Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה שלא ברבנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדת בסופו של יום נועדה לתת מסגרת לאנשים שאין להם מסגרת ולא מוצאים מסגרת.

הדת אומרת לך מה לעשות מתי איך כמה ולמה, זאת מסגרת מאוד מוקפדת (לטוב ולרע) שאין לזוז ממנה.

מליוני אנשים בחו"ל חיים שלא על פי הדת היהודית, לאף אחד לא קורים כל מיני דברים מוזרים שכתובים בתורה, אז למה ליהודי חילוני צריך כן לקרות?

תשאל כל ילד חרדי מה יקרה לו אם יסע בשבת, או אם יחליט לאכול משהו לא כשר. תראה איזה תסריט אימה הוא מספר לך על מה שיקרה לו בגלל שעבר על החוקי התורה. בנינו, עד היום אין הוכחה שדברים קרו בגלל שהתורה הענישה כי עובדתית מליוני אנשים נוסעים בשבת ואוכלים לא כשר (כולל יהודים).

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש בעיה לוגית עם המשפט הזה. הדת לא יכולה לתת מסגרת, אנשים ממציאים מסגרות. הדת נועדה לאפשר לאנשים מסויימים לשים אחרים במסגרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תשאל כל ילד חרדי מה יקרה לו אם יסע בשבת, או אם יחליט לאכול משהו לא כשר. תראה איזה תסריט אימה הוא מספר לך על מה שיקרה לו בגלל שעבר על החוקי התורה. בנינו, עד היום אין הוכחה שדברים קרו בגלל שהתורה הענישה כי עובדתית מליוני אנשים נוסעים בשבת ואוכלים לא כשר (כולל יהודים).

זה בכלל קטע מדהים, יצא לי לשבת במסעדה לא כשרה עם שומרי מסורת.

אתם צריכים לראות את העיניים שלהם כשאני פתאום מבקש להוסיף פרמזן לספגטי בולונז.

בסך הכל תוספת לגטימית שהופכת את הארוחה לטעימה יותר :-P

ואני לא חושב שיש בנאדם אחד בעולם הזה שנפגע באיזהשהי צורה (אפילו הקלה ביותר) מכך שלא שמר על איזשהי "מצווה".

אגב אם יש אחד כזה תגידו לי ואני עכשיו הולך לקנות כיפה, זורק את המחשב לפח ונרשם לישיבה.

מילא החרדים אבל יותר מדי ישראלים בארצנו הנהדרת מחשיבים את עצמם בתור חילוניים אבל לא שמים לב שהם מקפידים על שטויות שמהצד מעלים גיחוך ענק.. :shock:

אבל שוב, שכל אחד יעשה את הבחירות שלו. כאן לא הבעיה. הבעיה היא שיש להם (החרדים, הרבנים) וואחד מילה.

(לדעתי האישית גם לא הגיוני שהמיסים שלי ישלמו להם משכורות כי לדעתי התפקיד שלהם לא נחוץ לחלוטין אבל זה לדיון אחר וזה לא שאין גופים או מוסדות אחרים בארץ שזקוקים לאותו כסף)

איך בדיוק בעצם אנחנו יכולים להחשיב את עצמו למדינה מערבית/דמוקרטית אם בעלי זקן המאמינים ברוחות רפאים שולטים בסדר היום של מדינה שלמה?

האמת היא שבכל פעם שאני קולט את זה מחדש, אני נדהם ופשוט לא מאמין.

ולגבי מה שנאמר פה קודם לגבי הילד בן ה3 שעומד בחו"ל בתור. אין בכלל מה להשוות, פה מדובר על הפרשי תרבויות שלא יתארו בכלל. כל מי שאומר שהדת מחנכת, משמרת, מכבדת, בלה בלה בלה - פשוט חיי בבועה ולא ראה איזה חינוך מדהים קיים ללא נגיעה אפילו הקלילה ביותר בדת. ממש כמו שאמר ע"י falou.

ובואו לסיום אספר לכם סיפור קטן שהרגע נזכרתי בו. יש לי חבר שהוא נהג מונית.

יום אחד הוא אסף בחור חרדי ברח' יפו בירושלים. החרדי אמר לו "תתחיל לנסוע", לא משנה לאן. בכל פעם שעברו ליד תחנת אוטובוס החרדי ביקש ממנו שיאט.

החבר שלי הנהג לא הבין מה הסיפור שלו אבל עשה מה שהקליינט ביקש.

כמה דקות אח"כ, הנהג טקסי (החבר) שם לב במראה שבכל פעם שהוא מתקרב לתחנת אוטובוס, החרדי שם את הכובע על המכנס ומתחיל לשפשף. שמעתם נכון.

