Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשובה אחת ויחידה , כסף כסף כסף. אין מה להגיד מעבר לזה , כאשר משכורת של שוטר תהיה קרובה לממוצע המשקי יתחיל גם כוח אדם איכותי להגיע למשטרה , וניתן יהיה לזרוק את כל הזבל משם. במצב של היום מי שמשרת במשטרה זה בעיקר אנשים שלא מצאו עצמם במסגרות אחרות (נחשו למה) .

בן אדם שמתוגמל עושה את עבודתו נאמנה לעומת אדם שלא מתוגמל שרק צעביר את הזמן עד הפנסיה.

לסיכום שוטר שיושב כרגע במשכורת מינימום ויודע שלא משנה מה הוא יעשה או לא אף אחד לא יעיף אותו כי אין את מי להביא במקומו לא אכפת לו . לעומת זאת אם שוטר ידע שהשכר שלו טוב אבל אם הוא לא יבצע את תפקידו הוא יוחלף די מהר בהחלט יעבוד כמו שצריך .

הבעיה היא במדינה ולא במשטרה או השוטרים .

כמו שאומרים מי שקונה זבל סיני שלא יצפה לאיכות יפנית . אותו הדבר גם פה המשטרה יכולה לקנות לעצמה כרגע רק את הרמות הנמוכות ביותר, כל זה ישתנה אם השכר יועלה באופן דרסטי ו בהחלט מגיע לשוטר שהוא טוב גם שכר טוב.

אבל הסרטון בהחלט אוטופי.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

4. המדינה שלנו נראית איך שהיא נראית בגלל חינוך גרוע, מוות של הערכים הבסיסים של הכבוד בין 2 בני אדם ולא כי אנחנו חושבים שהמשטרה לא עושה את התפקיד שלה.

צודק !

haters will hate

פורסם
תשובה אחת ויחידה , כסף כסף כסף. אין מה להגיד מעבר לזה , כאשר משכורת של שוטר תהיה קרובה לממוצע המשקי יתחיל גם כוח אדם איכותי להגיע למשטרה , וניתן יהיה לזרוק את כל הזבל משם. במצב של היום מי שמשרת במשטרה זה בעיקר אנשים שלא מצאו עצמם במסגרות אחרות (נחשו למה) .

בן אדם שמתוגמל עושה את עבודתו נאמנה לעומת אדם שלא מתוגמל שרק צעביר את הזמן עד הפנסיה.

לסיכום שוטר שיושב כרגע במשכורת מינימום ויודע שלא משנה מה הוא יעשה או לא אף אחד לא יעיף אותו כי אין את מי להביא במקומו לא אכפת לו . לעומת זאת אם שוטר ידע שהשכר שלו טוב אבל אם הוא לא יבצע את תפקידו הוא יוחלף די מהר בהחלט יעבוד כמו שצריך .

הבעיה היא במדינה ולא במשטרה או השוטרים .

כמו שאומרים מי שקונה זבל סיני שלא יצפה לאיכות יפנית . אותו הדבר גם פה המשטרה יכולה לקנות לעצמה כרגע רק את הרמות הנמוכות ביותר, כל זה ישתנה אם השכר יועלה באופן דרסטי ו בהחלט מגיע לשוטר שהוא טוב גם שכר טוב.

אבל הסרטון בהחלט אוטופי.

צודק או לא צודק כל שוטר כזה או אחר, הטוב או הרע מסכן את חייו עם המשכורת שנותנים לו! וזה משהו שכנראה רוב האנשים פה לא עושים אלא הם גברים מאחורי המחשב! כן גם לי קל לכתוב על הממשלה שלא מתפקדת טוב, קל לי גם לכתוב על מחירי הדלק, אבל מה אתם עושים עם זה תכלס?! כלום! ככה שאתם לא יותר טובים מהשוטרים שלדעתכגם לא עושים את עבודתם!

אז אם כבר יש לנו פה משמיצים, לכמה מכם יצא להתמודד עם אדם שיכור עם סכין שעומד מולכם? כמה מכם יצא להתחמק מרכב שמנסה לדרוס אתכם? לכמה מכם יצא להתמודד עם אדם מסומם שעומד מולכם? לכמה מכם יצא לראות גופה של אדם מת בנסיבות כאלה או אחרות? לכמה מכם יצא לרדוף אחרי אדם שיש סיכוי והוא חמוש? כנראה שלא להרבה מכם, אז המעט פה זה לשתוק!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
צודק או לא צודק כל שוטר כזה או אחר, הטוב או הרע מסכן את חייו עם המשכורת שנותנים לו! וזה משהו שכנראה רוב האנשים פה לא עושים אלא הם גברים מאחורי המחשב! כן גם לי קל לכתוב על הממשלה שלא מתפקדת טוב, קל לי גם לכתוב על מחירי הדלק, אבל מה אתם עושים עם זה תכלס?! כלום! ככה שאתם לא יותר טובים מהשוטרים שלדעתכם לא עושים את עבודתם!

