Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה שלא ברבנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאיזה תועלת אנשים שולטים.

דוגמא בהקצנה, אם כל מה שתרצה שמישהו יעשה עבורך ייקרה, לא יהיה לך כיף? אתה לא עסוק, לפחות חלק מהזמן, בלגרום לאחרים לעשות מה שאתה רוצה?

UNDERSTOOD.

ולטעון שדת שולטת רק במאמינים... נו טוב, זה כבר מגוחך. בו נזכיר את האינקוויזיציה, מסעי הצלב, הג'יהאד, החיבור ההיסטורי בין דת למדינה (מלך בחסות האל ועוד).

ומי ביצע את כל אלה? הכופרים שנטבחו, או החמורים שהאמינו?

אתה לא באמת טוען שדת זו מערכת אמונות וכללים שאפשר פשוט לקבל או שלא... זה לא רציני.

במקרה שלי, זה עד כדי כך פשוט. אני מקבל וחי לפי כמה מהאמונות והכללים שבה, ודוחה את האחרות, חלקן בשאט נפש. הערכים שמתאימים למערכת הערכים שלי מאומצים יפה, ואחרות שאומרות לי מה אני צריך לאכול למשל, רק מביאות לי את הסעיף. אבל הסעיף האמיתי מגיע כשקובעים לי מה לעשות עם הערכים שאני לא מקבל...לא רוצה להתרגז על זה כרגע. הספיק לי.

כמובן, שאחרים, כל אחד והקבלה או אי הקבלה שלו של אותם ערכים אמונות וכללים. למה אתה חושב שזה לא רציני?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי פיספסתי ומישהו כבר שאל -

מה קורה עם הילדים שההורים שלהם עושים חתונה אזרחית ?

איזה אזרחות תהייה להם ? והאם הם יוכלו להתחתן בארץ כדת משה וישראל ?

פורסם

אני חוזר ואומר, הדת חייבת ממסד, בהגדרה. יש הסבר פילוסופי לקיום, בלי ממסד. אין דת בלי ממסד. זה חלק מהמהות.

הסבר לקיום, ללא חוקים וממסד, איננו דת. הוא פילוסופיה, ויש הרבה כאלו. לא צריך דת כדי להסביר את הקיום.

קודם היה ממסד.

אח"כ הוסיפו לו פילוסופיה קיומית.

ממסד צריך פילוסופיה קיומית כדי לשלוט.

פילוסופיה קיומית לא צריכה ממסד...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פה בדיוק אני חולק עליך.

למירב הבנתי, הדתות החלו כפילוסופיה קיומית.

חלקן נשארו כאלה (אינדיאנים באמריקה וילידי אפריקה), חלקן הפכו לדת ממסדית (יהדות,ורוב הדתות הדרום אמריקאיות) וחלקן הפכו לדת ללא כל ממסד (בעיקר האסיאתיות).

היהדות לא מתחילה ב"אל תאכל חזיר", היא מתחילה ב"בראשית ברא אלוהים..."

יוצאות הדופן הן אולי הנצרות והאסלם (והבדיחה שנקראת סיינטולוגיה) שהן מאוד מאוחרות אז אולי בהן אני מסכים איתך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
במקרה שלי, זה עד כדי כך פשוט. אני מקבל וחי לפי כמה מהאמונות והכללים שבה, ודוחה את האחרות, חלקן בשאט נפש. הערכים שמתאימים למערכת הערכים שלי מאומצים יפה, ואחרות שאומרות לי מה אני צריך לאכול למשל, רק מביאות לי את הסעיף. אבל הסעיף האמיתי מגיע כשקובעים לי מה לעשות עם הערכים שאני לא מקבל...לא רוצה להתרגז על זה כרגע. הספיק לי.

כמובן, שאחרים, כל אחד והקבלה או אי הקבלה שלו של אותם ערכים אמונות וכללים. למה אתה חושב שזה לא רציני?

זה לא רציני, כי טענת שדת שולטת רק במאמינים, ובעצמך טענת בפיסקה האחרונה שלך שזה לא כך. עובדה שגם לך אומרים מה לעשות, איך להתחתן, שלא תהיה לך תחבורה ציבורית בשבת ועוד...

