Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם זה אומר שאסור יהיה לתקן את האוטו לבד? ז"א אסור לי לעשות טיפול 10 לבד?? WTF?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

טוב, בגניבת רכב כבר טיפלו, אפשר לעבור לדברים יותר חשובים.

והשאלה שמתעוררת אצלי, איך קצין משטרה יודע באיזה מוסך הרכב טופל לפני שהוא משבית אותו? האםהוא יוכל להשבית כל רכב שנראה לו חשוד בתיקון במוסך לא מורשה משרד התחבורה? צפו בג''צ.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

חוק בעייתי שגם ככה לא ניתן ליישם אותו. הרי מי שרוצה לבצע תיקונים\טיפולים לרכבו בעצמו פשוט יעשה את זה בחניה ליד הבית, הסיכוי ששוטר יגיע לשם ויתן לך דו"ח הוא אפסי. לעומת זאת מי שמתקן רכבים בצורה "פיראטית" בד"כ גם ככה דואג לזה שאף אחד לא יקלוט אותו בטעות (מטעמי מיסים, שכנים וכו') וכבר סידר לעצמו מקום סגור ורחוק מהעין שאף אחד לא יכול להכנס אליו בשעת מעשה ולבדוק.

אני עדיין לא הבנתי מה המטרה של חוק כזה... הרי מי שרוצה לחסוך את הכסף (ומודה לחלוטין אני בין אלה...) ולטפל ברכב לבד, למה שיכריחו אותו לגשת למוסך ולשלם למישהו אחר?? אולי עוד מעט גם יכריחו אותי להזמין אינסטלטור כדי לפתוח סתימה בכיור או לקרוא לצבעי כדי לצבוע את הקירות?? ואם הבעיה היא בטיחות אז לדעתי גם אסור לתת לאנשים להחליף גלגל לבד במקרה של פנצ'ר... הרי הסיכון שאיזה מסכן שלא יודע לא יסגור טוב את הברגים של הגלגל המוחלף גדולים לעין ערוך מהסיכוי שנניח איזה מוסכניק מדרכה יתקין ברקסים לא כמו שצריך... פשוט פנצ'רים קורים בתדירות הרבה יותר גבוהה.

אה כן ויש לי הצעה שתפתור לכולם את הבעיה... רוצים שלא יהיו יותר מוסכי מדרכה? אולי שהמוסכי יתחילו לגבות מחירים הגיוניים יותר על טיפולים\תיקונים? הכל בסוף ענין של היצע וביקוש, המדינה יכולה להמציא חוקים בלתי ניתנים לאכיפה עד מחרתיים, מי שקובע זה האזרח הקטן. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מפא"י לא רוצה למות. כל ההבדל בין מוסך מורשה ללא מורשה הוא - שלמנהל, זה שלא מלכלך את הידיים, יש תעודה.

דני

פורסם
מפא"י לא רוצה למות. כל ההבדל בין מוסך מורשה ללא מורשה הוא - שלמנהל, זה שלא מלכלך את הידיים, יש תעודה.

דני

מסכים עם כל מילה.

איסורים ואיסורים, ותקנות ופקודות בלי סוף ובלי הגיון, ולא יעשה אדם, ולא יתקן אדם, ולא ייגע אדם ... והכל רק מ"דאגה" לבטיחותו של אותו אדם.

בארה"ב אתה יכול לתקן את הרכב לבד, להחליף את הג'אנטים למה שמתחשק לך, לשים אורות לדים, וו גרירה אתה קונה בסופר ומתקין לבד - אין צורך ברישיון והפלא ופלא, מסתבר ששם בעיית תאונות הדרכים הרבה פחות חמורה מאשר בישראל.

פורסם

דני

זה ממש לא כך !

ההבדל בין מוסך מורשה משרד התחבורה לבין זה שלא, זה שלמנהל המוסך יש אחריות על כל תיקון שמתבצע במוסך, וזה חשוב במיוחד בתיקוני מערכות בטיחותיות.

אף אחד לא מתכוון "להתנפל" על אלו שמתקנים את מכוניתם לבדם - הכוונה היא לחסל את מאות המוסכים הפיראטיים שפועלים בחצרות בתים ללא שום פיקוח ושהכשרת המכונאי שמטפל במכוניות, מוטלת בספק.

