Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בגולף 160.

לפני כשבועיים, כשנמאס לי לראות על הצג את צריכת הדלק הממוצעת, שיניתי את התצוגה לטמפרטורת שמן.

בבקרים, לאחר התנעה קרה, שמתי לב שמחוג חום נוזל הקירור מגיע למרכז הסקלה, כ-90 מעלות, ורק אז, פחות או יותר, התצוגה מראה שטמפרטורת השמן הגיעה ל-50 מעלות.

שאלות:

- טכנית, למה המים מתחממים קודם ובהפרש כזה?

- כשמדברים על "לא ללחוץ את הרכב עד שמגיע לטמפרטורת עבודה", למה יש להתייחס, לחום המים או השמן?

- המרחק למקום העבודה שלי כ-12 ק"מ. טמפרטורת השמן כשאני מגיע היא 85-89 מעלות. האם זה נקרא שהשמן לא הגיע לטמפ' אידאלית? שמתי לב שגם בנסיעות ארוכות יותר, לא מאומצות, ללא עליות ארוכות, גם אז הוא לא מגיע ל- 90+ מעלות. האם זה יכול לגרום לבעיה עתידית (בוצה)? מדובר בשמן סינטטי מלא.

תודה.

פורסם

- כשמדברים על "לא ללחוץ את הרכב עד שמגיע לטמפרטורת עבודה", למה יש להתייחס, לחום המים או השמן? מתייחסים לשמן בוודאות

פורסם

שאומרים לתת לרכב להגיע לטמפ׳ עבודה הכוונה היא לשמן(!),השמן הוא נוזל הסיכה בין חלקי המנוע וכדי שהוא יעשה את תפקידו הוא צריך להיות בטמפ׳ עבודה שלו.

אצלי אין מד טמפ׳ שמן ולכן אני נותן לרכב 10 דקות,למרות שהנוזל קירור אחרי 2-3 דקות כבר בטמפ׳ עבודה.

פורסם

מים מתחממים יותר מהר כי הם יותר קרובים לבוכנה ותפקידם לקחת יותר חום על עצמם,

בנוסף יש שתי מעגלי מים ארוך וקצר.....

שמן גם לוקח על עצמו חום ,באופן פסיבי מחלקים של מנוע, אבל תפקידו לשמן חלקים ....

קשור לזה גם לחץ שמופעל על שני נוזלים...

אני מבין שמים הם נמצאים בלחץ בכל מערכת מנוע (נוזל מתחמם - מתרחב) ,אבל שמן לא נמצא תחת לחץ בקארטר.

תקנו אותי אם אני טועה

• תוכן חדש...