Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו 1500 B3

shmulik88
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקנות סובארו 1500 B3.

הייתי רוצה לדעת את כל היתרונות וכל החסרונות של אוטו זה.

מה צריכת הדלק האמיתית של אוטו כזה מחוץ לעיר?

תודה לכל העונים !!!!!

פורסם

חסרון גדול לטעמי שמנוע מרגיש עצל לכזה גוף,הרכב נוח,אולם בפנים ניראה פשוט מידי (גרסת השכרת רכב).

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב מאוד נח אבל כמו שכבר כתבו, מרגיש קצת "עצל" התיבת הילוכים במצב D

בנסיעה משולבת ויותר מאומצת מאשר רגועה הרכב עושה כ- 1/11 בערך מנסיון של שנה עם הרכב.

פורסם

עצל, שותה דלק, אינטריור משנות ה-80, לא מרווח. בקיצור רכב קרוב מאוד להגדרה של גרוע. יש מתחרות עדיפות בהרבה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
עצל, שותה דלק, אינטריור משנות ה-80, לא מרווח. בקיצור רכב קרוב מאוד להגדרה של גרוע. יש מתחרות עדיפות בהרבה.

הערכה לא מדויקת ולוקה בחסר משום שהיא מתיחסת רק לחסרונות ומתעלמת מהיתרונות. קודם כל אי אפשר להגיד ש B3 לא מרווח. שנית לרכב גירסאות ספורטיביות WRX ו STI שידועות כמכוניות ספורט מעולות ומבוססות על אותה פלטפורמה. שלישית סובארו זה אמינות ושמירת ערך (גם בארצות הברית לא רק בארץ).

פורסם

לפני יותר משנה עמדתי באותה דילמה ובדקתי כמעט את כולן (למעט הקיה פורטה שעוד לא הופיעה כמדומני).

לאחר בדיקות והתיעצויות ונסיעות מבחן בחרתי בלנסר 1500.

הרכב מדהים. חסכוני, נח, מאיץ היטב בזינוקים (אבל עצל בהאצות ביניים), גיר אוטומטי פשוט (כך שהקיקדאון מפצה על העצלות), לוח מכוונים פשוט והגיוני. יש לו גם 7 כריות אויר וכל צעצועי הבטיחות (בגירסת ליסינג!).

עברנו יחד למעלה מ 30000 ק"מ ללא תקלה.

מכוניות שבדקתי ולא התחברתי היו סובארו B3, מזדה 3 (אפילו שכרתי אחת), פוקוס, קרוז, טידה, שבי מאליבו (גם כאן שכרתי) ואולי שכחתי משהו.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

היונדאי עדיפה בהרבה. היא מרווחת יותר וזריזה יותר, תא הנוסעים נאה ומאובזר יותר ובנוסף היא גם חסכונית יותר.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

B3 רכב יפה ועיצוב פנים גם חמוד, לא נכנס להשוואה עם יונדאי I30 עם מנוע משופר. יונדאי מנצחת.

כותב רק מה שניסיתי וחוויתי.

פורסם
לפני יותר משנה עמדתי באותה דילמה ובדקתי כמעט את כולן (למעט הקיה פורטה שעוד לא הופיעה כמדומני).

לאחר בדיקות והתיעצויות ונסיעות מבחן בחרתי בלנסר 1500.

הרכב מדהים. חסכוני, נח, מאיץ היטב בזינוקים (אבל עצל בהאצות ביניים), גיר אוטומטי פשוט (כך שהקיקדאון מפצה על העצלות), לוח מכוונים פשוט והגיוני. יש לו גם 7 כריות אויר וכל צעצועי הבטיחות (בגירסת ליסינג!).

עברנו יחד למעלה מ 30000 ק"מ ללא תקלה.

מכוניות שבדקתי ולא התחברתי היו סובארו B3, מזדה 3 (אפילו שכרתי אחת), פוקוס, קרוז, טידה, שבי מאליבו (גם כאן שכרתי) ואולי שכחתי משהו.

בני, היות שהמלצת פה על רכב, והיות שאני מתעתד ברכישת רכב מן הדור החדש של לנסר, אשמח לשמוע במה הרכב חסכוני, כי לפי מה שהבנתי הדור הקודם לו היה מאוד שתיין בין היתר.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

לדגם החדש יש מנוע חדש.

על כביש 6 בתנאים אידיאלים יכול להגיע לצריכה ממוצעת של 15.5 ק"מ לליטר.

צריכת הדלק הממוצעת בנסיעה על כביש 4 מרעננה לזכרון היא כ 14 ק"מ לליטר.

בעיר הממוצע שלי הוא 10 ק"מ לליטר.

לא יודע מה הם נתוני היצרן.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
היונדאי עדיפה בהרבה. היא מרווחת יותר וזריזה יותר, תא הנוסעים נאה ומאובזר יותר ובנוסף היא גם חסכונית יותר.

בהצלחה ושבת שלום.

באמת ? אז מעניין למה בשוק המשומשות סובארו שווה הרבה יותר. לאשתי יש יונדאי בת 4 שנים שמרגישה כאילו לא תחזיק עוד הרבה (רעידות במנוע ושלדה חלשה), לעומת זו לי היתה מאזדה 3 ואחרי ארבע שנים הרגישה כמעט כמו חדשה. וסובארו מחזיק עוד יותר טוב ממאזדה.

