Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

מרק10

ההסבר שלך נכון מאד למצבר עם מכסה פקקים.

במצבר עם מכסה כפול אין פליטת חומצה ולכן אין צורך בצינורית ניקוז או בפקק לאחד מחורי הפליטה.

חמצן ומימן אינם רעילים ואינם מסוכנים בהיקף הקטן שהם ניפלטים מהמצבר

אם יצרני הרכבים מתקינים מצבר בתא הנוסעים מן הסתם הסכנה מהגזים אפסית

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למנכ"ל שלום,

האם מצברים המשווקים בארץ לדוגמה וורטה כחול הם בעלי מכסה כפול וגם עם פתחי איוורור ?

קראתיי באתר של וורטה בקישור המצורף שהטכנולוגיה שציינת קיימת רק במצברים לרכבים מסחרים.

http://www.varta-automotive.com/index.php?id=245

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

• ספונסר פורום
פורסם

ראשית שמי רן שביב ולא מנכל

כל המצברים שנימכרים תחת מותג VARTA הינם עם מכסה כפול, סגסוגת קלציום סילבר.

המכסים במצברים מתוצרת VARTA מותג PowerUp StartUp :

רכב קל (מצבר עד 100AH) - כל הדגמים מכסה כפול, סגסוגת קלציום סילבר

רכב כבד (מעל 100AH) - מכסה פקקים, סגסוגת קלציום אנטימון

הכוונה בעמוד באתר שהוצג קישור אליו שהמכסה כפול במצבר VARTA לרכב כבד הינו יחודי מול המתחרים בכל העולם ולא מול שאר המצברים של VARTA.

ברכב קל בארופה מכסה כפול הפך לסטנדרט ובVARTA לא ניתן למצוא מכסה אחר.

פתחי איורור יש בכל מצבר בו החומצה במצב נוזלי מאחר ובשלב הטעינה נוצרים גז חמצן ומימן שחייבים להיפלט. הבהרות בענין זה ראו במעלה השירשור.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

רן,

אני מודה לך על ההסבר.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם
מצברי בוש אכן מצברים מעולים וקיימת השערה שמצברי בוש ווארטה דומים. להבדיל ממצברי ווארטה מצברי בוש מגיעים עם 'עינית הקסם' המצביעה על מצב הטעינה של המצבר+גובה מפלס האלקטורליט או חלונית לבדיקת מפלס האלקטורליט כמעט בכול הדגמים.

מהו הדגם או הסידרה של המצבר שרכשת.

מרק10 שלום רב,

קראתי את תגובותיך בנושא מצברים במספר אשכולות בפורום והחכמתי מאוד. אני בענף הרכב יותר מעשור שנים וזו פעם

ראשונה שאני נתקל בהסבר מעמיק בנושא מצברים ללא טיפול.

ברשותך אשמח אם תוכל להרחיב את ההסבר בעניין עינית הקסם הנמצאת גם במצברים תוצרת פנאסוניק המותקנים ברכבי טויוטה.

פורסם

אני קניתי מצבר וורטה כחול גרמני 95 אמפר לקרניבל.

היו לי בעיות טעינה יתר עם מצבר שנפ וריח מסריח וכמעט הלכתי על החלפת אלטרנטור ,בדיוק ביום שבו החלטתי להחליף פתאום המצבר שבק ,פניתי לפורום והמליצו על איש שטח ,הוא החליף לי את המצבר ומאז הטעינה יציבה על 14.4 כבר כמעט שנה!

לא יודע איך להסביר את זה אבל אני יודע 2 דברים-שנפ זה זבל מניסיון עם עוד רכבים, הוורטה מעולה וחזק.

אין ספק שהמצבר הבא יהיה וורטה גם בשאר הרכבים שלי.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

טוב, השכלתי ולמדתי. אך מרוב האינפורמציה עלו מספר שאלות:

-באתר העולמי של וורטה (http://www.varta-automotive.com/index.php?id=26) מופיע איפיון שונה בין הדגם השחור (מתאים למכוניות מיושנות/פשוטות) לבין הכחול (למכוניות מודרניות) אולם רן שביב אומר "מצברי VARTA שחור, כחול וכסף מיוצרים בטכנולוגיה זהה לחלוטין (Calcium+Silver, Power Frame, Double Lid) אין שום משמעות להעדפה קטגורית לצבע מסוים" איך זה מסתדר?

