Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדשה כאן בפורום ובעלי ואני לאחר שבחנו את כל רכבי המיני מתלבטים בין 2 הרכבים יונדאי I10 ושברולט ספארק (הכוונה רכב חדש).

נשמח לשמוע המלצות בנוגע לשני הרכבים הנ"ל.

מבדיקה שעשינו עושה רושם שהרבה מהנתונים שלהם דומים (כולל נסיעת מבחן שערכנו בהם).

עד כה לשנינו היה רכב מסוג יונדאי והיינו מאוד מרוצים אך התלהבנו מהעיצוב והגימיקים שיש בספארק.

הרכב מיועד לשנינו (בעיקר לבעלי לנסיעה לעבודה). בשנים הקרובות אנחנו חושבים על הרחבת המשפחה ואז יהיה חשוב בטיחות התינוק כמובן.

נשמח לקבל המלצות גם כלליות לגבי אחד מהרכבים הנ"ל וגם השוואתיות מבחינת עלויות של תיקונים וחלקי חילוף, ביטוחים וכל מידע על הרכבים הנ"ל שיכול לעזור לנו בהחלטה.

תודה

פורסם

ובנוסף, איזה רכב קרץ לכם יותר לאור נסיעות המבחן שאתם אומרים שביצעתם? אם הספארק קרץ - לכו עליו. סה"כ רכב טוב ונדמה לי שיותר מרווח (אבל שוב, צריך לראות איך נכנס מאחורה סל קל ועגולה בבאגז')

פורסם

באף אחת משניהם לא נכנסת בבגז' עגלה גדולה - ב I 10 נכנסת אולי קטנה אבל תמיד אפשר לשים מקדימה את העגלה או מאחורנית... שכחתי לציין שבשניהם מדובר כמובן בידנית

בשאר הכתבות מתיחסים בעיקר לרכבים אחרים ולי חשובה ההבחנה בין שני אלו...

פורסם

הספארק עשתה עלי רושם של רכב לא בוגר עם כל מיני גימיקים וצעצועים שלא יאריכו ימים. גם העיצוב של הרכב מוחצן מדי ולטעמי מאוד לא הרמוני. ה- i10 במובן הזה הרבה יותר "אוטו" ומרגישה כמו מכונית גדולה יותר.

כשהמשפחה תתרחב אתם תחליפו את הרכב כי שתי אלו פשוט קטנות מדי בתור רכב עיקרי לזוג+תינוק.

מצבכם טוב, אתם מתלבטים רק בין שתי מכוניות...קחו נסיעת מבחן על שתיהן ותגלו אולי דברים שיטו את הכף לטובת אחת מהן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תודה לכולם, ראיתי שיש עוד מתלבטים בין הרכבים אז להלן פירוט של הדילמה שאני חייבת לציין שאנחנו נוטים לכיוון של ספארק (מפתיע כי בתחילת הדרך כלל לא חשבנו על ספארק ורק עשינו טובה לאבא שלי שהלכנו לראות אותה).

אז להלן השיקולים של בדיקת שני הרכבים (ידניים) ונסיעות המבחן:

ספארק:

יתרונות -

1. עושה רושם גדול יותר ומרווח יותר

2. בולם חזק יותר ומהר יותר בלימת חירום

3. חלונות חשמליים גם מאחור

4. כיוון מראות אוטומטי (קל יותר לכוון את המראה הימנית)

5. מערכת שמע מובנית ברכב

6. מגיע מהר יותר למהירות

7. פחות מתאמץ במהירות

חסרונות:

1. הגה מגיב מהר מידי לכל תזוזה

2. בגאז' קטן

3. הגה נמוך ולא מתכוונן

4. שעוני המהירות/דלק וכדומה נראים מצחיק (בסגנון של אופנוע)

]יונדאי I10:

יתרונות:

1. בגאז' גדול ורציני

2. כיסאות אחוריים מתפרקים

3. שעוני המהירות/דלק וכדומה נראים כמו של רכב

4. מוט ההילוכים נוח

חסרונות:

1. קלאץ!!!! מאוד גבוה ורך- יש לנו יונדאי עם קלאץ גבוה ובI10 הוא גבוה יותר ולא נוח בעליל

2. ברקס עושה רושם פחות חזק - לא עוצר במקום

3. עושה רושם חלשה יותר ועושה רעש במהירות גבוהה

אני חייבת לציין ששירות הלקוחות/מכירות בשברולט היו הרבה יותר נחמדים ובאו לקראתינו בהצעת המחיר וביונדאי לא היה על מה לדבר בנוגע להצעה שקיבלנו.

