Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בי נכנסה מאזדה לאנטיס עמוסה לחלוטין, לפני כמעט 3 שנים.

עמדתי בצומת, רמזור אדום כבר כמה שניות טובות. אני מסתכל במראה האמצעית ופתאום רואה מאזדה לאנטיס עם אורות טסה במהירות לכיווני, וכמו שנכתב כאן- בסלואומושן, ראיתי איך יושבי הרכב קולטים שיש רמזור ורכב בצומת, ומנגד אני אוטומטית מפנה ראש קדימה ונצמד למושב הכי צמוד שאפשר תוך כדי הכנסת הילוך ראשון וסחיטת דוושת הגז עד הסוף. האוטו (פולו קלאסיק) התחיל לחצות את המעבר החצייה באדום כאשר המאזדה נכנסה בי. כל הסיפור- אולי 2-3 שניות. בחלקיק השנייה האחרונה שמעתי גם חריקת בלמים חזקה ואז התנגשות חזקה. המזדה נדחפה מתחת לאוטו שלי, היא יצאה בטוטאל- לוס (והם סירבו להתפנות) ואני יצאתי עם נזק פגוש וממיר קטליטי+ חצי מהאגזוז שבור. לדברי הבוחן בלימת המנוע בהילוך הראשון הקטינה משמעותית את הנזק האפשרי בצליפת השוט.

אני זוכר שהיה על הדשבורד עט, והדבר הזה פגע לי באוזן, וזה כאב. מאוד. חוץ מזה הכל ישב במקומו שלם (הגרמנים יודעים לייצר רכבים. ולעזאזל כל התירוצים של 5 כוכבי בטיחות ביפניות- כאחד שראה מפגשים בין אוקטביות/ גולפים לקורולות/ מאזדות אני יכול להגיד בלב שלם שאין מה לעשות, אבל הגרמנים יודעים לעשות את העבודה שלהם הכי טוב- לטוב ולרע- כמו השואה).

מאז- אין אצלי דבר כזה דברים שלא נמצאים בתא איחסון עם סגירה/ בגאז' עם עיגון. אם עולה מישהו, ולו רק עם תיק יד קטן- אני לא זז עד שהתיק נמצא בתא המטען/ מתחת למושב. גם הפלאפונים לא זזים מהכיס.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
אם יש שטח פנוי מקדימה ויש חלקיק שניה של תגובה מהירה - לתת גז לנסות להתרחק. תנועה .

אם?

אם?

אם?

אין כאן שום "אם" - אחראיות הנהג לדאוג לעצור כך שיהיה לו מרחק להתקדם.

וגם להביט כל הזמן לאחרו ולראות ש-2-3 רכבים מאחרוי עוצרים כמו שצריך.

חבל שלא מלמדים את כולם.

ואם בכל זאת לא היה מספיק מקום מקדימה - לברוח הצידה.

אפילו בין המכוניות - שיהיה יותר נזקי פח אבל שפחות אנרגיה תכנס בגוף שלנו.

בקיצור - כמו שכבר נאמר - צריך לעשות הכל כדי להמנע.

מבחינת שאלה המקורית - נראה לי שמה שאנו מחפשים זה שכמה שפחות אנרגיה תתפזר על הגוף שלנו ושנחטוף כמה שפחות G.

נראה לי שאם אנו בולמים אז חלק מהאנרגיה ייתפזר בחיכוך של בלמים וצמיגים וגם תאוצה שנחטוף נמוכה יותר - מה שעדיף.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

כל כך מזדהה עם תחושת הסלואו מושן!

המקרה שלי קרה מתחת לגשר בצומת הסירה בהרצליה. מתחת לגשר יש שני רמזורים בכיוון הנסיעה מהרצליה פיתוח לכיוון מרכז העיר.

אני באותו היום נהגתי בבורה 1.6 אוטומטית שנת 2000 , ועמדתי מספר שניות ברמזור האדום השני, כאשר הראשון היה ירוק.

ב.מ.וו Z3 עם נסעה בירוק הראשון ובגלל משחקים במערכת הסטריו (משיהו שאשקרה שמתי לב אליו) פשוט לא שמה לב לרמזור האדום בו הייתי אני.