אבל אני לא חושב שצריך להתעצבן. במשחק הדמוקרטי אתה (כל אחד) לא מקבל את כל מה שהוא רוצה. זה חלק מהעניין. מה הסיבות של האחר, הצידוקים שלו, האמונות, הערכים... הם לרב פחות משנים, כל זמן שהוא משחק לפי החוק (הכללים).

פורסם

הבנתי. תודה.

וסיינטולוגייה זו לא בדיחה, זה אמיתי כמו כל דת אחרת על פני הכדור הזה, כולל דת הג'דיי.

מיי דא שוורץ בי ווית' יו.

וזה שלא כל אחד מקבל את מה שהוא רוצה, ברור ומובן ואף לגיטימי, אבל לכפות על מישהו אחר משהו שמישהו אחר מתפיסת עולם אחרת לגמרי חושב שזה נכון לעשות, ולגבות את זה בחוק המדיני, זו כבר חוצפה. ובעיני ה"מוארים", זו אשכרה חובה לכפות על האחר את דברי אלוהים חיים. PIZDIETZ.

מזכיר לי קטע כשנסעתי ברכבת ביום מן הימים.

ניגש אליי אברך מבוגר, שרוצה לעשות מצווה, ולגרום לי להניח תפילין.

בנימוס תקיף, אמרתי לו "לא משתמש בזה, תודה", אחרי שהוא הפריע לי לשמוע מוזיקה בטלפון הנייד שלי.

ואז הוא זורק לי : "עזוב אותך מהנייד, עם זה (מצביע על התפילין) תוכל לדבר ישירות עם אלוהים!".

מה אומרים לאחד כזה??...שיש לו חבר דמיוני(כל הזכויות שמורות לחתימת המשתמש הרלוונטי)?

לעומת זאת, אני מכיר מישהו שתמיד מבקש מהם לשים לו תפילין על החזיר שבבגאז'.

ואתה צודק, אגב, והבנתי את קטע השליטה עכשיו יותר לעומק.

פורסם

היהדות לא מתחילה ב"אל תאכל חזיר", היא מתחילה ב"בראשית ברא אלוהים..."

התורה מתחילה בזה.

היהדות מתחילה באמונות פרסיות עתיקות, שהן בעיקרן דיני סניטציה מוזרים...

פורסם
ניגש אליי אברך מבוגר, שרוצה לעשות מצווה, ולגרום לי להניח תפילין.

בנימוס תקיף, אמרתי לו "לא משתמש בזה, תודה", אחרי שהוא הפריע לי לשמוע מוזיקה בטלפון הנייד שלי.

ואז הוא זורק לי : "עזוב אותך מהנייד, עם זה (מצביע על התפילין) תוכל לדבר ישירות עם אלוהים!".

מה אומרים לאחד כזה??

אם היית שומע את ניל יאנג היית יכול להגיד לו "אחי, אני עכשיו שומע את אלוהים!" :lol:

פורסם
אולי פיספסתי ומישהו כבר שאל -

מה קורה עם הילדים שההורים שלהם עושים חתונה אזרחית ?

איזה אזרחות תהייה להם ? והאם הם יוכלו להתחתן בארץ כדת משה וישראל ?

זה לא משנה איך התחתנת.

כל עוד ההורים יהודים, גם הילדים יהיו כאלה ולא משנה אם תתחתן על הירח לפי חתונה של בני מאדים. למעשה אתה גם לא חייב להתחתן כדי להביא ילדים לעולם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ניצחון הרציונליזם הוא תהליך ארוך, מורכב, קשה, אבל ברור מאוד.

אני רק מקווה שלא יבוא איזה אחמדיניג'ד יום אחד וישטח את כולנו. כי לבנות לוקח הרבה זמן, אבל בשביל להרוס צריך היום רק כמה לחיצות כפתור...