מסכים איתך, אנשים לא מוכנים להזיז אצבע מעבר להקשה על המקלדת.

אז אם כבר יש לנו פה משמיצים, לכמה מכם יצא להתמודד עם אדם שיכור עם סכין שעומד מולכם? יותר מפעם אחת

כמה מכם יצא להתחמק מרכב שמנסה לדרוס אתכם? פעם אחת.

לכמה מכם יצא להתמודד עם אדם מסומם שעומד מולכם? או... הפסקתי לספור.

לכמה מכם יצא לראות גופה של אדם מת בנסיבות כאלה או אחרות? כמה פעמים, כדור בראש, תאונות, אפילו 2 במצב ריקבון מתקדם.

לכמה מכם יצא לרדוף אחרי אדם שיש סיכוי והוא חמוש? לפחות פעם אחת.

כנראה שלא להרבה מכם, אז המעט פה זה לשתוק!

עמית.

עכשיו תורי לשאול שאלות:

האם יצא לך פעם לעשות תאונה עם אופנוע בירידה לאיילון באמצע הלילה, אתה שוכב על הגב והאופנוע לידך, מגיעה ניידת הנהג מסתכל וממשיך לנסוע?

קרה לך שנסעת באיילון דרום ב3 לפנות בוקר ואת הנתיב השמאלי חסמה בטונדה, מישהו סיבב את החומה וחסם את הנתיב, התקשרת למשטרה? ועוד פעם ועוד פעם ואף אחד לא בא?

תקף אותך פעם לקוח ואיים שהוא ירצח אותך? הגעת לתחנת המשטרה, חיכית 4 שעות עם 2 עובדים נוספים שהיו עדים ואמרו לך שאם הוא יגיע שוב תתקשר למשטרה, למרות שהזהות של האדם ידועה?

אין ממש עם מי לדבר, בוא תראה מה זה מופת ואיך דברים מתנהלים בארה"ב, תבין למה השוטרים מקבלים כבוד, נכון שמערכת המשפט חזקה יותר, אך שוטר מכבד את התפקיד שלו גם אם הוא לא עושה מיליונים.

לא תראה ניידת בחניית נכים או על המדרכה, לא תראה שוטר מדבר בטלפון בנהיגה או מפעיל צ'קלקה רק כי הוא הגיע לצומת והוא יכבה אותה מיד אחרי (דבר שהייתי רואה המון בארץ).

haters will hate

פורסם

בנצי תמיד הכי קל להסתכל על החצי המכוער ולא לנסות לראות אפילו את הצד הטוב! אתה יודע מה? אני אהיה קיצוני, כנס באינטרנט תראה שוטרים שנהרגו במילוי תפקידם, זה בטח גם סתם? כי הם היו חבורה של עצלנים שלא היו מגיעים לאירוע?

מה שאתה מתאר תלוי מאוד בהרבה גורמים, הכל עובד ע''פ נהלים, אם תתקשר ותגיד שאיימו עליך ברצח אך אין סכנה ממשית ולעומת זאת אישה שבעלה מרביץ לה ברגע אמת אז כנראה יעדיפו לשלוח אליה ניידת ואתה אפילו לא תדע מזה. אנשים חושבים שיש איזה מחסן שוטרים, מחסן ניידות שברגע שיש משהו פשוט מוציאים ניידת, אז זה לא ככה ואין מה לעשות.

אני יודע מאיפה הדיעה הזאת באה, יש לי חברים אם דיעה כזאת ולי הייתה דיעה כזאת, אם תתנדב פעם במקום הנכון אז תראה מה וכמה המשטרה עושה, תתנדב במקום הלא נכון? אז התגובה שלך תהיה גרועה יותר ואני מבין מאיפה זה בא.

בכל מקרה זה ויכוח מיותר, אם תרצה לנסות לשנות את הדיעה שלך אז אתה תצליח להבין מה, איך, ולמה אבל שוב הכי קל להשאר כמו שרוב האנשים ולקטר שהמשטרה חרא, והמדינה חרא, ובעצם הכל חרא.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
תשובה אחת ויחידה , כסף כסף כסף. אין מה להגיד מעבר לזה , כאשר משכורת של שוטר תהיה קרובה לממוצע המשקי יתחיל גם כוח אדם איכותי להגיע למשטרה , וניתן יהיה לזרוק את כל הזבל משם. במצב של היום מי שמשרת במשטרה זה בעיקר אנשים שלא מצאו עצמם במסגרות אחרות (נחשו למה).

