Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אותם פליטים הם אנשים שברחו מרצח עם. שים את עצמך במקומם ותנסה להגיב שוב.

שרפו לך את הבית, גנבו לך את כל הרכוש, יכול להיות שאנסו גם את האשה שלך ואת הבת שלך וכל מה שאתה מחפש זה מקום לברוח אליו , להתפרנס ולעבוד בכל עבודה שרק יזרקו עליך, איך תרגיש אם היו יורים בך ?

איך לנו בתור עם שניסו להשמיד יש בכלל את הזכות לדבר ככה ?

תאמין לי, אנחנו צריכים פה כוח עבודה כזה הרבה יותר ממה שאאנחנו צריכים פה מאות אלפי תלמידי ישיבות שלא עובדים ומקבלים כסף מהמדינה ובסופו של דבר הם אלה שקובעים פה את סדר היום (וממנים שר פנים שדואג לרפד להם את התחת בעוד קצת שטרות במקום לדאוג למערך הכיבוי למשל).

זה מה שמוכרים לך.

פשוט שמעו שיש מדינה פראיירית שאין בה חוק , אין גדר וכל אחד יכול להכנס ולצאת כאוות נפשו - אז באו.

לא יודע אם אתה מעודכן אבל סודאן היא מדינת אוייב שיש בה לא מעט תאי טרור, היא מסייעת לאוייבי ישראל שגם מתאמנים בה , מבריחים דרכה אמצעי לחימה לעזה ולבנון וכמובן מיטב המרצחים יושבים שם. אם מגיע זרם של אנשים משם זו אחלה הזדמנות גם לשלוח כמה טרוריסטים חופשי חופשי כדי להרוג אותי או אותך , או לסייע בהכנות לכך.

אתה יודע מה - בוא נניח לרגע שמדובר באזרחים מסכנים. הפשיעה האכזרית שמביאים המסתננים הלא חוקיים האלה , זה לא משהו שגורם לי לרחם עליהם. מעשי רצח ושוד של אנשים , בדרך כלל קשישים זה משהו שנראה לך מקובל ?

אם כל כך משוועים כאן לידיים עובדות, שיגיעו אנשים עם אשרות עבודה מסודרות.

תגיד לי עכשיו בכנות, נראה לך הגיוני שכל אחד פשוט בא ונכנס לכאן? זה לא חשוב אם זה ערבים, סודאנים או יהודים שיסתננו ממצריים לצורך העניין. אנשים צריכים לדעת שאם הם חוצים גבול בצורה לא חוקית - דמם בראשם. יש כאן מדינת חוק ואי אפשר לעשות מה שרוצים.

מה אתה חושב יקרה אם תסתנן לכל מדינה בעולם בצורה לא חוקית ? יקבלו אותך בזרי פרחים? יקבלו אותך בכדורי עופרת ויעשו ממך מסננת במקרה הטוב. אנחנו רחמנים בני רחמנים וכל היפי הנפש / מנותקים מהמציאות פשוט לא מבינים מי נגד מי ואיפה הם חיים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מאיפה אתה שומע על הדת ולומד עליה? מכתבות ב-YNET? פאתטי.

ילד, תרד מהעץ ותרים את המוצץ מהרצפה.

הכתבות הוזכרו כי בשל כתבה אחת שכזאת נפתח השרשור הזה.

להגיד למישהו שהוא מביע את עמדתו וקובע אמנותו על בסיס אתרים ברשת זה מגוחך מצד אחד ומראה על טיפשות מהצד האחר.

עלוב.

אם כבר, לא צריך YNET כדי לדעת היכן ניצבת (או לאן מכוונת) הדת היום, המוכתבת ע"י ש"ס, או ע"י הרב עובדיה "המסית הגזען" יוסף, או בכלל..

לך תעשה סיבוב במאה שערים או תיקח את החברה שלך בחולצה קצרה לטיול בבני-ברק.

פורסם

הצורה שאני רואה את זה היא של סכיזופרניה ופראנויה חברתית.

יש יותר מדי אנשים שנותנים את דעתם ולא מסתכלים על הכל מנקודת מבט פחות או יותר אובייקטיבית. יש המון שגם לא מנסים.