כמו שאמרו קודמי, השלוש שניות האלה שאתה קולט מה הולך לקרות זה כמו מתנה מאלוהים שאומר לך "חביבי אין מה לעשות, אבל הנה עשיתי לך סלואו מושן שיהיה לפחות יותר קל".

הצמדות לכסא= הרפייה מהברקס והתחלה של גלישה (אוטומאט כאמור).

ה-Z3 נכנס לי מתחת לרכב, מזלי שהוא היה מאוד נמוך ביחס לרכב שלי.

הוא יצא עם כל הפרונט הרוס- אני יצאתי עם פגוש שצריך צביעה (אין כמו התחת של הבורה-ברזל!!!)

אני זוכר את הבעת הפנים ההמומה שלו לפני ההתנגשות.:shock:

אני גם זוכר את החיוך שדפקתי :-D כאשר ראיתי שהרכב שלי סבבה ושלו הולך למוסך לימים רבים שיבואו.

זמין 8)

פורסם

גם לדעתי אם מחזיקים את הברקסים הם יספגו חלק מהאנרגיה במקום להעביר אותה לתנועה שתפגע ביושבים ברכב. וגם- יכול לעבור הולך רגל שאתה לא רואה בגלל מסחרית שלידך למשל, יכול לעבור רכב בצומת, וכל מיני, אז אם נותנים גז כדי לצמצם את המהירות היחסית בעוד 3 קמ"ש זה לא שווה את האנשים שתהרוג.

וכאן אני לא מהאנשים שאין להם תשובה ואומרים "לא יהיה לך זמן לחשוב על זה השאלה מיותרת" במקום לא להגיב! אבל באמת שלא תוכל לחשוב נקי ובטוח אם זה בטוח להתפרץ לצומת כשיש לידך עוד רכבים ואנשים. רק אם הכל ריק לגמרי ורואים שניה או שתיים מראש אז בכנות אפשר לצבור משהו כמו 40 קמ"ש ולברוח מרחק שההוא מאחורה יספיק לבלום משמעותית ואפילו לעצור או לסטות ממך.

פורסם
אם?

אם?

אם?

אין כאן שום "אם" - אחראיות הנהג לדאוג לעצור כך שיהיה לו מרחק להתקדם.

חד משמעית נכון, גם אני נוהג כך. אבל, בשיטואציות כאלה, גם אם תשמור מרחק גדול יחסית, הרבה מה לעשות אין לך. פשוט יש שיטואציות כאלה.

וגם להביט כל הזמן לאחרו ולראות ש-2-3 רכבים מאחרוי עוצרים כמו שצריך.

חבל שלא מלמדים את כולם.

זה נכון... בדיוק השבוע התווכחתי עם חבר, לגבי למה אני צריך לראות יותר ממכונית אחת מאחוריי... דיי עצוב.

יותר עצוב מזה: נתתי לו 3 דוגמאות מהחיים, דיי בשלוף.

ואם בכל זאת לא היה מספיק מקום מקדימה - לברוח הצידה.

אפילו בין המכוניות - שיהיה יותר נזקי פח אבל שפחות אנרגיה תכנס בגוף שלנו.

זה, כבר בעייה לרוב האנשים.

המנטרה היא: "להימנע בכל מחיר! תאונה זה רע!".

רוב האנשים לא מסוגלים להבין את ההבדל הדק הזה, שלפעמים עדיף לייצר תאונה קטנה מאשר להיתקע בתאונה גדולה.

פייר, אני לא יודע אם בשעת משבר, כמו שתואר פה כשאתה ברמזור\פקק ומישהו טס אליך, אני אכנס ברכב שלצידי בשיפשוף במקום לעשות משהו אחר. יד על השערות של החזה מעל הלב.

בקיצור - כמו שכבר נאמר - צריך לעשות הכל כדי להמנע.

מבחינת שאלה המקורית - נראה לי שמה שאנו מחפשים זה שכמה שפחות אנרגיה תתפזר על הגוף שלנו ושנחטוף כמה שפחות G.

נראה לי שאם אנו בולמים אז חלק מהאנרגיה ייתפזר בחיכוך של בלמים וצמיגים וגם תאוצה שנחטוף נמוכה יותר - מה שעדיף.

