Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם

רציתי לשאול לגבי מערכת הבלימה במאזדה לאנטיס 2003

1) איזה רפידות בלימה מומלצות להתקנה [תחליפיים איכותיים, או מקוריים] ומבחינה כלכלית, האם יש רפידות תחליפיות יותר טובות מהמקוריות באותו מחיר, מה שם המותג והיכן אפשר לרכוש ?

2) כמה רפידות יש 2 על כל גלגל [סה"כ 4] או 1 על כל גלגל [סה"כ2]

3) נוזלי בלימה, במידה והוראות היצרן קובעות שנוזל הבלימה המומלץ הוא DOT4 ובטיפול ראיתי ששמו לי DOT3 של ATE

האם זה קריטי, מה ההבדל בינהם בכלל ? הבנתי שההבדל המהותי האמיתי הוא בין DOT5 שהוא סיליקוני לDOT3 ו4 ?

4)כמה החלפת כל הרפידות אמור לעלות ליף וכמה הגיוני שיקחו על עבודה כזאת [שתאחלס זה 10 דקות עבודה..] ?

ושאלה לא בנושא:

לאנטיס 2003, הגיוני שיש לי שימסים ולא מרימים הידראוליים ? בדקתי בספר רכב, והיה רשום שאחרי 180K צריך לעשות כיוון לבעלי לוחיות שימס, איך אני יודע אם יש לי מרימים הידראוליים או שימסים [מבלי לפרק את המנוע ?]

תודה רבה לכולם ושבוע טוב

פורסם

מנסיון !!!

ללנטיסים למינהם תמיד עדיף לשים רפידות מקוריות,הצלחות אפשר חליפי,אין בעיה עם זה

זה הרכב היחידי שכמעט כל הרפידות החליפיות יתחילו לשרוק באיזשהי תק' זמן

ואם כבר החלטת ללכת על חליפי

אז רק לוקאס או ATE

בהצלחה

:)

פורסם

רפידות תחליפיות איכותיות צפויות לעלות 120-180 ש"ח (סט לשני גלגלים קדמיים). על העבודה יכולים לקחת 100-200 ש"ח (תלוי במוסך).

כאשר יפרקו את הגלגלים, בעל מקצוע יוכל לראות גם את מצבן של צלחות הבלימה. אם עובי הצלחות מתחת למינימום המותר (או קרובות למינימום) , תצטרך להחליף גם אותן. אני ממליץ על שילוב של צלחות BRECO ורפידוד LUCAS.

ועוד משהו - אם הצלחות עדיין טובות, ימליצו לך לעשות להן חריטה (עבודת חוץ, שמחירה 70-120 ש"ח במקום שמתמחה בחריטה).

אתה יכול לבקש מהמוסך להזמין לך צלחות\רפידות תחליפיות טובות. אני מאמין שזה יעלה אותו הדבר כמו לקנות בעצמך (אם המוסך הגון). בדרך כלל אם מחליפים גם צלחות וגם רפידות, לא חייבים פעמיים על העבודה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...