Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד לא מתכוון "להתנפל" על אלו שמתקנים את מכוניתם לבדם........

לאור ריבוי פעילויות ראוותניות של המשטרה בחצי שנה אחרונה אני במקומך לא הייתי כל כך בטוח .......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתיקון מערכות בלימה והיגוי מעורבים חיי אדם, תזכרו זאת.

גם בהחלפת צמיג יש סיכונים, סגירה לא טובה של האומים יכולה לגרום לאסון ועדיין כל אחד רשאי להחליף צמיג.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
גם בהחלפת צמיג יש סיכונים, סגירה לא טובה של האומים יכולה לגרום לאסון ועדיין כל אחד רשאי להחליף צמיג.

ששששש ... למה אתה מפיץ את זה ?, זה יכול להביא רעיונות לחוקים חדשים לאיגוד המוסכים ולכמה חברי כנסת ....

אני מניח שאפשר להוסיף לחוק גם את הפיסקה הבאה :

לא יסגור אדם אום ברכב אלא אם קיבל אישור לכך מהרשות המתאימה ולאחר שמהנדס רכב מוסמך ווידא באמצעים הקבועים בחוק שהאום סגור ומהודק בסגירה בלחץ לפי המופיע בטבלה 12א, יחתום המהנדס את האום בחותמת המאשרת שהאום נסגר לפי ההוראות.

דינו של מי שנתפס על ידי שוטר וברכבו אום לא מאושר, הינו קנס של 2000 ש"ח לכל אום, ושלילת רישיון ל 30 יום.

פורסם

חוק מעולה

ברגע שיהיו פחות מוסכים ללא רישיון עסק (כי אף אחד לא יטפל בהם- בשאיפה) יהיו פחות גנבות רכבים כי רכבים נגנבים פה בשביל חלקי חילוף. ורמת הבטיחות של רכבים מעט ישנים אולי תהיה יותר טובה ולא נראה רכבים שנוסעים ופתאום אין בלמים או שובל של שמן על הכביש ועוד צרות צרורות.

הכוונה במוסך מורשה זה לא מוסך מושה יבואן אלא מוסך שמורשה לעבוד ע"י המדינה ואיגוד המוסכים הארצי.

יש הרבה מוסכים פרטיים כאלה והם יחסית זולים.

פורסם
חוק מעולה

ברגע שיהיו פחות מוסכים ללא רישיון עסק (כי אף אחד לא יטפל בהם- בשאיפה) יהיו פחות גנבות רכבים כי רכבים נגנבים פה בשביל חלקי חילוף. ורמת הבטיחות של רכבים מעט ישנים אולי תהיה יותר טובה ולא נראה רכבים שנוסעים ופתאום אין בלמים או שובל של שמן על הכביש ועוד צרות צרורות.

הכוונה במוסך מורשה זה לא מוסך מושה יבואן אלא מוסך שמורשה לעבוד ע"י המדינה ואיגוד המוסכים הארצי.

יש הרבה מוסכים פרטיים כאלה והם יחסית זולים.

כן הא? יהיו פחות גניבות... רק שאלה קטנה אתה באמת מאמין שטיפול במכונאות פיראטית זו התשובה המוחצת לגניבות רכב?? זה כמו חכמי חלם שבנו בית חולים מתחת לגשר...

בעית הגניבות היא אחת הבעיות הכי מוזרות שקיימות כאן... רוצים למנוע גניבת רכבים?? לגמריי?? שיבוא איזה ח"כ עם ביצים ויציע הצעת חוק: 20 שנה בכלא למי שנתפס בגניבת רכב, נקודה. ואז אני רוצה לראות את הגיבורים הגדולים שיקחו את הסיכון... כל עוד נמשיך לרחם על מניאקים (זכויות אדם, ההורים שלו הרביצו כשהיה קטן ושאר בילבולי מוח), אנחנו נמשיך לשלם כמו פראיירים כי בסוף הגניבות האלו נופלות עלינו האזרחים הקטנים בהוצאות ביטוח הולכות ומתנפחות. רוב הגניבות גם ככה מתבצעות ע"י כנופיות של ערבים\בדואים, והרי שוק החלקים הגנובים באזורי המחיה שלהם פורח (בנגב אני יודע על כך בוודאות) וברור שלכוחות החוק אין מה לעשות בענין כי הרי שוטרים בכלל מפחדים להכנס לכפרים כאלה כמו רהט למשל...

