Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כעת נמצא בהתלבטות בקנייה פיאט פונטו ראשון או ספייס בגלל שהרבה המליצו לי שראשון הרבה יותר טוב מספייס והרבה יותר חזק, בנוי רק בידיים במפעל, לפונטו ספייס יש מחלות נפוצות כמו ראש מנוע הלך, ועוד מלא תיקונים.. ומה לדעתכם למי יש ברשותכם פיאט תוכל להסביר לי.. אני מדבר על ידני.

פורסם

פונטו ספייס בטיחותית יותר, מודרנית יותר ובגדול מומלצת יותר. כמובן שכל השכלולים שיש בה (כמו למשל ההגה החשמלי) מתקלקלים בשלב כזה או אחר ואז מגלים שהיא קצת יותר יקרה לאחזקה. אבל זה ממש לא נורא ולדעתי שווה לשלם עוד קצת בשביל לנסוע ברכב מודרני יותר. אם כולנו היינו מחפשים את התחבורה הכי זולה עדיין היית רואה חמורים ברחובות.

פורסם

לפונטו ב2 הדורות יש את אותו המנוע (אם מדובר על ה60 כ"ס) ככה שאם יש בעיות ראש מנוע יש אותם ל2 הדגמים אותו דבר.

בדור הראשון יש אבל הזרקה חד נקודתית מעפנה ובדור השני רב נקודתית מודרנית, יותר חסכוני וכנראה שגם נוסע יותר טוב.

היתה לי פונטו דור ראשון 60 כ"ס ועכשיו פנדה 60 כ"ס והפנדה פשוט מרגישה יותר זריזה, וכל ההבדל הוא בהזרקה.

בפונטו החדשה יותר יש 4 כוכבי בטיחות, לעומת 2 בישנה, כסאות נוחים יותר, מחשב דרך ועוד כל מני שכלולים קטנים.

וכל זה בתנאי שאתה משווה לפונטו דור ראשון מ98-2000, הישנות יותר בכלל אין מה להשוות. (מזגן עלוב תוצרת הארץ וחוסר באבזור מודרני בסיסי)

ההבדלים היחידים שאפשר להגיד שלטובת הישנה הם:

ההגה כוח שהוא רגיל ולא חשמלי, אבל גם לסדר את החשמלי בעת הצורך לא עולה כבר כל כך הרבה, עניין של כמה מאות שקלים שכנראה לא תצטרך להוציא בכלל.

העיצוב פנים שלפי דעתי בספייס לא ממש יפה אבל זה לא קריטי כמובן..

ועוד חסרון קטן לדור השני הוא שבדגם הנפוץ אין שעוני סל"ד וחום ובדור הראשון בדרך כלל יש.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

משנת 2003 יש שעון חום גם בדגם הזול.

אם אין לך כסף בכלל, הייתי מעדיף לחפש פונטו דור ראשון משנת 2000 ולא ספייס מ-2001.

מה לעשות, יותר קל וזול להשיג לה חלפים.

פורסם
לפונטו ב2 הדורות יש את אותו המנוע (אם מדובר על ה60 כ"ס) ככה שאם יש בעיות ראש מנוע יש אותם ל2 הדגמים אותו דבר.

ועוד חסרון קטן לדור השני הוא שבדגם הנפוץ אין שעוני סל"ד וחום ובדור הראשון בדרך כלל יש.

גם מנוע ה16 שסת' קיים בדור הראשון. אך פחות נפוץ.

הדגם הנפוץ של הספייס בארץ הוא הSX. בדגם זה יש שעון סל"ד בכל השנתונים.

!AWDSOME

פורסם

קרא הודעתי על בעיות אופיניות לפונטו 1100 דור ראשון.

הסכוי למצוא פונטו דור ראשון מטופל כראוי הוא אפסי. לכן אין טעם לחפש פונטו כזה ישן.

המנועים של הפונטו מצוינים, גם באורך חיים. אין בעיה של אטם ראש, אלא יש בעיה של מערכת הקירור. אם מערכת הקירור לא טובה, והמנוע רותח, תהיה בעית אטם ראש בכל רכב.

משום מה בעיות קירור די נפוצות בפונטו וצריך להקפיד. יש מכונאים שלא יודעים איך לנקז אויר ממערכת הקירור. התרמוסטט עלול להיתקע, ואז המנוע רותח. אם תקנה דגם ללא מד חום מנוע, אתה חייב להתקין כזה, וזה ישתלם מאוד (יחסוך בעית מנוע).

בהצלחה

יהודה

• תוכן חדש...