Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אשמח לשמוע מה הביסוס לטענה הזו ("פאשיסט"). אני שואל כי שמעתי ביטוי זה פעמים רבות, וברוב המקרים הסתבר שאלו שאמרו אותו לא באמת ידעו מה פירוש המילה.

דני

נ.ב. אני מניח ש"ההודעות הקודמות שלך" מתייחס לרוטנברג.

כן, ההתייחסות הייתה לרוטנברג.

פאשיזם היא מערכת ערכים, אידיאולוגיות ופרקטיקות שמטרתן העיקרית היא שימור החוק והלאומיות מעל כל ערך או צורת הזדהות אחרת.

כלומר, הלאום או המדינה הם הדבר החשוב ביותר ולא משנה מה מישהו יגיד כנגד זה, הוא טועה.

במקרה הזה יש לנו פה מישהו שרק רואה את האידיאולוגיה הקטנה שלו ושל הנציגים הכי שפלים של הימין הגזעני ולא מבין שאנחנו חיים בתוך מערכת של עוד מדינות שגם משפיעות לנו על הכלכלה, האפשרות לנוע בעולם ועוד הרבה מימדים של החיים.

הפאשיזם פה מתייחס לזה שהוא רוצה להשתיק את כל מי שמתנגד לאידיאולוגיה שלו, שכוללת התעלמות מזכויות אדם, נעקירת אוכלוסיות גדולות מבתיהן, חקירות והתעללות בשביל קבלת מידע ועוד כל מיני פרקטיקות שלדעתי הן מגעילות מאוד.

פאשיסט מתעלם באופן מוחלט מהזכויות של כל מי שלא משרת את האינטרסים של העם או הקבוצה שלו ורוב הזמן לא רואה אותם כבני אדם אלא רק כמטרד שצריך להיפטר ממנו בשביל להגיע למצב שבו יש מדינה חזקה שבה כולם מאמינים באותו דבר והקבוצה היא הומוגנית לחלוטין.

לפני שאתה מפקפק ביכולת שלי להבין מה אני כותב, חפש בויקיפדיה ותראה שמה שכתוב שם מתאים להקשר.

(מה שכתבתי פה הוא לא ציטוט אלא מה שאני מבין כפאשיזם).

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרב עובדיה יוסף הגיב על הנושא

ציטוט מהכתבה:

הרב עובדיה נגד מכתב הרבנים: יוזמה מסוכנת הרב סירב לבקשה להצטרף לקריאה שלא להשכיר או למכור דירות לערבים: "תארו לכם שיבוא יהודי באנגליה ולא ישכירו לו?"

קישור לכתבה: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/188/473.html?hp=1&loc=8&tmp=3850

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

האם יהודי ,שלא משנה אם דתי חילוני יכול לגור בכפר או ישוב ערבי????

ציטוט מהכתבה המצורפת:

"אמרתי לו שאין לי שום בעיה עם הבנק והנושא סודר כבר, ואז הגיע השכן ממול ואמר לי בצורה תקיפה 'אתה לא תגור פה'. הבאתי למקום את המוכר שיסביר לו, אבל שום דבר לא עזר והתפתח בלאגן. אותו שכן הביא איתו תשעה או עשרה אנשים שאמרו לי 'פה לא תהיה. לא תגור כאן' ".

http://sf.tapuz.co.il/shirshur-54-147603654.htm

הערבים לא כמו הרבנים אצלנו,עובדים בשקט,ולא יוצאים לעיתונות.

גם ברמלה ולוד יש מגמה של ערבים לא למכור ליהודים אלא רק לערבים ולקנות בתים באזורים יהודים במימון הקרן של האיסלאם.

כל המידע מחבר טוב מוסלמי,שעכשיו קיבל הלוואה של 600K לקניית בית בבלוק שכל דייריו יהודים ,במחיר של 80K מעל הדרישה של בעל הדירה,על מנת לפתותו למכור לו.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
פאשיזם היא מערכת ערכים, אידיאולוגיות ופרקטיקות שמטרתן העיקרית היא שימור החוק והלאומיות מעל כל ערך או צורת הזדהות אחרת. כלומר, הלאום או המדינה הם הדבר החשוב ביותר ולא משנה מה מישהו יגיד כנגד זה, הוא טועה... הימין הגזעני... הפאשיזם פה מתייחס לזה שהוא רוצה להשתיק את כל מי שמתנגד לאידיאולוגיה שלו, שכוללת התעלמות מזכויות אדם, נעקירת אוכלוסיות גדולות מבתיהן... פאשיסט מתעלם באופן מוחלט מהזכויות של כל מי שלא משרת את האינטרסים של העם או הקבוצה שלו ורוב הזמן לא רואה אותם כבני אדם אלא רק כמטרד שצריך להיפטר ממנו בשביל להגיע למצב שבו יש מדינה חזקה שבה כולם מאמינים באותו דבר והקבוצה היא הומוגנית לחלוטין.

