Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה שלא ברבנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין לתת כסף מתחת לשולחן לרב מושחת ולתת כסף מעל השולחן לרב מושחת ברבנות, זו נבלה וזה טריפה.

אבל כמו שכולם פה אומרים, עדיף לעשות מה שפחות מסובך.

אני האדם הכי אנטי-דתי ואנטי-ממסדי שאני מכיר. אני מתעב את כל הקונספט של דת כי אני חושב שזה עושה אנשים למכונות שלא חושבות.

אבל עדיין עדיף לפעמים לסתום את הפה וללכת על מה שפחות דפוק ופחות יעשה לך בעיות עם לעתיד.

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שבמקום ללכת ראש בראש עם בת הזוג, אפשר לשבת איתה ברוגע ולהתחיל לטפטף לה את האמת כל פעם קצת. כמובן להתחיל עם זה הרבה לפני החתונה.

למזלי לזוגתי יש ראש פתוח, ואני משתדל לשבת איתה בכל הזדמנות ולהראות לה סרטונים ביוטיוב, מסדרת ״מוסבר בפשטות״ (חפשו את זה, מומלץ.)

אני מקווה שעד שנחליט להתחתן, היא כבר תהיה אתאיסטית, ונתחתן בקפריסין.

פשוט לא ייאמן שעדיין בשנת 2011, אנשים עדיין חיים בשקר, למרות שהכל כבר מוכח מדעית. מה שכן, מי שכתב את התנך הוא גאון, רק תראו כמה אנשים הוא הצליח לחרטט במשך כל הזמן הזה, עד היום.

Stay Dirty

פורסם
למזלי לזוגתי יש ראש פתוח, ואני משתדל לשבת איתה בכל הזדמנות ולהראות לה סרטונים ביוטיוב, מסדרת ״מוסבר בפשטות״ (חפשו את זה, מומלץ.)

זוגתי ואנוכי רואים סרטונים אחרים, אבל כל אחד והזוגיות שלו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ונסיים בבדיחה רלוונטית לסיפור:

אחד מגיע לרבי ואומר לו "רבי, אל תשאל איזה בושות, אתה חייב לעזור לי, אלוהים אדירים, לאן אוליך את בושתי, הבן שלי התנצר ולא מוכן לשמוע יותר מהיהדות!"

אומר לו הרבי "שמע, הגעת למקום הנכון, גם הבן שלי אותו דבר בדיוק! איזה בושה, ואני רב העיירה, אוי גוואעלד!

אבל שמע, שבת הקרובה היא שבת מיוחדת, אני מתכונן אליה כבר חצי שנה, זאת שבת שנפתחים בה שערי שמיים והקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו שומע את תפילתך, אני אתפלל למען בני ואזכיר גם את בינך".

מגיע שבת, הרב רץ לבית הכנסת, מתפלל בדבקות ובאמונה שלמה ואכן פתאום באמצע התפילה מתגלה אליו אלוהים ואומר לו "רבי מנדל, כיצד אוכל לעזור לך?"

הרב מתחיל לפרוס את אשר על ליבו "אוי ה', איזה בושה, אני בכלל לא מסוגל לדבר איתך על זה, הבן היחיד שלי, התנצר ואינו מוכן לשמוע יותר מהיהדות, מה אעשה? לאן אוליך את חרפתי?"

אז אלוהים אומר לו "אה, עזוב אותך משטויות, גם לי יש אחד כזה בבית"

בגירה - אהבתי

פורסם

בסדר נסחפתי קצת עם ההשוואה, בסיידר :-P

לא צריך לאכול אותי.

ועכשיו אנסה להסביר.

מה שהתכוונתי לומר זה שאני מתחיל להשלים עם העובדה שככה זה נהוג בארץ, זה מחליא אותי אבל אני מתחיל להשלים עם זה.

ולכן - במידה ונחליט כן ללכת על חתונה ברבנות, אם זה אפשרי אשקול ללכת לרב שיוכל לחסוך ממני את כל הפרוצדורה הזאת שתוארה פה מקודם שכבר שמעתי בעבר לא פעם ולא פעמיים מאשר לעבור את כל הטרטורים ו"ההשפלות".

הסבלנות שלי כלפי הדת כמעט ולא קיימת, לכן - אני לא רוצה לדרוך שם, לא רוצה להציג להם אישורים מכל סוג שהוא ובטח ובטח אני לא רוצה לקבל מהם הרצאות.

מבחינת אשתי לעתיד, היא ממש לא מתרגשת מהאירוע. היא בכלל הייתה רוצה משהו קטן. זה הכל בשביל המשפחה.

מבחינת שנינו, במידה והמשפוחס המורחבת מבסוטים לא לה ולא לי לא אכפת אם מדובר ברב של הרבנות, רב רפורמי, ראש עיריית דימונה או שחקן מהתאטרון.

למה אכפת לה מהדיעה של המשפחה? שאלה טובה ונקודה מעניינת אבל דוקא אותה לעומת הרבנות אני באמת מכבד ולכן פתחתי את השרשור הזה כי אני באמת זקוק לעצות מועילות.

