Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה שלא ברבנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברווז,צביפר, יגאל,

ראבאק, תפנימו כבר, אין שום קשר לדת.

כשבושמנים באפריקה מתחתנים, הם עורכים טקס שאופייני לשבט שלהם. הם לא חולמים לא לעשות את הטקס כי זה מה שמגדיר אותם כשבט (ושוב, לא דת אלא שבט).

בשבטים בתאילנד הנשים עונדות טבעות על הצוואר ומסתובבות איתן בגאווה כי זה מה שמגדיר אותן כבנות שבט.

אז בשביל חצי שעה אצל הרבנית וטבילה במקווה אתם מיד נרתעים ומוותרים על מאפיינים שבטיים שמאפיינים את השבט שלכם כבר 3000 שנים?

כמו שכבר אמרתי, לדעתי מדובר בפספוס.

בגירה צודק , זה לא קשור לדת , זה טקס שאופייני למי שגר כאן .

יגאל , אתה רוצה טקס לעצמך ?

אז תחסוך מהאורחים ומעצמך את כל ההפקה מסביב ,

או שאתה רוצה לעשות חתונה פיקטיבית כדי שהחברים יבואו לתת צ'ק לחתן ולכלה ?

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בטח היה לך ולאשתך קל. מול הבית שלך יש בית כנסת. קצר לרבנית/רב.

בכל מקרה, גם חתונה בקפריסין זה לא להיט בכלל.

אתה רצוי שתלך דרך חברה שמשדכת את זה. שתיקח לך 700 דולר על הנסיעה.

אתה צריך אישור רווקות (שאגב לא עולה 130 שקל, לייתר דיוק, הוא חינם לחלוטין). משרד הפנים. 5 דקות.

אתה צריך לתרגם אותו אצל נוטריון עם חתימה - 300 שקל.

המסמך צריך להיות תקף. ז"א לא יותר מלהיות בן שבוע.

שם בקפריסין תיסע למרכז העיר, לבניין מלוכלך מאחורי העירייה, ותחכה שם בתור לפחות 5 שעות מרגע ההזמנה שלך (תבוא ב8, תכנס ב1). שם יהיו בערך 20 זוגות של מוסלמים/ערבים צעירים עם בנות זוג מאוקראינה, שאפילו לתקשר ביניהם בשפה הם לא יכולים. שבאו להתחתן כי אין להן מה לעשות במדינה שלהן. אתה פוגש גמד קירח עם שן מזהב, שיש לו על הצוואר מדליה ענקית, הוא טוען שהוא חבר עירייה כבר 23 שנים. מסתכל על המסמכים. מספר סיפור ארוך מאוד, של חצי שעה, על קפריסין. אומר לך לחזור אחריו באנגלית עילגת. אין אורחים. אין עדים. אין כלום (אלא אם אתה משלם למשפחה שלך שתבוא, ואז עולה יותר הטקס). מה שכן, אתה יכול לקבל מיץ תפוזים לשתות. יש מקום ל 8 איש בסה"כ בהמתנה, ז"א 4 זוגות. מעבר לזה אתה עומד. ככה שיש תור גם לכסא.

אחר כך הוא מביא לך חותמת. אבל אתה לא מקבל את המסמכים. כי הם לא תקפים. צריך עורך דין, ועוד תרגום.

אז אתה תקבל אותם כשתחזור לארץ.

בקיצור, גם זה לא תענוג. שלא לדבר על להביא אותם בארץ לאישור.

ממש לא טקס מרגש. לא מרפסת ולא נעלים. לא משנה מזג האויר (אלא אם אתה ממש עשיר).

בכל מקרה, אתה יהודי, תנסה לא להתרחק מהדת. זה גם חשוב לילדים. הם צריכים משהו לגדול עליו. לא בנאליות. לכן כדאי לשמור על מצוות. להראות להם תמונות. שישמחו שהם חיים בישראל. יש לזה חשיבות לעתיד. משהו שילכד את המשפחה. וזו הדת. (ולא. אני לא דתי).

