Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ונניח שהוא נתקע עם סטוק כזה של 250 יחידות שהוא אמור לשלם עליו עוד חודש ואין לו כלכך איך?

תעשה את החשבון לבד. זה מיליון שקל של מלאי שהוא העיף ביומיים. מה גם שלדעתי זה לא באמת מחיר עלות.  

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפעמים גם עושים עיסקה עם היבואן מראש על קניה בכמויות של דגם ספציפי.

גם ליבואן, גדול ככל שיהיה, מכירה של 250 יחידות מדגם מסוים בבת אחת זה מאוד קוסם (במיוחד אם הוא התחייב ליצרן על משיכת X מכולות בשנה) וככה החנות שמציעה את הדגם הספציפי מקבלת אותו בהנחה משמעותית מהיבואן.

ברכישה כ"כ גדולה, לא אמור להיות לה שום בעיה להוריד את מחיר הקניה בכמה עשרות אחוזים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כתבה מהימים האחרונים הנותנת תמונה די מקיפה על תופעת הקופוונים מנקודת מבטם של בעלי העסקים:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3524267,00.html

מחד, מדהים לראות עד כמה דבריהם חופפים למה שנכתב בשרשור הזה.

מאידך, נראה שהייתי אופטימי מדי כשהערכתי שאחוז האנשים שבאים לקנות "בדיוק על השקל" הוא זעום.

בקיצור, רואים שבידיים הנכונות זה יכול להצליח, ולמי שאינו יודע לנהל את נכסיו זה יכול להיות מכת מוות.

פורסם
זה אחד הדילים היותר מטורפים שראיתי:

http://www.buy2.co.il/Center/DailyDeal/Index/1d51ae93-a215-4c04-a8fd-82856ed0f84c

נגיד הוא מוכר 250 במחיר עלות. מי בדיוק מבטיח שיקנו ממנו עוד 250 במחיר המלא?

זה בכלל לא מטורף, זה רק נראה ככה למי שמאמין ל"שווי" המפוצץ שהם רושמים...

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=783433

פורסם

בנוסף לכל הדברים שכבר נרשמו (כולם נכונים) יש גם אנשים שפשוט שוכחים שהם רכשו קופון ופשוט לא מנצלים אותו.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
זה בכלל לא מטורף, זה רק נראה ככה למי שמאמין ל"שווי" המפוצץ שהם רושמים...

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=783433

בזמנו שבדקתי את המחיר בזאפ המחיר שצויין בהודעה והנחה היה מאוד אטרקטיבי, לאחר זמן מה המחיר עודכן למחיר שמופיע עכשיו בזאפ.

איכשהו החנויות האלו עושות תיאום מחירים בזאפ רק כדי להראות שהנחת קופון באמת משתלמת ולאחר זמן מה מגלים שהכל בלוף אחד גדול וסה"כ חסכתה כמה מאות שקלים.

לדעתי הקופונים טובים להנחות אוכל כל השאר עבודה בעיניים.

פורסם

אני אענה לך בתור אחד שמקורב לכמה וקרב מסעדות\בארים גדולים שכבר מעל לשנה מריצים קופונים בשלל האתרים.

הרווח שלהם לטווח הארוך והקצר מורכב מכמה גורמים:

1. לקוח שמעולם לא היה במקום, מגיע לאכול ארוחה במסגרת הסכום שרשום בקופון ולא מוכן לשלם שקל אחד מעבר, רואה את המקום, אולי נדלק עליו, ועוד חודש כשיהיה לו יומולדת, יבוא עם אישתו והילדים לחגוג שם, בלי קופונים.

2. מכירות- לקוח מגיע לאכול פסטה, או סטייק, או ההמבורגר, ומוצא את עצמו לוקח גם בירה, מנה ראשונה וקינוח.

3. המחיר הנקוב בקופון הוא לא מקרי, ז"א שאם אגדיר משיקים קופון שנותן ללקוח 70 ש"ח למימוש, זה בגלל שהם יודעים שבמחיר הזה הלקוח יוכל להזמין מנה שה-FOOD COST שלה הוא זול, וכשרשת CASA DE BRASIL משיקה קופון, היא נותנת קופון שלא מכסה ללקוח אפילו את הארוחת שחיטות הזולה ביותר, בחישוב כזה שמה שהלקוח יצטרך להוסיף, יתן להם בנוסף גם רווח כלשהו.