בקיצור, אי אפשר לרפא סרטן בעזרת משככי כאבים... לחוק הנ"ל גם אם ייאכף (והוא בוודאות לא ייאכף, מהסיבות שכתבתי למעלה...) לא תהיה השפעה בכלל על גניבות רכב.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

דווקא האנטרס הכלכלי של המדינה הוא שהמיעוטים והערבים ימשיכו לגנוב לנו את הרכבים, ככה יש יותר מיסים מרכבים חדשים, לפתור את הבעיה אפשר באכיפה יותר אפקטיבית, למשל השקת עוד 5 יחידות "אתגר" למניעת גניבות. זה לא ממש מה שמעניין את נבחרי העם שלנו.

פורסם

סליחה, אבל כולכם טועים! ובגלל זה אני אכתוב עם BOLD (ויסלחו לי המנהלים). רשיון עסק ותשלום מיסים אינו קשור לרשיון מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה. המוסך עדיין יכול לקבל רשיון עסק מהעירייה ולא יהיה לו תעודה ממשרד התחבורה. אני מטפל אולי 10 שנים במוסך לא מורשה משרד התחבורה. מוסך עם רשיון עסק, חשבוניות והכל כחוק. אז כן, ללא תעודה ממשרד התחבורה. המדיניות של משרד התחבורה היא לא להתערב ולא לסגור מוסכים כאלה עד שלא תבוא תלונה של אזרח על תיקון בלתי בטיחותי. אז אנא על תתבלבלו בין תשלום מיסים כחוק לבין תעודה ממשרד התחבורה. אם מוסכים כאלה לא היו משלמים מיסים (ואני מדבר במוסכים בתוך גבולות הקו הירוק, כמובן) רשויות המס מזמן היו עולים עליהם ומחסלים את הנשמה. עובדה שהם מתקיימים ומה שעוד יותר מוזר משרתים הרבה מאוד לקוחות נאמנים ביושר! הדגש הוא ביושר, ולכן יש להם לקוחות קבועים. אז מעכשיו אני מניח זה יפסק, כולנו נלך רק למורשים הרמאים. אני אשמח להגיב לכל מי שיטען אחרת.

המנהלים לא סלחו- אין לכתוב הודעה שלמה ב- Bold. דבריך אינם עדיפים על דברי הזולת. נא לכתוב בפונט סטנדרטי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
, כולנו נלך רק למורשים הרמאים. אני אשמח להגיב לכל מי שיטען אחרת.

משפט אידיוטי ובאותיות לא מודגשות

רמאים יש בכל מקום וישרים יש בכל מקום , ואין קשר בין זה לבין אם יש להם רשיון מוסך או לא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חושב שיש מספיק מוסכים מכונאות כללית שגובים מחירים סבירים.

וביניהם יש כאלו שעושים עבודה בצורה איכותית ומוקפדת.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
רמאים יש בכל מקום וישרים יש בכל מקום , ואין קשר בין זה לבין אם יש להם רשיון מוסך או לא.

אז מה מטרת החוק (בהתחשב בכך שאפשר לשלם מיסים וכולי גם בלי זה)?

לדעתי - שיטת מפא"י: הכל אסור, אבל - תבוא ונדבר. יהיה בסדר...

דני

פורסם
רוב הגניבות גם ככה מתבצעות ע"י כנופיות של ערבים\בדואים, והרי שוק החלקים הגנובים באזורי המחיה שלהם פורח (בנגב אני יודע על כך בוודאות) וברור שלכוחות החוק אין מה לעשות בענין כי הרי שוטרים בכלל מפחדים להכנס לכפרים כאלה כמו רהט למשל...

