Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תמהר להטיל אחריות על הרוכבים, שנהגו לפי החוק.

הבעיה היא אופי הנהיגה חסר האחריות של מספר גדול של נהגים בישראל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לפי הפרסום, הנהג "ניקר" ונרדם על ההגה וסטה לעבר קבוצת הרוכבים.

בכל מקרה, דעתי האישית היא שרוכבי האופניים לא צריכים לרכב בשולי הכביש (הם לא צריכים להיות על הכביש בכלל!) אלא לרכב בשבילים יעודיים-אך פה לצערי הבעיה: אין הרבה שבילים יעודיים לרוכבי אופניים, ובאחריות המדינה לפתח אותם. עד אז (לצערי) אני מקווה שלא נשמע עוד על מקרים שכאלה.

פורסם

אז שישנו את החוק. השוליים נועדו לשמש כמרווח בטחון לנהג, לצורך עצירת חירום\סטיה פתאומית או כל דבר אחר. באותה מידה גם אפשר לעשות שיעורי ספינינג בשטחי אש. ברגע שהרוכב תופס לי את השוליים, הוא מונע ממני את מרווח הבטחון הזה והופך מה שהיה יכול להיות תאונה עצמית קלה לכותרת בYNET.

עכשיו; אני לרוב נגד רגולציה שמגינה עליך מעצמך אם אתה לא מספיק חכם לעשות זאת לבד, ואני עוד יותר נגד זה שהמדינה תגיד לך באיזה תחביבים מותר לך לעשות. אבל אני לא יכול להתעלם מהנהגים האומללים שנכנסים לסיטואציה הזו רק כי מישהו חושב שהשוליים של כביש בינעירוני זה מקום נ-ה-ד-ר לפעילות ספורטיבית ואח"כ צריכים לסחוב טראומות במשך כל החיים (שלא לדבר על כלא והרשעות פליליות). הם הקורבן כאן, ולא מי שבחר, בשבת בבוקר, ללכת לרכב על הכביש, למרות שהם יודעים טוב מאוד כמה זה מסוכן ויודעים טוב מאוד מה הסיכוי שלהם לחזור משם (קהילה מגובשת, אחרי הכל).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
לפי הפרסום, הנהג "ניקר" ונרדם על ההגה וסטה לעבר קבוצת הרוכבים.

בכל מקרה, דעתי האישית היא שרוכבי האופניים לא צריכים לרכב בשולי הכביש (הם לא צריכים להיות על הכביש בכלל!) אלא לרכב בשבילים יעודיים-אך פה לצערי הבעיה: אין הרבה שבילים יעודיים לרוכבי אופניים, ובאחריות המדינה לפתח אותם. עד אז (לצערי) אני מקווה שלא נשמע עוד על מקרים שכאלה.

אין כזה דבר שבילים ייעודים לאופני כביש. החבר'ה האלה עושים גם מעל 100 ק"מ ביום ובכל העולם רוכבים על הכביש - אבל בניגוד לכאן, לא רוכבים על כבישים מהירים (אלא על כבישים בסגנון נס הרים).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תנסה לדמיין סיטואציה (שאגב קרה לי באמת) משייט בכביש מהיר 110 קמש פתאום בחורה מלפניך שהבן אדם שלפני בלם מעט בצורה מתונה, והיא חיכתה לרגע האחרון בום ברקס בכל הכח, אתה מוצא את עצמך לא מגיב בזמן, וחותך לשול על מנת להשלים את הבלימה וכל זה כדי לא למצו את עצמך יושב עם הרכב שלך במושב האחורי שלה.

דמיין את הסיטואציה אחרת, אתה צריך לבחור בין להכנס לה ברכב, לבין חשש מאוד סביר שתדרוס 2-3 רוכבי אופניים? אני לא רוצה לדמיין אפילו, מה הייתי עושה באותה סיטואציה אםן היו רוכבי אופננים בשוליים באותו הרגע.

למה אני צריך להכנס לתסביך הזה ? מה אני בתור בן אדם (שמגדיר את עצמו כך) נורמטבי צריך להכנס להחלטות האלה ?

השוליים לא נועדו לרכיבה !!!

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

מה יקרה אם תכנס בה מאחורה במקסימום 30 קמ"ש המהירות ביניכם? מקסימום תשרט קצת ותדפוק את האוטו ותסדר עם הביטוח, אבל תשווה את זה להריגה של כמה רוכבים. זה לא דוגמא טובה, כאן אין התלבטות ממש

פורסם

הסיטואציה שתיארת קצת מוגזמת משום שהפתרון שלה אינו בסטיה אלא בבלימת חירום וגם הסיכוי שהיא תתרחש דווקא בנוכחות רוכב אופניים היא קלושה. השוליים משמשים מרווח בטחון למקרה שבו מנוע הרכב כבה ויש לעצור, או כאשר רכב מן הנתיב הסמוך מושך לכיוונך, ולא כתשובה לסכנה מלפנים.