למשל, הימין מאשים כל הזמן את השמאל בזה שהשמאלנים רוצים לתת את כל המדינה לערבים. ברור שזה לא נכון והשמאלנים פשוט לא מוכנים לחיות במדינה גזענית, וגם מבינים שיכול להיות שלום אם מפסיקים את השטויות האלו. חיי האדם והחופש יותר חשובים להם מאשר התבדלות, פשוט כי הם "ראו יותר עולם" ורואים הכל מנקודת מבט יותר רחבה ולא צרה של "אנחנו" נגד "הם". הם פשוט רואים אנשים, לא ערבי או יהודי.

מצד שני, השמאל מאשים את הימין בזה שרוצים פאשיזם ובעצם רוצים לחסל את כל העולם. זה גם לא מדויק כי יש דרגות שונות של ימין ויש ימין דתי וימין לאומי וימין כלכלי.

וכן, יש גם את הימין של "ההורים שלי היו מהימין, אז גם אני".

בדרך כלל זה מגיע מקטע של חוסר היכרות עם תרבויות אחרות, במיוחד עם אלו שמדירים.

אם מישהו אומר "כל הערבים חרא", סביר להניח שהמגע שהיה לו עם ערבים לא היה יותר רב במהלך החיים שלו.

ועוד משהו שחשוב להבין זה בדיוק הקטע של הסתכלות מנקודת מבט רחבה.

יש המון ערבים במדינות ערב שרק רוצים שיפסיקו לחפור להם בראש עם הקטע של ישראל. זה לא מעניין אותם. כל מה שהם רוצים זה להגיע הביתה בערב ולהיות עם הילדים.

יכול להיות שהתרבות שלהם מאוד שונה אבל הם גם רוצים שקט.

התיאור הזה של הימין שמתאר את כל הערבים כחיות נתעבות שרק מחפשות להרוג אותנו וזה כל מה שאכפת להן, הוא לוקה בחסר ומעיד על מי שמאמין בו כאדם מאוד פשוט בצורת החשיבה שלו.

לנו יש קיצוניים וגם להם.

נתקלתי בעניין הפילוג הדבילי הזה בין ימין ושמאל בכל מני מקומות בעולם.

יש כל הזמן האשמות בין השמאל והימין שרוצים דברים שונים.

אף אחד לא באמת מקשיב.

צריך להבין שלא כל השמאל רוצה שכנים ערבים או סוציאליזם ולא כל הימין רוצה להשמיד את כל הערבים ושיהיה קפיטליזם חזירי.

לפני שבועיים התקשר אלי חבר פורום שאני לא מכיר באופן אישי לגבי הקמת יישוב. אני מעורב בפרוייקט של הקמת יישוב בצפון פשוט כי אני אוהב את צורת החיים הזו ואני רוצה לחיות בחברה שוויונית.

התחלנו לדבר והבנתי שהוא דתי-לאומי ורוצה להקים יישוב דתי.

ברגע שאמרתי לו שאני בוגר השומר הצעיר, ישר הוא אמר "אז, אז אתה רוצה לתת אדמות לערבים?".

הוא גם אמר את זה ברצינות, וזה עצבן אותי כי הוא גזען מגעיל.

אני לא רוצה "לתת אדמות לערבים", אלא פשוט רוצה לחיות עם אנשים מתורבתים, בלי קשר למוצא שלהם.

יצא לי גם שהשמאל מאשים אותי בדברים אחרים (תראו את הדעות שלי בנושאים מסוימים למטה).

אומרים שאני פאשיסט ולא רוצה שתהיה דמוקרטיה.

הם אומרים שהרעיונות שלי מביאים להתדרדרות שבסוף תביא לפאשיזם ולהוצאות להורג פומביות.

זה כי גם להם טחנו את הקטע הזה מאז שהם קטנים.

יכול להיות שאני מסוגל לראות את הדברים מכל נקודות המבט כי היו לי חיים של מושבניק בחו"ל, ממשפחה יהודית קפיטליסטית עם דעות שמאל של השומר הצעיר, שמגיע לפעילויות בשבת במרצדס, תוך שמוקף בקצת גזענות (של חלק מהמשפחה, לא שלי) ועם 70% קרובי משפחה חרדים והשאר קיבוצניקים.