מעבר לזה אני לא רואה שום סיבה להמשיך ויכוח שמתקשר להסתכלויות שונות מאד על העולם החילוני/דתי פה בארץ.

לא הייתה לי פה שום כוונה לפתוח דיון דתי, מבחינתי הדת היא הסיבה לכל הצרות של העולם והחרדים הם הצרות של מדינת ישראל. מבחינת אחרים, הרי שזה יכול להיות הפוך לגמרי.

אחרי שקראתי פה קצת על "חוויות" מהרבנות ו"חוויות" מהאלטרנטיבות לחתונה רבנית, השורה התחתונה היא ש2 האופציות הן על הפנים, לפחות מבחינתי האישית.

אין לי מישהו אחר להאשים אלא את מדינת ישראל שלא מאפשרת אלטרנטיבה לחילונים. מעבר לזה כמובן שמאד עצוב לי שכל כך הרבה אנשים במאה ה21 עדין מאמינים שאם נולדת יהודי לסבתא יהודייה אז אתה צריך לשמר את הטקסים המיושנים האלה ושהתאימו אולי לפני כמה מאות או אלפי שנים.

האמת שקיויתי לשמוע קצת יותר חויות של חילונים שעשו את זה אחרת וקצת פחות למה הדיעה שלי מטופשת.

פורסם

אחרי שסיכמת את העניין, אתן לך פינאלה מה"חוויה"שלי.

אני אדם חילוני לגמרי,אשתי גם כן אבל אם זיקה לדת(מה זה אומר? כל אחד מפרש את זה איך שהוא רוצה), לא היה ספק שנתחתן חתונה דתית דרך הרבנות, גם אני לפני החתונה(קרוב ללפני 5 שנים)שמעתי סיפורי אימה על הרבנות ועל ההליך הדתי וכו....

השד לא נורא בכלל, בסך הכל ,הכל עניין פרוצדורלי כל עוד אתה יהודי ,אז נכון ,פה אתה מבזבז שעה ושם עוד שעה ואחרי זה בערב עוד שעתיים בגלל חרטה כזאת או אחרת שקשורה לעניין, אבל הכל עובר וזה לא נורא בכלל, בסך הכל אם לאשתך לעתיד זה חשוב,זה שווה את העניין. זה משהו שאתה לא צריך לחשוש ממנו בכלל ,רק תיקח את זה ברוח טובה וזה יעבור בלי שתשים לב לזה.

תאמין לי שבתכנון חתונה זה דבר מינורי ביותר לעומת שאר בלבולי הבי$ים שעוד תתעסק בהם.

בהצלחה.

פורסם
יגאל קודם כל מזל טוב.

דבר שני, תיכנס לפרופורציה (הלכת רחוק עם הדלק, מדובר פה על זוגיות), אם שני הצדדים לא מעוניינים בחתונה דתית אז שיהיה בכיף.

אבל אם לבת הזוג זה חשוב מאוד, מדוע שלא להתפשר / לוותר,אז מה יקרה? מישהו יעמוד בחתונה עם שלט שכתוב עליו

"יגאל, איכזבת אותי,איך בסוף התקפלת?".

תבין בזוגיות מידי פעם עושים וויתורים קטנים, כל פעם צד אחר מתפשר. לקחת את זה מפה ולמנף את זה למאבק בדלק והמיסים בארץ זו חתיכת הסטת נושא והגזמה.

אישתי מגיעה מבית חילוני לגמרי, אני מגיע מבית מסורתי (לא דתי, מסורתי). והתחתנו ברבנות ותראה מה, לא קרה כלום.

יתרה מזו, היא מדליקה נרות בשבת, ואני עושה קידוש, לא הכרחתי אותה להדליק נרות, היא עושה זאת מרצונה החופשי ואפילו אם זה רק בכדי לרצות אותי אז דיינו.

מהצד השני, אני חגגתי איתה את ה"סנובה גודם" גם לי לא קרה כלום.

אנחנו נוסעים בשבת, מדליקים חשמל בשבת,אך צמים ביום כיפור. (אישתי התחילה לצום כשהתחתנו)

כשאנחנו אוכלים ארוחת ערב אצל ההורים שלה , אנחנו מקדשים בבית לפני, מה גם שאמא שלה מכינה אך ורק אוכל כשר בגלל שאני בא.

כל אלו הם דוגמאות לכך שיש לכבד את רצונו של בן/בת הזוג.

סה"כ כבוד הדדי, עם הזמן אתה תבין שזהו המתכון לזוגיות בריאה. (ללכת ראש בקיר עם בת הזוג שלך, יקח אותך רק למקום אחד, וזה לרבנות ולא בכדי להתחתן.)

11 עמודים וזו ההודעה הכי יפה ונכונה פה.

נ.ב

אסף, אני רואה שעברת דרך ארוכה מהשיחה האחרונה שלנו וגיבשת לך דעה.

