

אולי הרכב מתאים למשפחה + ילד בן 5-15 וללא ילדים נוספים, בדיוק כמו בפרסומת..

תעשה לעצמך טובה, תלך על רכב קונבנציונאלי.

כמו שאמרתי, אפשר להסתדר (יש משפחות שמתסדרות עם רכב קופה רגיל) אבל זה יהיה פשוט סיוט.

ההתלהבות מהעיצוב תעבור לך מהר מאוד, ואז תשאר עם רכב שפשוט לא מתאים לצרכים שלך.

פורסם

לדעתי וולוסטר היא בחירה טובה מאוד,אם כי סיאט ליאון 1.8 טורבו 160 HP תיתן לך יותר "ספרטיביות"

מה גם שהיא יותר פרקטית,4 דלתות,מנוע חזק שהוכיח את עצמו.

קצת חבל שהעיצוב החיצוני והפנימי שלה דיי אנמי.

בהצלחה:)

פורסם

בעוד שוולוסגיי ידנית מתחילה ...... בניגוד לוולוסגי ...

אני אישית לא מוצא שום יתרון בוולוסגיי :|

לא יצא לי לסוע לא בוולסגיי ... :roll:

...אולי להסתדר עם וולוסגי, .

יש בפורום דיסלקטיות סמויה או שזאת בדיחה שאני לא מבין?:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עושה רושם שכל מי שהגיב כאן הוא:

א. לא בעל ילדים.

ב. בעל ילדים גדולים, ולא ממש זוכר את הלוגיסטיקה של תינוקות.

ג. בעל ילדים קטנים ולא ממש השקיע מחשבה בתגובה.

בכל מקרה דעתי היא שניתן אולי להסתדר עם וולוסגי, אבל זה יהיה סיוט כבר מהרגע הראשון.

קודם כל נתחיל בזה שלמושב שמאחורי הנהג תהיה גישה אך ורק דרך דלת הנהג, פשוט אין סיכוי לעבור מאחורי סל-קל, הוא מגיע עד הכיסא הקידמי!

כאשר יש תינוק, סידורי הנסיעה משתנים, פתאום אתה מגלה שאחד ההורים בדרך כלל יושב מאחורה עם התינוק (לרוב זאת האישה :wink:), אני מניח שזה לא יהיה תענוג גדול להכנס כל פעם דרך דלת הנהג למושב האחורי.

המושב האחרוי יהיה בכל מקרה צפוף מאוד, זאת עקב הסידור של 4 מושבים מאחור. כאשר יש תינוק, מצטרף אליו "תיק תינוק", זהו תיק בגודל שלא מבייש מזוודת סמסונייט ומכיל בתוכו כל טוב לטיפול בתינוק (אוכל, חיתולים, בגדים, צעצועים...). את התיק הזה האמא לוקחת איתה לכל מקום בחרוף נפש, עכשיו תחשוב איפה יהיה לו מקום במושב האחורי, בין הסל-קל להורה?

לפי התמונות (אין לי ניסיון) נראה כי לוולוסגי יש מפתח דלת לא גדול, מה שיקשה מאוד את מלאכת הכנסת התינוק לסל-קל (הקשה בלאו הכי), לא כיף.

תא המטען יכול להיות גדול על הנייר, זה לא אומר שהוא יהיה שימושי במיוחד, הדרך היחידה לבדוק זאת היא ע"י ניסוי. תבקש מחבר לבוא איתך לסוכנות עם עגלה ממוצעת + אמבטיה ותבדוק אם היא נכנסת.

מקום בתא המטען לקניות + עגלה + אמבטיה (עריסה של העגלה שעושים בה שימוש בחצי שנה הראשונה) לא יהיה לך.

את הקניות ככל הנראה תזדקק לפזר בשאר הרכב, דבר שיהיה קשה מאוד בסידור דלתות המוזר.