זה שילוב דפוק ביותר אבל ראיתי שהאמת לא בשמאל ולא בימין, אלא באמצע.

ערבים בבניין:

לי באופן בסיסי אין יותר מדי בעיה עם ערבי שיגור בבניין.

אבל!

אני מצפה שהשכנים שלי יהיו בני אדם ולא יצורים פרימיטיביים.

זה אומר שכמו שהשכנים שמעלי (שהם ערבים) מתנהגים כמו בני אדם, אני מצפה שכל שכן, בלי קשר למוצא או לדת שלו, גם יתנהג כמו בן אדם.

החרדים עושים בדיוק מה שהמוסלמים עושים, וזה בדיוק מה שעושה כל שכן מכל דת קיצונית כלשהי ש"חיה בעולם הבא" ולא למען החיים האלו.

ההיגיינה הדפוקה, הרעש, הדינאמיקה של חוסר התחשבות ועוד דברים שמאפיינים אותם, זה מה שלי באופן אישי מפריע, ולא אם הם יהודים או לא.

אני רוצה בניין עם אנשים כמוני, כלומר אנשים שלא יפריעו לי לחיות.

ממש לא מעניין מאיזו דת הם.

כשגרתי בחו"ל היו נוצרים ממוצא ערבי בבניין שלי.

האמת היא שהשכנים החרדים באותו בניין היו יותר מעצבנים, למרות שהם "חרדים של חו"ל" ולא חרדים של הארץ (יש הבדל עצום כי החרדים בחו"ל הם בעלי עבודה טובה ולא דורשים כסף מאף אחד. הם היהודים הכי עשירים שיש למעשה).

ובקטע של "לתת שטחים לערבים":

אני מאמין שיש לנו בעיות חברתיות די קשות כרגע בארץ.

יש את החרדים מול החילונים, את השמאל מול הימין ואת השחיתות וחוסר היעילות הכי גדולה שראיתי בכל ממשלה שהיא.

אין לנו אפילו כבאים כמו שצריך.

צריך לאפשר לעצמנו להוציא מפה את כל מי שלא רוצה להיות חלק מהמדינה, ובשביל זה לתת להם אופציה.

יש לנו ארבעה עמים שונים בתוך המדינה (חילונים יהודים, חרדים, ערבים פלסטיניים וערבים ישראלים).

אי אפשר לחיות ביחד עם אלו שרוצים להקים מדינה משלהם, אז אני אומר שהצורה הכי טובה היא לנתק את עצמנו מהבעיה.

צריך לתת לערבים הפלסטינים מדינה משלהם ואז הם יפסיקו להטריד אותנו, יפסיקו להצביע, לא נראה אותם כבר ביומיום והם לא יפריעו לאף אחד כי תהיה להם מדינה משלהם והם יבואו בטענות לממשלה שלהם ולא לשלנו. זהו, בעיה של האו"ם!

ככה כל ערבי יחליט אם הוא ישראלי או פלסטיני (או בעתיד אולי לא תהיה אפילו סתירה) וחלק עצום מהדיונים המפגרים האלו לא יתקיים אפילו.

דמוקרטיה:

מה לעשות? אני לא ממש מאמין בדמוקרטיה כמו שמוכרים לנו אותה.

אני מאמין בדמוקרטיה אבסולוטית.

זה אומר שהשאלה של מי אזרח לא קשורה למוצא שלו, אלא אם הוא מתנהג לפי כללי המדינה ואם הוא מקבל על עצמו את כל החובות.

אם מישהו לא עושה שירות צבאי\לאומי\התנדבות בקהילה בצורה מסודרת, לא צריך לתת לו להצביע.

אני גם הייתי עושה מבחנים לכל מי ש"נרשם להצביע", ושם הוא צריך לענות על שאלות ולהוכיח שהוא באמת מכיר את המערכת הפוליטית ואת החובות והזכויות שלו כאזרח.

ככה כל אלו שפשוט מצביעים שמאל או ימין כי "אומרים להם", פשוט לא יצביעו עד שהם לא יוכיחו שהם מבינים את מהות הדמוקרטיה והחיים במדינה מתוקנת.

