Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התשובה מורכבת כי ישנם שלושה גופים גדולים ורציניים שאחראים על אישור ותקננון נושא השמנים: API, SAE ו ACEA.

אם אני מבין נכון, ACEA היא המקבילה האירופאית ל SAE האמריקאי, שני גופים שאמונים על כך ששמנים ישתפרו עם השנים ויעמדו בציפיות ובדרישות שמציבים להם מנועים מודרניים. A3 ו A4 למעשה מציינים את המאפיינים של השמן, במקרה הספציפי דירוג A3 מאשר כי השמן מיועד לשימוש אינטנסיבי וארוך טווח ו A4 מציין כי השמן מיועד לרכב בעל הזרקת דלק.

....

איתמר.

כמעט,

SAE הוא מדד צמיגות השמן בלבד ואינו מתייחס כלל לנושאי האיכות והתקנים.

ACEA (אירופאי) ו- API (אמריקאי) הם אכן מדדי איכות ותקנים.API היה הראשון ו- ACEA הוא אכן המקביל האירופאי שלו.

בנוסף,קיימים תקני איכות מקבילים של יצרני הרכב,שמהמוכרים בינהם הוא התקן של W.V.

דוגמא לצורת רישום של שמן מנוע יהיה SAE 10w40 API SL ACEA A2/B2 שאומר שהשמן הוא בצמיגות 10W40,עומד בתקן API SL ועומד בתקן ACEA A2/B2.

בנוסף יש יצרני שמנים שקיבלו אישור מיצרניות רכב מסוימות לכך שהשמנים שלהם עומדים בתקנים הספציפיים של אותו יצרן רכב ודבר זה יצויין בתוית שעל מיכל השמן.

מצורפים שני קישורים לשני מאמרים עוקבים בנושא שמנים שמסבירים באופן די פשוט את הנושא:

http://www.ictlabs.com/apage/68516.php

http://www.ictlabs.com/apage/68563.php

בכל מקרה,

פוסט מרשים וכל הכבוד על ההדגשה בקשר לפינוי השמנים למקום מוסדר!!

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם ניתן למלא ברכב מסוג זה שמן חצי סינטטי בדרגה 10w30 או שחייבים סינטטי מלא?

יכול להגרם נזק כלשהו אם במנוע קיים שמן חצי סינטטי?

פורסם
להלן טבלת תקני שמנים מומלצים לטויוטה:

[ATTACH]260799[/ATTACH]

נדמה לי שהטבלה הזו היא לרכב בארה"ב ולא נכונה תמיד לאירופה/ישראל.

לדוגמה-אצלי בספר הרכב רשום ששמן 5W30 צריך להיות רק אם אין שמנים אחרים זמינים בדרגות המומלצות, ואילו בארה"ב הוא נרשם כאפשרי לשימוש.

האם ניתן למלא ברכב מסוג זה שמן חצי סינטטי בדרגה 10w30 או שחייבים סינטטי מלא?

יכול להגרם נזק כלשהו אם במנוע קיים שמן חצי סינטטי?

ניתן למלא חצי סינטטי, ולא רק סינטטי מלא-ללא חשש מנזק. אני ממליץ על סינטטי מלא אם הקילומטרז' לא גבוה.

פורסם

הטבלה הזו לא מעודכנת ומתעלמת מה TSB המצורף שהנחה \ המליץ על מעבר לשמני 5W20 ו 0W20 בדגמים רלוונטיים.

אגב ארה"ב, גם שם יש מדינות לא פחות (ואף יותר) חמות מישראל, כנראה שהיצרן לקח זאת בחשבון בבואו להמליץ על שמן X או Y.

למה להשתמש בשמן חצי סינטטי או מינרלי? עברו הימים האלה. מחירי השמן הסינטטי צנחו בשנים האחרונות, ועם החמרת התקנים והארכת מרווחי הטיפולים של היצרנים אני בכלל לא מבין למה להשתמש בשמן נחות מלבד עלותו הזולה.

