Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

• עשיתי תאונה עם מישהו אחר, הרכב נפגע בחזית.
  • הרכב הוכרז כאובדן להלכה, אבל אני מעוניין לשפץ אותו באופן עצמאי.
  • חברת הביטוח אומרת "אין בעיה קח את הרכב, מאיתנו לא תקבל כלום , ואנחנו נשלם לצד ג'"
  • לא חתמתי על שום מסמך לייפוי כח לחברת ביטוח למכירה.
  • האוטו במוסך - ואני ללא רכב וללא כסף....

אשמח לקבל כל עזרה.

תודה

פורסם
שלום,

• עשיתי תאונה עם משהוא אחר, הרכב נפגע בחזית.
  • הרכב הוכרז כאובדן להלכה, אני מעוניין לשפץ באופן עצמאי.
  • חברת הביטוח אומרת "אין בעיה קח את הרכב מאיתנו לא תקבל כלום , ואנחנו נשלם לצד ג'"
  • לא חתמתי על שום מסמך לייפוי כח לבחרת ביטוח למכירה.
  • האוטו במוסך - ואני ללא רכב וללא כסף....

אשמח לקבל כל עזרה.

תודה

מספר נקודות למחשבה:

1. אם הנזק עובר שיעור של 50% מערכו של הרכב, רשאית המבטחת להכריז על הרכב כאבדן להלכה ולפצותך על אותו הבסיס.
  2. במידה והנזק פחות מזה, אתה "בעל הבית" ולחברת הביטוח אין אמירה בעניין. זכותך לתקן את רכבך ולקבל פיצוי על ירידת ערך - אלא מאי, סכום זה אינו יכול לעבור את הסכום של הנזק בחיסול התביעה על בסיס אבדן להלכה וזאת מפאת חובתך להקטנת הנזק על פי דין.
  3. מעבר לכל האמור לעיל, אין מצב שחברת הביטוח פטורה מחבותה אם אתה לא מוסר להם את הרכב.

פורסם

סתם ספר לנו מי זו חברת הביטוח "הנחמדה" הזו כדי להיזהר ממנה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בהלכה למעשה הרכב אינו מורד מהכביש ואתה מקבל מחברת הביטוח את מלוא הפיצוי המגיע לך כאילו הרכב הושבת להלכה.

את נבלת המכונית מוכרים לסוחרים המתמחים בעניין לשם השבתו לכביש "יד ראשונה מרופא, ללא תאונות".

בדרך כלל ערך הנבלה הוא 10% ממחירון הרכב.

במידה ואתה לא מעוניין לתת להם את הרכב, לעיתים אתה נתקל בהתנגדות נמרצת שלהם, בעיקר כי החוק עומד לצידם, אם הם שילמו לך, שיירי הרכב (מה שנקרא נבלה) הוא בבעלותם.

התעקשות נמרצת שלך בד"כ עוזרת אבל לא תמיד.

מאיזו סיבה אתה מעוניין דווקא ברכב הזה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שלום לכולם,

• מקבל את התיקון "צריך=מבקש וכו'"
  • למה אני מתעקש? כי השקעתי בו כ"כ הרבה (בשבילי זה הרבה...) זמן וכסף שאותם לא אקבל מהביטוח. ולא נראה לי הגיוני שבעבור 12000-15000 (הערכת המוסכניק שלי...)שיעלה לי התיקון יקחו לי את הרכב. (השמאי העריך את התיקון ב 22000 ש"ח).
  • חברת הביטוח היא "ביטוח ישיר"

תודה, לעוזרים.

פורסם

אם תתן יותר פרטים כמו סוג הרכב ,מחירו ותיאור הנזק כלומר כריות אויר אם יש, חלקי הפח שנפגעו רדיאטורים ,פנסים ,חלקים מכניים .זה יעזור.

יש לך את הזכות להביא שמאי מטעמך שייתן חוות דעת נוספת.

ואולי כדאי לבחור במוסך אחר ,שיהיה מוכן להתפשר עם השמאי על העלויות ,כדי לא לעבור את האחוזים.

אני מכיר אישית כמה מקרים דומים מהזמן האחרון.

במקרה אחד יושרה כנף אחורית במקום החלפתה,עלות הכנף גבוהה מאוד והיתה מחייבת השבתה.

במקרה אחר- מכה קלה בחזית. הנזק: פגוש, פנסים, רדיאטורים ,פח חזית ומכסה מנוע מכופפים קלות.והדובדבן כריות האויר.

חישוב מהיר של בעל הרכב , מחיר כריות האויר גורר השבתה של רכב המושקע עשרות אלפי שקלים מעבר למחירו.