הפיזיקה לדעתי טוענת, שהרכב שלך בכל מקרה ומצב יזוז קדימה, אז אם ניתן לו לזוז בחופשיות, הרכב מקבל יותר אנרגייה- נכון, אבל יותר קל לעצור אותה אחרי שהרכב התחיל לזוז וכך להקטין את רוע הגזירה, מאשר להתנגד להשפעת האנרגייה שבמקרה כזה תהיה חזקה יותר על תא הנוסעים ותורגש יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אותם 3 שניות, נמשכות כל כך הרבה זמן...:-(

צריך לבדוק את הנושא הזה.

אני אשכרה זוכר שגם הספקתי להגיד "כוסאמק ערס הXXXוטה הזאת הולכת להרוס לי את האוטו ובטח לגרוטאה שלה אין ביטוח מקיף" (איזה לנסר 91) וגם הספקתי לעשות את כל מה שכתבתי.

מעניין אם יש מצב שגם אפשר לצאת לשניה מהאוטו, לרוץ למפגרת, לדפוק לה סטירה, להזיז לה את ההגה ולחזור לאוטו.

פורסם
צריך לבדוק את הנושא הזה.

אני אשכרה זוכר שגם הספקתי להגיד "כוסאמק ערס הXXXוטה הזאת הולכת להרוס לי את האוטו ובטח לגרוטאה שלה אין ביטוח מקיף" (איזה לנסר 91) וגם הספקתי לעשות את כל מה שכתבתי.

מעניין אם יש מצב שגם אפשר לצאת לשניה מהאוטו, לרוץ למפגרת, לדפוק לה סטירה, להזיז לה את ההגה ולחזור לאוטו.

תשמע...

אינשטיין הוכיח הרי שזמן ומרחב אלו הם משתנים גמישים כמו פלסטלינה.

אבל הוא בטוח לא חשב שאנחנו הנהגים ננצל הוכחה זאת כדי להביא סטירה לשרXXטה אשר דוהרת ברכב המעפן שלה לכיוונינו.

:roflmao:

בנוסף חבריי הנהגים- שמתם לב שאלו הן תמיד נשים שדוהרות להתנגשות. מפתיע נכון :roll:

אגב אני פתחתי מועדון חדש שנקרא מועדון ה.מ.ל.ה , קיצור להוצאה מיידית להורג.

עזבו אתכם החלפת פרטים, מוסך, נסיון של הנהגת להאשים אותנו...עזבו שטויות.

ישר ולעניין :snipersmi:2gunfire:

זמין 8)

פורסם

נכנסה בי מישהי במהירות גבוהה, הייתי בוולבו 244, לא קרה לי כלום, גם לוולבו לא קרה כלום, הסופר לנסר שלה הושבתה.

בנסיעה אני תמיד מאט עם ההילוכים, ככה זה הדרגתי ונותן לי שליטה טובה יותר (פחות עומס על הבלמים), אני מקפיד על שמירת מרחק ומודע לכל מה שקורה מסביבי ככה שאני תמיד יודע לאן אפשר לברוח , גם בבלימת חרום אני נוטה לצד הפנוי, פה אין לי אופנועים על השוליים.

לפעמים אני רוצה שיכנסו בי מאחור, ברצינות, דרך מצויינת להחליף את הרכב, הביטוח יביא לי מחירון, יהיה לי רכב שכור עד שאקבל את הכסף ואני אהיה מבסוט.

haters will hate

פורסם
הפיזיקה לדעתי טוענת, שהרכב שלך בכל מקרה ומצב יזוז קדימה, אז אם ניתן לו לזוז בחופשיות, הרכב מקבל יותר אנרגייה- נכון, אבל יותר קל לעצור אותה אחרי שהרכב התחיל לזוז וכך להקטין את רוע הגזירה, מאשר להתנגד להשפעת האנרגייה שבמקרה כזה תהיה חזקה יותר על תא הנוסעים ותורגש יותר.

מצטער להיות גס אבל לא מדובר כאן על איזשהו תחום חדש בפיזיקה שיש בו תיאוריות ולכן אין שום מקום למילה "לדעתי" :wink:

כדי להבין את הדברים אחרת תסתכל על זה ככה - הכוח שיפעיל על היושבים ברכב זה מה שיעשה להם את הנזק. הכוח נמצא ביחס ישר לתאוצה שלהם ככה שאם התאוצה פי 2 אז הכוח גם.

