Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון לסטודנטית ב-60K .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

זו ההודעה הראשונה שלי בפורום, מקווה שתוכלו לעזור לי.

אני מתכננת לקנות רכב לקראת חודש אוגוסט, תקציב של 60K. אני סטודנטית, אז מה שחשוב לי ברכב זה שהוא יהיה קומפקטי, חסכוני, אמין ובטיחותי. חסכוני גם בדלק וגם בהוצאות נלוות.

דבר נוסף, אני מתלבטת אם ללכת על מיני או סופר מיני (שנת 2008-2009). מצד אחד מיני חסכוניות וקטנות יותר, מצד שני, יש לי בעיה (בעיקר פסיכולוגית) עם נהיגה בקופסאות קרטון. עד היום נהגתי מדי פעם ברכב של אבא שלי - GMC ספארי (כן...) ואני חייבת לציין שנהנתי מכל רגע.

נכון להיום אני נוטה יותר לכיוון הסופר מיני, כי בגלל שאני גרה עדיין עם ההורים, סביר להניח שגם הם ירצו לנהוג ברכב מדי פעם.

בדקתי אפשרויות כמו: מאזדה 2, אך ראיתי תגובות לא ממש טובות, בעיקר בגלל רעידות בזמן עצירה.

סיטרואן c3, אבל מצאתי רק דגמים ישנים יותר במחיר נמוך יותר וגם הבנתי שהיא מאבדת מחיר במהירות שיא.

פיג'ו 207

מה דעתכם? אני ממש מבולבלת ואם יהיו לכם רעיונות נוספים, אשמח מאוד לשמוע אותם.

תודה, ליאורה.

פורסם

לא ציינת אם את רוצה רכב אוטומטי או ידני .

אם באוטומטי עסקינן:

האופציה החסכונית ביותר מבחינתך תהיה הדיהטסו סיריון, בסכום הזה ניתן למצוא רכב משנת 2007-2008 .

אופציה נוספת היא הסוזוקי סוויפט אם כי לה יש מנוע גדול יותר (1500 לעומת ה-1300).

לשני הרכבים האלה יהיה תמיד שוק טוב.

בגיזרת הידני יש את כל מכוניות המיני החדשות כמו הפיקנטו, ה107, הפנדה, הספארק וגם ה-206+ שהיא הרכב הכי גדול מבין החבורה הזו וגם הכי מומלץ לטעמי.

לדעתי, ולפי הדרישות שלך מהרכב עדיף לך להתמקד באופציות הראשונות שהזכרתי.

פורסם

באמת שכחתי לציין, אני מחפשת אוטומט בלבד! הבנתי שיש גם טיפטרוניק, ת"ה רובוטית ואלקטרונית, אבל אין לי מושג מה זה אומר.

יש לי בעיה מאוד רצינית עם הסיריון, אני פשוט לא יכולה להסתכל על הדבר הזה מבחינה עיצובית. הסוויפט באמת קצת יקרה יחסית לשנתון שלה, למשל מול המאזדה 2. האם בכל זאת עדיף אותה על מאזדה 2?

תודה על התגובה

פורסם

גם המאזדה 2 היא מכונית טובה ולטעמי עדיפה על הסוויפט.

אני לא בטוח אם 207 נכנסת בתקציב או לא אבל אם כן גם כאן מדובר באופציה טובה מאוד.

גם הגרנדה פונטו זה רכב מעולה ושווה לקחת אותו בחשבון.

אופציה נוספת היא היונדאי I20 אבל היא קצת יקרה יותר (ניתן למצוא שנת 2009 באזור ה-70K) .

לגבי תיבות ההילוכים, בקצרה:

טיפטרוניק זה תיבה אוטומטית רגילה שאפשר לשלוט בהעברת ההולוכים בצורה ידנית (אם כי לא חייבים, ניתן להשתמש בזה בצורה רגילה)..

תיבה רובוטית זה תיבה שדומה יותר לתיבה ידנית רק שבמקום שאת תלחצי על הקלאץ' ותזיזי את מוט ההילוכים "רובוט" עושה את זה במקומך. היתרון שלה הוא החיסכון בדלק והחיסרון זה נוחות הנסיעה שניפגמת.

פורסם

אחותי התלבטה בין השלוש הנ״ל(יותר נכון סינג׳רה אותי לחפש לה רכב)

אז ככה רוב הסיריון עברו בהשכרה או ליסינג,בנוסף גם השוק של הסיריון חלש יותר היא גם מיושנת יותר,והיא גם לוקה בתחום האבזור.

היא מאוד רצתה את סוויפט(שחורה-איך לא) אבל המושבים שלה לא נוחים והיא פסלה אותה על זה,מעבר לכך בשנים הנ״ל היא גם לא מגיעה עם בקרת יציבות.כל השאר טוב,צריכת דלק,ביצועים אמינות וסחירות(הסוויפט הרבה יותר מבוקשת מהסיריון).

לבסוף הוחלט ללכת על המאזדה 2 שבאה עם אבזור מלא וגם המושבים שלה נוחים יותר.