בהצלחה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

פשוט לא ייאמן שעדיין בשנת 2011, אנשים עדיין חיים בשקר, למרות שהכל כבר מוכח מדעית. מה שכן, מי שכתב את התנך הוא גאון, רק תראו כמה אנשים הוא הצליח לחרטט במשך כל הזמן הזה, עד היום.

ככל שיש יותר הוכחות מדעיות אז הצורך באמונה יורד ,

אבל יש כאלה שזה לא רלוונטי לגביהם והאמונה פשוט משרתת צורך אחר

פורסם

אייל ואסףאסף, לדעתי שניכם מפספסים את הנקודה.

מי שבוחר להאמין, שיהיה לו בכיף- שיאמין במה שהוא רוצה. הנקודה היא, לא לכפות את אורח החיים על מישהו אחר. אני לא מעוניין להתווכח עם חרדים על "למה אתה מאמין בשטויות", זו לא הנקודה בכלל. לדעתי זה שטויות, בשבילו זה כל עולמו. ואני מכבד את זה לחלוטין. הבעייה שלי היא עם העובדה שהחרדים לא מבינים את זה, ומתווכחים איתי על "למה אתה לא מאמין". שכל אחד יחיה באמונתו, ויעשה מה שעושה לו את זה, בלי לכפות, ובלי לעצבן, ובלי להיכנס לתוך אורח חייו של השני. אני לא מכיר הרבה דתיים, אבל מעולם לא באתי אליהם בפוזה של "תעזוב אותך משטויות ותאכל חזיר", והם גם לא באו אליי בפוזה של "תעזוב אותך מחזיר, תאמין בשטויות". כך זה צריך להיות לדעתי. ויותר מזה, אין לי גם בעייה להיכנס לדיונים רגועים ונחמדים על אורח החיים הדתי והחילוני, על התורה עצמה וכולי, אני שמח ללמוד דברים חדשים. כל עוד לא מנסים לגרום לי לחיות לפי זה. מצד שני, אני חצי צבוע. ולמה, מכיוון שאני מאמין שהחרדים צריכים לשרת בצבא ולעבוד כמו כל אחד אחר במדינה, שזו גם כפייה כלשהיא. קשה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא אמרתי שאני רוצה לכפות עליה את אורח החיים. אני רק מראה לה גם את הצד הזה, ונותן לה עוד דרך ללכת בה.

בדיוק כמו במטריקס, כשמורפיוס מציג לניו שתי גלולות - אדומה וכחולה.

בגלל שהיא כל כך חשובה לי, אני ממש רוצה שהיא תלך בדרך הנכונה והאמיתית. שתראה את העולם כמו שהוא, ולא מה שגורמים לנו לחשוב, בדיוק כמו במטריקס.

matrix_morpheus_red_blue_pill.jpg

Stay Dirty

פורסם

הבנתי את זה בכלליות, אל תדאג. פשוט ניסיתי לחדד נקודה.

ואגב מטריקס, אם הוא היה לוקח את שני הגלולות, הוא היה מתעורר בשרותים של הפאב עם כאבים בתחת?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יגאל, אני לא חושב שזה צריך להטריד אותך יותר מדי ושזה צריך להפוך לבעיה.

הטקס הזה הוא מנהג בעצם, ואותו דבר אפשר להגיד למה בכלל לעשות טקס, מי אמר שככה חייבים?

אבל כבר בחרת לעשות טקס, העניין של הטקס הזה הוא הצהרתי, מול כל העולם. וכדי לתת הצהרה מול כל העולם כיהודי, בודקים ברבנות אחורה בדיקות שמצריכות "אישורים" כדי שאחר כך הרישום שלך מול כל העולם יהיה נכון לפי מנהגים ישנים של העם שלך.

כרגע אולי לטעמך מי שמיישם את המנהגים של העם שלך, לא עושה את זה כמו שצריך, אבל חבל שזה מה שימנע ממך את ההצהרה לפי המנהגים שהם טיפה יותר עתיקים ממוסדות הרבנות בארץ.

אז תקבל כמה הרצאות, תאמין במה שתרצה ותפרש את האמונה שלך איך שבא לך, אבל אם לא אכפת לך, מה זה משנה כבר?

פורסם
אני האדם הכי אנטי-דתי ואנטי-ממסדי שאני מכיר. אני מתעב את כל הקונספט של דת כי אני חושב שזה עושה אנשים למכונות שלא חושבות.

המחוייבות של כל יהודי ללמוד לקרוא ולכתוב, וללמוד את עקרונות הדת, מצוותיה והלכותיה, תוך עיסוק בפרשנות ופלפול, היא ששמרה את היהודים כמשכילים בתקופות שבאירופה רב האנשים בכלל לא ידעו לקרוא ולכתוב. בימים בהם הדת היהודית עסקה בעיקר בהשכלה, וזו היתה מוערכת ע"י הציבור היהודי יותר מכסף, ויצרה את הבסיס לכושר האינטלקטואלי הגבוה יחסית של היהודים כקבוצה אתנית, שאת התוצאות שלו אתה רואה היום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...