Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי גטס, 2008 ב-35,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב יש קצת יותר מגיר ומנוע אתה יודע.

מציע לך בכל זאת לקחת את הרכב לבדיקת קניה - אמנם לא תדע דבר על הגיר אבל על רוב המכלולים האחרים שהם גם בטיחותיים אתה תוכל לקבל מושג כזה או אחר.

אם הרכב עבר התעללות יכול להיות שאתה תמצא בו מכלולים כמו מתלים ובולמי זעזועים שדורשים תיקונים, מערכת פליטה, פנסים ועוד ועוד שעלולים להתבטא בהרבה מאוד כסף.

הגטס סה"כ רכב מאוד נחמד ורציתי לקנות אחת לאשתי - אבל על ABS לא הייתי מוותר - מנסיון, רב לצערי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התחייבות לגיר ומנוע היא לתקופה של 3 חודשים או מקסימום חצי שנה.

אתה כנראה מתכוון להחזיק את הרכב יותר זמן.

אם תהיה תקלה אחרי שנה-שנתיים - הם לא יקנו ממך בחזרה רכב לא תקין.

פורסם

אחרי שנתיים גם לא ישתלם לו למכור את הרכב הזה אחרי ירידת הערך שהוא יספוג.

זה בעיניי רכב שקונים בשביל להחזיק עד שיגמר או עד שהוא פשוט יחסוך מספיק כסף למשהו טוב יותר ולא יהיה איכפת לו בכמה גרושים הוא ימכור את הגטס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אחרי שנתיים גם לא ישתלם לו למכור את הרכב הזה אחרי ירידת הערך שהוא יספוג.

זה בעיניי רכב שקונים בשביל להחזיק עד שיגמר או עד שהוא פשוט יחסוך מספיק כסף למשהו טוב יותר ולא יהיה איכפת לו בכמה גרושים הוא ימכור את הגטס.

למה שהירידת ערך של הרכב הזה תהיה שונה משל כל שאר הרכבים?

פורסם

תבדוק את המציאות.

תבין לבד.

Pioneer TS-X150

פורסם

תצא לרחוב - תספור כמה גטסים ראית.

תספור כמה מזדות 3 ראית

כמה פוקוסים ראית

כמה קורולות ראית

אתה תראה שגטס ו3 מככבות באופן ניכר.

למה?

שתי המכוניות הללו הן גם ברירת המחדל של ציי הליסינג לרכב זול וגם ברירת המחדל של השוק הפרטי לרכב זול כאשר מדובר בגטס

וכאשר מדובר ב3 זו ברירת המחדל לרכב משפחתי עממי גם בליסינג וגם בשוק הפרטי.

מה שזה אומר

הרכב הזה הוא המיץ של הזבל של השוק המסחרי לרכבים הן בליסינג והן בידיים הפרטיות

והגטס אף יותר גרוע - השתמשו בו חברות כרכב פרטי, מוסדים לאומיים כרכב פרטי אפילו רשויות התעופה אם אני זוכר נכון.

במילים אחרות - איפה שאתה לא יורק יש גטס וזה אומר שאתה ביתרון גדול כאשר אתה רוכש אחת אבל אתה במלכודת מטורפת כאשר אתה רוצה למכור אחת.

זה גם אומר שלרכב הזה יש היצע אדיר ולכן המחיר שלו יורד בצורה לא מאוזנת כי הביקוש לרכב הזה לא משתווה היום לכמות שאתה מוצא אותו למכירה בשוק.

גם זה רכב שכבר ידוע איפה המלכודת בו - לא בטיחותי.

גם זה רכב שהוא בעצם דגם יוצא - זהו, אין יותר, יש I20 במקום.

ולכן - אם אתה קונה את הרכב הזה - או שאתה מחזיק אותו לטווח ארוך בכדי שלא יהיה איכפת לך מהמחיר שלו או שאתה יודע מראש שלמכור אותו זו צרה שאתה צריך להכין את עצמך כלפיה.

וזה נכון כמעט לגבי כל יוצאת ליסינג - גם המגאן שאני קניתי (רק שאני באמת מתכוון להחזיק אותה לטווח ארוך אז מה איכפת לי)

אבל במקרה של הגטס זה פשוט חריף הרבה יותר.

Pioneer TS-X150

פורסם
גם זה רכב שכבר ידוע איפה המלכודת בו - לא בטיחותי.

