Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

liran_r, מערכת מצלמת IR אצלי מותקנת כבר מספר שנים ואני מקלט על דיסק קשיח 24/7 (יש גם מערכת אל פסק רק לציוד הזה). כאשר אני כורז להם במגפון אני תמיד אומר שמקום הזה מצולם ומוקלט. הם לא ממש נרתעים מזה, כניראה פשוט לא חושבים על התדמית שלהם. אני באמת מקווה שאנשים חכמים מקהילה שלהם יבינו את המשמעות וימנעו מצעירים שלהם לעסוק בונדליזים נגד רכבי משפחתי בפרט ונגד רכוש בכלל.

לירן, איך אתה מציע לטפל במצב כזה? ראוי לציין שיש עשרות חבר'ה ש"מתעסקים" ברכבי משפחתי. זה לא 1 או 2 קבועים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם יש לך הקלטות למה אתה לא הולך איתן למשטרה או למישהו בכיר\בעל מילה בקהילה?

אם אני לא טועה אני חושב שאתה גם יכול לתבוע אותם בתביעות קטנות כשיש לך הוכחה מי מבצע את הנזק.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

תחדש על הצעצוע! אני בטוח שתהנה ממנו!:twisted:8):-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לירן, בלילה, במרחק של 10 מטר מהמצלמה לזהות פנים זה לא קל. בכל אופן הם למדו כבר פטנט חדש, באים לרכב עם קפוצ'ון.

התלננו במשטרה. מה התוצאות? סוגרים תיק מחוסר עיניין לציבור על כל תלונה. כאשר אזרח צריך הגנה, אין משטרה. כאשר צריך לשלם מיסים, קנסות וכד' פתאום יש. משפחתי כבר איבדה אימון במשטרה.

gluk, כמה שאני מבין יש לך גם רכב עם מכלולים דומים/זהים. זה נכון?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חח לירן שלום, אני אמנם מסתלבט על ידידנו בעניין הנושא של הקרינה, אבל אני יכול להגיד לך שהוא צודק ויש באוכלוסיה המדוברת אנשים שהם פשוט בהמות !!!

אני עובד לסירוגין ברשת "ספירנט מוטורס" (מפעילת "סונול" ו"סו-גוד")

איישתי תחנה שידועה ככזאת שנמצאת במיקום בעייתי, הנוהל שם הוא לעבוד בלילה עם חנות סגורה + סורג טרילידור סגור !!!

הגיע נער מהאוכלוסיה המדוברת, לאחר השעה 23:00 בלילה והפציר בי למכור לו אלכוהול, תוך שהוא מספר לי מי אני מאיפה באתי, כמה העדה שלי היא מסריחה, מה המקצוע של אמא שלי, בנוסף לכל הוא גם מאיים עלי מה יקרה לי אם אצא החוצה מהסורג.

אינני מכיר את הנער, לעולם לא נתקלתי בו, אינני מפחד לצאת מהסורג (אני בחור מספיק גדול מידות), אבל אני מפחד לשבת בתחנת משטרה להסביר להם מה קרה (זה לא נכון לאמר מפחד, יותר נכון לאמר מיותר להסתבך ולהכתים את החיים)

בשלב מסויים, לאחר שהבנתי שהוא לא ילך (כעבור בערך 3 שעות אם לא יותר, שהנער עומד ליד חלון השירות ומשגע אותי, תוך זריקת הכסאות וחפצים אחרים שנמצאים בחוץ, על הסורג).

החלטתי ללחוץ על המצוקה ולהזמין עזרה.

עכשיו מתחיל החלק המעניין בסיפור:

אתם בטח יושבים פה וחושבים שהם עשו משהו, נכון ?

