Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צריך לקחת את כל עניין הבדיקות והמכונים בצורה מאוד מאוד מוגבלת.

כשמכרתי את ה-WRX שלי, לקחתי אותה ל-2 בדיקות (הקונה הראשון התחרט), בהפרש של שבוע בערך. שתיהן אפילו באותה הרשת (קומפיוטסט המהוללת...).אחת בתל אביב (רחוב השלושה אני חושב) והשניה בהרצליה פיתוח, מיותר לציין שהרכב עבר כ-30 ק"מ בין הבדיקות והיה זהה לחלוטין, כן?

הדומה: בשתיהן הבדיקה של הספק היתה כמעט זהה (הפרש של 1 כ"ס) ושני המכונים אישרו שהשלדה תקינה.

מעבר לזה, לא היה שום דמיון בין הבדיקות, דוגמאות: באחת התריעו על קורוזיה במערכת הקירור,בשניה לא, באחת החליטו שהקלאץ' מתקרב לסוף חייו ובשניה לא, באחת ציינו שהבולמים חלשים ובשניה לא והשיא: בבדיקה אחת אמרו לי שהרכב עבר תיקון צבע בכנף אחורית מצד ימין בעוד שבבדיקה השניה אמרו שהרכב עבר תיקון צבע בכנף שמאל קידמית בלבד (ובבדיקה שלי אמרו לי שהרכב עבר תיקון צבע בכנף הקידמית ימנית). - אני חייב להודות שהייתי דיי בהלם...

בקיצור, מעבר למצב המנוע והשלדה, אני לוקח את הבדיקות הללו בערבון מאוד מאוד מוגבל...

הגיוני מאוד , רק שאצלי בדיקה אחת היתה אפס תקלות , ואין מצב שלא שמים לב שכל הרכב צבוע , ואגב מפורומים ותגובות של אנשים שמצאתי לא מומלץ להתקרב לקומפיוטסט בקניון איילון וברחוב השלושה בתל אביב (מבחינת אמינות).

אבל כמו שאתה אומר , יש לקחת הכל בערבון מוגבל ולקוות למזל.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב קודם כל שלום לכולם ,

בואו נעשה סדר בעניין הנ"ל . אני אישית מתעסק במכירת הרכב המדובר , הרכב הגיע אלינו דרך לקוח ותיק שלנו בעסקת תיווך מכירה , כשהרכב הגיע אליי שאלתי את הלקוח האם הרכב עבר תאונות למינהם , לפי דבריו ( מכה בפגוש האחורי , הפגוש הוחלף ) .

בדקתי חזותית את הרכב ונראה שזה מתאים לתיאור שלו . לאחר זמן מה הגיע לקוח בקשר לרכב ורצה לבדוק את הרכב במכון בדיקה , אמרתי לו " שב סע לאן שתרצה " לא הגבלתי אותו בשום פרט והתחייבתי ללקוח על שילדה מנוע וגיר תקינים . הלקוח לקח את הרכב למכון בדיקה מוסמך לפי בחירתו וחזר לאחר כשעה כועס מאוד , הרכב נמצא בבדיקה עם מכה מאחור ( " תיקון מכה מאחור כיפוף/תיקון קצה קורה אורכית - משמעות נמוכה " ) לא הוחלפו אפילו חלקי פח ... לא משנה , התנצלתי מול הלקוח והוצאתי לו במיידי צ"ק זיכוי מלא על עלות הבדיקה , לאחר מכן הורדתי את מחיר הרכב ב - 30,000 ש"ח מתחת למחיר המחירון וכך הוא מפורסם היום . לגבי החבר שהתקשר לגבי הרכב , כן בטלפון נציגת המכירות לא תגיד לך שיש לרכב תאונות " שסי " כי א. לרכב יש מכה בעלת משמעות נמוכה ולא גבוהה ב. הנציגה הספציפית לא הייתה מודעת לנושא הנ"ל ג. במחיר שהרכב עומד למכירה זאת מציאה עם המכה הזאת וגם עם מכה יותר חמורה .... הרכב במצב מעולה ומאוד שמור , שום רכב לא נמכר אצלנו ללא הוצאת טופס " גילוי נאות " ללקוח שבו מפורט מצבו של הרכב לפרטי פרטים . לכל משמיצי המגרשים למניהם , קודם כל תבדקו/תראו את המקום שאתם מזלזלים באמינותו ואחר-כך תגיבו . יש לנו קהל לקוחות שמאוד מרוצה ורכבים שלא עומדים בסטנדרט שמספק אותנו אנו מעבירים לסוחרי משנה או מפרסמים במחירי בדיחה ...

