Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

אכן חיי המדף של מצברים בעבר היו קצרים מחצי שנה

כיום במצברים בטכנולגיית קלציום קלציום ובפרט קלציום סילבר הפריקה העצמית נמוכה מאד.

למיטב ידיעתי יש רק מותג אחד בארץ שעדיין עובד בטכנולוגיה הבירידית (קלציום אנטימון).

בחול טכנולוגיה היברידית כמעט נעלמה ובוודאי שאינה קיימת אצל ספקי OEM כמו VARTA, TUDOR, FIAMM, INCI, MUTLU, FB, ATLAS

כל האמור לעיל רלוונטי רק למצברי רכב קל, מצברי משאיות ממשיכים להגיע כמצבר היברידי (ניתן להשיג טכנולוגית קלציום סילבר רק ב VARTA ורק בהחלפה ולא כאורגינלי ברכב)

יבואני הרכב מחויבים לבקרת מצברים בבונדד (למעשה זאת פעילות התחזוקה עיקרית שלהם) וטעינה במידת הצורך.

לסיכום מצב המצברים המקוריים ברכב חדש אמור להיות טוב מאד, העיכוב עד למסירה ללקוח לא אמור להיות משמעותי.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאחר מספר המלצות, דיברתי עם "צמיג ישיר" בפתח תקווה בניסיון למצוא מצבר במחיר נמוך יותר. הם המליצו על מצבר וורטה יבש של 80 אמפר (הטענה היא כי זה אמור להספיק לרכב פרטי, להבדיל ממוניות) ב 800 ש"ח ונותנים אחריות לשנה בלבד.

rshaviv,

-אשמח אם תוכל להעלות את המק"ט של מצבר ה 80 אמפר.

-האם וורטה מעניקה אחריות לשנה בלבד בדגם זה?

-האם ניתן לתחזק מצבר יבש? למשל הוספת אלקטרוליט במקרה של טעינת יתר וכו'

פורסם

1. לא מומלץ לרכוש מצבר אצל צמיג ישיר בגלל השירות הגרוע.

2. נראה לי שהמצבר שהציעו לך אינו ייבש אלא מצבר 'אטום' או במילים אחרות 'ללא טיפול'.

מצבר ייבש עולה הרבה יותר מהמחיר שרשמת.

במצבר ייבש לא ניתן להוסיף מים מזוקקים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מנצל את ההזדמנות שיש לנו פה מנכ"ל חברה מכובדת למצברים

האחריות 15 חודש

הלך לי המצבר אחרי 14 חודש מה אני מקבל

מצבר חדש ,מצבר מחודש ,או נוסחה אחרת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• ספונסר פורום
פורסם

מצבר 80 במקום 90

איני מכיר את הרכב, מצב האלטרנטור, כמות מערכות החשמל ופרופיל הנסיעה.

למרצדס 80 קצת גבולי אבל אפשרי (חשוב גם זרם ההתנעה אבל את זה בטח לא ניתן לנתח בפורום)

יבש

אם הכוונה למצבר סגור בעל מכסה כפול אז הוא אכן יבש והמקט הוא VR2-080R-0D1. לא ברורה לי למה האחריות שהוצעה לך היא רק לשנה, למצבר ורטה אמורה להיות אחריות כפי שציינתי בתחילת השרשור

אם צמיג ישיר הציע מצבר אטום (AGM) זה אינו מצבר VARTA מאחר ואינו קיים כלל ב 80AH.

בכלל, לדעתי אין לאף יבואן מצברים אחר מצבר AGM בשום גודל בפרט לא 80

אחריות חודש לפני תום האחריות

כתב השרות מאפשר לספק המצבר במקרה אחריות לתת ללקוח מצבר חלופי, לא בהכרח חדש, לא בהכרח אותו יצרן. התנאי היחיד שהוא יתאים לצרכי הרכב.

נוהל זה קיים אצל כל מפיצי המצברים הגדולים בארץ.

בפועל לעיתים אין למפיץ מצבר משומש בזמינות הנחוצה והוא נותן מצבר חדש לחלוטין.

