Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם רכב כחדש צריך בדיקה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני עומד לקנות רכב יד ראשונה מליסנג של שלמה-סיקסט, פורד פוקוס 2009 עלייה לכביש 22/02/09

יש עדיין אחריות של היבואן + יש גם אחריות שנה מהחברה עצמה (שלמה-סיקסט)

הרכב עבר כ- 60,000 אלף ק"מ.

החברה מתחייבת לשילדה גיר ומנוע.

אם כל המידע הנ"ל האם עדיין כדאי לעשות בדיקה במכון? או שזה יהיה ביזבוז כסף...

תודה רבה.

פורסם
שלום לכולם!

אני עומד לקנות רכב יד ראשונה מליסנג של שלמה-סיקסט, פורד פוקוס 2009 עלייה לכביש 22/02/09

יש עדיין אחריות של היבואן + יש גם אחריות שנה מהחברה עצמה (שלמה-סיקסט)

הרכב עבר כ- 60,000 אלף ק"מ.

החברה מתחייבת לשילדה גיר ומנוע.

אם כל המידע הנ"ל האם עדיין כדאי לעשות בדיקה במכון? או שזה יהיה ביזבוז כסף...

תודה רבה.

דווקא לרכב חדש עושים בדיקה מכיוון שאתה מוציא סכום כסף מכובד!

ובשביל הראש השקט שלך, שווה "לבזבז" 300-400 ש"ח בשביל להיות בטוח שאתה לא קונה חתול בשק

פורסם

הבדיקות של חברות הליסיניג לפי ניסיון הפורום,תמיד יוצאות מאוד יפות,כמעט ללא שום דבר,אני הייתי עושה בדיקה משלי ליתר ביטחון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

60 אלף ק"מ זה ממש לא רכב "כחדש" אלא רכב משומש בן שנתיים וקצת שעבר כמות קילומטרים מכובדת - ולכן מדובר ברכב שראה כביש או שניים שחובה לקחת לבדיקה - שתראה בדיוק מה מצבו המכני ומה מצבו הפיזי מבחינת שלדה וכו'.

את הבדיקה יש לבצע במכון על פי בחירתך.

פורסם

אל תתפשר על בדיקה משלך.

אפילו שהרכב חדש, ייתכן ועבר חיים שאינם קלים בליסינג (אולי אני טועה, אבל צריכים לקחת זאת בחשבון).

נכון שאם יהיו ליקויים - יש אחריות של היבואן וזה בסדר (אבל זה כמובן לא כולל למשל צמיגים אם צריך להחליף - לדרוש מהליסינג, או חלילה פגיעה בשילדה עקב תאונה - יכול לשלול את הקניה בכלל).

alfa 156 2.5.

פורסם
חובה בדיקה!

קח את הבדיקה של חברת הליסינג, ומבלי לקרוא אותה אפילו תזרוק לפח.

למה?

לבדוק את הרכב מטעמך תבדוק בכל מקרה, ואולם הבדיקה של חברת הליסינג יכולה לרמוז איזה רכבים פחות שווה לבזבז עליהם כסף לבדיקה.

פורסם

גם לרכב 0 ק"מ שרק ירד מהמובילית, אם נמכר כיד שניה, צריך להביא מישהו שיודע לראות תיקוני פח. אולי חטף באוניה/ בהעברות ? נזלו עליו כימיקלים ? היו מקרים.לא סתם דווקא הוא לא נמכר ואחרים כן.

פורסם

מניסיון מר מאוד שהיה לי עם שלמה סיקסט חובה בדיקה.

התעניינתי במאזדה 2 ,לפי הבדיקה של שלמה סיקסט הרכב היה ממש מציאה ללא תאונות ובמצב מעולה, לאחר בדיקה במכון שאני בחרתי התוצאות היו מעט שונות בלשון המועטה.

הבדיקה שלהם היא מאוד כללית ושטחית

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

שאלה מצחיקה אבל אענה ברצינות.

אתה הולך להשקיע סכום נכבד של כסף ורוצה לחסוך 500 ש"ח?

אתה קונה רכב ליסינג -רכבי ליסינג הם כמו הימור מסוים:

לעיתים הבעלים פדאנט ושומר מאוד על הרכב.

לעיתים כרוכב אופניים אני רואה בשטח "ג'יפים ידועים": טויוטה קורולה מאזדה 3 וגם פורד פוקוס.

לכן מצד הבעלים בליסינג אתה לא יודע מי היה הבעלים -האם שמר או דפק את הרכב.

דבר שני:מאנשים שעבדו בכל מיני חברות ליסינג(לא שלמה SIXT) שמעתי שמטפלים ברכב בחסכוניות יתרה:

השמן המוכנס לקרבי המכונית הוא שמן זול שעולה כ50 ש"ח ולא 200 כפי שאני שם

(לא הייתי במוסכים של שלמה אולי כן ואולי לא).

שמן זה בתוספת נהיגה ברוטלית עלולה להביא אותך לרכישת גרוטאה עם מנוע וגיר גמורים.

אחרי זה אתה עדיין שואל? לך לבדיקה עצמאית חובה! ואל תיקח ברצינות את הבדיקות שלהם.

כמו כן לא הייתי ממליץ על פוקוס מליסינג-רכב כבד עם מנוע חלוש וצריכת דלק מזויעה.

אם כבר ליסינג -לך על מאזדה 3.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

שלום חברים, תודה על התגובות. בשעה טובה רכשתי את הרכב הזה,

החברה (שלמהסיקסט) נתנו לי דוח מפורט של בדיקה מהקומפיוטסט, הסתכלתי על זה ולא מצאתי משהו רציני חוץ מה תיקוני צבע קטנים. ובכל אופן הלכתי לבדיקה, והיו אותם תוצאות, לשמחתי הרבה.

אך בכל זאת אני רוצה לישר קו, ואעשה טיפול מקיף לרכב כדי שאוכל לנהוג בראש שקט בלי לחשוב ששמו לרכב שמן מנוע זול או טיפלו ברכב בחסכנות יתרה.

תודה לכולם.

פורסם

תתחדש!

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תתחדש .לך זה לא יעזור כי בכל מקרה עשית בדיקה ,אבל שתדעו שחבר לפני שבועיים לקח מאזדה 3 05 מחברה מוכרת של

טרייד אין ,לרכב היה מצורף טופס והאוטו היה נקי מתאונות. ייעצתי לו שיבדוק בכל זאת והפלא ופלא: לאוטו הייתה פגיעה חמורה בשילדה ומנוע לא תקין.

גם בתקופות הכי קשות, את שמך צועק ברחובות...

• תוכן חדש...