ראשית, להבנתי המושג "פאשיזם" פירושו פשוט - ראיית השלטון כאמצעי ומטרה גם יחד, וחשוב יותר מכל.

שנית, לפחות מחצית מהדברים שכתבת ("רוצה להשתיק את כל מי שמתנגד לאידיאולוגיה שלו", "עקירת אוכלוסיות גדולות מבתיהן", "התעלמות מזכויות אדם", "לא רואה אותם כבני אדם אלא רק כמטרד שצריך להיפטר ממנו") מתאימים לשמאל הישראלי ויחסו לימין ולחרדים - האם גם השמאל הישראלי פאשיסטי בעיניך? אני שואל כי יש נטיה - שהערתך על "הימין הגזעני" בהחלט מזכירה אותה - לשייך כל מי וכל מה שאינו מוצא חן בעיני האומר, ל"גזעני" ו"פאשיסטי" - וזאת במקום התייחסות ענינית לטענות.

דני

פורסם

רן כמו שאמרת הם עובדים בשקט , ולא דרך מובילי דעת קהל (רבנים) ,ולא בהצהרות ובלי פרסומים באמצעי התקשורת.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
ראשית, להבנתי המושג "פאשיזם" פירושו פשוט - ראיית השלטון כאמצעי ומטרה גם יחד, וחשוב יותר מכל.

גם.

שנית, לפחות מחצית מהדברים שכתבת ("רוצה להשתיק את כל מי שמתנגד לאידיאולוגיה שלו", "עקירת אוכלוסיות גדולות מבתיהן", "התעלמות מזכויות אדם", "לא רואה אותם כבני אדם אלא רק כמטרד שצריך להיפטר ממנו") מתאימים לשמאל הישראלי ויחסו לימין ולחרדים - האם גם השמאל הישראלי פאשיסטי בעיניך?

בערך אבל לא ממש.

החרדים רוצים שהשקפת העולם שלהם תשלוט בעולם וכל מי שמתנגד יישרף בגיהינום. ליברמן רוצה שכל מי שלא נאמן יעוף מהמדינה או שיהיה אזרח סוג ב'.

זה פאשיזם.

גם החרדים, גם הדתיים-לאומיים וגם ליברמן מאמינים בטרנספר, שהוא בעצם הוצאת אוכלוסיות גדולות מהבתים.

מה שהשמאל רוצה זה שיהיה פלורליזם ושכולם יתנו את דעתם.

יש פשוט דעות שאי אפשר לקבל, כמו למשל להתייחס לאוכלוסיות שונות בצורה שונה רק בגלל שהן באות מרקע אחר.

זה העניין פה.

זה לא שהשמאל רוצה לדפוק את כולם ולהשתיק, אלא רק להשתיק דעות חשוכות וגזעניות כי אין להן מקום בעולם "מתורבת".

אני שואל כי יש נטיה - שהערתך על "הימין הגזעני" בהחלט מזכירה אותה - לשייך כל מי וכל מה שאינו מוצא חן בעיני האומר, ל"גזעני" ו"פאשיסטי" - וזאת במקום התייחסות ענינית לטענות.

דני

יש פאשיזם בשני הצדדים ושני הצדדים טועים.

הראשון כי אי אפשר לחסל עם אחר רק כי הוא עושה בעיות, והשני בגלל שהעם השני באמת נמצא איתנו בקונפליקט.

לא כל הערבים רעים, לא כל הערבים טובים.

לא כל היהודים רעים, לא כל היהודים טובים.

אני לא מגדיר את עצמי כשמאלני ולא כימני, אלא יותר כאדם חושב שמתייחס לכל אחת מהטענות של כל אחד מהצדדים בכובד ראש וחשדנות, ומייצר לעצמי דעה משלי.

ולגבי ההגדרה של פאשיזם, החלטתי לא לצטט או לתת משפט אחד בודד, אלא להראות שאני באמת יודע על מה אני מדבר ולתת פרשנות קטנה.

פורסם

מה שמוזר פה ,זה שאין אף אחד, אפילו לא מפלגה קטנה ,או קבוצת פלסטינים שמתאגדים וכן מנסים לתמוך בשלום עם ישראל, וכן מביעים תמיכה , בניגוד לצד הישראלי ששם יש את השמאל הטיפש שבאמת הולך ורב עם חיילי צה"ל לטובת הערבים.

לפותח השרשור, ולכל התומכים ב" "שלום ובצדק חברתי" " נראה אותך נכנס לעזה ומחפש לקנות או לשכור דירה,

אחרי דקה שישמעו אותך מדבר עברית , יעשו בך לינץ'.