מבחינתי גם צריך לדרוש מאנשים להצהיר אמונים למדינה ולהצהיר שהם לא עומדים לפגוע במערכת הפוליטית או בחברה בשום צורה שהיא, כי הם מבינים שסמכות המדינה היא משהו שהעם נותן והיא לא מלמעלה.

בלי הבנה מלאה של המערכת הפוליטית אין דמוקרטיה, כי בעצם ש"ס אומרים לאנשים שלהם להצביע בצורה מסוימת ומארגנים אותם, לרוב בלי שהמצביעים יידעו באמת מה מסתתר מאחורי האינטרסים של המפלגה.

זה בולשיט וצריך למגר את התופעה של אנשים שלא חושבים.

אתה לא מבין מאיפה הכוח של המדינה מגיע? אסור לך להצביע!

ובאותו אופן אני גם בעד שלילת אזרחות לכל מי שעשה פשע שפוגע בחברה והורשע (אונס, רצח, גניבה).

אני בעד זה שלאנשים יהיה עוד מניע לשמור על החוק, וזו הזכות להצביע ולשנות.

אם אתה נגד המדינה (ולא אכפת לי מאיזה מוצא אתה), אסור לך להשתתף במשחק הפוליטי.

אני פשוט לא מוכן שהקול שלי, כאזרח שומר חוק שאוהב את המדינה ואת החברה שבה אני חי, יהיה שווה ערך לקול של מישהו שאנס ילדים והיה בכלא בגלל זה.

ככה גם אפשר לעשות שמי שהיה בכלא בגלל שוחד או משהו כזה, גם יאבד את היכולת להצביע וגם להיבחר.

ככה נלחמים בשחיתות.

עשית משהו נגד המדינה או החברה? אתה לא משפיע!

פליטים סודאנים:

האמת היא שלא היה לי יותר מדי מגע איתם אז אין לי דעה נחרצת בנושא.

אלו שהם פליטים אמיתיים, שיישארו כאן מקסימום 3 שנים ואז שיעופו מפה, פשוט כי זו לא המדינה שלהם.

ראיתי פה שמישהו העז להשוות ביניהם והאתיופים.

רמה כזו של טמטום לא ראיתי כבר הרבה זמן!

בלי קשר לזה שאתיופים הם יהודים, התרבות שלהם שונה לגמרי מהתרבות של רוב אפריקה.

הם באמת רוצים את טובת המדינה (לפחות כשהם מגיעים, למרות שהדעה שלהם מתקלקלת אחרי שהמדינה מחרבנת עליהם) ורוצים לחיות בתור חלק מהקונצנזוס הלאומי.

אולי הדורות הותיקים לא ממש מצליחים אבל אני משער שתוך כמה שנים זה גם ייפתר ונראה הרבה יותר נישואי תערובת בין אתיופים ועדות אחרות.

יש פער תרבותי אבל הם רוצים לחסל אותו ולהיות חלק מהעם, בלי קשר לאתיופיה או מדינה אחרת. כל מה שחשוב זה שהם ישראלים.

פורסם
זה מה שמוכרים לך.

פשוט שמעו שיש מדינה פראיירית שאין בה חוק , אין גדר וכל אחד יכול להכנס ולצאת כאוות נפשו - אז באו.

לא יודע אם אתה מעודכן אבל סודאן היא מדינת אוייב שיש בה לא מעט תאי טרור, היא מסייעת לאוייבי ישראל שגם מתאמנים בה , מבריחים דרכה אמצעי לחימה לעזה ולבנון וכמובן מיטב המרצחים יושבים שם. אם מגיע זרם של אנשים משם זו אחלה הזדמנות גם לשלוח כמה טרוריסטים חופשי חופשי כדי להרוג אותי או אותך , או לסייע בהכנות לכך.

אתה יודע מה - בוא נניח לרגע שמדובר באזרחים מסכנים. הפשיעה האכזרית שמביאים המסתננים הלא חוקיים האלה , זה לא משהו שגורם לי לרחם עליהם. מעשי רצח ושוד של אנשים , בדרך כלל קשישים זה משהו שנראה לך מקובל ?

אם כל כך משוועים כאן לידיים עובדות, שיגיעו אנשים עם אשרות עבודה מסודרות.

