Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו 1500 B3

shmulik88
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל ירידת ערך של B3 די גדולה, וביקוש בשוק אין. יש שפע של מכוניות כאלה במגוון רב ואין קונה.

דבר שני החלפים של הרכב יקרים בטירוף. חלקי פח ובודי מאוד יקרים (תשאלו כל פחח). בהשוואה לרכבים אחרים הייתי אומר פי כמה יותר יקרים.

דבר שלישי האמינות גם לא משהו, וזאת מנסיון. יש לי בבית גם B3 מנוע 1.5 עם 24,000 ק''מ ובמסגרת האחריות החלפתי מכלולים כבר באיזה כמה אלפי שקלים. מה יהיה הלאה?

דבר רביעי הרכב פשוט בהמה מכל המובנים. בהמה.

לאומת זאת גרסאות החזקות יותר זה עולם אחר לגמרי, לפחות שם עם כל החסרונות יש גם יתרונות.

לדגם החדש יש מנוע חדש.

זה נכון, EL15 שמו.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מוסיף שאלה :

בתור מישהו שיש לו בחנייה גם אימפרזה 2007 שכמו שנאמר כאן, באמת מרגישה מאוד כבדה בנסיעה, לא נוחה וממש לא מרווחת (אפילו האקסנט 99 3 דלתות שלי יותר מרווחת, הן מקדימה והן מאחורה, וגם יותר נוחה לי)

אבל מה שאני שואל זה האם יש שינוי משמעותי בB3 מבחינת מרווח ונוחות לנהג ביחס לאימפרזה שהייתה לפניה ?

והאם B3 בגרסא הידנית, עם מנוע 1.6 או 2.0, תרגיש יותר "חיה" והרבה פחות כבדה בנסיעה ?

השאלה הזאת מופנית למי שהתנסה בשני הרכבים.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

נהגתי בכל ה גרסאות של אימפרזות ו-B3 (חוץ מ-STI).

גרסה ידנית ל-1.5 ככל שידוע לי לא משווקת בארץ.

גרסת הנעה הכפולה עם מנוע 2.0 משווקת גם וגם. האוטומטית עדיין די כבדה, אבל סבירה. גרסה ידנית אטמוספרית מנוע 2.0 נוסעת טוב, הרי מדובר על 10 ומשהו שניות למאה. אם יש לך אפשרות להשתדרג לגרסה 2.0 אוט' או ידנית אין בכלל מה לשקול את 1.5

ועדיין מדובר על רכב כבד ולא זריז. אומנם יסחוב ביטב בכל סל''ד חוץ מנמוך, אבל זה מה שאתה מקבל ברכב כמעט של טון וחצי ו-150 סוסונים מסכנים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
המרחק בין גרסאות הספורט לגרסא המשפחתית הוא גדול כמו המרחק מכדור הארץ לשמש. וזה שיש לרכב גרסאות ספורט טובות (שגם על זה אני חולק עלייך אבל זה לא מתאים לשרשור הזה) לא אומר שניתן להסיק מסקנות גם על הדגם המשפחתי.

לצערי אתה ממשיך פה להפגין את חוסר הידע שלך עם השטויות שאתה רושם על יצרנים אחרים. אני לא אומר שמה שאתה רושם לא נכון, אבל חשבת אולי שיש תקלה ברכב שנסעת? אני קבלתי פעמיים לידיי מאזדה3 (שאתה כ"כ סוגד לה) שממש היה מפחיד לסוע עליהם (מנוע מרעיש, הגה מנותק לגמרי וכו'). ברור לי שהיה תקלות ברכבים שקבלתי, אז אתה רואה אותי מפרסם פה בפורום שמאזדה3 זה חרא של רכב?

לצערי הרב סובארו B3 מרגישה כמו רכב שתוכנן איפשהו בשנות ה-80, גם מבחינת אבזור, גם מבחינת מנוע וגם מבחינת מרווח.

הדבר היחיד שאני מסכים עליו זה שהאוטו נח. את המרווח במושב האחורי לא יצא לי לבדוק אבל המרווח לנהג ממש לוקה בחסר.

תא המטען הוא גם בדיחה רעה מאוד, הסף שלו גבוהה מאוד, מה שמקשה מאוד על ההטענה.

קישקוש מוחלט. ה B3 קיבלה תשבוחות על עיצוב הפנים והמרווח ממגזינים מובילים בארץ ובחו"ל. בדוק MOTORTREND ומגזין אוטו הישראלי. לגבי אמינות, לסובארו אמינות מעולה - דירוג עליון ב CONSUMER REPORTS האמריקני. עיצוב חיצוני הוא יתרון נוסף.

גירסת ה 1.5 ליטר איטית אבל ה 2 ליטר סבירה וגם יש לה הנעה כפולה שנותנת אחיזה משופרת.

החסרונות העיקריים הם תיבת הילוכים מיושנת שפוגעת בביצועים וצריכת דלק גבוהה (וגם תא מטען בינוני בגודלו), אבל למרות חסרונות אלו התמורה שהמכונית מציעה ביחס למחיר גבוהה.

פורסם

לא הייתי מסתכל לכיוון הB3 בגרסת ה1.5 לעומת המתחרות שיש לו בשוק.

האוטו יותר מ"כבד" , בוא נגיד שבגרסת הסדאן אני לא רואה איך אפשרי לעלות עלייה סבירה או איזשהו רחוב עם שיפוע קטן מעלה ללא הדבקה של הגז. האוטו יותר מעצל, אם כי נוח ויחסית מרווח.

לגבי צריכת הדלק, האוטו לא שותה יותר מידי בנסיעה רגועה אך עקב כל הקיק דאון שצריך לתת בשביל לנסוע הצריכה בהתאם.

שקול מתחרות כגון המזדה 3, יונדאי I30 , שברולט קרוז ועוד.

בהצלחה,

פורסם

חבר שלום

בתור בעלים של רכב כזה בין היתר אומר כך:

הרכב לא עצל. לומר עליו שהוא עצל זו מחמאה בשבילו.

צריכת דלק גבוהה יחסית למנוע 1500

כל עקיפה מתלווה בתפילה. גיר 4 הילוכים מיושן (אך עושה את העבודה).

הרכב ברשותינו כשנתיים ולא נרשמו תקלות מיוחדות.

פנים הרכב סביר, מזגן בסדר, חומרים ופלסטיקים לא רעים. הרכב יחסית לגמנט שלו מרווח מאוד (כן, יותר מיונדאי I30).

ברכב אין פינוקים והוא אינו מהנה לנהיגה.

התחושה הזולה מורגשת ברכב החל מטריקת הדלת הקלילה ועד לחלקי הפח הדקיקים.

מדובר בעוד רכב ממוצע - לא הגרוע שברכבים, אך לא מהמצטיינים בקבוצה.

אם אתה מחפש רכב שישרת אותך מנקודה א' לנקודה ב' א הסובארו תתאים.

אם אתה מחפש יותר מזה - עבור לרכב הבא.

בהצלחה

• תוכן חדש...