Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר פניה, עמידה קצרה בנתיב השתלבות קטן, עמדתי להשתלב לכביש שהתנועה בו זורמת, לא ראיתי במראה אף רכב, אלא ששניה לפני שכבר באתי להיכנס רכב עבר לידי. לציין שההשתלבות הייתה שמאלה. אני מסיק שברגע שהסתכלתי במראה הוא היה צמוד לקצה האחורי של הרכב שלי וכך לא נכנס למראה.

המראות שלי כוונו עפ"י ההנחיות השונות ברשת ושל בתי הספר ללימוד נהיגה מתקדמת - פתוחות כמה שיותר, מבלי שרואים את הצד של הרכב.

אם הייתי משתלב ביתר פזיזות הייתה נגרמת תאונה ולכן זה די מדאיג.

האם כדאי במצב כזה להוסיף מראות קטנות שכולם קוראים להימנע מהן ?

מה בעצם היה לא בסדר?

תודה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא פתוחות כמה שיותר!

אחרי שאתה מכוון את תנוחת הישיבה, אתה צריך לעמוד במקום עם נוף פתוח לאחור וליצור רצף בין שלוש המראות!

כלומר:

מראה מרכזית - (ללא פנורמות למינהן!) בד"כ מכסה היטב את כל החלון האחורי.

והחלק השמאלי (הקרוב לרכב) של המראה הימנית יחפוף לחלקים בצד הימני של המראה המרכזית.

אותו עקרון לגבי מראה שמאלית.

אחרי שכוונת שים לב שכשאתה עוקף רכב, הרכב יופיע במראה הימנית, ומיד כשאתה חולף על פניו, הרכב יעבור "ברציפות" למראה המרכזית. (וכן כשאתה נעקף - רק ממראה מרכזית לשמאלית).

פורסם

יש מנגנון כזה אצל כל אדם קוראים לו צוואר הוא מאפשר למה שמחובר מעליו לסובב את אותו חלק וכך לראות את מה שהמראה לא מראה בזוית מסויימת כמו במקרה שתיארת.

מומלץ.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

Eily - תודה רבה לך. אני אבדוק זאת.

ישה - לא צריך לזלזל. מקובל להשתמש בסיבוב הראש כאשר עליך להסתכל לצדדים ולא לאחור. אתה לא מסובב את הראש כשאתה מחליף נתיבים ?

פורסם
שלום,

המראות שלי כוונו עפ"י ההנחיות השונות ברשת ושל בתי הספר ללימוד נהיגה מתקדמת - פתוחות כמה שיותר, מבלי שרואים את הצד של הרכב.

אם הייתי משתלב ביתר פזיזות הייתה נגרמת תאונה ולכן זה די מדאיג. האם כדאי במצב כזה להוסיף מראות קטנות שכולם קוראים להימנע מהן ? מה בעצם היה לא בסדר?

תודה.

שים לב שלהרבה רכבים יש מראה ימנית קטנה יותר. לכן, כדי להשיג שדה ראיה טוב מימין יש צורך לפתוח את המראה עוד יותר החוצה, כך שלא תראה את דופן הרכב במראה עד שתביא את הראש בערך למרכז הרכב! מעבר לכך, יש לוודא שהמראות מכוונות כראוי גם לגובה, ואם צריך אז אפשר להרכיב מראות עזר קטנות בצדדים (שאין אתם שום בעיה, דרך אגב). מבטים ממש לצדדים - לא צריך.

המבט במראה עצמה צריך להיות עם הסטה קלה של הראש, ולא רק בהינד עפעף, ולא רק בזמן מעבר נתיב אלא כל כמה שניות (ככלל אצבע, כ-10 פעמים בדקה). כאשר אתה מתכנן מעבר נתיב, הבט במראה הפנימית ואז במראה הצדית והתחל לעבור בהדרגה ובזוית קהה ככל הניתן, תוך כדי שאתה מעיף עוד מבט במראת הצד. רק כך אפשר באמת לוודא שהכל פנוי.