ובקשר לעניין השני

אתה מעוניין לשכב עם אשתך כשהיא במחזור? תשכב תהנה , רק אח"כ שתקבלו זיהומים אל תבכה, כי כשהאישה במחזור, היא מדממת,ועד שלא עוברת התקופה שנגמר המחזור בוודאות, יש לה ולך סיכוי לקבל זיהום,

וחוץ מזה בלי קשר למחזור רפואי או לא, או עניין דתי של טומאה,

יש לזה הסבר יותר "רציונלי" בשביל חסר אמונה שכמוך, עצם העניין של זה של תקופה שאסור מגע, זה מלבה מחדש כל פעם את האהבה בין הבעל לאישה, ומחזק להם את הקשר, הגעגועים בתקופה שאסור מגע, הם מחזקים את הקשר בין הבעל לאישה,

תחשוב לרגע שאשתך נוסעת לשבוע לחו"ל מטעם עבודה , אתה תתגעגע אליה נכון? תרצה אותה, תתבעס לישון לבד, וכשהיא תחזור אתה תשמח ותעשו ... מתוך אהבה , וגעגועים, אתה מבין או שגם לזה אתה קורה שטויות?

אם אשתך תהיה "תקועה לך בתחת ולהפך" אתם תמאסו אחד בשניה, ופה מתחילות המריבות והבגידות

תאר לעצמך שבאמצע ה"בום בום טראח טראח" היא מקבלת מחזור? לא נעים נכון?? ואתה תראה את זה זה יגעיל אותך, ידחה אותך, זה לא נעים לאישה להיות בסיטואציה כזו וגם לך לא, זה יבזה אותה בענייך ,

ESTK, יש לך סיכוי לקבל זיהום גם מהשווארמה בפיתה שאתה אוכל בדוכן מול העבודה. אל תנסה לסובב את זה כאילו זה נועד לשמר את האהבה בנישואין, כי באותה המידה כשאשתך נוסעת לשבוע בחו"ל אתה יכול לחגוג עם נשים אחרות. הכל תלוי בבנאדם.

ובנוגע לבאמצע הסקס לקבל מחזור - למה שזה יגעיל אותך יותר מפצע רגיל? ואם זה יבזה אותה בעיניך, אתה בנאדם חשוך.

כבר כמה פעמים היה לי ויכוח עם בן דוד שלי (חרדי ביותר) על העניין הזה.

אני שואל אותו מאיפה הביטחון שלו שהיהדות צודקת והוא מתחיל עם זה ש"היו 600000 עדים במעמד מתן תורה בסיני".

אז אני אומר לו "תגיד לי שם של אחד".

והוא עונה שזה לא פועל ככה ובתורה כתוב מתי היא ניתנה.

אז אני טוען שהיו גם מאות אנשים שצפו בישו והמון אנשים שצפו במוחמד כשהוא עלה לשמיים.

התשובה היחידה שלו היא "אבל התורה אמיתית והם משקרים".

זה קטע מעניין. לפני כמה זמן הייתה לי שיחה עם אחי הצעיר, ששום דבר לא מעניין אותו חוץ ממשחקי מחשב אבל משום מה הוא מספיק מודע לעצמו בשביל להגדיר את עצמו "אתאיסט אגנוסטיקן". הוא סיפר לי שהיה לו ויכוח בנוגע לשאלת הדת עם חייל דתי בבסיס שלו, ושכל דבר שהדתי אמר אחי ידע להפריך בקלות, עד שהדתי הגיע ל-600000 העדים. לזה, משום מה, לאח שלי לא הייתה תשובה. על זה יש לי שני דברים לומר:

1. ההפרכה של זה היא לא שונה מכל הפרכה אחרת של הדת - אי אפשר להוכיח את זה, ולכן הנחה שזה קרה כי זה כתוב בכמה מקומות, היא בגדר המצאה.

2. יכול להיות שזה מה שהרבנים מלמדים את הצעירים כ"הגנה" מפני חילונים חטטנים? :wink:

מנסיון, שום זיהומים. זה לא מגעיל ולא נעליים. כולה דם, מנקים אותו אחרי זה. כמובן שבשיא המחזור זה באמת מוגזם, אז אני נותן לה באמת לנוח יום אחד מחמשת ימי הוסת.