הבעיה היותר משמעותית היא העדר מוחלט של גיבוי לשוטר שבשטח. לא המדינה ולא המשטרה עצמה נותנת גב לשוטר שנשלח לבצע את עבודתו בצורה ראויה! כל עבריין שנערך עליו חיפוש / נעצר / עוכב מתלונן על תקיפה, על שימוש בכוח מופרז או אלוהים יודע מה עוד. שוטרים עומדים מול מח"ש על דברים שלא היו ולא נבראו ואף אחד לא טורח להגן עליהם. ככה שאותי לא מפתיע שיש שוטרים שאדישים למה שקורה סביבם.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
... לצערי הרב אתם צודקים וכל הטענות שלכם כלפיי המשטרה הן דבר קיים, ההבדל הוא שאתם מכלילים... גם אני כמוכם נתקל פה ושם בשוטר עלוב , אבל הרבה יותר מזה בשוטרים שאני שמח שהם פה להגן עליי .

אני שמח בשמחתך, אבל אני נתקלתי בשוטרים ה"עלובים" הרבה יותר מאשר פה ושם. לפי התגובות כאן, מסתבר שאני לא היחיד.

הסיבה שמישהו מתקשר למשטרה זה לצרכי ביטוח בלבד.

מדינת ישראל כבר הבינה שהמשטרה זה מקרה אבוד ונותנת לך את הזכות להגן על הרכוש שלך שנמצא בתוך הבית (חוק דרומי).

פעם מישהו התקשר למשטרה ובאמת ציפה שהם ימצאו לו את הרכוש שנגנב מהבית או את הרכב?

בדיוק ככה. המשטרה היום קיימת יותר בשביל לתת לך תחושת בטחון (לא מוצדקת), ופחות בשביל לפתור בעיות כלשהן.

הבעיה היותר משמעותית היא העדר מוחלט של גיבוי לשוטר שבשטח. לא המדינה ולא המשטרה עצמה נותנת גב לשוטר שנשלח לבצע את עבודתו בצורה ראויה! כל עבריין שנערך עליו חיפוש / נעצר / עוכב מתלונן על תקיפה, על שימוש בכוח מופרז או אלוהים יודע מה עוד. שוטרים עומדים מול מח"ש על דברים שלא היו ולא נבראו ואף אחד לא טורח להגן עליהם. ככה שאותי לא מפתיע שיש שוטרים שאדישים למה שקורה סביבם.

נכון מאד. כנ"ל לגבי חיילים, וכולנו יודעים על מה מדובר. במשטרה קוראים לזה "נוהל ידיים בכיסים".

ולא, אני לא חושב שזו הבעיה היחידה, אבל כל זמן שזה כך - באמת שאי אפשר לצפות מהשוטר לשום דבר, גם אם הוא באופן אישי אדם משכמו ומעלה, מפני שכוחו של השוטר אינו במדיו היפים, ולא באזיקיו המבריקים, ואפילו לא בהכשרתו או בנסיונו - אלא עיקר כוחו של השוטר הוא בגיבוי שיש לו מהמערכת. ואם אין לו - אז כל מה שהוא יכול לעשות זה למלא טפסים חסרי משמעות ולתת דו"חות חסרי ערך. כי אם הוא ינסה לעשות את תפקידו נאמנה, סיכוייו להשאר במשטרה יורדים משמעותית.

אז כן, יש לי ביקורת רבה על המשטרה ועל השוטרים. חלק מהדברים כתבתי כאן בעבר. אבל השוטרים בהחלט לא אשמים בהכל. ממש לא.

דני

פורסם
חבל שאתם מזלזלים ככה במשטרת ישראל...רק תעשו טובה אם יפרצו לכם לבית או יגנבו לכם את הרכב או סתם, אל תתקשרו למשטרה טוב? הרי אתם חושבים שהם לא מועילים לכם...

באמת ציפת שהם ימצאו את הפורצים?

המשטרה לא תמצא פורצים וגנבי רכב כי זה לא מעניין אותה.

אף אחד לא הולך להתלונן על גניבה מהבית או רכב אם אין לו צורך בכיסוי ביטוחי.

לפני כמה שנים היה אצל קרובים שלי אינסטלטור שהגיע לתקן נזילה בג'קוזי. מסתבר שבבפנים של הגקוזי, החביאו שם סכום של כמה אלפי שקלים. למחרת הגיע פורץ, התעלם ממצלמת וידאו, טלוויזיות ומחשב והגיע ישר למחבוא - לקח את הכסף ונעלם.

למרות שהיה ברור מי הפורץ ולמרות שהוברר למשטרה שהם יכולים לקחת טביעות אצבעות מהחלון והכל - התיק נסגר מחוסר עניין לציבור.