שטויות במיץ עגבניות.

אין שום צורך בחברה שתסדר את זה. אפשר לבד וזה הכי קל בעולם. אם מישהו צריך הדרכה יותר מפורטת אני אשמח מאוד לעזור.

1. תמצית רישום ממשרד הפנים (5 דקות, חינם, בעמדת שירות מהיר)

2. תרגום לאנגלית ואישור נוטריוני (כמה מאות שקלים)

3. דיל לקפריסין (טיסה+מלון או אפילו רק טיסה)

4. משדה התעופה אפשר ישר לנסוע לבניין מאחורי העיריה הנ"ל. (כמובן יש לקבוע מראש תור)

5. מהנסיון שלי אין תורים בכלל. תוך חצי שעה כבר נכנסים. אולי זה תלוי בעונה. הטקס עצמו ממש חמוד ואורך כרבע שעה. מומלץ להביא מצלמה. חובה להביא 2 טבעות.

6. המסמכים, עם חותמת "אפוסטיל" של משרד המשפטים הקפריסאי, מגיעים ישר לבית המלון שלך או לדלפק של מלון מסויים שעובד איתם, לפי בחירתך, תוך כמה שעות.

7. אם גם הזמנת מלון, תהנה מירח הדבש שלך.

8. אם אתה חוזר באותו יום, אסוף את המסמכים ויאללה חזרה לארץ.

9. מגיעים למשרד הפנים עם תעודת הנישואין והדרכונים ונרשמים כנשואים. מקבלים ספח חדש לת"ז. רצוי לבוא עם כמה תמונות פספורט של שני בני הזוג, אם תידרש החלפת תעודה. (החנות ליד משרד הפנים יקרנים רצח)

ואגב - כל זה רלוונטי רק אם בכלל חשוב לך שיהיה רשום "נשוי" ב-database של משרד הפנים ובת.ז שלך.

בכל תחומי החיים אין שום בעיה לחיות כידועים בציבור באושר ובאושר גם בלי משרד הפנים. לפעמים זה גם עדיף.

גם אם נולדים ילדים אין שום בעיה שבעולם, הם לא ממזרים (ממזר הוא מי שנולד לאישה נשואה שלא מבעלה. מסקנה: מי שנולד לרווקה לא יהיה ממזר לעולם) ואין להם שום בעיה להתחתן ברבנות אם ירצו.

מבחינה כלכלית יד"צים מקבלים את מלוא הזכויות שנשואים מקבלים ולפעמים יותר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
תנסו לשמוע הרצאות באנטרנט של רבנים על הנושא.

מה ההבדל בין זה לבין סטנדאפ (של חילוניים) ?

בשניהם יש אולם , מנחה וקהל מעריצים שמלגלגים על האחר ששונה מהם .

פורסם
זה טקס שאופייני למי שגר כאן .

זו כבר שטות גמורה. מי שגר כאן אלה אזרחים בעלי לאומים שונים, עם אמונות שונות, צורת חים שונה.

אתה רוצה לכפות את הטקס שאופייני לך על כולם. אני יהודי לפי הלכה משני הצדדים, שני ההורים שלי, ההורים שלהם (הסבים שלי), סבים (היו אנשים דתיים, שומרי מצוות, התפללו בבתי כנסת) וכד' גם, יש לי אפילו קרוב משפחה שהוא רב וקרובים דתיים.

ולמרות כל זה אני אומר - זאת כפייה לאלץ אנשים להתחתן לפי טקס שאופייני לך.

זה למשל טקס לא אופייני לעולים מברית המועצות, שם אנשים נהגו לרוב להתחתן חתונה אזרחית ומי שרצה יכל ללכת גם לבית הכנסת.

במדינה מתוקנת שהיא לא אירן צריכה להיות ברירה של חתונה אזרחית: חייבת להיות אפשרות לאזרחים להתחתן בלי קשר למוצא, גזע ולאום. נקודה, סוף פסוק.