4. זה אולי אחד הסעיפים הכי מעניינים- מבחינה סטטיסטית- בסביבות 10% מהקונים לא מגיעים בכלל לממש את הקופונים שלהם.

כן, זה נשמע טיפשי ביותר, אבל ראיתי במו עייני דוחות של מסעדות.

הישראלי הממוצע קונה כל כך הרבה קופונים, שבשלב מסוים הוא לא זוכר שיש לו גם קופון לאגדיר, גם לרק בשר, גם למדזו, גם לדרבי בר, וגם למסעדת האווזים- יוצא שהוא מתקשר למסעדה שבוע אחרי שנגמר המבצע ומבקש לממש את הקופון. נחשו מה ? אף אחד לא יאשר לו דבר כזה. רווח נקי למסעדה.

5. הגבלת הקופון ל-קופון אחד בשולחן של זוג, שני קופונים בשולחן של 3 וכן הלאה- מבטיח לעסק שתמיד מישהו בשולחן יהיה מחוייב לשלם.

או באתרים מסוימים, הגבלת הקופון היא נניח לשני קופונים בשולחן, כלומר- בין אם באת זוג, ובין אם באת 10 אנשים, אתה יכול לשלם רק עם שני קופונים.

לכל מי שלרגע דאג - העסקים לא מפסידים מזה כלל וכלל.

החסרון היחידי הוא, שאתרים מסוימים של קופונים, שמשויכים לעיתון כזה או אחר, גוררים אוכלוסיה שקוראת את אותו עיתון, שלרוב יכולה להיות אוכלוסיה ברמה מאוד נמוכה, אנשים שאותו עסק בכלל לא מעוניין לארח.

לכן כל עסק שואף למצוא את אתר הקופונים הטוב ביותר להפיץ בו את הקופונים שלו, תוך כדי משיכת קהל יעד בו הוא מעוניין, ולא קהל ברמה נמוכה.

פורסם

ומה עם החסרונות ..

לקוח אשר קבל מוצר במחיר X-50% , באמת יסכים לשלם מחיר מלא אחר כך ..

לא מעניין אותו שיקולי העסק כפי שרשמתה - הוא מאמין כי זה המחיר הנכון שהמוצר אמור להמכר - עובדה , הם עובדים .

ואם יש בעסק בזמן נתון לקוחות אשר משלמים מחיר מלא , כאשר אחרים משלמים 50% - מה לדעתך הם מרגישים , שיתוף , הבנה , או שאותם מנצלים .

והאם בזכרון של הלקוחות הקבועים לא יתקבע הרעיון , כי בעבר לאורך זמן הם שילמו מחירים מופרזים ( אובדן אמון )

אבל - נצא מנקודת הנחה כי כלל לקוחות העסק חכמים , גם הקבועים , והם ראו כי אחרים וחדשים מגיעים עם קופוני הנחה , וכעת גם הם ישחקו במשחק ההנחות ..

האם שולי הרווח של העסק עם מכירות ב X-50% ישארו ברמה המספיקה להחזיק עסק עובד .

הרי עסק מתמחר במוצרים שהוא מוכר , עלויות המוצר , עובדים , שכירות ארנונה ציוד בלאי מיסים וכו' .

האם לדעתך העסק ישאר כעסק חי אם אם כולם יקנו בעזרת קופוני הנחה .

ואולי עסקים קטנים ובינוניים , לאורך זמן העומק הכספי שלהם ישחק ויסגרו .

ואילו עסקים גדולים ( חברות ) עם צירוף מספר עסקים בתמהיל שונה , ישרדו ע"י סבסוד צולב -

לדעתי - כפרסום לעסק חדש ומבצעי הכרות זה נכון .

להכנס למלחמת מחירים והנחות , לא יקדם את העסק .

מבחינתי התמהיל הנכון - בחירת קהל יעד - מוצר איכותי , תמחור סביר ורווחי , שירות איכותי וקשוב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
ומה עם החסרונות ..

לקוח אשר קבל מוצר במחיר X-50% , באמת יסכים לשלם מחיר מלא אחר כך ..

לא מעניין אותו שיקולי העסק כפי שרשמתה - הוא מאמין כי זה המחיר הנכון שהמוצר אמור להמכר - עובדה , הם עובדים .