אתה בעצם אומר מה שאני אומר כי רוב הרכבי כן נגנבים לחלפים אם זה ברהט או מעבר לקו הירוק.

ברגע שגנבי המכוניות יבינו שאין להם למי למכור את החלקים הם יחשבו פעמיים אם שווה להם לגנוב רכב שעולה 50000.

לגבי המוסכים עם רישיון עסק ולא אישור מאיגוד המוסכים זה כמו לפתוח מסעדה עם רישיון עסק ולעבוד בלי פיקוח של מחלקת תברואה.

תעבוד אבל אין פיקוח על מה שאתה נותן ללקוחות. אני מכיר כמה מוסכים מורשים (ע"י האיגוד) שהמחירים שלהם סבירים +

לגבי אכיפה זה כבר שאלה אחרת כי אם נסתכל על אכיפה בכל חוק שיחוקקו עדיף בכלל לא לחוקק חוק. מתי ראית לארונה פקח בקניון או במקום ציבורי אחר לתת דו"ח על עישון?

כמה אנשים נוסעים בלי רישיון?

יש אין סוף דוגמאות. מי שרוצה לעבור על החוק יעשה את זה. אבל כמו שאני לא עובר באור אדום ב3 לפנות בוקר למרות שהכביש ריק ואין שוטרים ואין מצלמות כי החוק אומר שאסור וככה רוב הנהגים ככה , אני מקווה, יהיה עם מוסכי מדרכה.

פורסם

אחרי שטרחתי לקרוא את הכתוב בהצעת החוק :

מתברר להבנתי (אני לא עורך דין) ונובע מלשון החוק שאין איסור לתקן את הרכב בעצמך.

האיסור הוא למסור את הרכב לתיקון ל"מתקן לא מורשה" או "מוסך לא מורשה" (כלומר שעיסוקם הוא תיקון כלי רכב).

להבנתי אם מסרתה את מכוניתך לחבר שיתקן ואין לו הסמכה (לא רשמו בחוק איזו הסמכה נדרשת) אז זו עבירה

אך לא נדרש שהוא יהיה מוסך מורשה.

אם יש עורך דין בפורום נשמח אם יוכל לקורא את הצעת החוק ולספק לנו פרשנויות מענינות.

אפשר להתחיל כאן : http://www.knesset.gov.il/privatelaw/data/18/2482.rtf

http://www.iga.org.il/assets/safefix/0111201003.pdf

http://www.iga.org.il/assets/safefix/0111201001.pdf

פורסם

אני ממליץ לקרוא את זה .אניהתגלגלתי מצחוק.

אני מצטט מאתר אחר

מתוך האתר : http://www.shmulik.co.il/blog/

הדף נקרא : תבוא מחר

*************התחלת ציטוט**********************

החוק והאכיפה

4 בנובמבר, 2010 חברי הכנסת איתן כבל, אורי אורבך ואברהם מיכאלי רצו לתרום תרומה למלחמה בתופעת המוסכים הבלתי מורשים. היום כבר יש חוק נגד מוסכים לא מורשים אבל החוק נאכף … כמו שנאכפים חוקים אחרים.

ישבו שלושת החכי”ם וחשבו וחשבו ומצאו פתרון: במקום המחלמה הקטנה בכמה מאות מוסכים*, שגם עליה משרד התחבורה לא מקפיד, נדרוש מהממשלה לאסור מלחמה גדולה פי מאה, נגד כל מי שהיה לקוח של מוסך לא מורשה. וכך נולדה הצעת חוק “איסור תיקון רכב במוסך בלתי מורשה

האם משרד שלא מסוגל להתמודד עם כמה מאות מוסכים לא מורשים פתאום יגלה מוטיבציה להתמודד עם עשרות לקוחות של כל מוסך כזה?

