Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כתבתי שבוע מאחר ולא ניראה לי להימנע מפתיחת תא המטען יותר מכך

בכל אופן הצעתי עומדת בעינה אם מי מהקוראים מעונין לשתף פעולה

כשימצא מתנדב (אני מוכן לצ'פרו בהנחה מיוחדת וחריגה בקנית מצבר) נבצע ניסוי, אך לא ברור לי איך נגרום לטעינת יתר של 15.1 וולט בכוונה

מתנדב!

ב 166 יש מצבר וורטה בן כחודש.

ב GTV יש מצבר FIAMM די ותיק אך כוחו במותניו.

מאחר ותא המטען בGTV הוא זעיר דווקא נראה לי שהניסוי בה יותר אפקטיבי (יביא לריכוז גז במהירות רבה יותר).

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום לכולם

מנצל את העובדה שמנכל טלרון מצברים נמצא כאן, ואולי יכול הוא יוכל לעשות לי קצת סדר ...

הבנתי ששמותג VARTA נמכר גם תחת שם מותג TtartUp בשל הצורך למכור למספר פלחים באוכלוסיה שמוכנים לשלם מחיר שונה. היות שכך, התקנתי אתמול ברכבי מצבר TtartUp שהינו זול ב 100 ₪ ממצבר VARTA והסכמתי לקבל אחריות 12 חודש במקום 20 חודש.

אבל האם לא עשיתי טעות? האם אלה כל ההבדלים בין המצברים?

עכשיו התברר לי שלמצבר VARTA יש מתח התנעה של IEC 540 ואילו ל TtartUp יש מתח התנעה של IEC 510.

הרכב הוא סופר לנסר מודל 96 . ההתנעה היא חלקה, אבל אולי מעט ארוכה (או שנדמה לי??).

האם כדי לחזור לחנות ולהחליף למצבר עם מתח התנעה גדול יותר?

• ספונסר פורום
פורסם

doperla שלום

המצברים שאנו מביאים עבור מותגי טלרון הינם זהים בטכנולוגיה למצברי VARTA:

• מכסה כפול
  • קלציום+סילבר
  • Power Frame

ברוב הדגמים המקטים זהים למקט של מצבר שממותג VARTA.

המצבר RP3-060R-0DJ (קיבול 60AH דגם יפני) הוא המצבר היחיד שהקיבול שלו זהה אבל הזרם מעט נמוך יותר

האמת שאיני יודע מדוע, אברר בהקדם

בכל אופן ההבדל בזרם בין 540 ל 510 אינו משמעותי, לא ליכולת ההתנעה ובוודאי לא לאורך החיים של המצבר.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

שלום

הכוונה הייתה למצבר StartUP...

בכל אופן נרגעתי לגבי המצבר, ואני סקרן לדעת על מדוע יש הבדלים במתח ההתנעה.

אגב הבנתי שלמצברי שנפ 60 או 65 אמפר, יש מתח התנעה של IEC 400.

האם מדובר על אותו תקן או שבעצם זה 400 בתקן אחר? האם זה אמור להיות פרמטר חשוב בהבדלים בין מצברים?

• ספונסר פורום
פורסם

זרם ההתנעה הוא הפרמטר המרכזי ליכולות המצבר, למעשה כשהאלטרנטור עומד בצריכת החשמל של הרכב, הקיבול לא רלוונטי.

מאידך אורך החיים מושפע דווקא מהקיבול. קיבול גבוה יחסית יעמוד טוב יותר בפריקות עמוקות (השארת אורות, זליגה) והנזק במקרים אלו יפחת.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

דרך אגב, סתם משהו שח(י)שבתי.

בהנחה כי המתנע צורך 600 אמפר וזמן ההתנעה הוא שנייה אחת אז:

האנרגיה שנצרכת מהמצבר (באמפר/שעה) היא: 600/3600 = 0.16 אמפר/שעה.

האנרגיה שנצרכת מהמצבר (בוואט/שעה) היא: 0.16 * 12 = 2 וואט8)

כלומר, מצבר ממוצע עם קיבולת של 50 אמפר/שעה מאבד כשליש האחוז מהקיבולת שלו בזמן התנעה.

משהו יותר מצחיק, האנרגיה שנצרכת לצורך התנעה היא כל כך קטנה שתאורטית ניתן להניע מרצדס עם 8 סוללות AAA:-D

פורסם

בחייך.

שים לב לאותיות הקטנות: "בהנחה כי המתנע צורך 600 אמפר" זה טיפטיפה גבוה (מצבר של משפחטומטית לא יכול להגיע לזרם התנעה כזה), לא נראה לך? ניתן להניח כי הצריכה הנוספת מגולמת בצריכה הכוללת של המתנע.

פורסם

3600/600 = 6 ולא 0.16.

6*12 = 72, כלומר 72 WH.

וכמובן שכמה סוללות AA אינן יכולות לספק 600 אמפר.

ובטח שלא בלי נפילת מתח משמעותית.

וכמובן שכדאי שהמצבר יוכל להפעיל את המתנע יותר מאשר שניה אחת.

חוץ מזה - הכל נכון... :roll:

דני

נ.ב. לגבי צרכנים אחרים בשעת ההתנעה - לעומת הזרם הנדרש על ידי המתנע, צריכתם קטנה מאד ולכן לא משנה את התמונה כאן.

פורסם

הפוך.

600 אמפר למשך שניה אחת שקול ל 0.16 אמפר במשך שעה אחת (3600 שניות)

וכמובן שכמה סוללות AA אינן יכולות לספק 600 אמפר.

ובטח שלא בלי נפילת מתח משמעותית.

שים לב, האנרגיה שנצרכת לצורך התנעה היא כל כך קטנה שתאורטית ניתן להניע מרצדס עם 8 סוללות AAA (סוללת אצבע קטנטונת מכילה 0.6 אמפר/שעה במתח של 1.5 וולט. שוב תאורטית ניתן להניע את הרכב לפחות 3 פעמים עם חופן סוללות:wink:)

• תוכן חדש...