בקיצור החלק הראשון של פשיטת המשטרה קורה בפועל - כאשר יש עובד זר אצל משהו מפורסם.

ברוב הדברים שקשורים לציבור הרחב המשטרה עושה מעט מאוד.

נ.ב הייתי מתנדב, זה לא ממש שיפר את דעתי על משטרת ראשון לציון ובשל כך הפסקתי.

פורסם

senda, יש צדק רב בדבריך, אך אני מאשים דווקא את מערכת המשפט בארץ. בסוף יוצא שאף פושע לא מתרשם מלהעצר לילה או לשבת בניידת אזוק - כי ידוע לו שיוכל לשוב לעיסוקיו בימים הקרובים לאחר שישוחרר ע"י שופט.

אני לא טוען בשום פנים ואופן שהשיטור בארץ מושלם, להפך, אבל רוב הביקורת צריכה להיות מופנית כלפי בתי המשפט ומשרד הביטחון במקרה הזה, שפשוט מפקירים בעיני את האזרחים - ואין לי תאור אחר.

גיבוי ראוי לשוטר, ציוד תקני והכשרה מתאימה לא יספיקו ע"מ למגר את הפשע. צריך מערכת משפט חזקה.

למרות שלאדון nakamichi לא נראה שאת זיו פניו יקבל מתנדב כזה או אחר, אין ספק שעבודתם ותרומתם של רוב המתנדבים חשובה. לא כל אירוע זה פריצה או גניבה, והמתנדבים מסייעים רבות באיתור נעדרים וכו'.

בכל אופן מהכירותי התרשמתי שהמשטרה פה במרחב פועלת כראוי ומתאמצת להשיג את הטוב ביותר, עד כמה שניתן, בתנאים הנוכחיים.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

האמת שיש צדק בדברייך.

עצם העובדה שכל גנב שנתפס משוחרר למחרת (אם לא באותו יום) אכן מקשה על פעולת המשטרה ועל המוטיבציה.

בעיה...

פורסם

נו יופי, אז עכשיו מי שמכיר את המשטרה מבפנים מאשים את כל מי שעומד בחוץ - הממשלה, בתי המשפט וכו'. כלומר, אותו הדבר שעשה נקמיצ'י, רק ברוורס. כל הכבוד.

אתם מפספסים פה נקודה חשובה. שוטר לא חייב להיות שוטר, הוא יכול לקום וללכת, לעבוד בתחום אחר. אזרח לא יכול לבחור את המשטרה שלו, זה מה שיש לו, והוא תלוי בחסדיהם.

זה שהתשתיות לא טובות לא אומר שלשוטרים מותר להתייחס בזלזול לעבודתם. כל עוד הם בוחרים לעשות זאת, להישאר בתפקידם ולהוציא את התסכול על האזרחים, מבחינתי דמם מותר. לא מוצא חן בעיניהם? שיעזבו, אבל שלא יפקירו את האזרחים, לעזאזל!

שוטר זה לא קופאית בסופר, הוא צריך לא רק לעשות את העבודה שלו, אלא לתת לאזרח תחושת בטחון ולייצג את המשטרה בכבוד. נכון, זה תפקיד לא קל, אבל כאמור, אף אחד לא מחזיק אותם שם בכח. לא מסוגלים, אל תעשו את זה. לכו לעבוד במקום אחר.

משטרת ישראל שאני מכיר (מנתניה, אז אני מכיר אותם היטב) זה ערימה של בטלנים עבי כרס שלא מסוגלים אפילו לנהל מרדף רגלי בלי לקבל התקף לב. הם מדברים לאזרחים בזלזול, מנצלים לרעה את המשאבים שאותם אזרחים שילמו עליהם (מכירים את המונח "כספי משלם המסים"?) ובאופן כללי משאירים רושם שלילי מאד, כאילו כל אזרח אחראי לעצמו ולבטחונו, אל תקרא לנו ועזוב אותנו באמאש'ך. ועם כל הכבוד, זה שהם באים מהר כשיש תלונה על אישה מוכה, זה בגלל שרצחו כבר איזה 10 כאלה עד שהם נזכרו לבוא, אז עכשיו העבירה הספציפית הזאת זוכה ליותר תשומת לב. זה הכל.

המשטרה בישראל נראית כמו הרבה תחומי שירות אחרים - מלצרות, קופאות, פקידות בבנק ועוד. כל אלה עניים, מתוסכלים, ממורמרים, ומרשים לעצמם להוציא את זה על הלקוחות שלהם. ההבדל הוא בכך שמהמשטרה אני מצפה ליותר. חבל ש-99% מהשוטרים לא קולטים בכלל בשביל מה הם שם, ומה גודל הפשע שהם מבצעים מדי יום בעצם היחס שלהם לתפקיד.

• תוכן חדש...