תגיד לי עכשיו בכנות, נראה לך הגיוני שכל אחד פשוט בא ונכנס לכאן? זה לא חשוב אם זה ערבים, סודאנים או יהודים שיסתננו ממצריים לצורך העניין. אנשים צריכים לדעת שאם הם חוצים גבול בצורה לא חוקית - דמם בראשם. יש כאן מדינת חוק ואי אפשר לעשות מה שרוצים.

מה אתה חושב יקרה אם תסתנן לכל מדינה בעולם בצורה לא חוקית ? יקבלו אותך בזרי פרחים? יקבלו אותך בכדורי עופרת ויעשו ממך מסננת במקרה הטוב. אנחנו רחמנים בני רחמנים וכל היפי הנפש / מנותקים מהמציאות פשוט לא מבינים מי נגד מי ואיפה הם חיים.

זה לא מה שמוכרים לי, זה האמת.

הפליטים שבורחים לכאן מסודאן ואריטריאה הם פליטים שהשלטון האיסלמי פגע בהם. אנחנו לא עוזרים לשלטון בסודאן, להפך.

לגבי הפשיעה של אותם פליטים, דמגוגיה ותו לא. אחוז הפשיעה אצל הפליטים האלה הוא נמוך משמעותית מאחוז הפשיעה באוכלוסיה רגילה. רוב הפשיעה היא בתוך האוכלוסיה. זה נתון של משטרת ישארל וזו עובדה.

ולא, לא נראה לי הגיוני שכל אחד ניכנס לכאן בצורה חופשית ואני לגמרי חושב שצריך להסדיר את הנושא. בניגוד אליך אני לא חושב שצריך לירות בהם אלה להפיק מהם את המיטב. במדינה בה החקלאים שובתים כי אין להם מי שיחרוש את השדות ולקבלנים אין מספיק פועלי בניין וכתוצאה מכך מחירי הדירות בשמיים צריך לאפשר לפליטים האלה לעבוד כאן לתקופה מסויימת של מס' שנים ואז לעזוב בצורה מכובדת, עם קצת כסף בכיס. כל עולמם יכול להראות שונה וכולם מרוויחים.

כשחושבים על זה, המצב הוא כלכך אבסורדי...

שר הפנים מתעקש על לזרוק את אותם פליטים שכל רצונם הוא לעבוד פה בעבודות קשות ולהרוויח מעט כסף, אותו שר פנים מייצג מאות אלפי פרזיטים שמקבלים מדי חודש כספים מהמדינה ובחיים לא יתרמו לה כלום.

ובחיית, מספיק עם הפראנויות, מפחידים אותכם בכל מיני תסריטי אימה ואתם אוכלים את הבולשיט הזה. הרבה לפני שפליטים סודאנים יתפשו פה את כס השילטון המדינה הזו לא תחזיק מעמד כי הנטל על משלמי המס הופך להיות בלתי אפשרי .

פורסם
בכל מקרה, קצת סטית, אבל היהדות היא לא רק הדת אלא גם הלאום שלנו.

הלאום והדת מחזיקים את הביסוס למדינה.

המדינה לא יכולה להרשות לעצמה להיפך למדינת כל אזרחיה כי בסופו של דבר היהדות תיעלם והאיסלאם רק יתחזק. האם זה מה שאתם רוצים?

הדמוקרטיה לא תהרוס את הדיקטטורות ואת הפרימיטיביות הדתית אלא להיפך, בדיוק בגלל החולשה שלה, החוסר במנגנוני הגנה.

זו משוואה מתמטית פשוטה. יותר ערבים, יותר כח לערבים, הערבים בוחרים בנציגים פרימיטיביים כמוהם, קיצונים כמוהם והנה לא רק שהדמוקרטיה נמחקת לחלוטין, בסופו של יום תתחולל שואה יהודית שניה.

אתה אולי מזהה את הלאום שלך כיהודי אבל אני מגדיר את הלאום שלי ישראלי.

עם כל הכבוד אני ואותו יהודי חרדי לא ציוני שחי בארה"ב לא בני אותו לאום לפי הגדרת הלאום. אין לנו שפה משותפת (היידיש שלי מאוד צולעת), אין לנו את אותם שאיפות לאומיות (ציוני מול אנטי ציוני) ולמעשה אפילו הדת שלנו לא זהה כי אנחנו שייכים לזרמים שונים לחלוטין (חילוני גמור מול חסיד).

