Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצד רוכב האופניים - בן אדם צריך לדאוג לעצמו ולקחת בחשבון שנהג רכב יסטה ויפגע בו.

בגדים זוהרים ומראה חוצמיזה, מה עוד יכול רוכב לעשות?

מבחינת הנהג - הוא עלול לטעות. הוא עדיין אחראי מהרגע שהוא נכנס לרכב ועד לרגע שהוא יוצא מהרכב.

זה לא מה שכתבת קודם:

נהג רכב לא צריך לקחת בחשבון שיש רוכבי אופניים בשוליים.

רוכבי האופניים לא עברו על החוק. גם נהג שעוקף משאית במהירות של 90 קמש בדיוק (כמו שהמליץ חיים הכט) לא עובר על החוק, אבל כן מהווה הפרעה לתנועה.

רוכבי אופניים אינם הפרעה, הם חלק לגיטימי מהתנועה.

אני מסכים שיש בעית תשתית, שאינם מביאה אותם בחשבון.

אני מסכים שיש לאסור על רכיבת אופניים בכבישים מסויימים.

אני מסכים שזה טפשי לרכב בכבישים כאלה על אופניים.

ועדיין, כל זמן שמותר להם, על הנהג להתחשב בהם, לקבל את נוכחותם כלגיטימית, ולנהוג בהתאם.

כל דבר אחר, זו ביריונות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לרוכבי אופניים אסור לעלות על כבישים מהירים חד ספרתיים, כגון 5-6-1-4 ועל כביש 431.

ל'

נו, אם זה נכון - וזה החוק (!) פאלו, אז באמת שלא היה להם מה לחפש על כביש 3.

לכשעצמי, אני משתדל להיזהר בהם, אבל באמת שאני לא מבין למה לנסוע דווקא בכביש הכי מהיר. 443 לא טוב? יש עליות, יש ירידות, יש מישורים. לטעמי הכבישים הפריפריאליים הרבה יותר בטוחים עבורם. אולי חוץ מנס הרים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אמנם לא הכרתי אישית את הנפטרים שנהרגו ואת חבריהם שנפצעו,

אבל הם היו שותפים לתחביב והתחרו בטריאתלון, תחום שקרוב אליי מאוד ואני מעריך מאוד את אלו שעוסקים בו.

אין ספק שרכיבה על השוליים היא מסוכנת ואפילו מפחידה, זו אחת הסיבות שאני לא עושה זאת - יצאתי לרכיבת כביש פעם אחת ויחידה,

באמצע הרכיבה פשוט אמרתי לשאר האנשים שאני מתקפל כי זה מסוכן, הם ממש לא הבינו על מה אני מדבר - הרי להתעופף לתוך סלעים

בשטח זה הרבה יותר מפחיד... אני מעדיף לרסק את עצמי לתוך סלע מאשר מכונית שתרסק אותי לשמשה הקדמית.

גם אני רואה לא פעם רוכבי כביש שרוכבים בצורה לא אחראית, כולל אחד שראיתי לא מזמן בעלייה בנס הרים "זולג" לתוך הנתיב (!)

מבלי לשים לב, ולכן אני לא חושב שיש פה באמת אשם אחד - כל מקרה לגופו. עדיין, מי שמשלם את המחיר הכבד בסופו של דבר,

באשמתו או שלא - זהו רוכב האופניים. ודווקא מתוך ניסיון אישי, גיליתי שבתאונות שמישהו קרוב לליבך נפגע, זה כבר לא משנה מי אשם.

מה שמשנה זו רק התוצאה, ובמקרה הזה - מדובר באסון. אז תנו כבוד לאלו שבשוליים, גם אם לדעתכם זה לא מגיע להם.

מִזְמוֹר לְדָוִד ה' רֹעִי לֹא אֶחְסָר

בִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי נַ

פְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ

גַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע

כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי

תַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי

דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה

אַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְ

שַׁבְתִּי בְּבֵית ה' לְאֹרֶךְ יָמִים

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קודם כל משתתף בצער המשפחות.

אבל אני חייב לומר שמהמפגש שלי עם רוכבי אופניים בנס הרים הבעייה של חוסר כבוד היא הדדית:

מספר רוכבים שרוכבים אחד ליד השני ולא בטור, וגם כשרכב נמצא במרחק לא גדול מאחוריהם הם לא נכנסים למבנה

שמאשפר עקיפה ללא מעבר לנתיב הנגדי.

מעבר לזה יש כל מיני תופעות מרגיזות של רכבים של רוכבי אופניים שעוצרים בנקודות מאוד מסוכנות באמצע הכביש כדי לתמרן לירידה לשטח.

לסיכום זהו כביש מהנה אבל בעייתי ועדיף לסיים נהיגה בו עם הזריחה כדי לא להתקל ברוכבי אופנייים.

פורסם

מי שמכיר את הכביש שמחבר בין מודיעין לכביש 3 יכול לראות את התגלמות העתיד באם יציידו את כבישי ישראל במסלולי אפניים יעודיים.

מדובר בקטע כביש שלכל ארכו מכביש 3 ועד לכניסה לשכונת בוכמן במודיעין יש נתיב אפניים חדש, סלול ומסומן, עם נתיבים.

מצידו האחד טיילת להולכי רגל ומצידו השני הכביש.

אין לי מושג למה אבל הרוב המכריע של הרוכבים בוחר, למרות הכל, לרכב בכביש ולחסום נתיב נסיעה.