-מרק, אמרת "לא מומלץ לרכוש מצבר אצל צמיג ישיר בגלל השירות הגרוע." כמה זה קריטי? אחרי הכל, הם זולים ב 25% מהמתחרים.

-באתר של מרצדס ובספר הרכב לא הצלחתי את מפרט המצבר לרכב שלי, אולם באתר של "וולטא" בחיפוש מצבר לפי דגם הרכב מופיע כי המצבר המתאים הוא של 72 אמפר/שעה ובספר של בוש מופיע 70 אמפר/שעה . סביר להניח כי קיבולת המצבר זניחה לשימוש רגיל, היא משמעותית רק כאשר מופעלים עומסים עם מנוע דומם. הדבר הקריטי הוא זרם ההתנעה, גם אותו לא הצלחתי למצוא בשום מקום.

-דיברתי שוב עם "צמיג ישיר" ונאמרו לי דברים אחרים מהשיחה הקודמת. ראשית, מצבר 80 אמפר/שעה אמור לעלות 700 ש"ח עם אחריות ל 20 חודש, שונה ממה שנאמר לי בפעם הקודמת. שנית, איש המכירות אישר כי ההמקט הוא VR2-080R-0D1 כלומר,מצבר סגור בעל מכסה כפול אבל הוא לא נשמע אמין במיוחד.

-רן שביב אמר "מצברים עם מכסה כפול לא ממש נדרשת צינורית ניקוז. אולי בהתקנה בתא נוסעים או תא מטען יש ענין לשלוט במוצא המימן." מיכוון שאצלי המצבר מונח בתא מטען, האם הכרחית צינורית ניקוז?

-אם המצבר הוא מצבר סגור בעל מכסה כפול כיצד ניתן לבדוק את מצבו? במצב של טעינת יתר חמצן ומימן ניפלטים מהמצבר אך אין שום אינדקציה כי האלקטרוליט מתמעט, לא ממש בא לי לאבד מצבר כתוצאה של אי היכולת לבדוק את מצבו.

-לפני מספר שנים ראיתי ב"אוטו-דיפו" מערכת ממסר+גלאי מתח המורכבת על הקוטב החיובי במצבר ומנתקת אותו מתחת למתח מסוים (נועד להגנה מפני פריקה עמוקה ההורסת את המצבר). למישהו יש ניסיון עם מערכת זו? האם היא עדיין נמכרת?

• ספונסר פורום
פורסם

אענה רק במה שאני בקיא בו:

מצבר שחור - אותה טכנולוגיה בדיוק כמו הכחול והכסף, זה רק תרגיל שיווקי בארופה כדי לנסות לתפוס רמות שונות של לקוחות, הבהרות נוספות במעלה שרשור זה

התאמת מצבר - שלח לי בהודעה פרטית את מספר הרכב שלך ואבדוק לך בכלמוביל מה מרצדס ממליצים לרכב הספציפי שלך. ברכב ישן יחסית מצבר 70+ עשוי להיות מספק

בדיקת מפלס אלקטרוליט - אכן במכסה כפול לא בר ביצוע, כיום מעדיפים להנות מהיתרונות של מכסה כפול גם אם מאבדים יכולת לבדוק משקל סגולי ומפלס. זכור שבמצבר קלציום סילבר אובדן המים הוא מינימלי והסוגיה לא קריטית.

טעינת יתר תבדוק בוולטמטר ולא באובדן מים במצבר

טלפון 1-700-700-130

פורסם
טוב, השכלתי ולמדתי. אך מרוב האינפורמציה עלו מספר שאלות:

-באתר של מרצדס ובספר הרכב לא הצלחתי את מפרט המצבר לרכב שלי, אולם באתר של

"וולטא" בחיפוש מצבר לפי דגם הרכב מופיע כי המצבר המתאים הוא של 72 אמפר/שעה ובספר של בוש מופיע 70 אמפר/שעה . סביר להניח כי קיבולת המצבר זניחה לשימוש רגיל, היא משמעותית רק כאשר מופעלים עומסים עם מנוע דומם. הדבר הקריטי הוא זרם ההתנעה, גם אותו לא הצלחתי למצוא בשום מקום.