ואם יש בעסק בזמן נתון לקוחות אשר משלמים מחיר מלא , כאשר אחרים משלמים 50% - מה לדעתך הם מרגישים , שיתוף , הבנה , או שאותם מנצלים .

והאם בזכרון של הלקוחות הקבועים לא יתקבע הרעיון , כי בעבר לאורך זמן הם שילמו מחירים מופרזים ( אובדן אמון )

אבל - נצא מנקודת הנחה כי כלל לקוחות העסק חכמים , גם הקבועים , והם ראו כי אחרים וחדשים מגיעים עם קופוני הנחה , וכעת גם הם ישחקו במשחק ההנחות ..

האם שולי הרווח של העסק עם מכירות ב X-50% ישארו ברמה המספיקה להחזיק עסק עובד .

הרי עסק מתמחר במוצרים שהוא מוכר , עלויות המוצר , עובדים , שכירות ארנונה ציוד בלאי מיסים וכו' .

האם לדעתך העסק ישאר כעסק חי אם אם כולם יקנו בעזרת קופוני הנחה .

ואולי עסקים קטנים ובינוניים , לאורך זמן העומק הכספי שלהם ישחק ויסגרו .

ואילו עסקים גדולים ( חברות ) עם צירוף מספר עסקים בתמהיל שונה , ישרדו ע"י סבסוד צולב -

לדעתי - כפרסום לעסק חדש ומבצעי הכרות זה נכון .

להכנס למלחמת מחירים והנחות , לא יקדם את העסק .

מבחינתי התמהיל הנכון - בחירת קהל יעד - מוצר איכותי , תמחור סביר ורווחי , שירות איכותי וקשוב .

אייל .

הנקודות שהעלית לא ממש נכונות,

בסופו של דבר רוב הקהל לא הולך רק לאיפה שיש הנחות, אלא גם רוצה להנות מהארוחה.

לקוח שבא וקיבל 30-50 ש"ח הנחה על אנטריקוט שעולה ביום יום 120 ש"ח ונהנה ממנו, יחזור גם ביומולדת שלו לאכול את האנטריקוט הזה.

בכל מבצע יש לקוחות "כפויי טובה" שבאים רק לצורך מבצע.

הם לא באמת מעניינים את בעל העסק, והוא מכוון לאולם לקוחות שקונים את הקופון כי הם אוהבים את המסעדה שלו, ולכן כל המגבלות של "שני קופונים בשולחן" וכו', זה בעצם יוצר מצב שמי שקונה את הקופון זה מי שבאמת רוצה לבוא לאכול אצלך, ועל הדרך לקבל כמה שקלים הנחה.

מה חושבים הלקוחות ממול, שלא רכשו קופונים, זה לא מעניין בכלל.

בעל העסק לא הלך וחילק את הקופונים לשולחן שלידם, ולהם נתן לשלם מחיר מלא.

מי שראה וקנה- הרוויח.

המכירה היא בד"כ פתוחה בין אם יהיו 500 קונים ובין אם יהיו 5000.

אם באותו יום לא טרחת להכנס לאתרי הקופונים ופספסת- בעיה שלך, ואם אתה מרגיש שדפקו אותך, אז אתה בכלל בבעיה.

אני בכלל מתקשה להבין למה אתה מציג את זה בצורה כזו שלקוחות קבועים ירגישו כאילו במשך שנים הם שילמו מחיר מלא, והיום כשהגיע עידן הקופונים "הם נדפקים".

הרי אותם לקוחות ותיקים, לפני 3 שנים שילמו הרבה פחות על בירה, על סטייק, על המבורגר, על כל דבר, אז הלקוחות החדשים שמגיעים למקום "יקנאו בהם" בגלל שהם לא אכלו באותה מסעדה לפני 3 שנים ?

אתה מציג את הקופונים כסוג של אפליה, בזמן שזה בעצם שירות לכל דבר.

אגב, בקשר ללקוחות קבועים, בכל מקום נורמלי, כל מנהל מזהה מיד לקוחות קבועים, ודואג לצ'פר אותם ולתת להם פריבילגיות משלהם, ככה שאם אני רגיל לאכול במסעדה מסויימת פעמיים בשבוע, ואתה תבוא לשם שבוע הבא עם קופונים, ותשלם 50 ש"ח פחות, אני לא ארגיש שהרווחת יותר ממני, כי בכל פעם שאני מגיע אני מקבל עוד כוס יין, או עוד קינוח, או עוד צ'ייסר.