אז אני אסביר לכם את השתלשלות העניינים:

השוטרים ביקשו ממני לצאת החוצה מהחנות (כלומר לפתוח סורג ודלת ולעמוד מולם)

הנער טוען שהתנהג ככה כי לא הסכמתי למכור לו (תכלס זה נכון, אבל אני לא אמור למכור לו אלכוהול אחרי 23:00, מעבר לזה אני לא חייב לתת שירות לאדם שיורק עלי מעליב אותי ומאיים עלי)

הנער ניסה להכות אותי אל מול פניהם של 3 שוטרים ואיש אחד של חברת המוקד (הדפתי אותו אחורה והם הרחיקו אותו)

לקחו אותו הביתה בניידת, וחזרו אלי, להסביר לי שאם אני רוצה שהם יעשו משהו, אני צריך לבוא לתחנת המשטרה להגיש תלונה (להם יש את הפרטים שלו).

כלומר, הגיע אדם, תקף אותי במהלך עבודתי, לעיני בערך 16 מצלמות, ואני צריך ללכת לתחנת משטרה לבזבז את זמני לשווא, כי גם ככה הוא יגיד "הייתי שיכור ובלהבלהלבלהלבלה" ויתנו לו צו הרחקה מהמקום לשבועיים ויעיפו אותו הביתה.

בקיצר, רפובליקת בננות.

אבל, וזה אבל גדול מאוד:

אם אני הייתי מותקף ע"י אותה אוכלוסיה במקום מגוריי, הייתי שוקל לנקוט באמצעים לא חוקיים, למען השקט הנפשי שלי ושלוות החיים שלי.

ואם שאלת מה אתה צריך לעשות:

אני בתור התחלה, הייתי בונה מערכת אזעקה עם חשמל לפח במצב דרוך, רק 12V כי אי אפשר למות מזה, זה סתם מעביר זרם מציק, ואח"כ רואה מה הלאה

(ואני אישית לא רואה חשש שאנשים כאלו ילכו להתלונן)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
franz

אני בטוח שהוא לא נגדי, ורוצה רק בטובתי.

אבל, וזה אבל גדול, כשרוצים ואוהבים משהו השיקולים הם שונים.

אני בטוח שפותח השרשור וגם חלק גדול מאוד מחברי הפורום כאן יסכים עם זה שלקנות ולהחזיק את הרכבים שאנחנו רוצים ומדברים עליהם זה לא שיקול כלכליים אלא שיקול אמוציונלי.

כמו שאבא שלי משקיע בציוד הדייג שלו, כמו שאחי משקיע בבע"ח (אקווריומים\אוכל...) אני רוצה ומוכן להשקיע במכוניות. העניין הוא שהסכומים "קצת" שונים :)

יפה ציינת , אמוציונלי, אולי בשל כך אביך בולם .

בכל מקרה ,בריאות והנעה תקינה .

פורסם

אני מבין אותך ומזדהה עם ההרגשה של העצבים והתסכול.

לצערי מה שאתה אומר על המשטרה באמת נכון הרבה מאוד פעמים.

את האמת הרעיון היחיד שעולה לי בראש זה לפנות לאחת מתוכניות הטלויזיה החוקרת (ע"ע כלבוטק).

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

אור,

אני עובד עם מוסד לימודים מאוד ידוע ומכובד, שיש בו תוכנית לבני אותה קהילה.

אני מתרגל חלק מבני אותה קהילה ולמען האמת יש לי נסיון מאוד נעים איתם :)

יחד עם זאת, בתקופת הצבא היה לי גם נסיון איתם ועם קהילה נוספת שעלתה ארצה בשנות ה-90 והנסיון עם שתי הקהילות לא היה טוב (בלשון המעטה).

מה שאני בא לומר הוא די פשוט - בכל קהילה\עדה\עיר\שכונה יש "גרעין" מסוים ובעייתי.

אני פשוט לא חושב שזה ראוי לעשות הכללות ובכך להנציח את המצב ואת הפערים.