החבר עצר את המונית, יצא והעיף את החרדי.

אח"כ באים לספר לנו על החינוך הדתי המצוין, על כמה שהדת עושה רק טוב, על זה שאנחנו היהודים צריכים לשמר את המסורת.

תשמעו יש לי משפחה באמריקה, יהודים כדת וכדין. כל כיפור הדוד הולך לבית כנסת, בפסח ובראש השנה הם עושים ארוחה נחמדה וקוראים קצת מהספר. זהו.

מה רע בזה? לדעתי מעל ומעבר, בזמן הנכון ובמינון הנכון.

בארץ לעומת זאת, אחיו של אותו דוד (אבא שלי) לא עושה שום דבר מאלו. אוכל בכיפור, רואה טלויזיה בכיפור, לא מתקרב לבתי כנסת כבר 30 שנה ועוד ועוד.

ולמה יש ההבדלים בין 2 האחים? הרי הם גדלו אצל אותם הורים, כי שם באמריקה לא דוחפים להם את הדת בכל הזדמנות עד כדי כך שזה כבר מגעיל.

אפשר לחיות חיים יהודיים בישראל, להינות מהמסורת, לחנך את הילדים ולהינות מהחיים. הבעיה היא שהדת פה מקבלת יותר מדי "כוח" ולכן דוחפת ומרחיקה כל חילוני לצד השני, הצד ה"אנטי".

מבחינתי, לא הגיוני בכלל שלרבנות יש התערבות אפילו הקלה ביותר בסדר היום המדיני. בטח ובטח לא במשהו כל כך משמעותי כמו נישואין/גירושין.

זה שהמדינה שלנו לא מוצאת לחילוניים אלטרנטיבה ללא חתונה בחו"ל, זה כבר בזיון של ממש !!

המזל הגדול הוא שרק בזה המדינה (הממשלה שלנו) כושלת 8)

פורסם
והאם ניתן לעשות חתונה רפורמית בה האורחים של הכלה כמעט ולא ישימו לב בהבדל? (יש לה דתיים במשפחה, קשה אבל זה המצב)

אחרי החתונה תהיה חילוני לגמרי , אבל רוצה להאמין שהם לא ישימו לב לחתונה רפורמית ?!

הם ידברו על זה הרבה זמן ,

אתם מוכנים לזה ?

(מאחל בהצלחה גם אם תבחר באופצייה של פלו או של טקס קלינגוני)

פורסם

מבחינתי בחורות עירומות יכולות להגיש חזירים עם גבינת פילדלפיה בחתונה שלי.

האם אני מוכן לזה שהם ידברו על זה? אני כן אבל אני מתחשב בה ולכן אני שואל.

יש לי חבר שהתחתן רפורמית בת"א ואמר שאפשר לבקש מהם שיעשו כך שלא ירגישו בהבדל בכלל.

אין לה בעיה לעשות את זה בתנאי שהדוד הדוס שלה לא ישים לב.

אז אני שואל האם יש חיה כזו באמת כי זה עלול לפתור לנו את הבעיה המרגיזה והמטופשת הזו !

פורסם

טוב, עם כל שינאתי לממסד הדתי, אתם עכשיו סתם מתלהמים נגד תופעות של אנשים פרטיים ומקשרים את זה ללא כל שייכות לדת.

ברברים, ברוך השם, התברכנו בהם גם מקרב הדתיים,גם החילוניים, גם האשכנזים, גם המזרחיים וגם מקרב הערבים.

לא חסרות דוגמאות של אנשים דת יהודים שהם אנשים מדהימים שכל תוכלת חייהם היא לעזור, להעניק, לתרום וכו'.

כל מי שמכיר את הרב פירר, יודע בדיוק על מה אני מדבר.

כמו כן יש בקרב הקהילה הדתית תמיכה הדדית, ערבות אישית וגמ"ח ברמה שאנחנו יכולים רק להתקנא.

אם אנחנו היינו יוצאים לרחובות כשמעלים מחירים כמו שהם יוצאים לרחובות, ישראל הייתה מקום הרבה יותר טוב לחיות בו.

צביפר, אתה מדבר על בני ברק? לך ליום טיול בלוד, נראה עם איזה רשמים תחזור! :wink:

אז דחילאק, יש הרבה נגד ממסד הדת אבל עזבו את האנשים הפרטיים בשקט.

אם בא לך להכנס לדיון תיאולוגי, הדתות ביסודן הומצאו בכדי להסביר לאדם מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך.

