Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה שלא ברבנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השורה התחתונה היא שעם כל הכבוד לדת (ולי אישית אין, צר לי) - אני חושב שזה מגוחך ש2 בני זוג חילוניים לגמרי שלא שומרים על מסורת בשום צורה שהיא יצטרכו לעבור את כל השטות הזו של הרבנות רק על מנת שיהיו נשואים זה לזו ע"פ חוק.

צודק , זה מגוחך .

לא הבנתי מה הבעיה אם אתחתן בכאילו.. הרי גם ככה כל הדת מבחינתי זה בכאילו.

האם לא אוכל להתחתן רפורמית (או סתם שחקן מהרחוב זה לא חשוב לי) כך שזה יראה למשפחה הדתית שלה "רגיל"?

לעשות הצגה של חתונה לאורחים זה בסדר ?

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
על מה הסרט אם אפשר לשאול?

על הספר...

(אני ממליץ לא לקרוא יותר מדי מהערך, חבל עדיף לקרוא או לצפות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא מכיר את 1984 של ג'ורג' אורוול?

האמת, עדיין לא- נשמע טוב. תודה!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יגאל, אם אתה רוצה "לעשות בכאילו" כדי לרצות את המשפחה של כלתך, עדיף שכבר תוותר ותלך על הדבר האמיתי.

ישנה עמותה, שבוודאי שמעת עליה, שנקראת צוהר. ממליץ לך לחשוב על העניין.

פתיחת תיק ברבנות- 600 ש"ח ושני עדים. אתה יכול לבקש מהם שיפנו אותך לרב או לחפש רב ש"עובד" גם עם צוהר. אני מוכן לתת לך טלפון של מי שחיתן אותי- אחלה רב, קצר וקולע, בלי בדיחות מפגרות ובלי לייבש את האורחים, והכי חשוב- מלה לא דיבר איתי על "גודל התרומה" ה"מגיע" לו. נתתי לו כראות עיני וסגרנו עניין.

אישתך תלך גם להדרכת כלה (עניין של שעה וחצי גג), טבילה במקווה וזהו.

בתור חילוני מוחלט, שגדל בבית חילוני מוחלט, ונשוי לחילונית מבית חילוני- זו לא עניין כזה כבד כמו שאתם עושים ממנו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ברווז - ללכת על מים זו כבר מזמן לא בעיה גדולה.

אמנם אכלתם את הראש בדיון הזה מכל הכיוונים, אבל עלו כאן כמה נקודות מאוד מעניינות שבא לי להתייחס אליהן, ואין שום צ'אנס שאחפש את הציטוטים הרלוונטים. אז סליחה מראש.

-הדת כמובן היא אמצעי לשליטה בהמונים, זה לא משהו שקל לראות כאשר אתה מאמין, אם כי אני מכיר אישית כמה מאמינים שקודקודם מפותח דיו כדי להסכים עם הקביעה הזו. הדיל - אנחנו נגיד לך מה נכון, וכל עוד תחיה לפי החוקים יהיה לך טוב. הרגשת הסיפוק העצמי שמישהו מרוצה ממך (אלוהים, נניח) תגרום לך לחיות חיים מאושרים ושלווים יותר.

-"אתאיסט אגנוסטיקן" הוא מושג שלא קיים. בעוד אתאיזם שולל את קיומה של הדת (ז"א - אמונה, אבל בכך שאין אלוהים. אין הבדל פילוסופי מאמונה דתית לדעתי), האגנוסטיקן מצהיר שכל עוד אין לו הכלים לענות בצורה חד משמעית ובלתי ניתנת להפרכה על השאלה של האם יש אלוהים או לא - הוא לא מוכן להשתתף בדיון. אני מחבב את הגישה האגנוסטית, שמשאירה לי את הפתח לחשוב מה שבא לי. לפעמים אני חושב שיש שם משהו בשמיים, רוב הזמן לא. זה לא משפיע כהוא זה על איך אני מנהל את חיי, כיוון שכרגע אין לי שום דרך להחליט מה נכון.

-הבחור שאמר שמי שנוסע בשבת הוא לא דתי ממחיש בצורה פיוטית מדהימה מהי דת. ככה, בכמה מילים קטנות ונפוחות מחשיבות עצמית ותחושת צדק מגובה באנשים מזוקנים. רוצה לומר - או שאתה איתנו, או נגדנו.

האם נעיז אי פעם להגיד על מי שהולך בראש השנה לבית כנסת שהוא לא חילוני? מהיכן החוצפה להיכנס להגדרות העצמיות של אנשים?

-למחפשי תשובת הנגד ל"בוא יהודי תעשה מצווה תניח תפילין" - אני משתמש בתשובתו של השותף העסקי של אבי, שתמיד עונה "כשאתה תניח M16 אני אניח תפילין".

מזל טוב לזוג הצעיר! תתחתנו איך שתתחתנו, העיקר שתהיו מבסוטים עד הגג. אני רק הערה קטנה - לא חושב שיהיה לכם נחמד להתחיל את החיים החדשים בזוג בשקר למשפחה. לכו לפי הספר, או תכתבו חדש. עם כל הכבוד - אלה החיים שלכם, לא שלהם. פשרות של היום הם נורמה של המחר.