נ.ב :

הלקוח המדובר מנסה לשכנע אותנו כבר מעל לשבוע למכור לו את הרכב , הבעיה שהוא רוצה את הרכב במחיר ששווה ערך לרכב שהתרסק ולא לרכב שהפינה של הקורה התכופפה מעט ממכה בחניה ( בעל הרכב נסע רוורס בחניה ופגע בעמוד ) , אז אם הרכב כל-כך לא טוב למה לנסות שוב ושוב לרכוש אותו ? תתיחסו להכל בפרופוציה מגרש רכב אחר לא היה אפילו מחזיר שקל על מכה עם משמעות נמוכה !

מקווה שהעניין הובהר , תודה .

בני

פורסם

הרכב כרגע מופיע במחיר של 900 ש"ח מעל מחירון יד2.

כך שלא יודע איפה ה30000 מתחת שאתה מדבר עליהם (אלא אם מחירון לוי יצחק גבוה ב31 אלף מזה של יד2, או שמדובר על מחיר ללקוח שבא לראות).

משכנתא זה קל

פורסם

לבני 550

להלן ציטוט שלך:

"בואו נעשה סדר בעניין הנ"ל . אני אישית מתעסק במכירת הרכב המדובר , הרכב הגיע אלינו דרך לקוח ותיק שלנו בעסקת תיווך מכירה , כשהרכב הגיע אליי שאלתי את הלקוח האם הרכב עבר תאונות למינהם , לפי דבריו ( מכה בפגוש האחורי , הפגוש הוחלף "

לאחר הציטוט, יש לי שאלה אליך:

אתה מציע את הרכב ללקוחות שבאים כאשר אתה אומר שהרכב נקי וזאת ע"פ מה שאמר לך המוכר?

זהו? שום בדיקה רצינית מצדכם?

ואם הרכב היה מרותך משני רכבים, והמוכר היה מספר לך שהרכב נקי, האם גם אז היית מוכר זאת ללקוח הפוטנציאלי?

נשמע לא רציני, לא מקצועי, ואם יורשה לי-גם לא אמין בכלל.

זה לא עוזר שהחזרת את עלות הבדיקה.

ומה עם עלות יום העבודה של הלקוח, ומה עם עלות הנסיעות שלו ובזבוז הזמן שלו?

בתשובתך אתה רק מצדיק את השם המפוקפק שיצא לחלק מסוחרי הרכב, אבל נראה שהם הרויחו את השם הזה ביושר.

סלע

פורסם

היגיע בהחלט הזמן שישונו הגדרות הליקויים בטפסי הבדיקה השונים, כך שיותאמו למה שאינו פחות מפוביות וחוסר הבנה של הקונים. אין טעם באבחנה בין משמעות נמוכה לגבוהה כשבראשונה נכללים גם פגיעות צבע קלות וגם מכות ב"שילדה" שאין להם שום משמעות, בעוד מבחינת הקונה כל "נגיעה" בשילדה משמעה אוטו שאסור לגעת בו.

אשר להסברו של נציג המגרש כאן הוא בהחלט נשמע הגיוני וגם אם נעשתה טעות באשר לאי גילוי נאות של אינפורמציה שהיתה בידו, הרי שאם ממצאי הבדיקה הם אכן אלו שציטט, אין כאן "מכה בשילדה", לפחות לא במשמעות שהקונים נוטים לייחס לה בבורותם וכאן ניתן להתחבר למה שנכתב בפתיח.

