Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחיים סוחר לא יגיד לך בטלפון שקרה משהו לרכב. תמיד בטלפון הרכב יהיה במצב ניילונים.

אתה תבוא, תבזבז את זמנך ואז קיים סיכוי 50-50 שהוא יזרוק משהו במגרש עצמו שהוא הרבה יותר קל מהאמת או שתגלה את האמת הכואבת בבדיקה.

בתחילת דרכי המוטורית כמעט נפלתי קורבן לסוחר שעשה יד אחת עם מכון בדיקה.

גם לא ידעתי שהסוחר זה סוחר (הרכב פורסם בפרטי וראיתי אותו בבית של מישהו) וגם מכון הבדיקה זייף את תוצאות הבדיקה ואמר שיש שלדה נקייה לרכב עם שאסי קדמי + אחורי + התהפכות על הגג.

הסוחר לא התחייב בכתב לכלום לכן בלעתי את הצפרדע של עלות הבדיקה ולמזלי חבר של המשפחה בעסקי הפחחות עמד על כך שאראה לו את הרכב טרם הרכישה והציל אותי מבלאגן רציני.

לאחר מספר שנים הלכתי עם חבר שהתעקש לקנות סיטרואן מסוחר (2 טעויות קשות !) , לרכב היה ריח של צבע טרי,

בנסיעת המבחן כשלחצתי על הבלמים הם כמעט ולא הגיבו. כשהרכב עצר , עפו הפנסים הקדמיים ממקומם.

משום מה הוא התעקש בכל זאת לקחת לבדיקה, במכון הבדיקה התגלה שאסי.

אלו סתם שני מקרים מתחילת הדרך, אני יכול להמשיך עד מחר על מקרים של חברים ומכרים.

כשאתה קונה רכב מסוחר בדרך כלל אין לך היסטוריה מסודרת ביד, חסרים לך כל מיני דברים שבאו עם הרכב , לעתים גם מפתח ספייר, שלט ספייר של אזעקה, ספר רכב והסטוריית טיפולים וכו' וכו'.

בשורה התחתונה: סוחר תמיד יתחיל ממחיר מחירון או קרוב אליו כמעט ללא קשר למצב הרכב, אלא אם כן הרכב הוא קטסטרופה. זה חלק מהביזנס אחרת שולי הרווח שלו כמעט לא קיימים.

רכב שמציעים לי מלכתחילה במחיר שהוא 30K מתחת למחירון וזה עוד לפני התמקחות , אפילו לא הייתי הולך לראות.

הסברתי 100 פעם שסוחר מכוניות בעל מגרש, ולא חאפר מיד 2, לא יכול לרמות את כולם כל הזמן.

כמו בכל עסק, גם מגרש מכוניות צריך לקוחות קבועים, ואדם ששיקרו לו פעם אחת לא יגיע יותר לאותו מגרש ולא ישלח לו לקוחות.

לא תמיד יודע בעל המגרש בוודאות מה מצבה של המכונית ב 100% ולכן קיימים מכוני הבדיקות, שתפקידם הוא לצבוע את המכונית בשחור ולהתריע על קטסטרופות צפויות, אפילו במכונית בת חצי שנה.

לפי מה שאתה מתאר, כל המוכרים הפרטיים צדיקים גמורים, יודעים בוודאות את מצבה המדוייק של המכונית, ותמיד, אבל תמיד יאמרו לך רק את האמת.

תתפלא, אבל אותי ניסה "להאכיל" במכונית עם פגיעה רצינית עו"ד די מוכר שסיפר לי סיפורי מעשיות.

כל אדם המוכר מכונית תמיד יגיד לך שהמכונית במצב מעולה, בדיוק כפי שכל בעל מסעדה יתאר לך כמה האוכל שלו טעים וכל ירקן יספר לך על טיב סחורתו.

זה טבעי והגיוני, ולכן חובתנו לבדוק את המכונית היטב, זה הכל.

אתה לא קונה את בעל המכונית ולא מיתחתן איתו, סה"כ קונה ממנו מכונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שאני למדתי מכול השרשור הזה, זה שבמגרשים הסוכנים לא יודעים בכלל מה המצב של הרכב, ובמידה ומתגלה פגיעת שילדה, חלקם יחזירו לך את הכסף של הבדיקה.