-רן שביב אמר "מצברים עם מכסה כפול לא ממש נדרשת צינורית ניקוז. אולי בהתקנה בתא נוסעים או תא מטען יש ענין לשלוט במוצא המימן." מיכוון שאצלי המצבר מונח בתא מטען, האם הכרחית צינורית ניקוז?

-אם המצבר הוא מצבר סגור בעל מכסה כפול כיצד ניתן לבדוק את מצבו? במצב של טעינת יתר חמצן ומימן ניפלטים מהמצבר אך אין שום אינדקציה כי האלקטרוליט מתמעט, לא ממש בא לי לאבד מצבר כתוצאה של אי היכולת לבדוק את מצבו.

-לפני מספר שנים ראיתי ב"אוטו-דיפו" מערכת ממסר+גלאי מתח המורכבת על הקוטב החיובי במצבר ומנתקת אותו מתחת למתח מסוים (נועד להגנה מפני פריקה עמוקה ההורסת את המצבר). למישהו יש ניסיון עם מערכת זו? האם היא עדיין נמכרת?

חיים שלום,

אומנם שמי לא רן אבל אוכל לענות לך על מירב השאלות בצורה די מקצועית.

1. כול התקנה של מצבר בתא המטען או בתא הנוסעים בעל פתחי איוורור או שסתום ביטחון מחייבת התקנה של צינורית ניקוז המתעלת את גזי המימן מחוץ לתא המטען או תא הנוסעים. הדבר נכון לכול מצברי ווארטה/בוש/פנסוניק מסוג מצברים רטובים קרי ווארטה כחול/שחור, ג'ל וגם AGM למרות שאיבוד האלקטורליט במצברים אלא מועט.

בימים חמים ולאחר נסיעה עם חלונות סגורים ומזגן דולק אתה עלול להרגיש מהר מאוד את גזי הפליטה מהמצבר ובמקודם או במאוחר תופיעה קורוזיה במקומות שונים בתא המטען.

האם במקור אצלך ברכב הייתה מותקנת צינורית ניקוז ?

2. המצבר המתאים לרכב שלך הינו בעל קיבולת מינימום של 70 אמפר-שעה וכושר התנעה או CCA של 760A לפחות לפי תקן EN. זה ממש לא משנה אם המצבר 70 או 76 אמפר-שעה אלא הנתון של כושר התנעה או RC משחקים תפקיד חשוב יותר.

3. אצלי ברכב מותקן מצבר מקורי של ייצרן הרכב שהינו למעשה מצבר תוצרת ווארטה בעל שני פתחי איוורר בצדדים+עינית הקסם+אפשרות לבדוק את מפלס אלקטורליט מכיוון שמארז המצבר הינו שקוף ובעל סימנים PLUS-MINUS.

ייתכן שרן יוכל להשיג לך מצבר מסוג זה.

4. בקשר למערכת הגנה בפני פריקה עמוקה של המצבר יש לי ניסיון עם אב טיפוס שבניתי שתפקידו לנטר בזמן אמת את מתח המצבר ולנתק עומס או עומסים ברכב+קבלת התראה קולית או וויזואלית במידה ומתח המצבר יורד מתחת למתח סף מסויים שניתן לקבוע אותו בעזרת טרימר.

מצורפת תמונה של שני אבי טיפוס שעובדים מצויין.

המתח לאחר 3 דקות .jpg

Picture 033.jpg

Picture 024.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק.

1. "האם במקור אצלך ברכב הייתה מותקנת צינורית ניקוז ?"

אני מניח שכן, לפי התמונה המצורפת. מעולם לא הבנתי מה משמעות הצינורית הזאת והיא לא הייתה מחובר לדבר מזמן רכישת הרכב (האם ב 98 כבר היו קיימים מצברים בעל פתחי איוורור או שסתום ביטחון?)

2. מובן. מוזר, באתר של ווארטה ובגוגל לא מופיע מק"ט VR2-080R-0D1 של שום מצבר וכתוצאה מכך לא ניתן למצוא את כושר התנעה שלו.

3. כנראה חיוני שאשתמש במצבר מסוג כזה. אם תוך שנה נעלם לי קרוב לליטר אלקטרוליט אז נדרשת יכולת ניטור רמת אלקטרוליט. ד"א, מדוע נעלם האלקטרוליטכאשר מתח הטעינה הוא 13.8 וולט יציב?