למרות שיש כמה טמבלים שאומרים שהם לא קונים רכב לפי ירידת ערך, האמת היא שירידת הערך מצביעה על אמינות הרכב לטווח הארוך ומי שקונה רכב חדש בוודאי מתכוון להחזיקו שנים רבות. פעם היה לי רכב חדש שהתחיל לעשות בעיות עוד בתקופת האחריות ונאלצתי למכור אותו אחרי שלוש שנים. כשקונים רכב פרטי חדש אז קונים רכב שיחזיק מעמד ויהיה אמין. ובזה סובארו טובה יותר.

פורסם
באמת ? אז מעניין למה בשוק המשומשות סובארו שווה הרבה יותר. לאשתי יש יונדאי בת 4 שנים שמרגישה כאילו לא תחזיק עוד הרבה (רעידות במנוע ושלדה חלשה), לעומת זו לי היתה מאזדה 3 ואחרי ארבע שנים הרגישה כמעט כמו חדשה. וסובארו מחזיק עוד יותר טוב ממאזדה.

למרות שיש כמה טמבלים שאומרים שהם לא קונים רכב לפי ירידת ערך, האמת היא שירידת הערך מצביעה על אמינות הרכב לטווח הארוך ומי שקונה רכב חדש בוודאי מתכוון להחזיקו שנים רבות. פעם היה לי רכב חדש שהתחיל לעשות בעיות עוד בתקופת האחריות ונאלצתי למכור אותו אחרי שלוש שנים. כשקונים רכב פרטי חדש אז קונים רכב שיחזיק מעמד ויהיה אמין. ובזה סובארו טובה יותר.

גיבוב של שטויות. שלדה חלשה? איך הגעת לקביעה הזאת? רעידות יש גם בהונדה, תתעורר!

סובארו מחזיקה מעמד יותר טוב ממאזדה? מאיזה בחינה בדיוק?

ירידת ערך לא מצביעה על שום דבר, אולי על הטמטום של הציבור שנוהר אחרי המחירונים המטופשים וגם על הטמטום של קובעי המחירונים שמונעים בעיקר מאינטריסים ומושתתים על סטיגמות עבר רחוקות.

כשקונים רכב חדש מחפשים רכב שמתאים לדרישות בצורה הטובה ביותר, אי אפשר לדעת אם הוא יהיה אמין בעוד 10 שנים מהסיבה הפשוטה שהוא חדש ולכן אין איתו ניסיון. לרוב, אורך החיים של דגם הוא 5, מקסימום 6 שנים. ב-6 שנים אי אפשר לקבוע את מידת האמינות לדעתי.

ובקשר למחירון, לא זכור לי שסובארו B3 שווה יותר מיונדאי I30 או נסחרת בצורה יותר טובה ממנה. מדובר ברכב שכשהוצג הוא כבר היה עתיק ונחות מהמתחרות. מחירו הריאלי בשוק המשומשות, הביקוש שלו הוא זוכה וגם המבצעים שבהם יוצא היבואן חדשות לבקרים מעידות על טיב הרכב. אם אתה מוכן להתפשר על רכב נחות עקב סטיגמות שהגיע זמן לעבור מן העולם, שייבושם לך, אבל אל תפיץ את השטויות האלה ברבים.

שבת שלום.

פורסם
הערכה לא מדויקת ולוקה בחסר משום שהיא מתיחסת רק לחסרונות ומתעלמת מהיתרונות. קודם כל אי אפשר להגיד ש B3 לא מרווח. שנית לרכב גירסאות ספורטיביות WRX ו STI שידועות כמכוניות ספורט מעולות ומבוססות על אותה פלטפורמה. שלישית סובארו זה אמינות ושמירת ערך (גם בארצות הברית לא רק בארץ).

המרחק בין גרסאות הספורט לגרסא המשפחתית הוא גדול כמו המרחק מכדור הארץ לשמש. וזה שיש לרכב גרסאות ספורט טובות (שגם על זה אני חולק עלייך אבל זה לא מתאים לשרשור הזה) לא אומר שניתן להסיק מסקנות גם על הדגם המשפחתי.

לצערי אתה ממשיך פה להפגין את חוסר הידע שלך עם השטויות שאתה רושם על יצרנים אחרים. אני לא אומר שמה שאתה רושם לא נכון, אבל חשבת אולי שיש תקלה ברכב שנסעת? אני קבלתי פעמיים לידיי מאזדה3 (שאתה כ"כ סוגד לה) שממש היה מפחיד לסוע עליהם (מנוע מרעיש, הגה מנותק לגמרי וכו'). ברור לי שהיה תקלות ברכבים שקבלתי, אז אתה רואה אותי מפרסם פה בפורום שמאזדה3 זה חרא של רכב?

לצערי הרב סובארו B3 מרגישה כמו רכב שתוכנן איפשהו בשנות ה-80, גם מבחינת אבזור, גם מבחינת מנוע וגם מבחינת מרווח.

הדבר היחיד שאני מסכים עליו זה שהאוטו נח. את המרווח במושב האחורי לא יצא לי לבדוק אבל המרווח לנהג ממש לוקה בחסר.

תא המטען הוא גם בדיחה רעה מאוד, הסף שלו גבוהה מאוד, מה שמקשה מאוד על ההטענה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...