Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין איך עובד כל העסק הזה, מישהו יכול להסביר לי?לפני כמה שנים עבדתי במקום מסויים שהפריש את קרן הפנסיה למנורה מבטחים. מאז אני עובד במקום אחר שמפריש את קרן הפנסיה להראל. מה קורה לסכום שהצטבר במנורה מבטחים? הרי לא נכנס לשם כסף מאז והם בטח לוקחים כל פעם עמלות כאלה ואחרות על תחזוקה של החשבון, בסוף הוא סתם יתרוקן? או שבגיל שישים ושבע פשוט יתחיל לזרום אלי כסף מכל החברות האלה?

פורסם

אלא אם היה למקום העבודה הקודם הסכם מופלג תנאים עם מנורה-מבטחים, כדאי לך להעביר את כל הכסף לקרן אחת שקל לעקוב אחריה ומבוצעות בה פעולות ברמה חודשית.

אגב, אתה זכאי להפקיד את החסכון שלך איפה שתרצה, למשל להפקיד גם בעבודה הזו לקרן שהיית בה במנורה-מבטחים.

משכנתא זה קל

פורסם

fitch - כיצד אני יכול לדעת היכן נמצאות כל ההפרשות הקודמות שלי? ואיך אני מעביר אותן למקום המופרש כיום? (אם זה אפשרי כמובן)

Confidence In Motion

פורסם

הבנתי שאני לא יכול להעביר את הכסף ממנורה מבטחים להראל, שבה מופקד הכסף מהעבודה הנוכחית שלי. אם אני טועה, איך אני עושה את ההעברה?

האם כל פעם שאני מתחיל לעבוד במקום חדש אני צריך לברר במקום העבודה לאיזה קרן מופרשים הכספים מהמשכורת שלי כדי למנוע מקרים כאלה בעתיד של ריבוי קרנות פנסיה.

פורסם
fitch - כיצד אני יכול לדעת היכן נמצאות כל ההפרשות הקודמות שלי? ואיך אני מעביר אותן למקום המופרש כיום? (אם זה אפשרי כמובן)

בתחילת כל שנה קרן הפנסיה שלך מחוייבת לשלוח לך הביתה פירוט של כל הכספים. אם תפשפש קצת בערימת המכתבים מתחילת השנה בטוח תמצא את המכתב ששלחו לך ותדע איפה נמצא הכסף.

הבנתי שאני לא יכול להעביר את הכסף ממנורה מבטחים להראל, שבה מופקד הכסף מהעבודה הנוכחית שלי. אם אני טועה, איך אני עושה את ההעברה?

האם כל פעם שאני מתחיל לעבוד במקום חדש אני צריך לברר במקום העבודה לאיזה קרן מופרשים הכספים מהמשכורת שלי כדי למנוע מקרים כאלה בעתיד של ריבוי קרנות פנסיה.

החוק מאפשר לך לבחור לאן להפקיד את כספי הפנסיה. כשאתה עובר מקום עבודה אתה צריך להודיע למעביד החדש שלך שיש לך קרן פנסיה קיימת והוא יפקיד את הכספים שמגיעים לך לשם כדי לשמור על רצף ביטוחי.

לדעתי אתה צריך לפנות לסוכנות הביטוח איתה עובד המעסיק שלך ולברר מולו איך אפשר לאחד את שתי הקרנות. אתה סתם מפסיד כסף ומשלם פעמיים דמי ניהול. חבל, גם ככה דמי הניהול כנראה אוכלים לך את רוב הרווחים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי, תודה. כמו שאמרתי המעסיק הנוכחי שלי עובד עם הראל. פשוט להתקשר אליהם או להגיע פיזית ולדבר שם עם אחד העובדים או שאני חייב לערב בכל הסיפור את המעסיק שלי?

פורסם
אתה סתם מפסיד כסף ומשלם פעמיים דמי ניהול. חבל, גם ככה דמי הניהול כנראה אוכלים לך את רוב הרווחים.

דמי הניהול הם אחוז מהסכום כך שלא משנה על כמה קרנות זה מחולק. אם דמי הניהול בקרנות זהה כך יהיה גם הסכום הכולל שתשלם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...