הוא היה צריך הסברים למה השמש זורחת, למה העונות משתנות, מאיפה כל השפע של הצומח והחי הגיע? מאיפה הוא הגיע לעולם? מה זה המנצנצים האלה בשמיים בלילה ולמה הם זזים?

כל הקונספט של העולם הבא הומצא בכדי שיוכל להכיל את הסטירה הנוראה של "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז נגיד את זה אחרת, החרדים שמנהלים את המדינה (אלה שבממשלה) הם אלה שעושים לנו בעיות וכשהראש דפוק כל הגוף סובל.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אי הפרדת הדת והמדינה בישראל הוא ללא ספק אחת מהבעיות הגדולות ביותר שלנו.

פורסם
טוב, עם כל שינאתי לממסד הדתי, אתם עכשיו סתם מתלהמים נגד תופעות של אנשים פרטיים ומקשרים את זה ללא כל שייכות לדת.

ברברים, ברוך השם, התברכנו בהם גם מקרב הדתיים,גם החילוניים, גם האשכנזים, גם המזרחיים וגם מקרב הערבים..

זה רק ESTK טוען.

פורסם

אם בא לך להכנס לדיון תיאולוגי, הדתות ביסודן הומצאו בכדי להסביר לאדם מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך..

לא נכון.

ההסבר הוא האמצעי שנועד לגרום לפרט סיפוק, תחושת מציאות ודרך.

הסיבה שהדתות הנפוצות (יהדות, איסלאם, נצרות) הומצאו היא כדי לשלוט (בניגוד לדתות שלא קשורות לממסדים שלטוניים והכתבת צייתנות לפרט).

פורסם

לא מסכים איתך,

הדת ביסודה הומצאה מתוך עניין פילוסופי כנסיון להסביר את כל מה שקורה מסביבנו שלאנשים בעת העתיקה לא היו את הכלים להסביר אותם, לא מתוך שום נסיון לשלוט במישהוא.

אתה כבר מדבר על ממסד הדת, לא על הדת עצמה.

פורסם

דת היא ממסד או מערכת של חוקים ותקנות.

כדי להסביר את הקיום לא צריך חוקים, והמהות של היהדות היא המצוות, לא האמונה.

הרי מה הקשר בין לא לאכול חזיר לבין פילסופיה קיומית???

רצו לכפות חוקים ושלטון, ויצרו פילוסופיה קיומית להצדיקם.

הרי את הקיום הסבירו פילוסופיות רבות לאורך ההיסטוריה, בלי דת, תקנות, חוקים וקשר לשלטון.

פורסם
מבחינתי בחורות עירומות יכולות להגיש חזירים עם גבינת פילדלפיה בחתונה שלי.

איפה עושים כזה?! איפה עושים כזה?!?! תגלה כבר!!!

שמע, אתה בוחר ללכת בלי ולהרגיש עם, לגיטימי, אבל אתה לא חושב שהטירחה גדולה מדיי, והשקר מורכב מדיי בשביל שיוכל להחזיק ימים? אני שואל לא בציניות, אלא ברצינות.

אם בא לך להכנס לדיון תיאולוגי, הדתות ביסודן הומצאו בכדי להסביר לאדם מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך.

הוא היה צריך הסברים למה השמש זורחת, למה העונות משתנות, מאיפה כל השפע של הצומח והחי הגיע? מאיפה הוא הגיע לעולם? מה זה המנצנצים האלה בשמיים בלילה ולמה הם זזים?

אני לא מאמין בזה כל כך. לפי מה שאני רואה, הדתות בעולם הושפעו ממעשים ויצורים על אנושיים כלשהם, דבר שעומד במרכז של כמעט כל דת גדולה וקטנה בעולם. אני ממליץ בחום על "מרכבות האלים" של אריך פון דניקן, ספר מאלף. סביר להניח שמדובר במה שאנחנו היום מגדירים כחייזרים, הזוי ככל שזה נשמע, או בסתם טריקים של אנשים ממולחים מספיק שחשבו על איך לעשות ניסים, הייתה סדרה של תוכניות בערוץ ההסטורייה לפני שנים על ניסי התנ"ך, לא זוכר איך היא נקראת. בין היתר הוסבר שם איך אפשר להוציא מים מסלע, איך בוצעה חציית ים סוף (אחושילינג, הסבר מדעי הגיוני, בהחלט ייתכן שמשהו כזה קרה), ועוד. לא ראיתי אבל איך הולכים על המים, וזה מבאס.

כל הקונספט של העולם הבא הומצא בכדי שיוכל להכיל את הסטירה הנוראה של "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו".