ולמען הסר ספק, אני לרגע לא מבטל את הרגשתו של tzvipper וכפי שכתבתי מאוד מבין את כאבו - גם אני סבלתי מהתנכלות שכנים (אמנם בצורה שונה) עקב רכב שהחזקתי (ועוד בחנייה פרטית!!:twisted:)

פורסם

אני עובד עם מוסד לימודים מאוד ידוע ומכובד, שיש בו תוכנית לבני אותה קהילה.

אני מתרגל חלק מבני אותה קהילה ולמען האמת יש לי נסיון מאוד נעים איתם :)

מה שאני בא לומר הוא די פשוט - בכל קהילה\עדה\עיר\שכונה יש "גרעין" מסוים ובעייתי.

אני פשוט לא חושב שזה ראוי לעשות הכללות ובכך להנציח את המצב ואת הפערים.

זה למעשה בדיוק מה שאני כותב כל הזמן. יש אנשים טובים ונורמטיביים בקהילה הזאת שרוצים להשתלב בחברה הישראלית. אבל יש גרעין (האירגון ניקרא נפטניה) ששולט בקהילה הזאת ולא מאפשר לאנשים שרוצים להשתלב בחיים נורמטיביים. למעשה הם מייצרים עבור עצמם גטו.

אם אני לא ינציח את כל מה שקורה, אנשים שלא יודעים עם מי יש להם עסק גם ייסבלו. אני רוצה לעשות שני דברים במה שאני כותב, להציל אנשים מסבל שעוברת משפחתי כתוצאה מפעילות של בני הקהילה הזאת וגם שגורמים הנכונים ייקחו את הדברים בידיים וידאגו לכך שפעילות עויינת הזאת כלפי קהילות/עדות אחרות תפסק.

אין במה שאני כותב שום דבר רע. אם זה יהפוך יום אחד להיסטורייה, זה יהיה מצויין, אנשים ידעו למה אסור לשאוף. אם נשכח את ההיסטוריה, הרי היא תחזור על עצמה.

אני רוצה לספר סיפור. באחד הבתים הסמוכים גר שכן מקהילה הזאת. ידוע לי שילדים שלו התעסקו בוולוו של אבא שלי (רכב נכה). הרכב בזמן הקצר שהיה אצלנו ספג הרבה התעללות, בעטו בו עם כדור, קפצו על מכסה המנוע, עקרו מראה. כל פעם שהייתה אזעקה, קבוצה של ילדים האלה הייתה בורחת לחצר של אותו בית. אני לא פעם ולא פעמיים צעקתי עליהם עם מגפון ואמרתי שזה רכב של נכה (ברשותי מגפון חזק במיוחד :twisted:, לכן אין סיכוי שהם לא שמעו).

יום אחד השכן ניתקע עם מצבר גמור וביקש עזרה. אני הסברתי לו איך להניע בדחיפה ודחפתי את רכבו. היה עוד בחור שעזר לדחוף, אבל הוא נטש באמצע, אחרי שזה לא הצליח להניע מספר פעמים. אני הייתי עד הסוף איתו ודחפתי את הרכב לבד עד שהוא לא הניעה. תודה לא שמעתי ממנו. אחרי זה הילדים שלו המשיכו לפגוע בוולבו של אבא שלי ועדיין משתתפים בפעילות נגד הרכבים.

דיברתי איתו לפני על הנושא (כמה חודשים לפני שעזרתי לו) וכמה ימים אחרי זה עקרו בוולבו את המראה.

המסכנה שלי: הוא ומשפחתו לא העריכו את העזרה שלי, למרות שילדים שלו היו עדים של איך שעזרתי לו עם הרכב.

אני קיבלתי את הרושם שהם קיבלו את העזרה שלי כברורה מאליו, כאילו הייתי חייב להם משהו.

פורסם

מהתמונה הכי ימנית שפרסמת רואים ציגי שטח מלא. אין להם אחיזה לא בסיבובים, לא בבלימה. אחיזה ממש ממש מחורבנת. בשטח קשה וטרשי, וגם בבוץ הם מצויינים. אם אין בכוונתך לעשות שטח קשה - תשקול להחליף אותם לצמיגי AT.