ואם קנית ללא בדיקה, ולמרות ההבטחות של הסוכנים לתקינות השלדה(רכב בובה אחשלי!!), חלקם הקטן, יחזירו לך מחיר מחירון על הרכב(שיכול להיות נמוך באלפי שקלים, לראייה החודש האחרון)

לזה לא הייתי קורא התנהלות נורמלית, אבל זה רק אני.

ודרך אגב בני, אם חברות הליסינג הגדולות, שהם מחזיקות הרבה יותר רכבים ממך, מסוגלים להוציא בדיקות רכב לכמעט כול הרכבים שלהם, אני בספק שאתם לא יכולים לעשות גם כן.

לי זה ניראה כמו שיטת "מצליח" קלאסית.

פורסם

לדעתי כל הנושא מלמד דבר מאוד חשוב לא רק בעולם מגרשי הרכב (שכן המוניטין שלהם לא גבוה), אלא על החיים בכלל.

לכל מטבע שני צדדים.

מי שפתח את כל הנושא, גרם פה לסערה על-ידי הצגה קיצונית של הצד שלו. אני חושב שתמיד צריך לזכור ולתת במה גם לצד השני להגיב, וטוב שבני דיבר בצורה מכובדת ולא מתלהמת.

הטיעונים שלו נראים לי הגיוניים לגמרי.

פורסם

בוקר טוב

יש לי חבר שעובד איתם ושלח אותי פעם לבדוק רכישת טנדר חדש, שבסוף לא היה במלאי

ממה שהחבר סיפר לי, אני יכול לאשר בהחלט שהיה שינוי בהנהלה

ובסיבוב קצר בחניה מאחור, אם אתה לא נהג טריילר ,הסיכויים שתצליח להוציא משם רכב ללא שריטה הוא קלוש !!

החניון פשוט דחוס עד אפס מקום ואני לא הייתי לוקח על עצמי להוציא משם רכב.

לגבי קניית רכב משומש אין לי מושג

אך חבר של אחי קנה שם לפני כחודש שלושה רכבים חדשים לעסק והוא מאוד מרוצה

שבת שלום

פורסם
הסברתי 100 פעם שסוחר מכוניות בעל מגרש, ולא חאפר מיד 2, לא יכול לרמות את כולם כל הזמן.

כמו בכל עסק, גם מגרש מכוניות צריך לקוחות קבועים, ואדם ששיקרו לו פעם אחת לא יגיע יותר לאותו מגרש ולא ישלח לו לקוחות.

לא תמיד יודע בעל המגרש בוודאות מה מצבה של המכונית ב 100% ולכן קיימים מכוני הבדיקות, שתפקידם הוא לצבוע את המכונית בשחור ולהתריע על קטסטרופות צפויות, אפילו במכונית בת חצי שנה.

:mm_yeah: 1+ ,

לא צריך להתלהם בגלל שזה סוחר , הקונה קיבל מהמגרש את הכסף של הבדיקה בחזרה ( הלוואי וכל הלקוחות הפרטיים היו מחזירים כסף במקרה כזה ).

פורסם

כמה חוסר הבנה בהודעה אחת...

מה שאני למדתי מכול השרשור הזה, זה שבמגרשים הסוכנים לא יודעים בכלל מה המצב של הרכב, ובמידה ומתגלה פגיעת שילדה, חלקם יחזירו לך את הכסף של הבדיקה.

אני לא יודע מה אתה יכול למלדו על "כלל הסוחרים" מהמדגם המאוד לא מייצג בשרשור זה.

ודרך אגב בני, אם חברות הליסינג הגדולות, שהם מחזיקות הרבה יותר רכבים ממך, מסוגלים להוציא בדיקות רכב לכמעט כול הרכבים שלהם, אני בספק שאתם לא יכולים לעשות גם כן.

1. חברות הליסינג מחזיקות ברכבים שהן מוכרות, לכן הן יודעות את מצבם.

2. יש להם הרבה יותר משאבים לרשותן, ולכן הן כן יכולות להעביר כל רכב בדיקה.

ההשוואה בין חברת ליסינג לסוחר רכב היא בלתי רלוונטית מעוד סיבות, אבל מספיק אלו שלמעלה.

כו-לה, קרתה תקלה.

קורה.

קורה.