אתה מתכוון ל"סאטירה" (במובן הקומי) או ל"סתירה"(במובן של התנגשות)? לא הבנתי אותך לצערי:?

לא נכון.

ההסבר הוא האמצעי שנועד לגרום לפרט סיפוק, תחושת מציאות ודרך.

נכון אך לא עבור כולם.

האם שמעת את סיפור הבריאה האינדיאני? לא זוכר של איזה שבט, זה היה במעברונים של "יס" בזמנו. זה יותר בשביל לתת לאדם הבנה של מאיפה הוא בא דווקא לדעתי.

הסיבה שהדתות הנפוצות (יהדות, איסלאם, נצרות) הומצאו היא כדי לשלוט (בניגוד לדתות שלא קשורות לממסדים שלטוניים והכתבת צייתנות לפרט).

לשלוט במה? במי? ולאיזו תועלת?? הדת שולטת רק במאמינים בה, ובכך הופכת עצמה לכלי הרסני כלפי פנים. הדת שלך לא שולטת באנשים מדת אחרת, ולהיפך. או שכוונתך שהיא נותנת לשלוט על אנשים אחרים במובן של תירוץ לצאת למלחמה?

לא מסכים איתך,

הדת ביסודה הומצאה מתוך עניין פילוסופי כנסיון להסביר את כל מה שקורה מסביבנו שלאנשים בעת העתיקה לא היו את הכלים להסביר אותם, לא מתוך שום נסיון לשלוט במישהוא.

אתה כבר מדבר על ממסד הדת, לא על הדת עצמה.

באגירה, איפה שמים את ההפרדה בין הדת וממסד הדת? מה נחשב לממסד, ומה לדת? אני שואל ברצינות, כי אני לא רואה כל כך הפרדה פה. ממסד הדת לא יתקיים ללא הדת, ולהיפך. הם 2 חצאים של אותו השלם, לא רואה פה הפרדה כלשהיא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לשלוט במה? במי? ולאיזו תועלת?? הדת שולטת רק במאמינים בה, ובכך הופכת עצמה לכלי הרסני כלפי פנים. הדת שלך לא שולטת באנשים מדת אחרת, ולהיפך. או שכוונתך שהיא נותנת לשלוט על אנשים אחרים במובן של תירוץ לצאת למלחמה?

לאיזה תועלת אנשים שולטים.

דוגמא בהקצנה, אם כל מה שתרצה שמישהו יעשה עבורך ייקרה, לא יהיה לך כיף? אתה לא עסוק, לפחות חלק מהזמן, בלגרום לאחרים לעשות מה שאתה רוצה?

ולטעון שדת שולטת רק במאמינים... נו טוב, זה כבר מגוחך. בו נזכיר את האינקוויזיציה, מסעי הצלב, הג'יהאד, החיבור ההיסטורי בין דת למדינה (מלך בחסות האל ועוד). אתה לא באמת טוען שדת זו מערכת אמונות וכללים שאפשר פשוט לקבל או שלא... זה לא רציני.

פורסם

אתה מתכוון ל"סאטירה" (במובן הקומי) או ל"סתירה"(במובן של התנגשות)? לא הבנתי אותך לצערי:?

סתירה! המציאו את הדת, שבחלקה אומרת, תעשה מה שאלוהים אומר לך והכל יהיה טוב. תעשה מה שאלוהים אומר שאסור ויבואו לך מכאובים וייסורים.

באה המציאות וטופחת להם על הפנים כשכל מיני אלפרונים שותים, שובעים ונהנים מהחיים ללא כל עונש ולעומת זאת כל מיני צדיקים הם דלפונים, עניים ומסכנים. חשבו איך לפתור את הסתירה הזאת והמציאו פתאום את העולם הבא שבו אתה משלם על מעשיך בעולם הזה.

בכל התנ"ך אין שום איזכור ל"עולם הבא" לגיהנום או לגן עדן (בהקשר של העולם הבא) אלא מדובר בפרשנות מאוחרת יותר.

את ההבחנה בין דת לבין הממסד קשה לעשות אבל ברמת העיקרון, כל חוק ופרשנות מאוחרת של התנ"ך אצלי נופלת לממסד ולא לדת.

אסור להדליק אש בשבת? סבבה.

אסור לעבוד? סבבה.

אסור לתלוש נייר טואלט ואסור לפתוח בקבוק משקה חדש כי זאת עבודה? מי הדביל שבכלל חשב על זה?

אסור להדליק אור אבל מותר לבקש מגוי שידליק עבורך את האור? על מי בדיוק אתה עובד? על אלוהים? :x

• תוכן חדש...