ואתה יודע מה עוד: אם חתונה דתית לא הייתה בכפייה, אולי אפילו הייתי הולך לרב כדי להתחתן. אבל כל עוד זה כפייה, זה לא בשביל הנשמה וזה נותן הרגשה לא נעימה ודוחה אנשים כאלה כמוני מכל הדברים האלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tvzipper אף אחד לא כופה עליך כלום , אתה יכול להתחתן בקפריסין ,

הקטע הזה שהיא תהיה הרכוש שלי ברגע שנתחתן חתונה דתית כמעט ועבד כבר, אני צריך עוד איזה פאנץ' אבל.

אתה חושב שהיא תהיה הרכוש שלך בגלל חתונה דתית ? בהצלחה !

לפי שמועות (לא מבוססות) , הבחורות הן אלה שמשתנות אחרי החתונה , והרכוש שלך הוא זה שבסכנה .

פורסם
לפי שמועות (לא מבוססות) , הבחורות הן אלה שמשתנות אחרי החתונה...

אתה יודע איך הופכים חתולה מתוקה לכלבה?

מתחתנים איתה...

ועוד דבר,

נשים מתחתנות עם גברים בתקווה שהם ישתנו - והם לא.

גברים מתחתנים עם נשים בתקווה שהן לא ישתנו - והן כן...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
tvzipper אף אחד לא כופה עליך כלום , אתה יכול להתחתן בקפריסין

זאת כפייה. אם אני לא רוצה להתחתן בדרך שכופים עלי, אני צריך לעשות קומבינה. "לא רוצה להתחתן בדרך דתית, לא בבית ספרינו". כלומר מי שלא רוצה להתחתן איך שכפו, צריך להתחתן חתונה סוג ב' שכוללת בתוכה אי נוחיות רבה.

בממלכת הכוזרים, כאשר חלק מכוזרים קבלו יהדות וחלק לא, אלה שלא קיבלו, נתנו להם לחם עם צבע, כדי שלפי צרכים טבעיים אפשר יהיה לדעת מי כן קיבל יהדות ומי לא. ניסיונות האלה להכנס לחים של אנשים, לפה שלהם, מה מי אוכל, מתי מי נוסע, מדליק אור וכד' - אלה דברים דוחים מאוד לטעמי - זה לא מאפשר להרגיש חופשי בארץ שלי.

כל הסיסמאות של דמוקרטיה (איש באמונתו יחיה) ומשחק בבחירות לא שווה כלום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לכל אלא שמתכחשים לחברותם ב"שבט", תפסיקו לקשקש, זה שאתם לא הולכים עם כיפה, בועלים שפנים ואוכלים נידה (כמוני בדיוק דרך אגב) עדיין לא הופך אתכם ללא יהודים.

כושי שלא אומר "יו יו יו מאדר-פאקר" הוא לא כושי?

רק שאצלו זה ברור לעין אז הוא לא מסוגל "לברוח" מהכושיות שלו.

אצלנו אתם חושבים שאם אתם אטאיסטים אז אתם לא יהודים, יש לי חדשות בשבילכם... טעות!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

bagira, אין קשר בין להיות יהודי לבין חתונה אזרחית. זה קשר מלאכותי שמנסים ליצור כאן בכוח.

בצדחנה דמוקרטית אין מגבלה של חתונות בין אנשים לאומים שונים. כידוע, ארצינו היא ארץ לאומים רבים, היהודים אומנם עדיין רוב, אבל כניראה לא להרבה זמן.

אם נתת כבר למישהו אזרחות, תן גם להתחתן.

פורסם
tvzipper אף אחד לא כופה עליך כלום , אתה יכול להתחתן בקפריסין

המדינה שלי אוסרת עליי להתחתן בתחומה עם מי שאני רוצה. זו כפייה. לא סתם כפייה, כפייה על בסיס לאום וגזע, בניגוד להצהרת העצמאות.

אצלנו אתם חושבים שאם אתם אטאיסטים אז אתם לא יהודים, יש לי חדשות בשבילכם... טעות!!!

