Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מודעות לצמיגים תקינים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היות ולאחרונה אני נותן יותר תשומת לב לנושא הצמיגים בכללי ולומד עליו, יצא לי לתהות מדוע אין מודעות גבוהה יותר לעניין הצמיגים ברכבים?

פה ושם יש פרסומת שבעקיפין מדברת על צמיגים תקינים, אבל אף אחד לא מדבר על צמיגים נורמלים.

כשהיום חלק מהאנשים מחליפים צמיגים תקולים בצמיגים סינים הכי זולים שיש, אפשר להתפלא שחלק גדול מהתאונות נגרמות עקב איבוד שליטה?

אחיזה נחותה, בלאי מהיר יותר, מרחק בלימה גדול יותר וכו הם סיבות מספיק טובות להעדיף צמיג טיפה יותר יקר לא?

על בשרי אני חווה את זה שאבא שלי אומר לי שהכל זה שטויות ומאכילים אותי לוקשים לכולם יש צמיגים סינים זולים ולא קורה כלום.

יותר מזה, למה זה לא ידוע שרצוי להחליף כל טיפול תקופתי בין הצמיגים האחוריים לקידמיים? למשל אצלנו הרכב שנה וחודשיים על הכביש, הצמיגים מקדימה כבר מתחילים להראות סימני שחיקה לעומת האחוריים, מכיוון שלא עשינו את הרוטציה הזאת.

מה דעתכם?

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אני דווקא חושב שהמודעות עלתה, גם בזכות האינטרנט.

הרבה אנשים קוראים ומפנימים את חשיבותם של הצמיגים, ולא מסכימים לקנות צמיגים "מומלצים" ע"י פנצ'רמאכר עם עיניים סגורות.

מי שממשיך לחסוך כל גרוש, גם על חשבון הבטיחות, אלה חברות ליסינג.

אלצם הצמיג TRIANGLE מככב בגדול, גם בחברות גדולות ומכובדות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז זה קצת סותר מכיוון שכל כך הרבה מכוניות דרך חברות וגם פרטיות שייכות לליסינג ונוסעות על הכביש עם צמיגים זולים.

ככה שמודעות זה לא רק בקרב חובבי רכב כמו גולשי הפורום אלא בכל הענפים שקשורים לרכב.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
אז זה קצת סותר מכיוון שכל כך הרבה מכוניות דרך חברות וגם פרטיות שייכות לליסינג ונוסעות על הכביש עם צמיגים זולים.

איך זה סותר את מה שכתבתי?

רכבים אשר שייכים לחברות\ליסינג מטופלים ע"י חברת ליסינג, והיא מחליטה על סוג הצמיגים, ולא הנהג.

לנהג יש השפעה קטנה מאוד בנושא, אולי-אולי, אחרי שהופכים שולחנות, אפשר לקבל משהו סביר יותר.

לחברות יש מודעות בנושא הצמיגים, אבל המודעות בנושא הכיס שלהם מנצחת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז אני אחדד, הכוונה שלי הייתה, שמודעות בגדול לא כוללת רק נהגים אלא גם את משרד התחבורה!

שיהיה אחראי להביא למודעות הנהגים בדרכים שלו, אם זה להוציא חוק שיכריח את חברות הליסינג למכור רכבים עם צמיגים נורמלים ואם זה להוציא תשדירים ברדיו לגבי המצב.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
אז אני אחדד, הכוונה שלי הייתה, שמודעות בגדול לא כוללת רק נהגים אלא גם את משרד התחבורה!

שיהיה אחראי להביא למודעות הנהגים בדרכים שלו, אם זה להוציא חוק שיכריח את חברות הליסינג למכור רכבים עם צמיגים נורמלים ואם זה להוציא תשדירים ברדיו לגבי המצב.

בסך הכול חברת ליסיניג היא חברה למטרת רווח והיא מחפשת את המוצר הזול ביותר .

מה שכן אם המדינה תשנה את התקן של הצמיגים לאיכותי יותר ,לא יהיה ברירה לחברות אלא לשים את האיכותיים יותר .

רכב חדש מסופק עם מה שהוא מגיע ורק אז מחליפים לזולים יותר .

נ.ב

חבל שלא מצוין על הצמיגים מקסימום ק"מ או שנים ,ראיתי רכבים שנוסעים עם צמיג חלק שעבר טסט לפני שעה ממש מפחיד.