אתה באת פעם אחת ושילמת 50 ש"ח פחות.

אגב, מי בכלל עושה את ההשוואות האלה ? אתה מגיע למסעדה כי טוב לך שם ואתה נהנה מהחוויה.

אף אחד לא יושב ועושה שיקולים של "מי הרוויח או הפסיד יותר, אני או השולחן ממול".

העסק ישאר חי וקיים, לפני שעסק מוציא קופונים לפועל הוא יושב ועושה את החישובים שלו בנוגע לעלות הקופונים ולכמות הקופונים שהולכים להרכש.

כמו שאמרתי, בסופו של דבר 10-12% מהקופונים בכלל לא מנוצלים, וזה רווח נקי שמאז חלק מהקופונים שכל נוצלו.

אני יכול לומר לך שלפני שבועיים אכלתי ב"רק בשר".

הגעתי עם בת זוג לארוחת ערב, היה לנו קופון של 150 ש"ח.

החשבון הסופי יצא 470 ש"ח.

אני יכול להבטיח לך שאם 60% מרוכשי הקופונים הם כמוני, המקום רחוק מלהתמוטט.

פורסם
הנקודות שהעלית לא ממש נכונות,

בסופו של דבר רוב הקהל לא הולך רק לאיפה שיש הנחות, אלא גם רוצה להנות מהארוחה.

.

אם באותו יום לא טרחת להכנס לאתרי הקופונים ופספסת- בעיה שלך, ואם אתה מרגיש שדפקו אותך, אז אתה בכלל בבעיה.

אגב, מי בכלל עושה את ההשוואות האלה ? אתה מגיע למסעדה כי טוב לך שם ואתה נהנה מהחוויה.

אף אחד לא יושב ועושה שיקולים של "מי הרוויח או הפסיד יותר, אני או השולחן ממול".

סתם להבנה כללית - אם לא היה קופון ההנחה , המחיר של 470 ש"ח לדעתך מוגזם .

האם המחיר הנכון של הארוחה הוא 320 ש"ח .

וסתם המסעדה מתמחרת את המחיר כ 470 ש"ח - לדעתך היא יכולה להיות ריווחית גם ב X-150 ש"ח .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בניסיון שלי זה עובד טוב.

מה שאנחנו עשינו זה קופונים של 1+1 על משחקי באולינג.

חילקנו אותם למי שרק רצה.

מה קורה אז?

אף אחד לא מגיע לבד, אלא תמיד עם משפחה או חברים.

אז נגיד שני אנשים באים עם קופונים, אבל הם מביאים עוד 6 אנשים שמעולם לא היו שם.

אחרי דקה הם כבר צמאים וקונים שתיה, ואחרי כמה דקות הם מריחים פיצה, אז קונים פיצה.

משני קופונים שחסכו להם 50 שקל, לי היו הכנסות של 500, של אנשים שבלי זה לא היו מגיעים בכלל לדעת שהמקום קיים.

בלי קשר, משהו שדי מעיק לפעמים זה כל מני מועדוני לקוחות שלא ממש שואלים את בית העסק אם בא לו להשתתף או לא, ופשוט מנפיקים שוברים של חצי מחיר.

קורה לפעמים שמגיע לקוח עם שובר כלשהו שהוא קנה ברשת, ומסתבר שלמי שהנפיק לא היה אישור לזה, אז צריך להתקשר אליהם.

רק אחרי שהם עונים לטלפון הם מתנצלים ושולחים את המסמכים כדי שאני אחתום עליהם, ודורשים שנכבד את השוברים.

זה גם רווחי, כי אנחנו לא משלמים על זה כלום, וגם ככה באה תמיד קבוצה של לפחות 4, אז זה לא ממש רווח, אבל גם לא הפסד.

פורסם

הקופון לרק בשר היה אחד הקופונים הלא מוצדקים שיש.

הקופון נתן 150 ש"ח במחיר של 75 ש"ח כאשר זה הוגבל לקופון אחד לשני סועדים וכן הלאה.

מה שיצא שאם שני סועדים אוכלים ב 150 ש"ח לבן אדם הקופון נותן הנחה של 25% בלבד!