מי אמר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני יהודי לפי הלכה משני הצדדים, שני ההורים שלי, ההורים שלהם (הסבים שלי), סבים (היו אנשים דתיים, שומרי מצוות, התפללו בבתי כנסת) וכד' גם, יש לי אפילו קרוב משפחה שהוא רב וקרובים דתיים.

.

המשפחה שלך "כפתה" עליך וקבעה בשבילך שאתה יהודי ,

וזה לא משנה אם הם היו שומרי מצוות או לא , הם יהודים וגם אתה כזה (אם אתה רוצה או לא רוצה ).

אתה רוצה להתחתן בקפריסין ? תיהנה . אתה רוצה לעבור ללאום אחר ? ת'פחימה .

אם אתה רוצה להתחתן בארץ ? אז צריך לוותר קצת .

פורסם
המשפחה שלך "כפתה" עליך וקבעה בשבילך שאתה יהודי ,

וזה לא משנה אם הם היו שומרי מצוות או לא , הם יהודים וגם אתה כזה (אם אתה רוצה או לא רוצה ).

אתה כניראה לא מבין מה אני אומר כל הזמן.

זאת לא כפייה. הכפייה היא הצורך ללכת לרבנות כדי להתחתן ומי שלא רוצה אז צריך ללכת לחו"ל. זו היא כפייה!

לא צריך לוותר כדי להתחתן בארץ. החוקים צריכים להיות אנושיים, זה לא מוסרי לשלוח אנשים שלא רוצים להתחתן דרך הרבנות לחו"ל. עד שלא יהיו דברים כאלה כמו חתונה אזרחית, אנחנו נמשיך להיות מדינה חשוכה של כפייה דתית כמו אירן.

זה לא רק החתונה, יש הרבה תחומים שיש מה לשפר וצריך לשפר.

ועוד דבר. אי אפשר לשנות לאום, אפשר לשנות רק דת. לא משנה איזו תת תקח ואם מי תתחתן תמשיך להיות *יהודי (אם להיות מדוייק אז במקרה שלי עיברי/ישראלי וסיכוי גדול שגם במקרה שלך - אבל זה כבר דיון אחר וצריך להכנס קצת להיסטוריה).

*על מנת לפשט את המושג של לאום איחדו מספר לאומים, כגון עיברי, ישראלי תחת המושג יהודי. חלקינו במקור מארץ ישראל (מתקופה שגם הייתה קיימת ממלכת יהודה) וחלקינו גם עיברים, אלה שקיבלו דת יהדות (כוזרים למשל).

פורסם

אז אתה מבין שהמשפחה כפתה עליך ? בזכותם אתה תישאר אתאיסט יהודי :)

לכל אלא שמתכחשים לחברותם ב"שבט", תפסיקו לקשקש, זה שאתם לא הולכים עם כיפה, בועלים שפנים ואוכלים נידה (כמוני בדיוק דרך אגב) עדיין לא הופך אתכם ללא יהודים.

אלנו אתם חושבים שאם אתם אטאיסטים אז אתם לא יהודים, יש לי חדשות בשבילכם... טעות!!!

+1 :mm_yeah: ,

(I'm not a roman mum, I'm a kike, a yid, a heebie, a hook-nose, I'm kosher mum, I'm a Red Sea pedestrian, and proud of it!)

פורסם

זה לא סותר.

אני אתאיסט וגם יהודי.

מי שאומר שיהודי לא יכול להיות אתאיסט פשוט לא מבין את המונחים הכי בסיסיים של הויכוח על אתאיזם.

זה כמו אלו שאומרים "אם לא נוח לך, תתנצר". אין צורך בדת בחיים, ונצרות לא מחליפה מבחינתי את היהדות אם אני רוצה להפסיק להאמין בדת היהודית. יש את האופציה להיות אתאיסט, ולא משנה אם במקור אתה נוצרי, יהודי, מוסלמי או בודהיסט.

• תוכן חדש...