Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, לבן צבע הכי קשה לפחחות. כלל, ככול שהצבע בהיר יותר, כך העין רגישה יותר לניואנסים קטנים בהבדלי הגוונים.

פורסם

בין אם לבן או לא צריך להבדיל קודם כל בבחירה בין צבע מטאלי או צבע מט.

צבע מטאלי הרבה יותר יפה לעין (לעיניי המתבונן כמובן) הבעיה היא שברגע שחלק ברכב נסרט, חוטף מכה או כל דבר אחר - צריך לצבוע את כל החלק מחדש היות והריסוס של החלקים המטאליים חייב להיות אחיד בכדי לא לראות הבדלים.

מה שמרגיז זה - שאם צובעים צבע אחד ולא עושים התאמה טובה לשאר חלקי הרכב בגוון זה יכול להיות מאוד מרגיז... שבגלל חלק אחד צריך לצבוע את כל הרכב.

צבע מט - הנושא הזה הרבה יותר קל ליטפול ותחזוקה.

אני יכול לאמר מנסיון שכבר על כמה רכבים עם צבעי מט שעשיתי בהם טיפול לשחזור של הצבע ושריטות - הרבה יותר קל לטיפול לאדם הפרטי מאשר כמעט בלתי אפשרי כשמדובר בצבע מטאלי

קפצתי ל"ברק" בסלמה - קניתי צבע לפי הקוד של הרכב, צביעה עדינה באזורי השריטות, פוליש טוב, ווקס - לא ראיתי שום הבדל.

כבר שמעתי פה ושם סיפורים על שימוש בלקה לציפורניים לתקן שריטות ברכבים עם צבע מטאלי ומתברר שזה עובד טוב - אפילו טוב מאוד.

לגבי צבע לבן - ההבדלים בין צבע לבן בשמש לצבע שחור בשמש הוא סה"כ מעלה אחת בפועל - אבל מהנסיון שלי המעלה הזו מאוד מורגשת דווקא.

צבעתי רכב שהיה לי מכחול כהה ללבן - מאז, אני נוסע רק בצבעים בהירים

או לבן

או כסף מטאלי

או שמפניה בהירה

יש הבדל בכל זאת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בכל השרשור הזה אף אחד לא התייחס לאחד השיקולים המרכזיים בבחירת צבע בישראל - אבק.

בישראל המאובקת יש יתרון לרכבים בעלי צבע בהיר שמבליט פחות את האבק והלכלוך.

היה לי רכב כחול כהה שהיה מדהים ביופיו כשהיה נקי, אך האבק והלכלוך היו משתלטים בתוך כיומיים מהשטיפה. כך גם ברכב עם צבע אפור עכבר שיש לאשתי. (לעומת רכב כחול כהה שיהיה לי בארה"ב שכמעט ולא היה זקוק לשטיפה)

לי יש רכב כסוף. אומנם זהו צבע "משעמם" והמוני, אך הוא מאוד פרקטי. לא צריך לשטוף כל שבוע וגם הסריטות אינן בולטות לעין.

לגבי רכבי ליסינג - יש בפורום הזה נטייה ברורה להגזמה, כאילו כל רכב יד פרטית הוא בהכרח שמור וכל רכב מליסינג הוא בהכרח מוזנח. אני לא קונה את זה. לדעתי, ומניסיוני, רכישת רכב מחברת ליסינג בעלת מוניטין היא הרבה יותר בטוחה מרכישה מאדם פרטי ומוסיפה שקט נפשי לרכישה. כמובן, שתמיד צריך להיות חשדן במידה - לבקש היסטוריית טיפולים מלאה ולקחת את הרכב לבדיקה מטעמך.

פורסם
עכשיו אני מחפש מאזדה 3 שנת 2008 והיא ראתה אחת אדומה ומאוד התלהבה- זה נראה כמו מכונית מרוץ....

:lol::lol:

שמע, אם אתה אוהב משהו מסויים - לך עליו.

כן, תהיה לך יותר עבודה בשמירה עליו בעיקר נגד אבק. אז מה? לפחות תהיה מרוצה ולא תרגיש שנכנעת לבינוניות והמוניות רק בשביל לחסוך שטיפה פעם בכמה בזמן..

פורסם

הבחור שדיבר על צבע פרלמוטר, הוא התכוון ל pearl color, כלומר צבע פנינה.

אצלי באוטו, בתאורה מסיימת הגוון של האוטו יכול להראות סגול, ותאורה אחרת יכול ליהיות ככחול.

לגבי המזג האוויר זה באמת מעצבן שכל יומיים האוטו מלא אבק כבר, בארה"ב כל המכוניות תמיד מצוחצחות ונוצצות כי האוויר שם נקי יותר מאשר פה.

• תוכן חדש...