נ.ב. בהשתלבות בכביש עירוני (נתיבים עוקפי רמזור וכדומה) לעתים משתלבים בזוית שאינה מאפשרת לראות הכל במראה. הפתרון במקרה זה הוא השתלבות מאוחרת ככל הניתן ובזוית קהה ככל האפשר, בתוספת מבט חטוף מעבר לכתף לכיוון החלון הצדדי-אחורי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

alexey192

לא יודע מה הוותק שלך בנהיגה

אחרי 2 מיליון ק"מ שאני על הכביש קבל את עצתי, או לא.. שום זלזול.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לינשוף יש מנגנון הרבה יותר מפותח :)

באמת כדאי להעיף מבט כשלא בטוחים.

ורק אוסיף את חשיבות האיתות, המהדרים מקפידים להשתלב רק בהבהוב החמישי של האיתות.

וגם שכדאי לשלב תאוצה קלה, במידת האפשר, במעבר מנתיב לנתיב.

פורסם

חן - תודה רבה לך.

ישה - יהיה קל לכבד את דבריך יותר אם תאמר עוד דברים ותתייחס לנקודה ששאלתי (האם אתה נוהג לסובב את הראש כאשר אתה מחליף נתיב בכביש סואן), ולא תסתפק ב"ותק" כהוכחה בלתי ניתנת לעוררין שדבריך הם הנכונים ביותר מכל מה שנאמר. לצערי, ומניסיון מתחומים שונים אחרים בחיים (כמו עבודה למשל), ותק הוא לא מדד לאיכות ולפעמים אפילו ההיפך. אני לא אומר עליך חלילה משהו - הדבר היחידי שאני מבקש, זה שאם אתה אומר משהו אז אפשר לומר אותו בצורה פשוטה כמו שאחרים שהגיבו כאן השכילו לעשות ולא לזרוק משפט בנימה מזלזלת ולהוסיף "אני ותיק = אני צודק" - זה לא עוזר וגם לא בדיוק משכנע. תודה.

פורסם

במקרה של מעבר מנתיב לנתיב אין לי כל כך את הבעיה הזו כי הכביש רחב ויש לי הרבה שדה ראיה ובדרך כלל אני צופה מראש מכוניות שמתקרבות אליי, מה גם, כמו שאמרת ובצדק, מאיצים במעבר בין נתיב לנתיב ועושים את זה בהדרגה, וככה הסיכוי שתפספס משהו די קטן.

אני תיארתי מצב אחר.

חן - אני חושב שאתה אמרת לגבי תוספת מראות - האם למרות כל האמירות שזו של היצרן מספיקה???

פורסם
שלום,

לאחר פניה, עמידה קצרה בנתיב השתלבות קטן, עמדתי להשתלב לכביש שהתנועה בו זורמת, לא ראיתי במראה אף רכב, אלא ששניה לפני שכבר באתי להיכנס רכב עבר לידי. לציין שההשתלבות הייתה שמאלה. אני מסיק שברגע שהסתכלתי במראה הוא היה צמוד לקצה האחורי של הרכב שלי וכך לא נכנס למראה.

אם הייתי משתלב ביתר פזיזות הייתה נגרמת תאונה ולכן זה די מדאיג.

האם כדאי במצב כזה להוסיף מראות קטנות שכולם קוראים להימנע מהן ?

מה בעצם היה לא בסדר?

תודה.

Eily - תודה רבה לך. אני אבדוק זאת.

ישה - לא צריך לזלזל. מקובל להשתמש בסיבוב הראש כאשר עליך להסתכל לצדדים ולא לאחור. אתה לא מסובב את הראש כשאתה מחליף נתיבים ?

שים לב שלהרבה רכבים יש מראה ימנית קטנה יותר. לכן, כדי להשיג שדה ראיה טוב מימין יש צורך לפתוח את המראה עוד יותר החוצה, כך שלא תראה את דופן הרכב במראה עד שתביא את הראש בערך למרכז הרכב! מעבר לכך, יש לוודא שהמראות מכוונות כראוי גם לגובה, ואם צריך אז אפשר להרכיב מראות עזר קטנות בצדדים (שאין אתם שום בעיה, דרך אגב). מבטים ממש לצדדים - לא צריך.