עד עכשיו היא לא דיווחה על רעידות בעמידה.(אולם כשאני נהגתי ברכב הרגשתי באחת מהנסיעות טיפה רעידות בעמידה בהחלט לא מדובר על משהו בלתי נסבל)

הדבר היחיד שפחות טוב במאזדה היא צריכת דלק שמעט פחות טובה מהמתחרות(משהו כמו 1 ל-12 במשולב) עדיין לא מדובר ברכב שתיין דוגמת גטס אוטומטית.

אגב גם חברה שלה הזמינה סוויפט חדשה מהחברה(שנת 2009) והחליפה אותה אחרי חודשיים בגלל המושבים.

עצה שלי עשי סיבוב על השלוש הנ״ל ותרגישי בהבדלים,חפשי רכב שמור עדיפות לפרטי עם עדיפות לדגמים המאובזרים(שגם ברובם לא עברו ליסינג או השכרה)

מבין השלוש הסיריון מעט משתרכת מאחור כאשר השתיים הנותרות עדיפות אבל גם עולות יותר.

בין השתיים זו כבר בחירה אישית שלך.

תביני שאחותי הייתה נעולה על הסוויפט במשך חודשיים(חודשיים שחיפשתי לה שחורה,יד ראשונה וק״מ נמוך מאוד) ובסוף עד שמצאתי לה כמה אקזמפלרים שמורים והיא סוף סוף נהגה על הרכב פסלה אותו בשנייה שהתיישבה בו.

לבסוף מצאתי לה מאזדה 2 2008 עם 3800 ק״מ(הזוי לגמרי) מזקנה שנסעה למכולת וחזרה,ומחליפה כל 3 שנים.

שיהיה בהצלחה.

turboy

פורסם

היי ליאורה,

אכן, יש הרבה מכוניות מהסוג שאת לא תרצי לנהוג עליהן, לא במחיר של הביטחון שלך.

ולכן, אני חושבת ששווה לרדת בשנתון למען מותג איכותי.

המלצתי הראשונה היא פיז'ו 206, היא מפנקת וזריזה, מניסיון (שנתון 2005 סביבות 60K)

טויוטה יאריס, קטנה וחזקה, אופציה טובה לא פחות. (שנתון 2006 - 60K)

והונדה ג'אז, יקרה יותר, מרווחת, מעוצבת לשביעות רצונך (שנתון 2005 - בסביבות 60K)

בהצלחה,

ענת מאוויס

פורסם

קודם כל תודה לכל המגיבים, תשובותכם בהחלט משמעותיות.

התלבטות נוספת:

האם להשקיע מעט יותר כסף עבור מיני חדשה (אוטומטית) או לרדת בשנתון ולקנות סופר מיני באותו סכום או במעט פחות.

אני מתלבטת בעיקר בעניין הדלק שמשמעותי לי, כיוון שההכנסות שלי לחודש מגוחכות.

פורסם
היי ליאורה,

אכן, יש הרבה מכוניות מהסוג שאת לא תרצי לנהוג עליהן, לא במחיר של הביטחון שלך.

ולכן, אני חושבת ששווה לרדת בשנתון למען מותג איכותי.

המלצתי הראשונה היא פיז'ו 206, היא מפנקת וזריזה, מניסיון (שנתון 2005 סביבות 60K)

טויוטה יאריס, קטנה וחזקה, אופציה טובה לא פחות. (שנתון 2006 - 60K)

והונדה ג'אז, יקרה יותר, מרווחת, מעוצבת לשביעות רצונך (שנתון 2005 - בסביבות 60K)

בהצלחה,

ענת מאוויס

בואי נתחיל מזה שכל שלוש האופציות הם לא בדיוק מותגים איכותים(רק בישראל טויוטה והונדה נחשבים מותגי איכות).

פיז׳ו 206-לתיבת al4 אופי פעולה מעצבן,האמינות שלה שנויה במחלוקת(עם גירים ששבקו חיים בק״מ נמוך),עם השנים ראשי המנועים נוטים ברוב המקרים להיאכל מה שמחייב בסופו של דבר פתיחת ראש,וזה עוד לפני שדיברנו על כל מיני בעיות חשמל שונות ומשונות,היא נוחה ומהנה(עם גיר ידני) אבל הסחירות שלה ברצפה והאמינות כמו שאת רואה לא בשמיים.

(נכון יש כמה אנשים שמרוצים מהאמינות של הרכב,בינהם גם כמה חברי פורום,אבל הם בבחינת מיעוט ו״היוצא מהכלל...״)

טויוטה יאריס-רכב מיושן מבוסס על רכב שמיוצר מ-1999,היא אמנם אמינה מאוד וסחירה אבל היא מפגרת ביחס למתחרות החדשות יותר בכל מה שקשור לבטיחות,איכות חומרים,פרקטיקה,מגבלות אחיזה ובידוד רעשים.וכן המחיר שלה בשמיים.

לדעתי להשקיע -60 אלף על יאריס דור קודם יהיה מעשה לא חכם.