הבעיה עם הרוכבים, או עם כל עצם בשוליים (רכב, הולכי רגל) הוא שהם מושכים את תשומת לבם של הנהגים בכביש. במצב של הידרכות פתאומית, כמו נהג שמנקר או לא שם לב לרגע, או עוקב אחרי רכב כבד וגדול, נוצר מצב שבו הוא מוצא את עצמו בוהה בעצם שבצד הדרך ומוביל את רכבו אל הנקודה בה עיניו ממוקדות ופוגע בה בעוצמה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מה יקרה אם תכנס בה מאחורה במקסימום 30 קמ"ש המהירות ביניכם? מקסימום תשרט קצת ותדפוק את האוטו ותסדר עם הביטוח, אבל תשווה את זה להריגה של כמה רוכבים. זה לא דוגמא טובה, כאן אין התלבטות ממש

אני לא חושב שיש מספיק זמן לחשווב על אם ואם זה בסהכ 10 שניות שבהן אתה אמור לקחת החלטה נכונה, הסיכוי קלוש לסיטואציה שתחזור, אבל יכולה לקרות, בדיוק כמו שקלוש הסיכוי שהנהג ירדם בדיוק כשהוא חולף על פני הקבוצה ולא לפני או אחרי והיה נתקע סתם במעקה בצד.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

שמעתם חדשות גלגל"צ היום? אור ירוק מציעים לסגור כבישים מסויימים בזמנים מסויימים כדי לאפשר רכיבה בטוחה.:?

פורסם

מבלי להתייחס למצבו של הנהג הפוגע והאם הוא אשם או לא, אני בתור נהג רגיל אומר שכשאני נוסע בכביש ואני רואה רוכבי אופניים זו סכנת נפשות של ממש ולעתים אני אפילו נאלץ לסטות מנתיבי מעט הצדה או לעבור נתיב לשם מקדם הבטחון שלא לפגוע בהם לאור הסיכון שהם יוצרים כלפי עצמם וכלפי הסובבים אותם. רוכבי אופניים על השוליים מבחינתי הם מתאבדים. כל זמן שאין דרכים ראויות לרוכבי אופניים אין להם לדעתי מקום על הכביש.

פורסם

למה אסור לעצור בשוליים?

כי רכב העומד בשוליי הכביש מסכן את עצמו ואת שאר הרכבים בכביש.

אז למה מותר לרכב על אופניים בשוליים?

זה נשמע הרבה יותר מסכן מלעצור עם רכב בשוליים.

בכבשים המדבריים של הדרום לרוב הקבוצות הגדולות של רוכבי האופניים יש מאחור רכב ליווי עם צ'אקלאקה כתומה.

זה המינימום שצריך לקבוע בחוק על מנת לאפשר לרוכבי אופניים להשתמש בשולי הכביש המהיר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

מצער מאוד לשמוע. יש פה כמה בעיות. השוליים זה לא מקום לרוכבי אופניים, זה מקום להימלטות של הרכב במצבי קיצון. לא קרה לכם מלא פעמים שסתם נסעתם בעיר לפני כיכר והנהג לפנכם חיכה לשניה האחרונה לתת בלימה חזקה ואז הייתם צריכים לברוח ימינה? או פתאום איזה ילד החליט לקפוץ לכביש ואתם צריכים לברוח לצד. מה היה קורה אם היה שם רוכב אופניים?

מילא שיש רוכבי אופניים בעיר, אבל פאק מי נכנס לרכוב באופניים בכביש 5? פשוט צריך לאסור על רוכבי אופניים להכנס לכבישים מהירים. ועוד דבר שהייתי משנה, זה להעלות את הגיל של נהג חדש לגיל 20 או 21! קודם כל שאותו נער ילך לצבא לשנה שנתיים, יתבגר קצת ואז שיעלה על הכביש. אם נהג נרדם והרג בני אדם, לדעתי זה כמו רצח, אם אתה עומד להרדם למה אתה נוהג בכלל.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם
שמעתם חדשות גלגל"צ היום? אור ירוק מציעים לסגור כבישים מסויימים בזמנים מסויימים כדי לאפשר רכיבה בטוחה.:?

הם חיים בסרט. בעמותה הכי טפשית שקיימת. מזמן איבדו את הצביון האמיתי שלהם, מושפעים מהיבטים פוליטיים חסרי תוכן.

כביש מיועד למכוניות,נקודה.

• תוכן חדש...