בכל מקרה - תתחדש

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הוא כבר כתב באיזה מקום במהלך השירשור, שאין בכוונתו לרדת לשטח של ממש , אלא לשבילים בלבד, והוא מחיליף לצמיגי כביש.

פורסם

בקרוב אני אמור לקבל צמיגי כביש עם ג'נטים המקוריים במקום מה שמותקן. ג'נטים האלה שמותקנים עכשיו הם לא במידה המקורית.

אני קיבלתי הנחה על זה שויתרתי על גלגלי שטח האלה שמבחינה פרקטית לא ממש צריך אותם.

פורסם

תודה, itaysamurai.

עידכון: לפני שעה קלה החלפתי לגלגלים המקוריים עם הג'נטים המקוריים. מסתבר שקוטר של גלגל קודם היה יותר גדול מהמקורי.

בכל אופן, יוצא שהרכב ירד ב-2ס"מ גובה, 31.6" במקום 33" הלא מקורי.

הצמיגים האלה הם צמיגי כביש/שטח קל. הם שקטים יותר על הכביש, הבלימה טובה יותר (שמים וארץ!). נסעתי בסערת גשמים מטורפת - האחיזה עדיין לא להיט לאומת רכבים קודמים שלי (נו טוב, הרכב גבוה עם הנעה אחורית), אבל השיפור מאוד משמעותי לאומת מה שהיה קודם. קודם אפשר להגיד שלא הייתה אחיזה בכלל, עכשיו יש כבר אחיזה. :-P

גם עם צמיגים קודמים לא החלקתי, פשוט אני נוסע בזהירות ושומר מרחק גדול.

מבחינה ויזואלית, הגלגלים עכשיו לא בולטים מעבר למרכב (כמו שהייתה כוונת המשורר - היצרן), לא רואים שהרכב נמוך יותר.

איזו קשיחות לשלדת סולם! הרימו לי את הרכב להחליף גלגל והדלתות נפתחות/נסגרות כאילו לא קרה כלום. אם זה היה רכב פרייבט - היה אפשר להרגיש שהמרכב מתעוות והדלתות לא נסגרות טוב.

פורסם
תודה, itaysamurai.

עידכון: לפני שעה קלה החלפתי לגלגלים המקוריים עם הג'נטים המקוריים. מסתבר שקוטר של גלגל קודם היה יותר גדול מהמקורי.

בכל אופן, יוצא שהרכב ירד ב-2ס"מ גובה, 31.6" במקום 33" הלא מקורי.

הצמיגים האלה הם צמיגי כביש/שטח קל. הם שקטים יותר על הכביש, הבלימה טובה יותר (שמים וארץ!). נסעתי בסערת גשמים מטורפת - האחיזה עדיין לא להיט לאומת רכבים קודמים שלי (נו טוב, הרכב גבוה עם הנעה אחורית), אבל השיפור מאוד משמעותי לאומת מה שהיה קודם. קודם אפשר להגיד שלא הייתה אחיזה בכלל, עכשיו יש כבר אחיזה. :-P

גם עם צמיגים קודמים לא החלקתי, פשוט אני נוסע בזהירות ושומר מרחק גדול.

מבחינה ויזואלית, הגלגלים עכשיו לא בולטים מעבר למרכב (כמו שהייתה כוונת המשורר - היצרן), לא רואים שהרכב נמוך יותר.

איזו קשיחות לשלדת סולם! הרימו לי את הרכב להחליף גלגל והדלתות נפתחות/נסגרות כאילו לא קרה כלום. אם זה היה רכב פרייבט - היה אפשר להרגיש שהמרכב מתעוות והדלתות לא נסגרות טוב.

ידעתי שתהנה .

• תוכן חדש...