פורסם

כל מה שאתה אומר שוב מראה רק דבר אחד שלא אכפת במדינה הזאת מאיכות הצמיגים עם קשר ישיר למודעות! אף אחד לא יודע, כנראה שגם לא מספיק טוב שם למעלה, שצמיגים זה עניין מספיק קריטי בשביל לא לחסוך בהם.

אם זה היה עניין חשוב, היה תקן לזה, או לפחות תקנה שאוסרת להחליף את הצמיגים המקוריים שבאים עם הרכב.

אבל כנראה ששם למעלה מתעסקים רק איך לקחת כסף מהאזרח ולא איך להקטין את מספר התאונות.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

כי בשביל רוב האנשים בארץ רכב זו חתיכת מתכת שמביאה אותם מנקודה אחת לשנייה, עם עצירה לקפה הדרך.

אף אחד לא חושב על העניין הממש הגיוני שהצמיגים זה הדבר היחיד שמקשר את הרכב לכביש וממשיכים להתייחס לעניין הזה בקלות ראש.

פורסם

ישנן מספר סיבות לבעית המודעות בכל הקשור לצמיגים (וזה, אגב, לא דבר ישראלי). הסיבה הראשונה היא שאנשים לא מבינים מהי האחיזה בין צמיגי הרכב לבין הכביש. הצמיג הוא הקשר הסופי אל הכביש ולכן, כאשר הוא מהווה את החוליה החלשה של מערכות הבלימה, ההיגוי או המתלים - הוא זה שיכתיב את הביצוע. כלומר, גם אם הבלמים מצוינים, צמיגים לא טובים יאריכו את מרחקי העצירה הרבה יותר מאשר במצב הפוך (בלמים טובים עם צמיגים לא טובים).

בעיה נוספת היא שאנשים נותנים עדיפות ראשונה למכלולים בעלי חשיבות לתקינות המכנית של המכונית ולא למכלולים בעלי תרומה בטיחותית. הם הרבה יותר דואגים לאפשרות שחלילה ייגרם נזק לראש המנוע (מה שעולה יותר כסף...) מאשר שהצמיגים יתנו להם אחיזה גבוהה ועקבית. אני אישית דואג קודם כל למרחקי עצירה קצרים ולאחיזה גבוהה, לפני שאני בכלל דואג לדלק.

בעיה שלישית היא שגם אנשים בעלי מודעות אינם תמיד מודעים מספיק: ראיתי נסיונות הסברה (של החברה הלאומית לבטיחות בדרכים, כמדומני) שהציבו קריטריונים לחלוטין בלתי מספקים מבחינת בטיחות, כמו בדיקת לחץ אויר פעם בחודש, החלפה של הצמיגים כאשר החריצים נשחקים ל-2 מילימטרים או לאחר חמש שנים. אלו סטנדרטים טובים מבחינת החוק היבש והתקינות המכנית - אבל לא מבחינת הבטיחות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לדעתי התשובה היא פשוטה.

בוא ונניח שפתאום הממשלה מחליטה לשים מס של 70% על צמיגים.

הדבר הבא שתראה, זה פרסומות של משרד התחבורה: "צמיג תקין מציל חיים", "צמיגים צריך להוריד, לא רק אחרי החגים אלא כל 4 שנים", "פיטמה זה גם משהו שקשור לניפוח" ועוד שלל שטויות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ההפרש בין צמיג סיני למותג מצטמצם משמעותית גם ברכבי שטח וגם בפרטיות .אני חושב שכל בר דעת שאכפת לו מעצמו צריך לבחור צמיגי אכות .הפרש של עוד כמה שקלים אבל תמיד זה לטובתו אם זה אחיזה אם זה נוחות אם זה שקט נפשי ובלאי ארוך יותר .אשמח לעמוד לשירותכם אביתר .גמר חתימה טובה לכולם

פורסם

לא כולם קוראים ספר רכב,שם רשום שצריך להחליף וגם רשום על בדיקת הצמיגים וחשיבותם,דבר שני מחיר,כן הרבה מעדיפים לחסוך,הרי גם ככה כול הצמיגים ניראים דומים,שחור ועגול,למה להשקיע?

ועוד דבר זה אומרים שגם צמיגים טובים מתייבשים בשמש הישראלית ולכן אין טעם להשקיע.

אבל מי חבר פורום יודע :-D .

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ועוד דבר זה אומרים שגם צמיגים טובים מתייבשים בשמש הישראלית :-D .

גם הנהגים, ידידי. גם הנהגים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...