יש עוד המון מגרעות, אבל את המסר הכללי אני חושב שהצלחתי להעביר (או שלא :roll:), לדעתי רכב זה ממש לא מתאים למשפחה + תינוק!

אולי הרכב מתאים למשפחה + ילד בן 5-15 וללא ילדים נוספים, בדיוק כמו בפרסומת..

תעשה לעצמך טובה, תלך על רכב קונבנציונאלי.

כמו שאמרתי, אפשר להסתדר (יש משפחות שמתסדרות עם רכב קופה רגיל) אבל זה יהיה פשוט סיוט.

ההתלהבות מהעיצוב תעבור לך מהר מאוד, ואז תשאר עם רכב שפשוט לא מתאים לצרכים שלך.

כל מה שאלון כתב הוא נכון ומדוייק.

בנוסף בעיית הנקיון היא הרבה יותר חמורה כשיש ילדים.

זה מתחיל ממטרנה שנשפכת על המושב ו/או הרצפה.

הקאות/פליטות בלתי מתוכננות ועוד ....

חלונות גבוהים/נמוכים גם כן חשובים מאוד מאוד כשיש ילדים במיוחד כשהם מתחילים לגלות סקרנות ועוד יותר גרועה כשהם מתחילים לגלות סקרנות ויכולים לקום לבד מהכסא .

המון פעמים צריך להגיע לבגאז בזמן נסיעה מתוך התא נוסעים כך שסטיישן או האצ'באק הוא הפתרון מכן הבחינות

כשהילדים שלי היו תינוקות היום הם 4.5 ו2.5 היה לי 307SW . רכב פשוט חלום להורים וילדים.

היום יש לי לאנסר ספורטבאק . שני הילדים על בוסטרים והגדול חוגר את הקטן.

פורסם

עדיין לא הבנתי איך אנשים שכלל לא ישבו ברכב כמו אלון מגיבים נגד המרחב שלו ונוחות הכניסה...

ZOOM-ZOOM

• אחראי פורום
פורסם

כשאתה הורה לתינוק או ילד צעיר שצריך סל-קל/כסא בטיחות, כבר מראש צופים את הבעייתיות שקיימת

במבנה השונה והמיותר לחלוטין של הוולוסטר. בתנאים הנ"ל גם סדאן סטנדרטית זה מסורבל, אז מינוס דלת?

יש בפורום דיסלקטיות סמויה או שזאת בדיחה שאני לא מבין?:roll:

velos-GAY.

לא מאוד מצחיק כבר מהפעם הראשונה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
עדיין לא הבנתי איך אנשים שכלל לא ישבו ברכב כמו אלון מגיבים נגד המרחב שלו ונוחות הכניסה...

גם בפרארי לא ישבתי, אך אני מניח שיהיה קשה מאוד להכניס בה סל-קל...

יש לך תינוק בבית?

אם כן, תדמיין איך היית מסתדר עם וולוסטר.

אם לא, אז התגובה שלך הרבה יותר מובנת לי.

פורסם

התהליך הוא כזה :

יש את מושב הבטיחות של הילד כשביום יום הוא נמצא צמוד לדלת הבודדת מכיוון שכך פשוט לרתום את הילד ולהושיב אותו במושב.

לעיתים קרובות מאוד אחד משני ההורים לשבת ליד הילד .

בולוסטר המשמעות היא שצריך להזיז את מושב הבטיחות אל מאחורי הנהג או לדלג מעל מושב הבטיחות אל מושב שמאחורי הנהג או להכנס מהצד של הנהג.

כל האופציות מאוד מאוד לא נוחות.

בד"כ מושבי הבטיחות מגיעים סמוך מאוד למשענת המושבים שלפני גם אם יש לך רכב מרווח במיוחד אי אפשר להכנס לרכב מהדלת שבה נמצא מושב הבטיחות. לאשתי היה פשוט יותר לעבור בין שני המושבים ולשבת באמצע מאשר לדלג מעל אחד המושבים , להזכירך לי היה 307SW .

• תוכן חדש...