אתה מדבר רק על הדגם שבו אין ABS וכריות אוויר. יש גטס עם ABS וכריות אוויר לנוסע. אני מחפש אחת כזאת.

לגבי ירידת המחיר - מקבל את מה שאתה אומר.

פורסם

אותי מיעניין מה זהות המוכר?

האם זו חברת הליסינג בעצמה או סוחר/מגרש רכב?

האחריות של חברות הליסינג עוד שווה משהו, זו של המגרשים שווה בדרך כלל לנייר טואלט!

רכבי ליסינג טובים נמכרים ע״י חברות הליסינג עצמן במגרשי המכירות שלהן ברחבי הארץ.

טרייד אין עתידי בעוד x שנים? מי מבטיח לך שהעסק ימשיך להתקיים עד אז?

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

תלוי ממי אתה קונה.

אני עשיתי עסקה עם קרסו - יבואן ענק שגם יש לו דריסת רגל בעוד שווקים - לא נראה לי שיעלמו בזמן הקרוב.

אם אתה הולך על חברות השכרה כמו AVIS או HERTZ - תהיה בטוח שהן ישארו, תיירות בארץ מחזיקות אותם חיים.

כך גם שלמה סיקסט, אלבר ועוד

השאלה המטרידה היא - בשנים הקרובות כמה עובדים החברות הללו הולכות לפטר הודות לקריסת שוק הליסינג התפעולי שנהיה פשוט, לא משתלם ל90 אחוז מאלו שקיבלו את ההטבה הזו, אני ביניהם.

מגרשים קטנים וחברות קטנות בטוח ייסגרו ויפתחו חדשות לבקרים - זה שוק רווי ולכן קשה ואכזרי.

Pioneer TS-X150

פורסם

שמע, זה מפתה מאוד לקנות שנתון כזה במחיר נמוך כזה, אבל אל תשכח שיש 2 ביטויים שלא תצליח להתחמק מהם, לא משנה מה-

"אתה מקבל בדיוק מה שאתה משלם עליו"- יונדאי גטס הוא לא רכב טוב. הוא נוסע, והוא אמין יחסית אבל פה זה נגמר בערך.

"קנית בזול, תמכור בזול" - לא יעזור בית דין, עם כול הקומבינות האלה, אתה עדיין תפסיד על הרכב את אותה ירידת ערך כמו על רכבים אחרים בשנתונים נמוכים יותר ובמחיר גבוה יותר. אתה מוזמן ליד 2 לראות בכמה נמכרות יונדאי גטס של מודלים ישנים יותר, ויותר חשוב תיראה את המבחר העצום, ככה שכניראה זה לא המחיר הסופי אפילו.

תוסיף לזה שהרכב הספציפי הוא יוצא צה"ל, ואם לא אכפת לך מהעובדה הזאת, כניראה לא ראית מספיק נהגים בצה"ל...

תעשה את השיקולים שלך.

פורסם

שמע, אם זה GLF עדיף שלא...

אם זה GLI יש על מה לדבר, אם זה GLX סבבה.

אבל עוד פעם, 94 אלף ק"מ זה לא מעט, שלי בן 4 כמעט ויש לו הרבה פחות מזה, תבדוק טוב את הרכב.

אין ספק שהרכב אמין, עושה את העבודה, אבל אל תצפה להנאה מטורפת בנהיגה או לביצועים מדהימים, סך הכול רכב טוב שעושה את העבודה ומביא אותך מA לB בבטחה.

צריכת דלק? אגדה אורבנית, אני הגעתי ל1:12 (!!!) בעיר עם מזגן. שזו צריכה טובה לגטס.

אתה רוצה גטס? תחפש אחת שמורה יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
שמע, זה מפתה מאוד לקנות שנתון כזה במחיר נמוך כזה, אבל אל תשכח שיש 2 ביטויים שלא תצליח להתחמק מהם, לא משנה מה-

"אתה מקבל בדיוק מה שאתה משלם עליו"- יונדאי גטס הוא לא רכב טוב. הוא נוסע, והוא אמין יחסית אבל פה זה נגמר בערך.

"קנית בזול, תמכור בזול" - לא יעזור בית דין, עם כול הקומבינות האלה, אתה עדיין תפסיד על הרכב את אותה ירידת ערך כמו על רכבים אחרים בשנתונים נמוכים יותר ובמחיר גבוה יותר. אתה מוזמן ליד 2 לראות בכמה נמכרות יונדאי גטס של מודלים ישנים יותר, ויותר חשוב תיראה את המבחר העצום, ככה שכניראה זה לא המחיר הסופי אפילו.