המלצת יצרני השמנים היא שלאחר החלפה ראשונית לשמן מנוע סינטטי מלא יש לבצע החלפה נוספת מוקדמת מהמומלץ כדי להבטיח את אי-הסתמות המנוע מבוצה ששמן המנוע הסינטטי פירק.

איתמר.

TS-EG018-06.pdf

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הטבלה מעודכת לדגמי 09 וכן כוללת צמיגות של ההוראה שצרפת ולכן מעודכת וכוללת את ההוראה שצרפת.

צמיגות השמנים המופיעים ברשימה טובים לשימוש גם כאן, אם די שמנים דקים מידי אינם מומלצים במיוחד באיזורנו.

רק לידיעה כללית, התקנים היפנים לשמני מנוע הרבה פחות מחמירים מאשר תקני שמן אמריקאיים, כל שכן אירופיים.

אין שום בעיה בשימוש בשמנים חצי סינתטיים כל עוד עומדים במדד האיכות המינימלי המומלץ.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הי איתמר,

שאלה לגבי החלפת השמן גיר:

בפעם אחרונה שהחלפתי שמן גיר השתמשתי במזרק כדי להכניס את השמן דרך הפתח של הבורג בו אני בודק את גובהה השמן.

האם גם בסטארלט (ידנית) אפשר למלא את השמן גיר באותה הצורה כמו ביאריס?

שאלה נוספת: איפה ניתן לרכוש מפתח לפילטר שמן ומפתח פלאגים מתאים (לסטרלט) במחיר שפוי?

תודה(:

פורסם
www.1sttoyotaparts.com

הוא הגדול ובדרך כלל הזול מכולם. נמצא בארה"ב ולכן אין לו את מרבית חלקי החילוף לדגמים אירופאיים, אבל כן יש לו חלפים משותפים עם דגמים רבים שיש בארץ.

לא יודע אם עושה משלוחים לארץ, אני עושה הזמנות דרך ushops.

גם אי-ביי מלא במציאות.

איתמר.

כמה עולים לך 4 פלגים+משלוח לארץ עבור הרכב שלך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

איזו הקפצה :wink:

בינתיים החתול שבתמונה כבר הספיק לעבור לעולם הבא, מסכן.

הי איתמר,

שאלה לגבי החלפת השמן גיר:

בפעם אחרונה שהחלפתי שמן גיר השתמשתי במזרק כדי להכניס את השמן דרך הפתח של הבורג בו אני בודק את גובהה השמן.

האם גם בסטארלט (ידנית) אפשר למלא את השמן גיר באותה הצורה כמו ביאריס?

שאלה נוספת: איפה ניתן לרכוש מפתח לפילטר שמן ומפתח פלאגים מתאים (לסטרלט) במחיר שפוי?

תודה(:

בסטארלט זצ"ל שהייתה לי לא יצא לי להחליף שמן גיר, זה בוצע ע"י מוסכניק. ההגיון אומר שההחלפה צריכה להיות דומה עד זהה, תיבות ההילוכים דומות.

מפתח לפילטר שמן ניתן לרכוש בארץ או להזמין מאי-ביי. אני הזמנתי. מפתח לפלאגים מגיע בכל סט בוקסות מחברה שמכבדת את עצמה. לחילופין ניתן לרכוש מפתח ייעודי לפלאגים בכל חנות כלי עבודה \ אביזרי רכב רק כדאי לבדוק קודם מה קוטר הפלאג, 17 או 19, אני לא זוכר.

כמה עולים לך 4 פלגים+משלוח לארץ עבור הרכב שלך ?

פלאג מקורי עולה 1.6$. להזמין רק פלאגים זה לא משתלם, אני מבצע הזמנות למספר חלקים או יחד עם חבר שלי שגם מטפל ברכבו לבד ואנו מתחלקים במשלוח.

בדיוק לפני שבועיים קיבלנו את ההזמנה האחרונה. לחבר שלי היה דחוף איזשהו חלק ולכן הוא בחר בשילוח אווירי, מה שהזניק את מחיר החבילה. למרות זאת רביעיית פלאגים + פילטר אוויר מקורי + פילטר מזגן מקורי עלה לי 200 ש"ח בדיוק, אחרי המיסים, השילוח האווירי ושליח עד הבית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
איזו הקפצה :wink:

בינתיים החתול שבתמונה כבר הספיק לעבור לעולם הבא, מסכן.