מכל מקום אם צריכה להיות טענה כל שהיא לסוחרי רכב, היא קשורה לעובדה שראוי שיתחילו להתנהג כמוכר פרטי נבון ולא יתחייבו למה שלא יכול להיות בתחום ידיעתם.

פורסם
טוב קודם כל שלום לכולם ,

בואו נעשה סדר בעניין הנ"ל

בני - תודה על העדכון.

אני מניח שלהעביר כל רכב בדיקה לפני שאתה מוכר מוסיף עלות (מעבר לעלות הבדיקה, יש עלויות של זמן וכו'), אבל אולי, אם כך, יש מקום לציין בפני הלקוח כי אתה מוכר את הרכב לפני שאתה בדקת אותו, על מנת שלא ייקרה מצב בו יצאת כאילו לא ישר.

לגבי משמעות המכה, אם היא אכן בעלת משמעות כפי שציינת, זו אכן לא סיבה רצינית לא לקנות את הרכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כשאני קונה מסוחר (והאמת כל אחד שקונה מסוחר) צריך לצאת מנקודת הנחה שהידע של הסוחר על כלי הרכב שהוא מוכר מוגבל במקרה הטוב, ולא קיים במקרה המצוי.

למרות ההנחה הזאת קניתי לא מעט כלי רכב מסוחרים - אך אני מקפיד, גם אם "תחושת הבטן" שלי טובה, לבזבז כמה מאות שקלים על בדיקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום ,

אז כמו שאמרתי בהודעה הקודמת , התחייבתי ללקוח שהרכב נקי מתאונות שילדה למרות שלא בדקתי אותו במכון בדיקה אלא על סמך בדיקה חזותית שלי ואמון בלקוח ( כן יש דבר כזה ) . כל רכב שאני מוכר אני מציין ללקוח שהוא מוזמן לבדוק את הרכב בכל זמן ומקום שיבחר בו , דרך-אגב גם רכבים חדשים שנמכרים דרכי אני מציין לפני הלקוחות שהם מוזמנים לבדוק את הרכב במכון בדיקה וזאת משום שאף אחד לא יכול להיות בטוח ב-100% שהרכב נקי לחלוטין . לגבי הטענה השנייה שהרכב מפורסם מעל מחירון יד 2 , כשיגיע היום שבו תבטחו את הרכב ושמאי הרכב יתייחסו למחירון יד 2 , אז גם סוחרי הרכב יעשו זאת עד אז מחירון הרכב הוא 155,800 ש"ח ואני דורש 125,000 ש"ח ! הרכב לא התרסק ממצפה רמון ולא נשרף בכרמל בסך הכל קצה הקורה התכופף מעט , לא ריתוכים לא מילוי חומר ולא יישור שילדה או משהו כזה .... אז די עם כל ההשמצות שלא במקום לגבי אי אמינות , אתם לא יודעים כמה פעמים לקוחות מגעים אליי לטרייד אין וכאשר אני שואל אותם לגבי תאונות ברכבם , " הרכב חדש " , אני בודק את הרכב ונהיה לי חושך בעיניים . אני לא מקבל את הכסף חזרה פשוט אומר תודה ולהתראות .

חברים לפעמים קורים דברים ( אי הבנה כזאת או אחרת ) ...לא צריך לנפח מעבר לכל פרופוציה .

פורסם

התגובה שלך בהחלט הגיונית ועניינית, בטח לאור העובדה שה"קונה" המאוכזב לא מפסיק לנסות להוריד (ע"פ דבריך) במחיר בכדי לקנות את הרכב. כנראה שגם הוא מבין היטב שהפגיעה היא שולית ביותר, (מה עוד שהוא יודע הכל על מצבו הכללי של הרכב כי בדיקה הוא כבר עשה והכסף נשאר אצלו).