יחד עם כל זאת צריך לזכור שאמנם אתם אלה שמתחתנים, אבל כל האירוע והסאגה מסביב היא לא רק עבורכם, היא גם סגירת מעגל ומעמד מאוד מרגש עבור המשפחות שלכם שהביאוכם עד הלום. אם זה מה שיעשה להם טוב - אולי שווה לשקול חתונה יהודית מסורתית, ולבלוע את הצפרדע.

הנה, בפסקה אחת תימצתתי את החילוניות - החופש לבחור, להתלבט, להחליט, ולא לדעת אף פעם אם צדקת או טעית. קשה להיות חילוני 8).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

היום התפתח ויכוח די רציני ביני ובין החברה שלי על כל המוסד הדבילי הזה.

אני לא רוצה להיות כפוף לרב שיחליט מה טוב בשבילי אבל היא מתעקשת שצריך לעשות את זה כמו שהרבנות רוצה בשביל שהכל יהיה בסדר.

היא מתעקשת ללכת למקווה, מקבלת את העובדה שהיא צריכה ללכת לרבנית שתחפור לה ותנסה להחזיר אותה בתשובה וכל מני דברים כאלו.

אני הבהרתי שאם הדת נכנסת לי הביתה כתוצאה מכל התהליך הזה, אני מבטל הכל.

גם הצעתי לה לעשות חתונה חילונית לחלוטין, שהיא סוג של אותו דבר אבל רק בלי אלוהים, שהוא בעצם זה שמפריע לי.

פורסם

אולי אבא שלי צודק, אולי המדינה הזו לא בשבילי.

צר לי חברים, לא רואה שום רע ב"לשקר" למשפחות - במקרה ה-ס-פ-צ-י-פ-י.

הם יודעים שכשהם צמים בכיפור אני מרביץ 4-5 סרטים + פיצה פפרוני.

ההורים בטח שידעו, אבל לדעתי אין צורך ללכת ולספר לכל אחד מה7 דודים על מה ולמה.

בקיצור הבנתי אתכם, עזרתם לי מאד, תודה 8)

פורסם

אני חוזר ואומר לך את דעתי, בלי שום קשר לחתונה, לדת ולשרשור הזה, עקשנות ושקרים זאת דרך רעה מאוד לפתוח ולפתח מערכת יחסים.

עכשיו תעשה עם זה מה שאתה רוצה וזכור שאת הדייסה הזאת בסופו של דבר מי שאוכל זה אתה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש בזה משהו.

אני מקווה באמת שלא פגעתי במישהו כאן עם הזלזול שלי ברבנות ובדת (ויש הרבה זלזול 8))

מישהו מכיר (קיבלתי כבר טלפון אחד למען האמת) רבנים שמוכנים "להחליק" לי את כל הפגישות והאישורים והמקווה ולעשות חתונה כדת מוזס וישראל ללא כל הבולשיט הזה שנקרא רבנות?

אין לי בעיה לשלם על זה קצת כסף, ואל תהיו תמימים זה ידוע שיש רבנים שלוקחים כסף מתחת לשולחן.

למה אני מוכן אולי לשלם על זה כסף? אני שוקל את האופציות כרגע - לא רוצה להתחתן ברבנות בכלל !!!! אבל אני שוקל את האופציות כי שום מצב לא אידיאלי.

האמת היא שאני לא רוצה לשקר, גם לא רוצה כל כך להכריח אותה לעשות רפורמית ואז עוד יש את הסיפור של קפריסין - זה כבר מלהיב אותי קצת פחות כרגע.

מצד שני נורא נורא לא בא לי לדרוך שם (ברבנות) או אפילו רק לדבר איתם.

פורסם
היום התפתח ויכוח די רציני ביני ובין החברה שלי על כל המוסד הדבילי הזה.

אני לא רוצה להיות כפוף לרב שיחליט מה טוב בשבילי אבל היא מתעקשת שצריך לעשות את זה כמו שהרבנות רוצה בשביל שהכל יהיה בסדר.

היא מתעקשת ללכת למקווה, מקבלת את העובדה שהיא צריכה ללכת לרבנית שתחפור לה ותנסה להחזיר אותה בתשובה וכל מני דברים כאלו.

אני הבהרתי שאם הדת נכנסת לי הביתה כתוצאה מכל התהליך הזה, אני מבטל הכל.

גם הצעתי לה לעשות חתונה חילונית לחלוטין, שהיא סוג של אותו דבר אבל רק בלי אלוהים, שהוא בעצם זה שמפריע לי.

פרנקוס, תיהיה גבר, תן לה את החתונה כמו שהיא רוצה.

גם ככה אנחנו רק אורחים עם פריוילגיות בחתונה שלנו עצמנו, אין דבר יותר גרוע מאישה ממורמרת ועוד על החתונה שלה.