התאונה הבאה בדרך, רחמי על הנהג הדורס הבא שחייו יהרסו.

פורסם
תנסה לדמיין סיטואציה (שאגב קרה לי באמת) משייט בכביש מהיר 110 קמש פתאום בחורה מלפניך שהבן אדם שלפני בלם מעט בצורה מתונה, והיא חיכתה לרגע האחרון בום ברקס בכל הכח, אתה מוצא את עצמך לא מגיב בזמן, וחותך לשול על מנת להשלים את הבלימה וכל זה כדי לא למצו את עצמך יושב עם הרכב שלך במושב האחורי שלה.

דמיין את הסיטואציה אחרת, אתה צריך לבחור בין להכנס לה ברכב, לבין חשש מאוד סביר שתדרוס 2-3 רוכבי אופניים? אני לא רוצה לדמיין אפילו, מה הייתי עושה באותה סיטואציה אםן היו רוכבי אופננים בשוליים באותו הרגע.

למה אני צריך להכנס לתסביך הזה ? מה אני בתור בן אדם (שמגדיר את עצמו כך) נורמטבי צריך להכנס להחלטות האלה ?

השוליים לא נועדו לרכיבה !!!

המסקנה היחידה שאני מסיק ממה שכתבת היא שאתה לא שומר מרחק.

אם תשמור מספיק מרחק ותהיה מרוכז בנהיגה, גם בלימת חרום של הרכב לפנייך לא תדרוש ממך לסטות לשוליים.

ואם לא היו שוליים? גם היית נוהג באופן זה? או שהיית שומר יותר מרחק כי אין לך שוליים לבנות עליהם?

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אתם צודקים כשאתם אומרים שהם מתאבדים ולי כבר היה בעבר כמה תקלים וצעקות על רוכבים, כי עצוב לי לראות איך הם מזלזלים בחיים שלהם. מצד אחד. מצד שני - אם מישהו נכנס בהם זה אך ורק באשמתו. כל הרוכבים האלה מצויידים בלבוש זוהר, אפשר לראות אותם מרחוק וכשהם בדבוקה צפופה\עליה אתה יודע שהם לא ישמרו על נתיב. גם אם אתה מגיע מהר אחרי סיבוב ונכנס באחד זה אשמתך, לא אשמתם. באותה מידה הייתה יכולה להיות שם משאית ואז מי שהיה בוכה שנהרסו לו החיים זה הנהג משאית שהרג איזה פרייבט.

מותר להם או לא מותר זה לא רלוונטי, העבירה של רכיבה באופניים על השוליים או לידם היא מינורית לעומת נהיגה בקלות ראש\לא בריכוז ומצידי שיסגרו בשבילם חצי מדינה, שלפחות מישהו יהיה מבסוט.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

רכיבת אופניים הפכה לדבר אופנתי שמושך בעיקר את הקהל הפלצני (שיחות הבוקר בחברות ההי טק ) וכן את חובבי הספורט שגילו את הדבר הממכר ,ואי לכך הרבה כבישים הפכו לכבישי רכיבה ,

אך לא אחד אחרי השני אלא אחד ליד השני ,

לא ללבוש בגדים בצבעים צעקניים ( לא קול או מגניב או...) ,

לא לרכב בתוך השוליים אלא ליד הקו -יש אבק אז יאללה ,שהוא יזהר) ,

להתפרץ לכביש לצורכי עקיפה אחד של השני ללא הזהרה ואף להתעצבן כאשר הנהג לא שם לב לכך ,

לא לרכב בשעות המאוד מוקדמות של הבוקר (אין כמעט רכבים) - "שאני אקום מוקדם...".

למי שחושב שאני סתם מבלבל את ה... מוזמן לנסוע לירושלים דרך מודיעין בימי שישי,בנס הרים אשתאול ,צור הדסה והסביבה ....

ובסוף להאשים את הנהג האידיוט (שרובם הרי לא באמת יודעים לנהוג ) ,חחחחחח......הצחקתם אותי אך משום מה זה לא מפתיע אותי.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
רועי5 אתה טועה. אם אתה צודק אז אין צורך בשוליים בכלל.

השולים מתוכננים כאמצעי בטיחות לרכב ולתנועה. זה בעצם מרווח של בטחון לנהג (אחרת למה צריך אותם?).

אנחנו פשוט התרגלנו שהמשטרה משתמשת בהם, ונהגים חסרי סבלנות משתמשים וכך גם מוכרי פרחים וגם רוכבי אופניים.

איזה אדם נורמלי יבחר לרכב/לשהות לאורך עשרות קילומטרים לצד רכבים שנוסעים 100 קמש?

נהג רכב לא צריך לקחת בחשבון שיש רוכבי אופניים בשוליים.

לכל המצדדים באופנים - תחשבו שבמקום אופניים היתה שם ניידת מתנ"א שמצלמת נסיעה במהירות גבוהה. הנהג הצעיר היה נרדם על ההגה ופוגע בניידת. קשה לי להאמין שבמקרה כזה היו פה מישהו/י אחד שהיה מאשים את הנהג.

נהג צריך לקחת בחשבון את העובדה שעלולים להמצא רוכבי אופניים בשוליים, בלי קשר להצדקת המצאותם שם או שלילתה ולו מהסיבה שהם שם. ואם זה אינו מובן מאליו אז אנחנו באמת בצרות.

• תוכן חדש...