מה זה נותן לה לנוח? שלח אותה להתקלח ותעשו את זה זריז מיד אחרי (או תוך כדי). שום מנוחה ושום נעליים. :-P:lol:

BAGIRA, ביום שאתה תעלה למעלה (ויש אנשים שחוו מוות קליני, אם אתה מתווכח גם איתם וקורא להם שקרנים אז למי אתה כן מאמין? למי שרק תומך בדיעותך?) ותעמוד מול בית דין של מעלה, אתה תבין באיזה שקר העברת את חייך.

תחפש קצת על מוות קליני, ועל אנשים שחוו את זה , כל מי שחווה את זה מתאר את אותו הדבר.

וואלה, אני בדיוק חוויתי מוות קליני היום בבוקר. ראיתי את עצמי מלמעלה, משם נשאבתי לאור לבן ואז ראיתי חזיר מעופף שאמר לי שהגעתי לעולם הבא ושהוא אלוהים. הכל נשמע לי אמין עד שחשבתי שזה קצת מוזר שאלוהים הוא חזיר מעופף ולא סבא עם זקן לבן. ואז חברה שלי העירה אותי עם שתי סטירות לפנים ושאלה אותי למה אני ממלמל דברים על חזירים מעופפים.

לענייננו - למה אנשים שחוו מוות קליני הם אמינים יותר מאחרים, מבחינתך? לא נשמע לך יותר הגיוני שמה שהם "ראו" היה בסה"כ השפעות פסיכוסומטיות של מצב טראומטי, המועצמות על-ידי הקרבה לדת והידע הכללי של "איך מוות קליני צריך להיראות"?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ולא משנה אם תתחתן על הירח לפי חתונה של בני מאדים.

והרי עקרונות הסיינטולוגיה על רגל אחת! :wink:

פורסם

הסיבה שהדתות הנפוצות (יהדות, איסלאם, נצרות) הומצאו היא כדי לשלוט.

לא משנה כמה מילים אני טוחן,

אתה תמיד בא עם משפט אחד ומסכם בדיוק מה שאני טוען מלכתחילה,

רק שאצלי זה פרוש על 4 עמודים ו-5 שרשורים עם 6 יריות עצמיות ברגליים, על הדרך...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

וואלה, אני בדיוק חוויתי מוות קליני היום בבוקר. ראיתי את עצמי מלמעלה, משם נשאבתי לאור לבן ואז ראיתי חזיר מעופף שאמר לי שהגעתי לעולם הבא ושהוא אלוהים.

מסתבר שאתה לא היחיד:

4966153166_5c67cc818d.jpg

פורסם

אגב, אין לי מה להוסיף לשרשור פרט לעדות האישית שלמרות שחושבים שבודהיזם זה רק פילוסופיה או דרך חיים, ולא דץ עם ממסד כמו נצרות, איסלם או יהדות, אז לפחות בבודהיזם הטיבטי יש אחושרמוטה ממסד עם נזירים, "בישופים", בתי דין, מסדרים שבעימות אחד עם השני על הפרשנות הנכונה וכל מה שתרצו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
דת היא ממסד או מערכת של חוקים ותקנות.

כדי להסביר את הקיום לא צריך חוקים, והמהות של היהדות היא המצוות, לא האמונה.

הרי מה הקשר בין לא לאכול חזיר לבין פילסופיה קיומית???

רצו לכפות חוקים ושלטון, ויצרו פילוסופיה קיומית להצדיקם.

הרי את הקיום הסבירו פילוסופיות רבות לאורך ההיסטוריה, בלי דת, תקנות, חוקים וקשר לשלטון.

לפי הקו מחשבה שלך גם המשטר הקומוניסטי הוא דת .

רצו לכפות חוקים ושלטון , יצרו את הקומוניזם שהוא הפילוסופיה הקיומית להצדיקו , והמשטר הקומוניסטי הוא בהחלט ממסד או מערכת של חוקים ותקנות .

יש בעיה לוגית עם המשפט הזה. הדת לא יכולה לתת מסגרת, אנשים ממציאים מסגרות.

הדת נועדה לאפשר לאנשים מסויימים לשים אחרים במסגרת.

לדעתי אתה מפספס את המהות ההתחלתית של הדת (מה שקורה אח"כ כבר כולם מסכימים) .

• תוכן חדש...