הוא העדיף לספוג את עלות כריות האויר והחליפן טרם הגעת השמאי.

אם הרכב יקר לליבך יש פתרונות.

ובגירה הנבלות שנמכרות ב10% מיועדות לגריטה.

אלו שמיועדות לתיקון נמכרות ב40%-60 תלוי בסוג הרכב.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

ובגירה הנבלות שנמכרות ב10% מיועדות לגריטה.

אלו שמיועדות לתיקון נמכרות ב40%-60 תלוי בסוג הרכב.

צודק!

טעות שלי.

הסיבה ששאלתי למה אתה מעוניין ברכב היא שהרבה פעמים, סוג הנזק הוא כזה שעדיף להשבית את הרכב, לרכוש אותו ב 10% מחברת הביטוח, לרכוש רכב כזה אחר ולהעביר אליו את כל השיפורים והשידרוגים שביצעת ברכב שלך.

דוגמא קלאסית לזה היא פגיעת שילדה ברכבים ספורטיביים או פתיחה מרובה של כריות אויר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

התייעץ עם פחח הרכב באשר לגובה התיקון +נזקים מכניים

לאחר מכן עם הסכום פנה אל השמאי בקש תיקון גלובלי ,כאשר את כל "ההפתעות" לאחר התיקון אתה סופג

כמובן שאת העבודה יבצע פחח בעל תעודה וכנל המכונאי בתוך עסק מוסדר על פי חוק

עליך להמציא חשבוניות תיקון לשמאי

פורסם

נעשה סדר נוסיף לזה מספרין ואז הכל יהיה יותר מובן.

ערך רכבך 40000

הערכת השמאי 22000 גבוהה מ 50% לכן אובדן להלכה נמוכה מ 60% שאז זה אובדן גמור , והבונבוניירה הולכת לפירוק.

חברת הביטוח חייבת לשלם לך את אחד משני הסכומים 40 אלף או 22 אלף במקרה של תיקון. במקרה של תיקון ייתכן ויעלה הסכום אם יימצאו נזקים נוספים במהלך התיקון.

אצל חברת הביטוח עובד (אובד ) ההגיון כך.

ניתן לך 40 אלף נמכור למוסכניק ב 25 אלף הנזק שלנו במקום מינימום 22 אלף לתיקון הוא רק 15 אלף.

אתה רוצה לתקן לבד ושהרכב יישאר בידך.

קנה מהם את הרכב כמו שהמוסכניק עושה.

כל מה שנשאר לך זה למצוא את המספר שחברת הביטוח תהיה מוכנה למכור לך. הוא יהיה גבוה מ 18 אלף . ארבעים פחות 22.

זאת אומרת שבמקום לקבל 40 בלי רכב תקבל ביד נאמר 17-20 אלף והרכב נשאר שלך . יעלה לך התיקון 2 ש"ח הרווחת בגדול יעלה לך 12-15 אלך כהערכת המסכניק שלך הרווחת + הבונבוניירה שלך אצלך, יעלה במקרה יותר הקטנת את הרווח או תוציא מכיסך אבל הבונבוניירה בידיך, וזה מה שחשוב לך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמה תיקונים/הבהרות לפוסט של ישה

המבטחת קשורה בהסכם מחייב עם מספר זכיינים ולכן היא לא "תמכור" לעולם את הרכב למבוטח וזאת כאשר על פי דין זכותה לחסל את התביעה על בסיס אבדן מוחלט להלכה (נזק מעל 50% ופחות מ- 60). היא פשוט אינה רשית לעשות זאת מכח ההסכם שלה עם הזכיין.

אם הנזק נופל מ- 50%, זכותו של המבוטח לקבל את מלא עלות התיקון על פי חוות הדעת של השמאי וזאת גם מבלי לתקן את הרכב בפועל ואז להחליט מה הוא רוצה. לעשות.

אגב, זכותו של המבוטח לקבל גם פיצוי בעבור ירידת הערך.

פורסם

לרוב במקרה של תאונה, אנשים מתבעסים מהרכב, ואף מביאים כמה וכמה שמאים על מנת להגיע להישג המיוחל שהרכב שלהם ייקרא אובדן להלכה.

אתה מקבל מחיר מחירון על הרכב בלי בדיקה ובלי נעליים, מה יכול להיות יותר טוב מזה? לא תמצא דבר כזה בשום מקום...

פורסם

ומה עם השקעת 50K על המנוע וסביבתו?

ועוד 20K על דברים נוספים?

לא כל אחד שמח לקבל מחירון על הרכב שלו.

יש רכבים שנסחרים במחיר גבוה מהמחירון.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

• תוכן חדש...