הקיצר רד מהעץ, מה זה יום של התפשרות לעומת חיים שלמים יחד.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

חוצמי נטייה אפשרית להתפרצויות זעם קטלניות בקנה מידה רחב, בעבר הרחוק, הוא הפך להיות די סביל בשלושת אלפים השנה האחרונות. לא רואה סיבה לא להזמין אותו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עמית, שתדע לך שזו בדיוק הגישה שבגללה כל ההפגנות פה נגד מחירי הדלק לעולם לא יעבדו.

כי אנחנו ציבור שמוותר בקלות!

אם הבנאדם לא מאמין באלוהים או בדת, למה הוא צריך להתחתן כמו כולם ברבנות?

הגישה הזו של "תוותר לה, בקטנה, כולה ערב אחד" היא בדיוק הגישה שבגללה אנחנו משלמים מיסים ועושים מילואים והחרדים חיים על חשבוננו. כי אף אחד לא שם לזה סוף !

פיי זה ויכוח מתיש :)

פורסם
אם הבנאדם לא מאמין באלוהים או בדת, למה הוא צריך להתחתן כמו כולם ברבנות?

האללו, ליצן קטן, אתה שומע את עצמך?

הויכוח שלך הוא לא עם הרבנות ולא עם אלוהים, הוא עם אישתך ועם המשפחה שלה (שהיא גם כן מין סוג של אלוהים בזוגיות שלכם).

יגאל, אפשר לשאול בן כמה אתה? כמה מערכות יחסים ארוכות עברת שאתה בכלל משווה יציאה להפגנות למערכת יחסים ומסרב מראש לפרגן לאישתך את הערב הכי חשוב לה בחיים? (ולא, זה שהזמנת את החברים ב 4 בבוקר לראות את הסופרבול עם בירות ופיצות זה לא היה הערב החשוב בחייה)!

פרנקוס התמים כתב:

טוב שלא הצעת לה, איך נכתוב בעדינות, להשתגל מאחור והסברת לה שזה סוג של אותו דבר... אז הייתי רואה מה זה ויכוח!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רגע, רגע, רגע, תסביר לי לאט כדי שאבין מהר.

אתה מוכן "להחליק" כל מיני "קומבינות" עם רבנים ועם "כסף מתחת לשולחן"

רק כדי לא להתחתן ברבנות??:shock:

אתה מבין שברגע שאתה מביא בכלל את ההצעה הזאת אתה הופך להיות כמוהם, או גרוע מהם?

ההחלטה האם להתחתן או לא ברבנות (במקרה של שני יהודים כשרים על פי ההגדרה של הרבנות)

היא ערכית/מוסרית, ואם אתה מוכן לשחד מישהו כדי שיחליק לך איזה משהו (לא ברור מה)

הרי שמבחינה מוסרית את המאבק כבר הפסדת.

'צטער, אני פשוט לא מבין אותך.

נ.ב.:

יש פה עוד מישהו שמהמר על כך שהסיפור ייגמר כמו החייל והאקסית?

יענו, "תהיה גבר ותשפיל את עצמך" אה-לה קרקר נגד קרקר? ;-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יגאל קודם כל מזל טוב.

דבר שני, תיכנס לפרופורציה (הלכת רחוק עם הדלק, מדובר פה על זוגיות), אם שני הצדדים לא מעוניינים בחתונה דתית אז שיהיה בכיף.

אבל אם לבת הזוג זה חשוב מאוד, מדוע שלא להתפשר / לוותר,אז מה יקרה? מישהו יעמוד בחתונה עם שלט שכתוב עליו

"יגאל, איכזבת אותי,איך בסוף התקפלת?".

תבין בזוגיות מידי פעם עושים וויתורים קטנים, כל פעם צד אחר מתפשר. לקחת את זה מפה ולמנף את זה למאבק בדלק והמיסים בארץ זו חתיכת הסטת נושא והגזמה.

אישתי מגיעה מבית חילוני לגמרי, אני מגיע מבית מסורתי (לא דתי, מסורתי). והתחתנו ברבנות ותראה מה, לא קרה כלום.

יתרה מזו, היא מדליקה נרות בשבת, ואני עושה קידוש, לא הכרחתי אותה להדליק נרות, היא עושה זאת מרצונה החופשי ואפילו אם זה רק בכדי לרצות אותי אז דיינו.

מהצד השני, אני חגגתי איתה את ה"סנובה גודם" גם לי לא קרה כלום.

אנחנו נוסעים בשבת, מדליקים חשמל בשבת,אך צמים ביום כיפור. (אישתי התחילה לצום כשהתחתנו)

כשאנחנו אוכלים ארוחת ערב אצל ההורים שלה , אנחנו מקדשים בבית לפני, מה גם שאמא שלה מכינה אך ורק אוכל כשר בגלל שאני בא.

כל אלו הם דוגמאות לכך שיש לכבד את רצונו של בן/בת הזוג.

סה"כ כבוד הדדי, עם הזמן אתה תבין שזהו המתכון לזוגיות בריאה. (ללכת ראש בקיר עם בת הזוג שלך, יקח אותך רק למקום אחד, וזה לרבנות ולא בכדי להתחתן.)

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תוכן חדש...