מזכיר את הסיפור על הרועה שהיה מתעצל לספור את הראשים כשהיה מחזיר את העיזים בערב מהמרעה לדיר, אז הוא היה סופר את הרגליים ומחלק ב-4.

בדברי ההסבר לחוק נמסר שמטרה נוספת היא להילחם בצריכת חלקי החילוף הגנובים. זה כבר מזכיר סיפור אחר:

ערב-שבת סמוך לחשיכה ירד בחלם שלג ראשון, והעיר נבוכה:מה נעשה לשלג הלבן והיפה, שלא יטנפוֹ השמש כשייצא להכריז על נעילת החנויות לכבוד שבת?

מיד נכנסו הפרנסים לישיבה והתקינו:לא יצא השמש ברגליו, אלא יעמוד על שולחן וארבעה אנשים ישאו אותו. (
ספר הבדיחה והחידוד, סימן 1038
)

יותר קל להציע הצעות חוק הזויות מאשר להיות ח”כ אקטיבי שדורש תשובות ומתעקש שלא ימרחו אותו ואז עוד הולך לפרסם ולהרעיש עולמות כשהתשובות לא מספקות. זה אחד מתפקידיו של חבר-כנסת, לפקח על הממשלה.

* 2500 לפי נתוני איגוד המוסכים.

************************סוף צטוט *********************

פורסם
סליחה, אבל כולכם טועים! ובגלל זה אני אכתוב עם BOLD (ויסלחו לי המנהלים). רשיון עסק ותשלום מיסים אינו קשור לרשיון מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה. המוסך עדיין יכול לקבל רשיון עסק מהעירייה ולא יהיה לו תעודה ממשרד התחבורה. אני מטפל אולי 10 שנים במוסך לא מורשה משרד התחבורה. מוסך עם רשיון עסק, חשבוניות והכל כחוק. אז כן, ללא תעודה ממשרד התחבורה. המדיניות של משרד התחבורה היא לא להתערב ולא לסגור מוסכים כאלה עד שלא תבוא תלונה של אזרח על תיקון בלתי בטיחותי. אז אנא על תתבלבלו בין תשלום מיסים כחוק לבין תעודה ממשרד התחבורה. אם מוסכים כאלה לא היו משלמים מיסים (ואני מדבר במוסכים בתוך גבולות הקו הירוק, כמובן) רשויות המס מזמן היו עולים עליהם ומחסלים את הנשמה. עובדה שהם מתקיימים ומה שעוד יותר מוזר משרתים הרבה מאוד לקוחות נאמנים ביושר! הדגש הוא ביושר, ולכן יש להם לקוחות קבועים. אז מעכשיו אני מניח זה יפסק, כולנו נלך רק למורשים הרמאים. אני אשמח להגיב לכל מי שיטען אחרת.

אני אענה לך בפונט זהה.

פשוט ערמת שטויות !

כל מוסך לתיקון כלי רכב, וזה כלל לא משנה אם הוא עוסק במכונאות, חשמלאות, מיזוג אוויר, פחחות וצבע וכדומה, ח י י ב

לקבל רישיון מפעיל מטעם משרד התחבורה, והתנאי הבסיסי הוא המצאות מנהל מיקצועי בעל כתב הסמכה רלוונטי.

אין כזה דבר מוסך שאינו מורשה משרד התחבורה; מוסך כזה אינו יכול לנפק אישורים על תיקונים בעת כשלון במבחן רישוי שנתי ואינו מוסמך כלל לבצע שום תיקון שהוא.

סביר להניח שאתה מתכוון לזה שהמוסך שאתה מטפל בו אינו חבר באיגוד המוסכים - וזו רשות ולא חובה.

מוסך לא מאושר ע"י משרד התחבורה ייסגר תוך ימים ספורים ובעליו יקנס בעשרות אלפי שקלים.

זו הסיבה שהחאפרים תמיד עובדים בחצרות בתים בשושו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...