Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום,

לאחר שקראתי את הכתבה על הבנת טופס בדיקה החלטתי לקבל דעה מוצקה יותר ממומחי הפורום שעזרו לי שוב ושוב.

אני מפרסם כאן את תוצאות הבדיקה שעשיתי היום במכון דינמומטר ביד אליהו על פג'ו 206 אוטומט, שנת 2002

אנא תנו ביקורת רצינית ומועילה לגבי התוצאות, כי לי הן לא אומרות יותר מידיי, האם יש סיבה לדאגה או שמדובר בדברים סטנדרטים ובלאי סביר לאוטו 8 שנים (אם אפשר להתייחס גם למחירים של עלות התיקונים האלו זה יהיה מעולה :)

להלן סיכום הבדיקה:

המערכת - מנוע, מערכות קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה.

לא תקין.

אבחנה - בלאי מנוע, נזילות שמן, רעש מערכות תזמון ושסתומים, רעשים פנימיים במנוע, תושבות מנוע פגומות, סימני שריפת שמן בעומס, קורוזיה בצנורות ואביזרי קרור, לתקן ולנקות מערכת קירור, לטפל במערכת דלק והצתה.

מערכת פליטה - תקין.

סרן קדמי ומערכת היגוי - לא תקין.

אבחנה - משאבת הגה פרומה, נקישה בהגה, גלגל הגה פגום, חופשים במתלה, תיקון וכיוון ציר קדמי ואחורי.

קפיצים - תקין.

שלדת מרכב (ליקויים בעלי משמעות נמוכה) - לא תקין.

אבחנה - תיקון תאונה בחזית(הבעלים של הרכב סיפר לי על המקרה ולא הסתיר), מעיכה קצה שלדה קדמי, כיפופים קורת רוחב קדמי, כיפופים ותיקונים והלחמות בתא מנוע ופחים בחזית, תיקונים בגשר עליון בתא מנוע תיקוני מרכב וצבע סביב, החלפו חלקי מרכב, מעיכות פח סביב, לחיצה בגג, שריטות בצבע.

צמיגים - תקין.

מערכת תאורה - לא תקין

אבחנה - מצבר שנת 2009, פנס אחורי שבור, מנגנון איתות פגום.

העברת כוח - לא תקין.

אבחנה - אין אחריות לגבי תיפקוד תיבת הילוכים, מחשב ורכיבים נלווים ומצנן השמן, נזילות שמן מתיבת הילוכים, חופש ציריות.

מחוונים - תקין

הערות כלליות - לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, יש לבדוק מתי בוצעו טיפולים ברכב+רצועת תיזמון ולהמשיך לפי הוראות היצרן.

אנא עזרתכם להבדיל עיקר מתפל!!!! :)

פורסם

מה שדורש להערכתי טיפול - משאבת הגה,החלפת פנס אחורי, הח' מערכת איתות.

דרושה הבהרתך לגבי מה שלא תקין בתיבת ההילוכים (מע' העברת כח). רק נזילות או עוד משהו ?

כ"כ הרכב עבר תאונה, עם פגיעה בשלדה. יש לזה בוודאי משמעות מסחרית (הורדה במחיר. בקש דו"ח שמאי עקב התאונה) וייתכן אולי גם משמעות בטיחותית (למרות שאני מניח שהפגיעה שתוארה כאן היא מעבר ל"קצה שלדה" - כיפוף בקורת אורך).

ציין כמה ק"מ עבר הרכב. אם תוכל לציין גם מה המחיר הנדרש (לפחות ביחס למחירון. המחיר להערכתי אמור להיות נמוך מהמחירון די משמעותית).

אני לא הייתי ממשיך עם הרכב הזה בתהליך הקנייה.

alfa 156 2.5.

פורסם

שאלתי את מכונאי הרכב במכון האם הפגיעה היא בשלדה והוא אמר שלא, וגם אמר שאין בעיה של בטיחות באף אחת מהבעיות ושהן בלאי סביר לאוטו של 8 שנים,

האוטו עם 122 אלף קילומטר עליו

המחירון שלו הוא 26,500 והמחיר שסגרתי עם הבעלים הוא 22 אלף, כאשר כל תיקון שאנחנו מסכימים שהאוטו צריך הוא מוריד מהמחיר את עלות התיקון

פורסם

קשה לתת לך הערכה מדויקת לגבי עלות התיקון כיוון שקשה לדעת מה אכן דורש תיקון ובה בגדר כסת"ח.

כל נושא הנקישות בהגה והחופשים במתלה לא ממש מדאיגים אותי, לרוב מדובר בכסת"ח של מכוני בדיקה.

למשאבת הגה כן כדאי לשים לב כי להחליף אותה זה לא זול במיוחד.