הונדה ג׳אז-בדומה לטויוטה גם היא מבוססת על רכב שתוכנן מתחילת שנות ה-2000 המחירון שלה בשמיים,האמינות טובה,הגיר רציף ולא כולם מתחברים אליו.היא חסכונית מאוד ומרווחת אך המחיר ומיעוט האקזמפלרים השמורים מוריד משמעותית את כדאיות הרכישה.

אני מודה שלא יצא לי לנהוג על הג׳אז בעוד שעל הפיז׳ו והיאריס יצא לי לנהוג לא פעם.

לפותחת השרשור אני ממליץ להישאר עם שלוש האופציות שהצעת.

הסיריון המודרנית יותר עדיפה על פניהן.

מבין הריקשות האוטומטיות שנמכרות כיום במחירים אטרקטיבים(אלטו,107,ספארק,פיקנטו/i10) הייתי אולי בודק את יונדאי/קיה,ועדיין הייתי מעדיף סופרמיני משומשת בכל יום נתון למרות כמה הגרושים שהייתי חוסך בהוצאות הדלק החודשיות.

turboy

פורסם
בואי נתחיל מזה שכל שלוש האופציות הם לא בדיוק מותגים איכותים(רק בישראל טויוטה והונדה נחשבים מותגי איכות).

מעניין. אתה מחדש אפילו למומחים של Consumer Report.

בסקר שביעות רצון של מכוניות משנת 2005 (שנעשה כעת) טויוטה, לקסוס והונדה זכו בשלושת המקומות הראשונים.

ובכלל, מה זה "נחשבים"? יש לך ציטוט או מקור לכך שהם לא נחשבים ביתר ארצות העולם?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני אני מאמין שאתה יודע ששביעות רצון מורכבת משקלול של כמה גורמים.

שביעות רצון לאו דווקא מעידה על איכות או על מותג איכותי.

בסקרים האלו כמו שאתה יודע היפניות שולטות ללא עוררין(רמז לכך שמרכיב האמינות הוא העיקרי בסקרים אלו) ואילו האירופאיות בכלל והגרמניות בפרט לרוב מדשדשות במרכז טבלה.

turboy

פורסם
בני אני מאמין שאתה יודע ששביעות רצון מורכבת משקלול של כמה גורמים.

שביעות רצון לאו דווקא מעידה על איכות או על מותג איכותי.

אז שתי שאלות:

מה הקריטריונים שלך לאיכות?

2. האם המשפט שלך ש"רק בישראל" נעשה אחרי בדיקה במדינות אחרות.

למען הסר ספק, לא היו לי טויוטה והונדה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

2. האם המשפט שלך ש"רק בישראל" נעשה אחרי בדיקה במדינות אחרות.

הכוונה היא שרק בישראל סוגדים להונדה וטויוטה כאילו מדובר על מותגי פרימיום(והם ממש לא).

turboy

פורסם

קצת קשה לי להתמודד עם אמירות כוללניות כאלה שמערבבות פרימיום ואיכות (מה, הונדה ג'ז היא לא איכותית?) אז נעזוב את זה.

ולפותחת השירשור, לדעתי יש מיני חדשות שהן "גדולות" מימדים כמו הספארק או הפיקנטו. כך יש לך רכב חדש או כמעט חדש (לפחות במקרה של הספארק) ושקט נפשי.

פורסם

האמת שאני כמעט סגורה על הפיקנטו, יש לי נסיעת מבחן שבוע הבא.

הדבר היחיד שמטריד אותי זה ירידת הערך של הרכב, לא הצלחתי למצוא נתונים אמיתיים על ירידת ערך של דגמי קיה אחרים, אבל הבנתי שביחס לרכבים אחרים מהקטגוריה, הערך של קיה יורד הרבה.

השאלה שלי היא האם יש מישהו שיודע מה ירידת הערך הצפויה לפיקנטו? ביחס לרכבים אחרים?

והאם בגלל זה לשלול את קניית הרכב (שממש ממש בא לי עליו).

פורסם

אי אפשר לנחש ירידת ערך של הפיקנטו, זה רכב חדש-חדש ששרק עכשיו יוצא מהמפעלים.

אך אם תרצי להשוות "בכללי" ירידת ערך של קיה, ניקח את הפירטה כדוגמא:

קיה פורטה 2009 EX 1.6 - מחיר מחירון 90,000 ₪

סקודה אוקטביה 2009 1.6 אלגנס - מחיר מחירון 92,000 ₪

סובארו B3 סדאן 2009 1.5 RX - מחיר מחירון 89,000 ₪

פורד פוקוס 2009 טרנד-אקס - מחיר מחירון 84,000 ₪

מאזדה 3 2009 קומפורט - מחיר מחירון 91,000 ₪

פיאט בראבו 2009 רוב' - מחיר מחירון 83,651 ₪

רנו מגאן 2 2009 EX - מחיר מחירון 83,000 ₪

כולן פחות או יותר דומות, הקיה לא איבדה "הרבה" יותר מהשאר אם כבר אז אפילו פחות. (למרות שהמחירים שלהן כחדשות לא זהים על השקל - אפשר לראות כי הירידות דומות מאוד)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...