הבעיתיות היא נושא הדלק - אנחנו רוכשים רכב קטן כזה בשביל לחסוך דלק ונתוני היצרן של היונדאי קצת יותר טובים אבל בפועל אנחנו לא יודעים היכן הנושא עומד והאם ההבדל (אם קיים) משמעותי.

נשמח לעזרה כי ביום שלישי אנחנו רוצים להחליט סופית

פורסם

אם אתם רוכשים רכב כזה בשביל לחסוך בדלק, אתם עושים טעות בבחירה בשני הדגמים הללו, שהם הפחות חסכוניים מבין רכבי המיני הקטנים הללו.

החסכוניים ביותר שיש כרגע לרכישה הם פיאט פנדה, פיג'ו 107 וסוזוקי אלטו - שאת הפיג'ו והסוזוקי מקבלים עם מנוע 1000 ואת הפנדה עם מנוע 1200.

רק בשביל לסבר את האוזן - הספארק משיגה צריכת דלק של 1:12 עירוני, כאשר אני עם אוטו גדול יותר (פונטו ספייס) משיג צריכת דלק של 1:15. עם פנדה אפשר להגיע גם ל-1:17 עירוני בלי מאמץ מיוחד.

פורסם

פיג'ו ירדה מהפרק בבדיקה הראשונה כי אין אותה לתאריך שאנו צריכים רכב. בנוסף הפריע לי הנראות שלה מבפנים, הצפיפות, שאין ממש חלון אחורי והפלסטיקה. בגלל שאין את הרכב בכלל לא עשינו נסיעת מבחן.

שני הדגמים האחרים נפסלו בשל נתוני בטיחות בעיקר. והפנדה היא בסוף חייה ואנו משערים שבקרוב תרד מפסי הייצור ואז תהיה בעיית חלפים, מכירה וכדומה וחוצמזה המחיר שלה גבוה מידי עבורנו.

לכן מבין היונדאי והשברולט הללו אנו מתלבטים לגבי הדלק ופרמטרים נוספים (ציינתי ביתרונות ובחסרונות).

פורסם
אם אתם רוכשים רכב כזה בשביל לחסוך בדלק, אתם עושים טעות בבחירה בשני הדגמים הללו, שהם הפחות חסכוניים מבין רכבי המיני הקטנים הללו.

החסכוניים ביותר שיש כרגע לרכישה הם פיאט פנדה, פיג'ו 107 וסוזוקי אלטו - שאת הפיג'ו והסוזוקי מקבלים עם מנוע 1000 ואת הפנדה עם מנוע 1200.

רק בשביל לסבר את האוזן - הספארק משיגה צריכת דלק של 1:12 עירוני, כאשר אני עם אוטו גדול יותר (פונטו ספייס) משיג צריכת דלק של 1:15. עם פנדה אפשר להגיע גם ל-1:17 עירוני בלי מאמץ מיוחד.

רק שכחת פרט מאוד חשוב שהרכבים האלה הם פשוטים מאוד!!! אם זה באבזור או במנועים שלהם והם לא מיועדים למטרה שפותחת השרשור ביקשה, הרכבים האלה מתאימים יותר לסטודנטים או לרווקים רווקות ולא לשנע משפחה קטנה חוץ מזה עדיין הרכבים האלה חסכוניים ממשפחתית ממוצעת.

אם אהבת את השברולט קחי אותה, אין לך הרבה במה להתלבט שניהם פחות או יותר אותו הדבר השאלה למה את יותר מתחברת.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
רק שכחת פרט מאוד חשוב שהרכבים האלה הם פשוטים מאוד!!! אם זה באבזור או במנועים שלהם והם לא מיועדים למטרה שפותחת השרשור ביקשה, הרכבים האלה מתאימים יותר לסטודנטים או לרווקים רווקות ולא לשנע משפחה קטנה חוץ מזה עדיין הרכבים האלה חסכוניים ממשפחתית ממוצעת.

אם אהבת את השברולט קחי אותה, אין לך הרבה במה להתלבט שניהם פחות או יותר אותו הדבר השאלה למה את יותר מתחברת.