תוסיף לזה שהרכב הספציפי הוא יוצא צה"ל, ואם לא אכפת לך מהעובדה הזאת, כניראה לא ראית מספיק נהגים בצה"ל...

תעשה את השיקולים שלך.

אל תיפול קורבן לקלישאות!

אל תאמין לכ-ל מה שאומרים לך!

ראש הממשלה האמיתי בארץ הזו הוא רב-סרן שמועתי, אם אתה תהפוך את כל הקלישאות שאתה שומע לתורה מסיני אתה תשלול מעצמך את הרצון ואת היכולת לגלות מה באמת קורה על פני השטח.

על פני השטח יונדאי גטס זה בכלל לא רכב רע כמו שעושים ממנו למעט דבר אחד - בטיחות!

הרכב לא זללן כמו שעושים ממנו - נסיעה רגועה ואתה תראה ממנו צריכת דלק שפויה.

נכון - זה לא יאריס, זה לא סיריון, זה לא פולו - אבל הוא גם עולה בהתאם. את הפרש המחירים שאתה תחסוך על הגטס אתה תשלם בקצת יותר על דלק - אתה אוהב קלישאות אז הנה עוד אחת בשבילך - אין ארוחות חינם.

הגטס הוא רכב מאוד אמין, סה"כ נוח לנהיגה יש לו ישיבה גבוהה וטובה, זריז וכן - יש גם גרסאות עם רמת בטיחות מספקת.

לגבי קנית בזול, תמכור בזול

נכון - מה הבעיה כאן? אתה צריך לדעת מה היכולת הכלכלית שלך ולהבין שרכב שכזה תוך שנתיים יאבד כמעט את כל הערך שלו ואז זה או שאתה נשאר איתו או שאתה תקנה רכב דומה אחרי תקופה מסויימת או שהמצב הכלכלי שלך יהיה הרבה יותר טוב וזה לא יעניין אותך.

אם אתה תעשה קצת "שיעורי בית" אתה תמצא רכבים שנפלו מתחת לראדר שהם פשוט רכבים מעולים עם מחירון ברצפה - כמו למשל

מיצובישי כריזמה בשנתון 2001 עד 2004 - רכב פנטסטי במחירון אפסי, מה איכפת לך מה צריכת הדלק שלו כשאתה רואה באיזה מחיר אתה רוכש אחת?

ניסן אלמרה פרפקט שנת 2006 - זה רכב שהיום אתה יכול לקנות אותו במחיר מגוחך ואתה תקבל תמורה שלא נופלת מטויוטה קורולה בשנתון נמוך הרבה יותר שלא תיתן לך בעצם שום דבר שהרכב הזה לא נותן לך - בכל מובן ומובן.

למה ללכת על קטן כשאפשר ללכת על גדול? - יונדאי סונטה! זה בכלל רכב שמיועד לשוק האמריקאי ואתה יכול לרכוש אחת מפנקת בשנתונים של 2003 עד 2006 במחיר נמוך שזה הזוי, לשלם טיפה יותר על צריכת דלק (אבל ממש לא השחור שעושים לרכב הזה) ולקבל רכב עם אמינות מופלגת, תחזוקה וביטוחים זולים שנותן לך נסיעה של רכב אמריקאי.

בקיצור - אל תאמין לכל הלוקשים שמספרים לך, יש גם רכבים שאתה מקבל הרבה יותר ממה ששילמת.

Pioneer TS-X150

פורסם

אם מדובר בדגם הבטיחותי יותר, והרכב אמור לשמש את הבחור למשך 3-4 שנים, וכמובן עובר בדיקה - אני במקומו הייתי קונה.

סה"כ רכב בסיסי לגמרי, הסטנדרטים שלו הם של שנות ה-90 ולא של שנות ה-2000 - אבל מצד שני המחיר כ"כ זול, שגם אם בעוד 4 שנים הרכב יימכר ב-10 אלף ש"ח, זה עדיין משתלם.

פורסם

המחיר ממש טוב.

אני קניתי גטס 2008 לפני 5 חודשים ולא מצאתי בפחות מ40 אלף והרוב היו יותר מזה.

המחיר בחברות הליסינג גבוה יותר מאשר בשוק הפרטי באופן מוזר.

סך הכל אוטו סבבה רק לא חסכוני בכלל.

• תוכן חדש...