בניגוד אליך אני לא מפחד מהאיסלאם. אני לא יודע כמה אתה מכיר את הקוראן אבל כדאי לך פעם לקרוא בו. אתה תגלה שהוא שונה מאוד ממה שמנסים לצייר. רק לידע כללי, במדינוות ערב היהודים חיו הרבה יותר טוב מאשר תחת מדינות אירופה "הנאורות". יהודים לא הופלו שם על רקע יהדותם אלא רק על רקע השקפות פוליטיות (ציונות וקומוניזם שעליהם רדפו גם לא יהודים).

בקשר לתשובה שלך בתגובה מס' 66 לדריש, אני חויתי את הטילים (אני תושב אשקלון), חטפתי סכין בכתף בחוצ"ש וקרובי משפחה שלי נפגעו בפיגוע במלון פארק ועדיין אני מרגיש הרבה יותר מאויים מהימין והשמאל הקיצוני ומגופים אנטי ציוניים ואנטי דמוקרטיים שחיים פה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בקשר לתשובה שלך בתגובה מס' 66 לדריש, אני חויתי את הטילים (אני תושב אשקלון), חטפתי סכין בכתף בחוצ"ש וקרובי משפחה שלי נפגעו בפיגוע במלון פארק ועדיין אני מרגיש הרבה יותר מאויים מהימין והשמאל הקיצוני ומגופים אנטי ציוניים ואנטי דמוקרטיים שחיים פה.

אז או שחיפשת משהו ממש דמגוגי לכתוב, או שאתה שקרן.

תקרא עוד פעם את מה שכתבת וחפש את ההגיון.

פורסם
הדה לגיטימציה שעשו פה בשנים האחרונות למילה "שמאלני"

יכול להיות שזה קשור לכך שהשמאל הוביל מהלך שנכשל בענק (אוסלו) ומסרב להודות בטעות?

לידיעתך, מועצת יש"ע הימנית מקבלת את אותו היחס בדיוק, ומאותה סיבה - הסירוב שלהם להודות בכשלון הגישה שלהם בגוש קטיף.

מה שכתוב בספר שנכתב לפני אלפי שנים והוא לחלוטין לא רלוונטי לימינו אנו

למעלה מחצי העולם מאמין ו/או מושפע מהתנ"ך או מעיוותים שלו; גם אם אתה אישית לא מאמין בדברים, לומר שזה לא רלוונטי זה לא הגיוני.

הם עושים את זה תוך כדי פרשנות עקומה ולא קשורה לכלום, וללא ההתייחסות הראויה להווה.

ואתה אומר את זה בתור מומחה להבנת התנ"ך? כי הרבנים מומחים לנושא. האם גם לרופא שמציג עמדה רפואית היית אומר כך?

זה לא עניין של "לא מוצא חן בעיניכם - אל תעשו", כי עשרות ומאות אלפי אנשים כן יעשו את זה כי "הרבי אמר"

אתה צודק, אבל:

• א. הגישה הדמוקרטית, של המחנה היריב (שמאל), דוגלת בדיוק בזה: שכל אדם יעשה מה שירצה לפי שיקוליו. כולל לעשות כל מה שהרב אמר.
  • ב. אינני רואה הבדל משמעותי בין גישה זו (שאני מתנגד לה, דרך אגב) לבין כל מיני "מעצבי דעת קהל" ושידורי רדיו וטלויזיה שמציגים עמדה אחת בלבד שוב ושוב. שמעתי דיון משפחתי לאחר השריפה בכרמל, והדבר צרם במיוחד - כולם התחרו זה בזה, מי יחזור על דיברי השדרים בדיוק רב יותר: מה היה המחדל, מה צריך לעשות, למה, כמה, וכולי.

ואני גם לא מבין את הטיעון מאחורי "היהדות קודמת למודרניות, הומאניות ומערביות" - אז מה אם היא הגיעה קודם?