כרטיס החבר של המסעדה נותן הנחה של 20% ללא הגבלה על כמות הסועדים והרכבם ככה יוצא שאם אכלת את המינימום ההנחה לא תהיה משתעותית בכלל, בפועל עלות הארוחה שם היא יקרה יותר ככה שבסוף זהו קופון שלא ממש משתלם.

מה שכן האוכל שם לא רע...

ובאופן כללי, הטלוויזיה הזאת היא דוגמא למספר מוצרים הנמכרים לפני שיווקם הרישמי בארץ - מה שנותן ליבואן לטעון איזה מחיר שהוא רוצה.

בזמני קניתי מצלמה של אולימפוס ב 400 במקום 800. בסוף המצלמה לא משהו, עובדת על בטריות AA שנגמרות מהר ועם הרכישה נאלצתי לקנות מטען מהיר + 4 בטריות בעוד 136 ש"ח שהתברר כבטריות לא טובות.

סך הכל אין לי ספר שהיבואן הרוויח מהעיסקה, בקשר אלי... אני קצת בספק.

ובכלל מניסיון מסויים עם קופונים גיליתי שהרבה פעמים זה לא משתלם. המחירים מראש יקרים, מנסים לתקוע אותך בדברים אחרים ואתה הולך למקומות שבעבר לא היית הולך אליהם ושאתה לא מכיר.

בקיצור - לברור טוב טוב...

פורסם
סתם להבנה כללית - אם לא היה קופון ההנחה , המחיר של 470 ש"ח לדעתך מוגזם .

האם המחיר הנכון של הארוחה הוא 320 ש"ח .

וסתם המסעדה מתמחרת את המחיר כ 470 ש"ח - לדעתך היא יכולה להיות ריווחית גם ב X-150 ש"ח .

אייל .

תראה, המחירים שם הם דיי הגיוניים.

40 ש"ח ל-100 גר' אנטריקוט איכותי זה סבבה לגמרי.

מחיר של 300 גר' אנטריקוט נע בין 110-130 במסעדה שמציגה בשר איכותי.

הם לגמרי מרויחים ב-X-150 מאחר והם מוכרים את אותו בשר בדיוק ב-50% הנחה בכל צהריים.

פורסם
הקופון לרק בשר היה אחד הקופונים הלא מוצדקים שיש.

מה שכן האוכל שם לא רע...

...

סך הכל אין לי ספר שהיבואן הרוויח מהעיסקה, בקשר אלי... אני קצת בספק.

ובכלל מניסיון מסויים עם קופונים גיליתי שהרבה פעמים זה לא משתלם. המחירים מראש יקרים, מנסים לתקוע אותך בדברים אחרים ואתה הולך למקומות שבעבר לא היית הולך אליהם ושאתה לא מכיר.

בקיצור - לברור טוב טוב...

וזה צריך להיות המסר הן לקונים והן למוכרים ,, לפעמים זו חרב פיפיות ..

ו Transporter - ב X-50% לאורך זמן ,

הם יעבדו אבל ישחקו את שולי הרווח , ולבסוף זה לא כדאי .( ואתה תפסיד מקום טוב ואיכותי שכייף לאכול בו )

וספק תמיד ישאר קיים אח"כ - כי אם נשארים רווחיים , ב X-50% , מדוע לא ממשיכים זאת לכל שעות העבודה .(ומגבילים רק לשעות מסוימות )

לכן אני מעמיד ממול גם את החסרונות , והספקות , כאשר אתה בונה תכנית פעולה , כדאי לבדוק הכל ולהיות מודע .

הדוגמה שכתב פרנקוס , היא אפשרית - וגם בה צריך להשתמש במידה , כי גם גודל המקום קובע , ואנו ממלאים בצרכנים אשר לא תמיד מוסיפים רווח מלא , במקום צרכנים אשר ממקסמים רווח ואחזקת העסק .

שם אין הוצאה משתנה מתכלה גבוהה על כל קופון כניסה לעסק , במקסימום הוצאה שולית קטנה מההוצאות הקבועות הרגילות , והיא מקדמת כניסת אנשים נוספים למשחק , המגיעים עם מחזיק הקופון .

במסעדות או מוצר , ההוצאה על המוצר לעסק היא 100% , ( ולא משנה עלות הקנייה הסיטונאית שלו )

המוצר חד פעמי , ולא תמיד מגיעים צרכנים נוספים עם מחזיק קופון ההנחה , בכמות שתשפר את שולי הרווח על הוצאות העסק .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...