בתיקון מערכות בלימה והיגוי מעורבים חיי אדם, תזכרו זאת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
זה ממש לא כך !

ההבדל בין מוסך מורשה משרד התחבורה לבין זה שלא, זה שלמנהל המוסך יש אחריות על כל תיקון שמתבצע במוסך, וזה חשוב במיוחד בתיקוני מערכות בטיחותיות.

אף אחד לא מתכוון "להתנפל" על אלו שמתקנים את מכוניתם לבדם - הכוונה היא לחסל את מאות המוסכים הפיראטיים שפועלים בחצרות בתים ללא שום פיקוח ושהכשרת המכונאי שמטפל במכוניות, מוטלת בספק.

בתיקון מערכות בלימה והיגוי מעורבים חיי אדם, תזכרו זאת.

על זה יש לי 2 דברים לאמור :

1. גם בייבוא והתקנת צמיגים מעורבים חיי אדם, ועובדה זו לא מפריעה למשרד התחבורה לאשר ייבוא צמיגים סיניים באיכות מזעזעת, זה לא הזיז אותם להקים מעבדה שתבדוק ותאשר את הצמיגים, פשוט מערב פרוע, כל יבואן מביא מה שמתחשק לו, ויש עוד הרבה דוגמאות כאלה שנשארו יתומות בגלל שלא מעורב מספיק כסף או אינטרסים בשביל שמישהו יעשה משהו אלא רק חיי אדם.

2. אף אחד לא באמת רוצה להשקיע ולטפל בבעיה. הרי באיגוד המוסכים יודעים לומר שמדובר על 2500 מוסכים לא מורשים. אני רוצה להניח שהם יודעים על מה הם מדברים ולא זרקו מספר מצוץ מהאצבע רק כדי להתלהם, ואם אכן כך אזי הם יודעים את מיקומם של חלק מהמוסכים האלה ומפה הדרך קצרה להגשת תביעה על עסק ללא רשיון או כל טענה אחרת שתביא לסגירתם.

האמת שנראית היא שאף אחד לא באמת רוצה לפעול אלא רק לחמם את הכיסא ולחוקק עוד חוק מיותר כדי ליצור מראית עין שמישהו שם למעלה באמת דואג לחיי אדם.

פורסם

2. אף אחד לא באמת רוצה להשקיע ולטפל בבעיה. הרי באיגוד המוסכים יודעים לומר שמדובר על 2500 מוסכים לא מורשים. אני רוצה להניח שהם יודעים על מה הם מדברים ולא זרקו מספר מצוץ מהאצבע רק כדי להתלהם, ואם אכן כך אזי הם יודעים את מיקומם של חלק מהמוסכים האלה ומפה הדרך קצרה להגשת תביעה על עסק ללא רשיון או כל טענה אחרת שתביא לסגירתם.

האמת שנראית היא שאף אחד לא באמת רוצה לפעול אלא רק לחמם את הכיסא ולחוקק עוד חוק מיותר כדי ליצור מראית עין שמישהו שם למעלה באמת דואג לחיי אדם.

זה לא תפקידו של איגוד המוסכים, שכשמו כן הוא - מאגד את המוסכים המורשים.

זהו תפקידה של יחידת האכיפה במשרד התחבורה, שסובלת מאז ומעולם ממחסור חמור בתקני כח אדם.

אמנם יחידת האכיפה פועלת, בעיקר על ידי הלשנות, אולם היא רחוקה מלתת מענה לבעייה, ולכן התווספה הענישה שאמורה להרתיע הן את בעל ה "מוסך" והן את המתקן רכבו בהם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
זה לא תפקידו של איגוד המוסכים, שכשמו כן הוא - מאגד את המוסכים המורשים.

זהו תפקידה של יחידת האכיפה במשרד התחבורה, שסובלת מאז ומעולם ממחסור חמור בתקני כח אדם.

אמנם יחידת האכיפה פועלת, בעיקר על ידי הלשנות, אולם היא רחוקה מלתת מענה לבעייה, ולכן התווספה הענישה שאמורה להרתיע הן את בעל ה "מוסך" והן את המתקן רכבו בהם.

אני חושב שענישה בלי אכיפה לא מרתיעה. אבל זו שיטה שלא דורשת מאמץ והשקעה אמיתיים, ולכן מאד אהובה על השילטון בישראל.

• תוכן חדש...