בסטארלט זצ"ל שהייתה לי לא יצא לי להחליף שמן גיר, זה בוצע ע"י מוסכניק. ההגיון אומר שההחלפה צריכה להיות דומה עד זהה, תיבות ההילוכים דומות.

מפתח לפילטר שמן ניתן לרכוש בארץ או להזמין מאי-ביי. אני הזמנתי. מפתח לפלאגים מגיע בכל סט בוקסות מחברה שמכבדת את עצמה. לחילופין ניתן לרכוש מפתח ייעודי לפלאגים בכל חנות כלי עבודה \ אביזרי רכב רק כדאי לבדוק קודם מה קוטר הפלאג, 17 או 19, אני לא זוכר.

יהי זכרו ברוך.

לא שמתי לב שזה בעצם בורג מילוי השמן הרגיל פשוט פירקת את מה שהיה מעליו. נראה לי אני אעדיף לעשות את זה עם צינורית ארוכה במקום לפרק את הכל.

תודה בכל מקרה.

ש.

פורסם
לא עושים שום בעיות במכס עם הפלאגים, פילטרים וכל הדברים הקטנים?

לא, דברים קטנים כמו פלאגים ופילטרים עוברים יפה.

פילטר אינבוקס פתוח של K&N עולה כמו פילטר תחליפי פה בארץ, אז למה לא להזמין מעבר לים?

כנ"ל פלאגים הכי יקרים עולים כמו פה הכי זולים, שווה!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
עדכון:

614 ק"מ מאז החלפת שמן הגיר הספיקו לי כדי להבין שמשהו שם לא עובד. החלפות ההילוכים נעשו קשות יותר משמעותית עד רמה שממש צריך להפעיל כוח פיזי מתון על הידית כדי שההילוכים יעברו.

אחרי הרבה מאוד חקירה ונבירה בגוגל, פורומים ובעיקר ספרות יצרן מקורית הגעתי למסקנה שאין שום מניעה משימוש בשמן Low Viscosity (שדליל יותר מהמומלץ בספר הרכב בזמנו) ורכשתי 2 ליטר של שמן גיר 75W חד דרגתי מקורי של טויוטה.

מדובר בשמן חדש יחסית בשוק שמשתייך ל"דור הבא" של שמני הגיר, שמנים דלילים יחסית שמספקים הגנה טובה לגיר ועם זאת דלילים מאוד ותורמים לביצועים ולחסכון בדלק.

לאחר כמה מאות קילומטרים מההחלפה אני יכול להעיד שהחלפת ההילוכים הפכה לקלה מאי פעם, ההילוכים נכנסים בכוח הזרת (!) גם כשהרכב חם וגם כשהוא קר.

אני יודע שזה שרשור יחסית ישן, אך עדיין,

גם לי את הרכב הנ"ל, ויש לי שלוש שאלות:

הרכב שלי טופל רק במוסך יבואן, (90000 קילומטר) האם ידוע למישהו אם בוצעה אי פעם החלפת שמן גיר? אני יכול לבדוק זאת איתם?

האם תוכל לומר לי איך הכנסת את שמן הגיר? בעזרת משפך? ואיך מודדים אם שמנו מספיק?

שאלה שניה, היכן אוכל לקנות את השמן 75W מקורי של טויוטה?

מצטער אם אני קצת מקרטע בעסק, רק התחלתי להיכנס לעניינים!

תודה!

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

ניתן להוציא פירוט טיפולים מהמוסך המורשה במידה והוא טופל אך ורק שם או במוסך ברשת היבואן. שמן 75W מקורי של טויוטה ניתן לקנות במוסכים המורשים. בפעם האחרונה שבדקתי המחיר שלו היה די גבוה-בסביבות 90 ש"ח לליטר.

• תוכן חדש...