המבט במראה עצמה צריך להיות עם הסטה קלה של הראש, ולא רק בהינד עפעף, ולא רק בזמן מעבר נתיב אלא כל כמה שניות (ככלל אצבע, כ-10 פעמים בדקה). כאשר אתה מתכנן מעבר נתיב, הבט במראה הפנימית ואז במראה הצדית והתחל לעבור בהדרגה ובזוית קהה ככל הניתן, תוך כדי שאתה מעיף עוד מבט במראת הצד. רק כך אפשר באמת לוודא שהכל פנוי.

נ.ב. בהשתלבות בכביש עירוני (נתיבים עוקפי רמזור וכדומה) לעתים משתלבים בזוית שאינה מאפשרת לראות הכל במראה. הפתרון במקרה זה הוא השתלבות מאוחרת ככל הניתן ובזוית קהה ככל האפשר, בתוספת מבט חטוף מעבר לכתף לכיוון החלון הצדדי-אחורי.

שים לב שכולם מציינים שכדאי להסיט מבט ולא להסתמך רק על המראות.

אז אני סומך על המראות ועל הסטת הראש בכל פעם שאני מבצע שינוי בנתיב או נכנס לדרך ראשית מדרך צדדית. אני גם בוחן כל רכב שאני עוקף לפני העקיפה כדי לראות שהנהג נמצא על הכביש ולא מתעסק בקריאת עיתון / אוכל שווארמה בלאפה או מדבר בנייד ללא דיבורית.

אלה איפשרו לי להגיע לוותק של הנהיגה שלי מבלי להיות מעורב בתאונה.

וכאשר אתה מסיק או קובע מה מקובל , אתה נכנס למצב שאתה תיארת אותו כמעט תאונה ושאלת מה לא בסדר.

וזו הייתה תשובתי.

קח את זה לאן שתרצה .

לא מבין בכלל מה קשור וותק בעבודה וירידה בכושרו של העובד הוותיק לנושא שלנו. את הפעולות הוא בוודאי מבצע כיאות רק חסר לו המהירות של הצעיר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

עזוב את ההמלצות, מי שאמר לך פתוח כמה שיותר, טעה.

אני גם כן נהג חדש.

תראה בעקרון, כל יצרן שם מראות משלו, הם מתוכננות כמו שצריך כדי להראות לך את המידע שאתה צריך.

אל תחפש לי לראות כוכבים נופלים מהמראה.

מכוונים ככה שמה שצריך לראות, יהיה בולט.

(רק מראות מקוריות, אם נשבר וחסכתם למראה מקורית, פגעתם בבטיחות של הרכב! מניסיון).

(איך שקיבלתי את הרישיון הייתה מותקנת מראה חלופית שאבא שלי החליף בגלל שפגעו בנו, זאת הייתה מראה שאפשר להתגלח איתה, אמרתי לו שאי אפשר בכלל לנהוג ברכב וזה מסוכן, אחרי יומיים הייתה אחת יותר איכותית שהיא קרובה מאוד למקורית!).

קיצור אתה צריך כמו שאמרו פה, שיהיה רצף בין המראות.

של הנהג (השמאלית)= צריכה להראות לך את הנתיב מצד שמאל שלך וקצת (בערך חצי) מהנתיב השני משמאל לך. (אצלי גם רואים את הדלתות של הרכב כי המראה גדולה ונוחה).

האמצעית (בתוך הרכב)= לא צריך אותה ממש, אבל אם יש, תשתמש.

היא צריכה לכסות לך את השמשה האחורית, ועוד קצת את הפינה הימנית האחורית של הרכב (כשאתה יושב בכסא הנהג).

מראה ימנית (נוסע ליד נהג)= דומה מאוד למראת הנהג, צריכה להראות לך נתיב מצד ימין שלך, וקצת מהנתיב הימני השני.

תכוון אותם שיהיה פשוט רצף.

איזה רכב יש לך, אולי אני אוכל לעזור לך יותר.

פורסם
שים לב שכולם מציינים שכדאי להסיט מבט ולא להסתמך רק על המראות.

אז אני סומך על המראות ועל הסטת הראש בכל פעם שאני מבצע שינוי בנתיב או נכנס לדרך ראשית מדרך צדדית. אני גם בוחן כל רכב שאני עוקף לפני העקיפה כדי לראות שהנהג נמצא על הכביש ולא מתעסק בקריאת עיתון / אוכל שווארמה בלאפה או מדבר בנייד ללא דיבורית.