אני הערתי את ההערה הזו בהקשר של הציפיה מהיהדות להיות כל מה שמקובל היום (מודרני, מערבי, הומאני וכדומה), וניסיתי להסביר מדוע זה פשוט לא יתכן. לא התכוונתי לומר שמה שקדום יותר, טוב יותר.

במאמר מוסגר, יש לי תחושה שיהודי לפני כמה אלפי שנים, אם היה שומע שהיהודים של היום לא אוכלים בשר בסמיכות לחלב, דואגים לכך וכך שעות הפרש בין השניים ולכלי אוכל נפרדים, והכל בגלל "לא תבשל גדי בחלב אמו", הוא בטח היה מתפקע מצחוק.

אני מסכים אתך. למשל, בחתונה של הגאון מווילנה ישבו כולם ביחד - גברים ונשים. שגעון ההפרדה עוד לא היה "במודה" אז...

אני לא טוען שהשמאלנים צודקים והימנים טועים. אני טוען שקיצוניות לכל צד היא גרועה מאוד, ואנחנו חייבים איזון. כיום המצב נוטה הרבה יותר מדי ימינה, ויותר מדי צעירים חסרי מודעות פוליטית ומושפעי דעות קדומות, גחמות וחוסר הבנה, נמשכים ימינה באופן קיצוני. אני מאוד חושש שהימניות הקיצוניות הזו שפושה ב"מרכז" העם תביא בסופו של דבר להחמרה גדולה במצב.

אני חושב שזו תגובת נגד טבעית לסחיפה הגדולה שמאלה שהייתה בכל הקשור לאוסלו. מה יצא מזה בסוף - נחיה ונראה...

דני

פורסם
אני לא יודע כמה אתה מכיר את הקוראן אבל כדאי לך פעם לקרוא בו. אתה תגלה שהוא שונה מאוד ממה שמנסים לצייר.

קראתי (בתרגום לעברית). לא אפרט כי זה נושא גדול, אבל הרושם שלי היה שונה לחלוטין משלך.

רק לידע כללי, במדינוות ערב היהודים חיו הרבה יותר טוב מאשר תחת מדינות אירופה "הנאורות". יהודים לא הופלו שם על רקע יהדותם אלא רק על רקע השקפות פוליטיות (ציונות וקומוניזם שעליהם רדפו גם לא יהודים).

המשפחה של אשתי באה מארץ ערבית. מה שהם מספרים שונה לחלוטין ממה שאתה אומר כאן.

דני

פורסם

קראתי את כל ששת העמודים המרתקים של הדיון. משמח אותי לקרוא שלמרות שהישראלים די מפולגים בדעותיהם (או במקום מושבם) בכל הנוגע לשלומתה של המדינה כולם תמימי דעים, איש איש עם דעתו הקיצונית-משהו.

בצורה כזאת או אחרת, בסופו של דבר תיהיה הפרדה בין היהודים לערבים שיושבים בארץ ישראל. בכל מקום בעולם שבו ניסו לשכנע שני עמים שונים לשבת זה לצד זה במדינה אחת, בשלב כלשהוא הגיע הפיצוץ. זה קרה בקוסבו, זה קרה בבוסניה וזה קרה אפילו בקונגו הרחוקה. אומרים שההיסטוריה חוזרת על עצמה, ואין לי סיבה להאמין שהיא לא תחזור על עצמה גם כאן.

לי נותר רק לקוות שהיהודים הם אלו שישארו לעמוד אחרי שיגמר הפיצוץ, כי אם הצד השני ינצח זה לא יגמר יפה.

לגבי הדת - אני אמנם חילוני אבל כואב לי לראות מה עשו הרבנים של דורנו מהיהדות הנפלאה שפעם איחדה את העם הזה. אני לא רב ולא מבין גדול ביהדות, ובכל זאת אני די בטוח שלא זאת הייתה הכוונה המקורית. ההפרדה הקנאית בין נשים לגברים, כל נושא האברכים, השנורר והסלידה מהקידמה לא היו חלק מהיהדות האורתודוקסית בדורות הקודמים. ודווקא הדורות ההם היו אלו שהעמידו את הצדיקים הגדולים ביותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אז או שחיפשת משהו ממש דמגוגי לכתוב, או שאתה שקרן.

תקרא עוד פעם את מה שכתבת וחפש את ההגיון.

מה לא מסתדר לך?

