Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמונות ישנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמונות של רכבים שמצאתי ברשת

60108062.jpg

93899550.jpg

89853447.jpg

הנשיא זלמן שזר מאי 1963.jpg

מפעל אוטוקאר.jpg

סוסיתא 1973.jpg

מלחמת ששת הימים 001.jpg

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

תמונות יפות!

מה הכוונה ב"האפל מכוניתך"? הם צובעים את הפנסים כמו בתמונה האחורנה?

לשם מה?

זה נראה קצת לא בטיחותי...

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

אכן - קצת לא בטיחותי...

בכלל, מלחמה זה ארוע לא בטיחותי.

במלחמת ששת הימים (ה"טאונוס" בתמונה האחרונה) ובמלחמת יום הכיפורים (ה"כרמל" והבנות עם השלט) חששו שמטוסי האויב יגיעו כדי להפציץ את הערים. כדי להקשות עליהם את הזיהוי (GPS עוד לא היה להם...) הוכרזה "האפלה". תאורת הרחובות כובתה, החלונות כוסו בגליונות שחורים, ופנסי המכוניות נצבעו בשחור.

פקחי הג"א הסתובבו ברחוב והעירו לאלה אשר האור "הציץ" מביתם.

עודד

פורסם

מעניין אם הרכבים האלו שרדו את השנים בארץ והאם הן שייכות למישהו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
הבאגי שרדה ונוסעת עם טסט בתוקף....רכב מהשכרה! - רן

הבאגי הזאת מהשכרה ואפילו היתה רכב מגוייס במלחמת יום כיפור!!

מדהים ששרדה!

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
צא ולמד...

:)

לא רק צא ולמד אלה גם צא וצייר- במו ידי עשיתי זאת במלחמת קדש, לא כל הפנס נצבע אלא 2/3 עליונים שלו נצבעו.

מצא משה

פורסם
אכן - קצת לא בטיחותי...

בכלל, מלחמה זה ארוע לא בטיחותי.

במלחמת ששת הימים (ה"טאונוס" בתמונה האחרונה) ובמלחמת יום הכיפורים (ה"כרמל" והבנות עם השלט) חששו שמטוסי האויב יגיעו כדי להפציץ את הערים. כדי להקשות עליהם את הזיהוי (GPS עוד לא היה להם...) הוכרזה "האפלה". תאורת הרחובות כובתה, החלונות כוסו בגליונות שחורים, ופנסי המכוניות נצבעו בשחור.

פקחי הג"א הסתובבו ברחוב והעירו לאלה אשר האור "הציץ" מביתם.

ביום כיפור הייתי בן 12 ועמדתי בשד' הרצל בירושלים עם עוד ילדים מהכיתה, איפה שהיום בניין יד שרה ועצרנו מכוניות כדי לצבוע הפנסים.

עד כמה שאני זוכר זה לא היה צבע שחור אלא כחול כהה.

אני אפילו זוכר את הניגוד בין הצהוב חרדל של הוולוו החדשה של אבא שלי לבין הפנסים הכחולים, וגם איך הוא התבאס מזה אפילו שזה היה סתם צבע גואש שיורד במים.

אני גם זוכר שגייסו לנו את הטרקטורים והטנדרים [פג'ו 404] והם חזרו אחרי המלחמה בדיוק כמו במערכון של הגשש - היה מנוע?

פורסם
למה אי אפשר היה פשוט לא להדליק אורות, במקום לצבוע את הפנסים?

כמו שאמר מצא - השאירו פס לא צבוע - בעיקר כדי להיראות, תחשוב על רחובות מואפלים ומכוניות מואפלות - מתכון לא בריא למי שנשאר בעורף...

מעבר ליעילות או חוסר היעילות של ההאפלת פנסי רב היה כאן גם האפקט הישראלי של 'לעשות משהו למען המאמץ המלחמתי' - בין אם אתה ילד שצובע פנסים או מבוגר שנוסע בעורף אבל רוצה להביע הזדהות עם הלוחמים.

פורסם

עד שנת 1985 לאבי הייתה פורד טאונוס 1966 2000 סמ"ק מנוע V6 .

מישהו יודע אם נשארו כאלה בארץ (בדיוק כמו בתמונה) ?

בברכה

מוטי

פורסם

גם הטאונוס 20M שבתמונה היתה שייכת לחברת השכרה.

עד סוף שנות ה 80' חויבו רכבים שיועדו להשכרה במסגרת בצבע ירוק לבן ללוחית הרישוי, ובאותה תקופה חברות ההשכרה החזיקו במכוניות פרקי זמן ארוכים בהרבה מהמקובל בימינו - 4-5 שנים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

האח"מ המצולם הוא הנשיא השלישי, זלמן שז"ר. הלינקולן באה מארה"ב והסיטרואן נקנתה כדי לסמל את הידידות עם צרפת. אגב, לנשיא שז"ר היתה עוד מכונית:"לארק הנשיא".

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני האם יש תמונות באיזשהוא ארכיון של שזר נוסע בלארק?

כמדומני היתה הלארק במצעד צהל בבאר שבע האם זה מתועד?

תמונות יפות אלו שכאן

עופר בן צבי

• תוכן חדש...