בקיצור מו"מ ישראלי\ים תיכוני קלאסי.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אם ככה, והפגיעה באמת מינורית (אולי עם משמעות מסחרית מסויימת) , אני רוצה לשאול מדוע ההורדה הכ"כ גדולה של 30000 ש"ח במחירון ?

אנחנו מפספסים משהו (חוץ מהחששות הכבדים, ולאו דוקא מוצדקים של הרוכשים העתידיים)?

alfa 156 2.5.

פורסם

גם אם מדובר בקצה שילדה עדיין יש לזה מחיר.

לוטי - "הקונה המאוכזב" (לדבריך) מנסה להוריד את המחיר וזה לגיטימי מצידו ולאו דווקא מכיוון שהפגיעה היא שולית ביותר (או שלא)

לפגיעת קצה שילדה יש משמעות לא קטנה וביום שאותו קונה ירצה למכור את הרכב הוא ישלם על כך, אם זה במחיר נמוך יותר ואם זה בתהליך מכירה ארוך יותר.

לכן, לגיטימי שהוא ירצה על כך פיצוי שבא לידי ביטוי ומתומחר במחיר הרכב הנוכחי, אותו הוא יהיה מוכן לשלם.

בלי קשר, גם פגיעת קצה שילדה יכולה לגרום לשחיקה גבוהה יותר של הצמיגים, פגיעה בהתנהגות הרכב, באחיזת כביש.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

אני לא חושב שפגיעת קצה שלדה גורמת לדברים שציינת אך איני מומחה בענייני שלדה וכיפופם. בכל זאת 30 אלף מתחת למחירון זאת הורדה דראסטית לכל הדעות על רכב עם נתונים כמו שהוצגו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לא בהכרח ,לנו במשפחה הייתה אלפא 156 2.0 ליטרים JTS ידנית מאובזרת עור ושאר התוספות הלא סטנדרטיות.

שהעמדנו את הרכב למכירה לקח זמן ושיחות הטלפון בעניין הרכב היו מעטות,האחדים שהיו רציניים הגיעו ושלפו הצעות מחיר מגוחכות(25-35 אלף ש''ח פוחת מהמחירון של לוי יצחק),הרכב היה נקי ללא תאונות ,במצב פרפקט בחוץ ובפנים.

לאחר כמה חודשים נאלצנו להתפשר ולמכור את הרכב ב25 אלף ש''ח פחות.

גם בגלל שהשוק של אלפא בזמנו היה נוראי,גם כי הרכב פונה לשוק מצומצם (גם ידני).

הרכב הינו ממותג כיוקרתי ולכן נפילת הערך שלו גבוהה ונסחר כמו רכבים יוקרתיים היום מתחת למחירון באחוזים ניכרים.

פורסם
אני לא חושב שפגיעת קצה שלדה גורמת לדברים שציינת אך איני מומחה בענייני שלדה וכיפופם. בכל זאת 30 אלף מתחת למחירון זאת הורדה דראסטית לכל הדעות על רכב עם נתונים כמו שהוצגו.

גם אני אינני מומחה בענייני שילדה וכיפופם אבל מהרבה שיחות עם אבא שלי (צבעי רכב) ומהתייעצות עם עוד כמה בעלי מקצוע כשעמדתי לפני רכישה כזו לפני כשנה אמרו לי את מה שכתבתי לעיל.

זה לא מחייב והכל תלוי איפה הרכב תוקן וכמובן על ידי מי ובאיזה רמה.

לגבי המחיר - אני לא כל כך מכיר את השוק של האלפות, אבל אם אני לא טועה הן בד"כ נמכרות מתחת למחירון (לוי יצחק). אז אם אתה יכול לקבל אחת נקייה בהתמחרות מספיק טובה ב-10% למטה שהם כ-15K אז ההורדה על המכה (ו\או ליקויים אחרים אם יש) היא 15K בלבד ולא 30 כמו שנוח לראות.

אגב, בחיפוש זריז ולא מעמיק ביד 2 אפשר לראות 2008 ב140K ו-2010 ב-150K.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...