4. גם אני בזמנו (10+ שנים) בניתי מערכות דומות (משווה+ממסר) לניתוק עומסים חיצונים אולם כאן הבעייה יותר מסובכת, בגלל הצורך לנתק את המצבר ממערכות הרכב. יש צורך במערכת הכוללת משווה וקונטקטור של 100 אמפר עם נעילה מכנית. קונטקטור כזה הוא מאוד יוצא דופן וקשה להשגה.

מרק, כמה זה קריטי לרכוש מצבר אצל צמיג ישיר או אצל משווק אחר?

רן, אם תוכל לענות על מספר שאלות.

-המק"ט VR2-080R-0D1 לא מופיע בשום מקום. האם זה מק"ט שיווקי בלבד בארץ?

-האם תוכל להפנות אותי למפרט המצבר לפי מק"ט זה?

-מרק טוען כי אצלו ניתן לבדוק את מפלס אלקטרוליט (מצבר תוצרת ווארטה בעל שני פתחי איוורר בצדדים+עינית הקסם+אפשרות לבדוק את מפלס אלקטורליט) אך אתה אומר כי במכסה כפול זה אינו אפשרי. האם ניתן או לא ניתן?

-האם ניתן לרכוש מצבר מתוצרת ורטה (ללא חשיבות למותג) הכולל יכולת לבדיקת את מפלס אלקטורליט?

-האם אתם משווקים מצברים גם ללקוחות פרטיים?

Picture.jpg

פורסם

מצברים אטומים קיימים בשוק יותר מעשור שנים. בעבר הייתה ברשותיי מיאטה עם מצבר המותקן בתא המטען עם צינורית ניקוז.

פורסם

שלום רן ,

ראשית , בתור מנכל החברה , אישית , ואני חשוב שכלל הפרום גם כן , ישמחו אם תפרסמו מפעם לפעם מבצעים בפורום המתאים לכך .

בנוסף יש לי שאלה ,אמא שלי נתקעה עם הרכב והחברת שירותי דרך שלחה את ה"מוסכניק-דרכים" שלה ובוא אבחן נכון שהמצבר גמור . ( וזה נכון והגיוני , זה מצבר של 10 שנים המקורי של אופל )

המצבר שהותקן הוא מצבר עם פקקים למעלה לצערי , שככול הנראה מצריך טיפול .

איפה ניתן למצוא את הוראות הטיפול למצברים האלו ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• ספונסר פורום
פורסם

המקט VR2-080R-0D1 הוא מקט של טלרון והוא בעל קידוד שמאפשר לנו לזהות את מאפיני המצבר מכל אות. את מקט היצרן המקורי אנו כותבים על כל מצבר מכל מותג.

מקט היצרן הוא 580406074, קיבול 80AH, זרם 740EN (זרם IEC שווה לזרם EN החל מ15/9/10) גובה המצבר 175 ממ נמוך יחסית שאר המידע באתר ורטה.

המצבר הזה נימכר בהיקפים מאד קטנים, (רוב השוק צורך 74AH או 90AH בגובה 190 ממ) אל תתפלא אם לא הוא לא יהיה זמין לך אצל רוב המפיצים של טלרון.

מצברי OEM שמגיעים עם הרכב בנויים מקופסה שונה מהמצברים המשמשים ל After Market. אין במצברי AM עינית (מיותר לדעתי) או קופסה שקופה. מצברי OEM מתוכננים לפי המפרט שדורש יצרן הרכב ולכן תמצא ערכי קיבול וזרם התנעה שונים מהסדרה של ה AM. במקרים רבים מצברי OEM אינם בעלי מכסה כפול כי יצרן הרכב רוצה לחסוך.

מצברי ורטה (למעט ליין אחד מצומצם של מצברי משאיות) כולם עם מכסה כפול וקופסה לא שקופה ולא ניתן לדעת בהם את מפלס החומצה.

אני נוטה לחשוב שעשרות המהנדסים בוורטה ויתרו על היכולת לבחון את המפלס במודע.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

רן, מדוע אינכם בונים אתר אינטרנט ובו פירוט ומידע על המצברים שלכם?

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

• תוכן חדש...