אלה איפשרו לי להגיע לוותק של הנהיגה שלי מבלי להיות מעורב בתאונה.

וכאשר אתה מסיק או קובע מה מקובל , אתה נכנס למצב שאתה תיארת אותו כמעט תאונה ושאלת מה לא בסדר.

וזו הייתה תשובתי.

קח את זה לאן שתרצה .

לא מבין בכלל מה קשור וותק בעבודה וירידה בכושרו של העובד הוותיק לנושא שלנו. את הפעולות הוא בוודאי מבצע כיאות רק חסר לו המהירות של הצעיר.

שים לב שדווקא את אחת התגובות אני כתבתי והכוונה לתגובה שמתייחסת כאשר אתה צריך להסתכל לצדדים ולא לאחור ויש הבדל.

יש מראות ברכב כי בלתי אפשרי להסתובב אחורה כל הזמן, ואם כן, תפרק את שלך מהרכב. אם אתה משתלב ואתה בעצירה - מילא, אפשר, גם כדאי, אבל תוך כדי נסיעה אתה מסובב את הגוף אחורה?

"אלה איפשרו לי להגיע לוותק של הנהיגה שלי מבלי להיות מעורב בתאונה" - את המשפט הזה הייתי מוחק מטעמי עין הרע ומטעמים נוספים שלא ייאמרו.

למעשה אתה לא נתת ממש תשובה מלכתחילה. אמרתי לך כבר, באת בנימה מזלזלת ואמרת "אני ותיק - אני צודק". גם אם אתה צודק ואני אתן לך כבוד ואגיד שאני אפילו מאמין למה שאתה אומר, אלא שהגישה איתה באת ואתה ממשיך לדגול בה לא מאפשרת להתייחס לדבריך ברצינות ושוב, תראה את תגובות האחרות (כ-ל התגובות כאן חוץ משלך) ותבין את ההבדל המהותי. כל מה שאמרת כאן מהתחלה עד הסוף מתבסס על עוקצנות ויהירות, לעומת תגובות ענייניות שניתנו כאן, כל התגובות חוץ משלך.

פורסם

בתשובה הראשונה לא מצויין וותק ולא כלום אלא עצה שאני אישית נוהג להשתמש בה..

היתר פרשנויות שלך .

ומלבד שאתה מתאר מעשים שאני אפילו לא כתבתי.

ואני לא מתכוון לתת ציונים לאף אחד שכותב כאן , כולם כתבו דברים נכונים וטובים ואני הוספתי את שלי.

רק לך יש את החוצפה לחלק ציונים.

סע לשלום ובזהירות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
חן - אני חושב שאתה אמרת לגבי תוספת מראות - האם למרות כל האמירות שזו של היצרן מספיקה???

תוספת למראות - כל עוד מדובר במשהו קטן ולא במראות צד פנורמיות ענקיות (כמו שחלק ממורי הנהיגה מרכיבים), יכולה לשמש ככלי עזר, בעיקר בחניות. מן הסתם כבר גילית שהשיטה של מראות צד פתוחות (מה שנקרא "השיטה הקנדית") לא כל כך נוחה בחניות או במצבים שבהם שדה הראיה בראי הפנימי מוסתר (לרוב עקב נוסעים) ולשם כך אתה נדרש לאחת משלוש: או להסיט את הראש בכל מיני צורות כדי לשנות את זוית ההסתכלות במראה, או לכוון מחדש מראות בכל חניה, או להשתמש בראי עזר קטן או שניים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא רשום באיזה רכב מדובר.

ברכבים שונים יש מראות שונות ומצבי שטח מת שונים.

לפני כן היתה לי רנו קנגו, ולא היה שטח מת בכלל, לא מימין ולא משמאל.

בג'מפי מהר מאוד גיליתי שיש שטח מת משני הצדדים - הוספתי בשתי המראות גם מראה קטנה (עיגול), וזה עוזר לי מאוד.

גם בברלינגו שאני נוהג בעבודה יש שטחים מתים .

אם כיוונת את המראות נכון, ובנסיעה אתה נתקל במצבים בהם לא רואים את הרכב שנוסע במקביל אליך, לא במראה ולא בחלון הצדדי , (כאשר זורקים מבוט קל הצידה) - תוסיף מראות קטנות בפינות המראות הגדולות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...