וכמו שכבר נכתב מעליי, אם מישהו חושב שכל מוכר פרטי עדיף, הוא גם חי בסרט. אני מעדיף בעל עסק שמוכן לעמוד פה ולהעמיד את עצמו, את העסק שלו, את הפרנסה שלו, "בקו האש" על פני כל יחיד אנונימי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני לא יודע מה אתה יכול למלדו על "כלל הסוחרים" מהמדגם המאוד לא מייצג בשרשור זה.

זה לא בהכרח דווקא מהשרשור הזה אלא מעוד שרשורים אחרים ומנסיון אישי שלי עם מגרשים.

. חברות הליסינג מחזיקות ברכבים שהן מוכרות, לכן הן יודעות את מצבם.

2. יש להם הרבה יותר משאבים לרשותן, ולכן הן כן יכולות להעביר כל רכב בדיקה.

ההשוואה בין חברת ליסינג לסוחר רכב היא בלתי רלוונטית מעוד סיבות, אבל מספיק אלו שלמעלה.

כו-לה, קרתה תקלה.

קורה.

קורה.

וכמו שכבר נכתב מעליי, אם מישהו חושב שכל מוכר פרטי עדיף, הוא גם חי בסרט. אני מעדיף בעל עסק שמוכן לעמוד פה ולהעמיד את עצמו, את העסק שלו, את הפרנסה שלו, "בקו האש" על פני כל יחיד אנונימי.

1.עובדתית חברות הליסינג עושות בדיקה לכמעט כול רכב ברשותן, ככה שזה לא משנה מה הם יודעות על המצב של הרכב ומה לא, עובדה שהם עושות.

2.סליחה, המגרש הנ"ל לא מוכר פרחים, הוא מוכר רכבים! וה-200 שקל שהוא יוציא על בדיקת שלדה, לא מהווים טיפה בים אפילו,מהרווח שהוא עושה על כול רכב. הכול זה רק פונקציה של למקסם רווחים לעומת הוצאות.

ובכלל לא דיברתי מה עדיף כרגע למגרש לעשות, כי ברור שיותר משתלם לו להגיד שהרכבים במצב מצויין, ואז שיהיה מה שיהיה ובמקרה הכי גרוע הוא יחזיר את הכסף של הבדיקה(שיטת מצליח, כבר אמרנו). אלא אם כבר הוא רוצה להיות הוגן ,לתת שירות ולשמור על תדמית נקייה, הבדיקה הזאת זה טיפה בים ואני בטוח שלטווח ארוך היא גם תשתלם לו.

פורסם

1. מגרש מכוניות הוא כמן קיוסק לעומת רשת סופרמרקטים, בהשוואה לחברות ליסינג. אין מקום להשוואה.

2. היתה פה תקלה. לא שומדבר מייצג.

הייתי קונה מבני רכב הרבה לפני שהייתי קונה ממישהו אנונימי אחר, וחוץ מהשרשור כאן אני לא מכיר אותו בכלל...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לדעתי כל הנושא מלמד דבר מאוד חשוב לא רק בעולם מגרשי הרכב (שכן המוניטין שלהם לא גבוה), אלא על החיים בכלל.

לכל מטבע שני צדדים.

מי שפתח את כל הנושא, גרם פה לסערה על-ידי הצגה קיצונית של הצד שלו. אני חושב שתמיד צריך לזכור ולתת במה גם לצד השני להגיב, וטוב שבני דיבר בצורה מכובדת ולא מתלהמת.

הטיעונים שלו נראים לי הגיוניים לגמרי.

נשמע מאוד אמין שאדם שנרשם לפני שעה וחמש דקות לפורום בוחר להגיב דווקא בשרשור הזה,

ועוד עם התגובה הזו.:roll: :roll: :roll:

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

בוקר טוב ,

לגבי העניין של הבדיקות , הסברתי מקודם שזה לא העניין של הכסף ( 200 ש"ח-400ש"ח לא משנה ) , הסיבה שאנו לא נוהגים כמו חברות הליסינג שמציגות לקונים בדיקות מוכנות , משום שלפי דעתנו טפסי הבדיקה שנעשים ע"י בעלי העסקים נתפסים מול ציבור הלקוחות כלא אמינים , מוצדק או לא מוצדק זאת שאלה אחרת ...אני מעדיף לא לקחת סיכון שמישהו יראה בדיקה שעשיתי לרכב ובכל זאת יקח את הרכב למכון בדיקה שהוא רוצה ויהיו הפרשים מול הבדיקות , זה יוציא אותי לא אמין ! לכן אני מלכתחילה נמנע מלהכניס ראש בריא למיטה חולה . למעט המקרה הנ"ל זאת פעם ראשונה שאני שולח לבדיקה אדם וקורה כזה מקרה , דרך-אגב , אנחנו לא נותנים אחריות לרכבים גם לא ליום אחד ! אני תמיד מציין מול הלקוחות , תבדקו את הרכב במכון בדיקה ! זה מוריד ממני את האחריות לטענות בשלבים מאוחרים יותר ! היו לי רכבים חדשים עם 5,000 ק"מ שהלכו מנועים או גירים ( היו להם אחריות יצרן , אבל עדיין...) רכב זה מכונה , אי אפשר לדעת מה יקרה עוד שעה , שנה ....גם אדם בריא יום אחד יכול ליפול...

התשובה היחידה שלי זה , תבדקו , תחפשו , תשאלו ללא קשר איפה אתם קונים . גם יבואן עושה פאשלות לפעמים ולא רק בישראל . דברים קורים , לא תמיד במזיד .

תודה , בני .

פורסם
נשמע מאוד אמין שאדם שנרשם לפני שעה וחמש דקות לפורום בוחר להגיב דווקא בשרשור הזה,

ועוד עם התגובה הזו.:roll: :roll: :roll:

למה יש איזושהי תקופת הפשרה לפני שמשתמש חדש רשאי להגיב בנושאים כאלו?

גם אני בדעה של האדם שצוטטת.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

בהחלט שאפו לסוחר שמעלי על השפה, הנימוס וההסברים העיניניים, ודאי כך כשמהצד השני כל שאנחנו קוראים הוא אוסף קלישאות חסרות בסיס אמיתי שתמציתן : "מכונית לא קונים מסוחר". אני דווקא הייתי מהסס לקנות אוטו ממי שכל כך נשבה בקיסמה של היד הקודמת, ויתר על בדיקה ואולי עד היום לא באמת יודע על מה הוא נוסע.

פורסם
למה יש איזושהי תקופת הפשרה לפני שמשתמש חדש רשאי להגיב בנושאים כאלו?

גם אני בדעה של האדם שצוטטת.

ממש לא, אבל כשאדם נכנס לפורום והתגובה הראשונה שלו היא בשרשור שקיימת בו סוג של התנצחות בין שני צדדים, לי לא עושה שכל.

אולי אני טועה ואולי לא.

אני רואה הרבה פעמים ששמים מושתלים בהרבה מקומות על מנת שלפני רכישה מסוימת הקונה יקבל דעה נוספת "לא משוחדת".

לגבי הדעה - אתה מוזמן לבחור לעצמך איזו דעה שאתה רוצה.

לי באופן אישי, אין שום דעה במקרה הנ"ל. אני לא מכיר אף אחד מהצדדים ואת המקרה בצורה מספיק טובה כדי להחזיק בדעה.

מה שכן, אני מוריד את הכובע בפני בני שטרח להגיב ולעמוד על שלו :mm_yeah:

הוא המשיך להגיב ולהסביר את עמדתו בצורה נאה ומכובדת.

אותו רוכש פוטנציאלי לא כאן, אלא רק חבר שלו.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

לגבי העניין של הבדיקות , הסברתי מקודם שזה לא העניין של הכסף ( 200 ש"ח-400ש"ח לא משנה ) , הסיבה שאנו לא נוהגים כמו חברות הליסינג שמציגות לקונים בדיקות מוכנות , משום שלפי דעתנו טפסי הבדיקה שנעשים ע"י בעלי העסקים נתפסים מול ציבור הלקוחות כלא אמינים , מוצדק או לא מוצדק זאת שאלה אחרת ...

אין לי שום מושג מה חושב עם ישראל על בדיקות חברות הליסינג, אבל פה בפורום(שזה לרוב אנשים עם קצת יותר הבנה בשוק הרכב בישראל) מסתכלים על בדיקות הרכב האלה בצורה מפוקפקת זה בגלל שהם ניראות יותר מדי נקיות גם לרכב חדש שלא נדבר על ליסינג לשעבר.

סליחה בני שאני מפקפק בך, אבל לי זה ניראה כמו התחמקות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...