רוצה את הצלקת שלי בכתף, את הצילום של נפילת הטיל אצלי בחצר או את צלקות הרסיסים של קרובי המשפחה שלי?

מהאויבים שלי אני יודע להיזהר אבל אלה שמבפנים הם המסוכנים ביותר ולא משנה אם הם רוצחים ראש ממשלה בגלל מעשיו או עוזרים לראש ארגון טרור פלסטינאי.

עכשיו תסביר את המשפט שלך או שתתנצל.

פורסם
קראתי (בתרגום לעברית). לא אפרט כי זה נושא גדול, אבל הרושם שלי היה שונה לחלוטין משלך.

המשפחה של אשתי באה מארץ ערבית. מה שהם מספרים שונה לחלוטין ממה שאתה אומר כאן.

דני

קודם כל תקרא בתרגום לאנגלית או אם אתה יודע אז בערבית.

אבא שלי יליד עירק וגם אם תחפש את נאומי המנהיגים הערבים לאורך ההיסטוריה את המושג יהודים תשמע במקרים בודדים וגם רק בשנים האחרונות. לפני כן השתמשו במושג "ציונים" שלא מתייחס ליהודים כעם אלא רק לאלה שרוצים להקים מדינה עצמאית בארץ ישראל.

אפילו כשהצבא העירקי חזר מובס ממלחמת העצמאות לא פגעו שם ביהודים פרט לפיטורין של פקיד בכיר יהודי אחד.

גם באיראן של היום ליהודים מותרים דברים שאסורים על כלל האוכלוסייה כמו שתית אלכוהול למשל.

פורסם

תתחילו מלקרוא את מגילת העצמאות.

המדינה הזאת הוקמה לטובת היהודים בראש ובראשונה, היהודים הסכימו לחלוקה הכואבת - הערבים לא.

מי שלא חושב כך, אין לו מה לעשות פה, וזה כולל כמובן גם יהודים.

יש מספיק מקומות בעולם לגור בהם, לא חייבים להתעקש להיות פה ולנסות להרוס את המדינה.

אותם חרדים שמתלבשים כמו בפולין בחורף, צריכים לצאת מהסרט שבו הם חיים.

היהדות תמיד התקדמה, אבל בשנים האחרונות, יש התקבעות.

מה זה הקטע המפגר הזה לא לעבוד? מתי זה היה אי פעם? הרמב"ם לא עבד?

לגבי הפליטים מסודן, לדעתי צריך לעזור להם, תחשבו על התקופה של לפני הקמת המדינה, מכירים את האוניה יציאת אירופה?

אף אחד לא הסכים לקבל אותם ובסוף הם חזרו לאירופה.

אני לא חושב שעם כמו העם היהודי יכול להתנהג כך, אבל מצד שני לעזור זה לא אומר הפקרות מוחלטת כמו המצב כרגע.

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
קודם כל תקרא בתרגום לאנגלית או אם אתה יודע אז בערבית.

מפתיע אותי שתרגום לאנגלית יכול להיות יותר קרוב מתרגום לעברית (שהיא שפה קרובה יותר, וחלק מהמילים דומות או זהות). קראתי את התרגום לעברית של שמש, ורפרפתי בשני תרגומים אחרים לעברית. ערבית אינני יודע לקרוא.

לגבי היחס ליהודים - היה יחס שונה במקומות שונים, בתקופות שונות. בספרד היה "תור הזהב" לזמן מה, ואח"כ לא. וכך גם במקומות אחרים. לומר בהכללה שתמיד היה ליהודים טוב (יחסית) בארצות ערב - לא נראה לי מוצדק.

דני

פורסם

יניב, את מגילת העצמאות קראתי ואני מכיר אותה טוב. כתוב בה גם "ללא הבדל דת, גזע ומין".

דני, ברור שיש הדלים ויש עליות ומורדות אבל בהכללה יהודים חיו יותר טוב במדינות ערב מאשר באירופה. במדינות ערב היו יותר גילויי לאומנות אבל הרבה פחות גילויי אנטישמיות.

לגבי התרגום נכון שהעברית יותר קרובה לשפת המקור אבל יותר קשה למצוא תרגום נאמן למקור.

• תוכן חדש...