אם לא תחזיק ברקס אז התאוצה ברכב הנפגע בזמן ההתנגשות תהיה מירבית ולכן גם הנזק לנוסעים (האנרגיה תעבור במינימום זמן = פגיעה הכי גדולה).

כמו שלמשל אם תיפול עם ברכיים ישרות אתה תקבל הרבה נזק בזמן שתוכל ליפול תוך כדי קיפול של הברכיים והגוף ולספוג כמובן את אותה האנרגיה (ואפילו יותר כי הגוף ימשיך לרדת חוץ מהכפות רגליים) אבל לאורך זמן גדול יותר ולכן להפגע פחות. ככה גם עובד בולם זעזועים למשל.

אבל יכול להיות שכמה שברכב מודרני הבלימה טובה - הכוח שמופעל לרגעון קצר בהתנגשות חזק פי המון ואז להקטין אותו טיפה לא ממש יעזור (אלא אם כן יש לך סיכוי לפגוע במשהו), ואז עדיף לתת גז ולצבור אפילו 15 קמ"ש - ועוד לאפשר לרכב הפוגע עוד דרך להאט ככה שיהיה ביניכם הפרש פחות רציני משמעותית ממה שהיה ואז המכה תהיה חלשה יותר בהרבה.

אני חושב שכל עוד אין לנו פה איזה גאון פיזיקה עם סימולציות במחשב - שכמה פה יקריבו כמה טרנטות ונגנוב בובות ריסוק כדי לחקור את העניין. :-) (מישהו פה אמר שנשארו עוד רוצחים בכלא שלנו שלא כדאי שישתחררו?)

פורסם

לא צריך שום סימולציות, לי אישית מספיקה עצתו של מדריך נהיגה, שמן הסתם בחן כמה וכמה תאונות פגיעה מאחור בקריירה שלו. העניין הוא שאם אנחנו מניחים שנהג בעל מודעות ינקוט בכל אמצעי הזהירות והמניעה שציינתי בהודעה הקודמת ובכל זאת לא יוכל למנוע פגיעה מאחור - סימן שמרווחי המילוט או שאינם קיימים או שנוצלו כבר, ולכן אין כבר לאן לתת גז וכל שנותר הוא רק לבלום, להצמיד ראש למשענת ולהימנע מלכווץ שרירים בגפיים ובצוואר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מצטער להיות גס אבל לא מדובר כאן על איזשהו תחום חדש בפיזיקה שיש בו תיאוריות ולכן אין שום מקום למילה "לדעתי" :wink:

לחלוטין יש- אני לא פיזיקאי...

מחכה להסבר של פיזיקאי אמיתי.

מה שכן, אני רוצה לחזור רגע לסלואו מושן.

כמה מכם יכולים להגיד שהם אשכרה, עם יד על הלב, המחישו את הסצנה הזו (עוד לפני שהיא נוצרה), בלי לשקר?

(0:22)

-אני יכול.

http://www.youtube.com/watch?v=Kc4cBiSXoCs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

עם התחביב שלי, איסוף סכינים, יש גם את סשן סכיני ההטלה. וסכיני הטלה, מן הסתם, מטילים... חלק מהכיף.

אז, עוד בשנות התשעים, מצאתי את עצמי מתחמק מכמה סכינים, ואפילו גרזן אחד (אל תשאלו...:lol: ) בסלואו-מושן האופייני למצבי "fight or flight". לראות סכין עפה אליך במהירות, ולהתחמק ממנה, תוך כדי שהכל זז בסלואו מושן, זה אחד הדברים הכי הכי הכי הכי מגניבים שאני מכיר.

במאמר מסגרת, היום אני כבר לא זוכה לתדירות מספקת של סלואו מושן, גם כשצריך. :roll:

אוי, הזיקנה.

נתקלתי בהסבר מדעי על כך בספיישל "לוחמים" או משהו כזה בערוץ דיסקאברי או נשיונל גאוגרפיק או משהו, בשנת 05. לא זוכר את ההסבר כל כך לצערי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...