ספארק לא חסכונית ואמינות הרכב בטווח ארוך מוטלת בספק רב. כלומר היא לא עונה על הדרישות העיקריות שבגללה רוכשים מכונית מיני. והפיצוי? מראות חשמל ו-4 חלונות אמיתיים. על זה נאמר Boo fucking hoo. כנ"ל לגבי יונדאי i10, אבל היא לפחות יותר זולה ונראת הרבה יותר טוב.

פיג'ו 107 רצה בשוק מעל 6 שנים עם אמינות מוכחת וצריכת דלק פנטסטית. זה רכב באמת משתלם.

פורסם
פיג'ו ירדה מהפרק בבדיקה הראשונה כי אין אותה לתאריך שאנו צריכים רכב. בנוסף הפריע לי הנראות שלה מבפנים, הצפיפות, שאין ממש חלון אחורי והפלסטיקה. בגלל שאין את הרכב בכלל לא עשינו נסיעת מבחן.

שני הדגמים האחרים נפסלו בשל נתוני בטיחות בעיקר. והפנדה היא בסוף חייה ואנו משערים שבקרוב תרד מפסי הייצור ואז תהיה בעיית חלפים, מכירה וכדומה וחוצמזה המחיר שלה גבוה מידי עבורנו.

לכן מבין היונדאי והשברולט הללו אנו מתלבטים לגבי הדלק ופרמטרים נוספים (ציינתי ביתרונות ובחסרונות).

אני לא הייתי דואג בקשר לזמינות חלקים: הפנדה קיבלה את המנוע של הפיאט 500 (69 כ"ס)שרצה בשוק, וגם למנוע היוצא (60 כ"ס) לא חסר ולא ייחסרו חלקים -בטח לא בטווח הנראה לעין.

שנית, הפנדה מגלה שוק מאוד ער ותחרותי, כאשר היא נסחרת מיד 2 . אתה מוזמן לנסות לדוג אחת ביד 2: תוך 48 שעות הרכב נעלם אם אין לו תאונה\תקלה קריטית.

הפנדה גילתה אמינות רבה לאורך שנותייה מה שהופך אותה לפחות "חתול בשק" אם כי גם בנוגע ליונדאי ולפג'ו, לא ניראה לי שתהייה בעיה כזו, לעומת השברולט שאני מכיר אחת שנמכרת מהיבואן עם 1300 ק"מ לאחר שפתחו לה ראש מנוע, האם זה מעיד על משהו כללי יותר? ימים יגידו.

ולבסוף בנוגע למחיר, היום אפשר לקנות פנדה חדשה במחיר הנע בין 63 ל67 אלף ש"ח תלוי ממי ובאיזה תנאים. דבר אחד נכון וזה עניין הבטיחות, אך זו פשרה שצריך להחליט אם לוקחים או לא וזה אינדיבידואלי.

אני ממליץ לך לקרוא כמה מבחני השוואה ובתוכם גם את הלינק ממעריב nrg,

אני צריך לציין שגם ההעדפה שלי היא הפנדה?:wink:

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

הפנדה נמכרת באותו מחיר ספארק - 67 אלף ש"ח.

היא בסוף חייה אבל לעולם לא תהייה לה בעיית חלפים, היבואן מחוייב לספק את כל החלפים במשך 7 שנים מתאריך השיווק האחרון של הרכב, כך שאם מדובר על 2012, עד 2019 לא יחסר לכם כלום וגם אח"כ אני מאמין שיהיו חלפים.

הרכב חסכוני בהרבה מהספארק ומ-I10. מצטער לבאס אתכם אחרי שכבר החלטתם, אבל אם השיקול שלכם הוא דלק אז אתם לא בכיוון ברמות קיצוניות.

הגרנדה פונטו של אבא שלי עם מנוע 1400, שהיא הרבה יותר אוטו מהספארק, משיגה תוצאות טובות יותר ממנה.

וגולת הכותרת: מדובר בדייהו. דייהו...

2010-GM-Daewoo-Matiz-Creative-Performance-588x441.jpg

זה היצרן שמדורג בתחתית של היצרנים הקוריאניים ולא מדביק את הפער מול יונדאי וקיה. מה לעשות - שום מדבקה של שברולט ועיצוב מוחצן לא ישנו את זה.

• תוכן חדש...