אם אתה לא מאמין, תנסה ותראה,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
. . .

פרנקוס הגדיר יפה את המושג, לדעתי.

מה שעלול לבלבל הוא שבאופן מסורתי הפשיזם צמח/מזוהה עם תנועות הימין הקיצוני באירופה,

אי שם במאה ה-20, ואילו בארץ החלוקה בין ימין לשמאל היא קצת שונה מהחלוקה הקיימת

עד היום באותה יבשת. מה לעשות, אנחנו נמצאים ביבשת אחרת.:wink:

במילים אחרות, בהחלט תיתכן איזו תנועה בארץ שתכריז על עצמה כשמאלנית

ואפילו תיתפס בציבור הרחב כשמאלנית, למרות שיהיו לה אלמנטים פשיסטיים במצע או בדרך הפעולה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תגובה לESTK:

וזה בדיוק מה שמבדיל אותנו מהם.

זה שהרבה לא רוצים שכנים ערבים זה לא חדש.

מה שצורם פה זה שמנהיגים מתבטאים ככה ועושים מזה מדיניות גורפת וגזענית.

משהו אחד זה לא לרצות שחברים בקבוצה מסוימת יגורו לידי כי הם עושים הרבה רעש ומשהו אחר לגמרי זה להתנגד בצורה גזענית רק כי הם שייכים למוצא אחר.

אני לא רוצה משפחה מוסלמית מרובת ילדים בבניין שלי כי הם יעשו בעיות ורעש, בדיוק כמו שאני לא רוצה משפחה חרדית בבניין מאותן סיבות בדיוק.

נקודת המוצא שלי היא נוחות אבל נקודת המוצא של הרבנים זה שלהם יש זכויות שלאחרים אין והם יכולים להגביל את החופש של אנשים כי הם משתייכים למוצא מסוים.

פורסם
נראה אותך נכנס לעזה ומחפש לקנות או לשכור דירה,

אחרי דקה שישמעו אותך מדבר עברית , יעשו בך לינץ'.

אם אתה לא מאמין, תנסה ותראה,

איזה דוגמא פנטסטית ועניינית נתת, באמת כל הכבוד!

שלח את אישתך עם מיני לטייל במאה שערים (להזכירך, לא ערבים אלא יהודים כמוך), נראה אותה חוזרת בחיים.

בהרבה מאוד כפרים ערבים ניתן ללא כל בעיה לשכור דירות ויש גם כפרים שנמצאים בסמיכות למיכללות/ אוניברסיטאות שאת מרבית הדירות להשכרה בכפר מאכלסים סטודנטים יהודים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מנהלים, השרשור מסריח מפוליטיקה, לא הגיע הזמן לנעול?

אני תומך ב- max2005b, אייל וESTK.

הבעיה היא שהויכוח בין ימין ושמאל מיותר לחלוטין. אנשים בטוחים במה שהם מאמינים, וקשה לי להאמין שמהתכתבות בפורום, דעתו של איזה שמאלני תשתנה, ולפתע הוא יהפוך לימני, ולהיפך.

חברה, תמשיכו להאמין במה שאתם מאמינים, בין אם אתם ימנים או שמאלנים. את דעותיי על מיעוטים/ שמאלנים וכו' אשמור לעצמי, וכך גם אני מציע לחברי פורום אחרים- חבל על הזמן שלכם, יש לנו מספיק בעיות, ולאף אחד ממכם בינתיים אין יכולת לשנות דבר.

Honda civic EJ6

פורסם

אלכס, הדיאלוגים האלה חשובים לא בשביל לשכנע מישהו "להחליף צד" אלא כדי שאנשים יבינו שגם השמאל וגם הימין רוצים למעשה את אותה המטרה והם חלוקים רק על הדרך להשיג אותה. אם לא יהיו דיונים כאלה השמאל ימשיך להיות תומך טרור בעיני הימין והימין ימשיך להיות פאשיסט רוצח ללא כל אבחנה בעיני השמאל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מנהלים, השרשור מסריח מפוליטיקה, לא הגיע הזמן לנעול?

שרשורים פוליטיים אסורים בפורום לא כי יש לנו משהוא נגד פוליטיקה (ויש לנו המון), אלא בגלל שבד"כ הם נגררים לקללות, גידופים, מכות, מקלות ושאר גילויי אלימות ימניים להחריד :wink::lol:

כאן, באופן פלא, כנראה זאת תעודת כבוד לכולנו, מתנהל שרשור תרבותי וענייני כבר 10 עמודים ולמרות שיש לא מעט מנהלים שיושבים על השרשור הזה עם זכוכית מגדלת והאצבע על כפתור "נעול", בינתיים אין שום סיבה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...