כנ"ל לגבי ידית האיתותים, שגם היא יקרה יחסית להחלפה בדגם הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני מתקשה מאוד להבדיל בין הכסת"ח לאמת...

אתה מאמין שאכן יש פגיעה בשס"י מהדוח או שמדובר במכה בפלסטיק עצמו(אני יודע שהבעלים החליף כנף קדמית)

מה גודל התאונה שיכול לגרום למכה כזאת?

פורסם

אתה צריך להפסיק להסתכל על הנושא כעל שחור ולבן. יש הרבה דרגות של אפור בין רכב ללא פגיעה בשלדה לבין רכב עם פגיעה חמורה בשלדה, וכנראה שהרכב הזה נופל איפשהו באמצע, בתחום האפור.

אם כתוב שיש הלחמות בתא המנוע וכיפופים בגשר הקידמי זאת יותר מסתם תאונת חניה. זה לא אומר שצריך לוותר על הרכב, זה אומר שצריך לשקלל את כל הפרמטרים ולשקול את הנושא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי סבבה אז זה אפור, אבל מה עכשיו? האם כדאי לקנות את האוטו במחיר שמבקשים עליו(22 אלף) או לבקש שירדו במחיר?

האם לקחת למוסך מורשה כדי לקבל הערכת מחיר על התיקונים או שלוותר לגמרי על האוטו?

פורסם

בשבועות האחרונים ראיתי 14 רכבי 206 1,400 אוטומטיים משנת 2002-2003, 13 מתוכם לא היו שווים בדיקה במכון. אני מאוד בספק שהרכב שלקחת לבדיקה היה שווה את זה.

מתוצאות הבדיקה עולה שהרכב מוזנח ועם פגיעת שלדה, שאומנם היא לא רצינית (לכאורה, אי אפשר לדעת) אבל זה בא לידי ביטוי במחיר.

לפיז'ו יש רגישות מוגברת להזנחת מערכת הקירור, ועצם הופעת המילה "קורוזיה בחיבורים" בטופס הבדיקה מראה כי כנראה השתמשו בנוזל קירור לא איכותי ו\או מי ברז. אני הייתי חושש מכך.

גם העבודה שהרכבים האלה היו צריכים לעבור טיפול כל 30,000 ק"מ לא ממש מיטיבה עם המצוי בשוק. יש לך בכלל היסטוריית טיפולים? יש תיעוד? משהו?

אחרי 14 רכבים ידידה שלי הבינה שה 206 מהשנים האלה הם כנראה לא בשבילה. לאחר מה שראינו הייתי מציע לך לאמץ את גישתה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הבעיה כאן היא לא בטיחות האוטו מכיוון שתיקנו כבר את פגעי התאונה, הבעיה היא למכור את האוטו ביום מין הימים נכון?

במחירים האלה, אם אני מוריד את המחיר על התיקונים שיש לי לעשות באוטו ומוריד על ערך של פגיעת שס"י, כשאני אמכור לא אפסיד כלכך הרבה?

אז אני שואל שוב, כמה הייתם מעריכים שאני צריך לשלם על האוטו?

פורסם

תירד מהרכב הזה מהר, או שתוריד אותו במחיר, 4 אלף על תאונה ופגיעה בשלדה זה צחוק מהעבודה

תדרוש בסביבות 16 אם כבר, אני בטוח שלא מחכים לו קונים כמוך כל יום

פורסם
הבעיה כאן היא לא בטיחות האוטו מכיוון שתיקנו כבר את פגעי התאונה, הבעיה היא למכור את האוטו ביום מין הימים נכון?

במחירים האלה, אם אני מוריד את המחיר על התיקונים שיש לי לעשות באוטו ומוריד על ערך של פגיעת שס"י, כשאני אמכור לא אפסיד כלכך הרבה?

אז אני שואל שוב, כמה הייתם מעריכים שאני צריך לשלם על האוטו?

שום רכב לא חוזר להיות בטיחותי כמו ביום שהוא יצא מהמפעל. ברגע שהשלדה עוברת עיוות ומחזירים אותה למצבה הקודם (לפחות למראית עין) היא חלשה משמעותית מהחוזק המקורי.

וכן, גם כשתרצה למכור את הרכב יעשו לך את המוות, מנסיון מר. את אף אחד זה לא יעניין כמה טיפלת ושמרת על האוטו, "שאסי" הוא טאבו בעיני הישראלי המצוי וההורדה במחיר תהיה בהתאם.

אם אתה נעול על ה 206 אני מציע לך להמשיך ולחפש רק שמורות ומטופלות, עם תעודות. מאוד קשה למצוא כאלה, אבל יש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...