בכל מקרה האחריות למצבר החליפי (בין אם הוא משומש או חדש) הינה עד תום האחריות של המצבר המקורי.

למתרעמים אקדים ואומר שכך מקובל בכתבי שרות לאחריות לרוב המוצרים בהם לא ניתן לתקן את המוצר אלא נידרש להחליפו.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אחריות חודש לפני תום האחריות

כתב השרות מאפשר לספק המצבר במקרה אחריות לתת ללקוח מצבר חלופי, לא בהכרח חדש, לא בהכרח אותו יצרן. התנאי היחיד שהוא יתאים לצרכי הרכב.

נוהל זה קיים אצל כל מפיצי המצברים הגדולים בארץ.

בפועל לעיתים אין למפיץ מצבר משומש בזמינות הנחוצה והוא נותן מצבר חדש לחלוטין.

בכל מקרה האחריות למצבר החליפי (בין אם הוא משומש או חדש) הינה עד תום האחריות של המצבר המקורי.

למתרעמים אקדים ואומר שכך מקובל בכתבי שרות לאחריות לרוב המוצרים בהם לא ניתן לתקן את המוצר אלא נידרש להחליפו.

לא בהכרח אותו יצרן. קניתי וורטה כי זו סחורה איכותית עכשיו תחליף לי לאיזה זבל סיני??

מצבר משומש .מה פירושו ?

מה קורה כאשר המצבר הוא בן חודשיים שלושה האם יוחלף בחדש או גם למשומש.

ואם לחדש , היכן נמתח הקו בו יתחילו לתת משומש?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מצבר 80 במקום 90

יבש

אם הכוונה למצבר סגור בעל מכסה כפול אז הוא אכן יבש והמקט הוא VR2-080R-0D1. לא ברורה לי למה האחריות שהוצעה לך היא רק לשנה, למצבר ורטה אמורה להיות אחריות כפי שציינתי בתחילת השרשור

מהי ההגדרה של ייצרן המצברים עבור מצבר ייבש בימינו ?

• ספונסר פורום
פורסם

מצבר יבש אצל יצרני מצברים יש לו משמעות אחרת - מצבר שמגיע ללא חומצה וממלאים אותה יום לפני מכירת המצבר

לענין "יובש"המצבר ההגדרות בחול הן:

• Vent plugs - מכסה עם פקק לכל תא (6) שניתן למלא דרכם מים. חומצה ניפלטת ביחד עם החמצן והמימן. נחשב טכנולוגיה מיושנת.
  • Sealed - סגור במכסה כפול Double Lid הגזים יוצאים אבל החומצה ממוחזרת למצבר וכך חייו מתארכים ואין נזק לסביבת המצבר (סטנדרטי בכל מצברי ורטה, קיים בחלק ממצברי וולתא בדגמים לרכבים ארופאים)
  • VRLA - מצבר בטכנולוגיית AGM אטום לחלוטים למעט שסתום לחץ למקרה של טעינת יתר. כרגע יקר מאד ונועד לרכבי יוקרה בלבד. בעתיד ישמש לטכנולוגית Stop&Start.
    (Valve Regulated Lead Acid)

טלפון 1-700-700-130

פורסם

בעיקרון קיימת חלוקה די ברורה בעניין מצברים קרי 'מצברים רטובים'=מצבר עם אלקטרוליט במצב נוזלי כלומר כול המצברים תוצרת וורטא הם מצברים רטובים ?

• ספונסר פורום
פורסם

אם הרטיבות מציינת את מצב האלקטרוליט אכן כל ורטה רטובים, אם הכוונה לציין את סביבת המצבר מבחוץ כל מצברי ורטה יבשים.

כמו שאתה מבין מינוח זה (רטוב/יבש) אינו מקצועי ומבלבל.

אעזר במונחים המקובלים בארופה:

Flooded האלקטורליט/חומצה במצב נוזלי - משמשת 99% ממצברי הרכב בכלל זה ורטה.

מכסה פקקים או מכסה כפול.

AGM - החומצה ספוגה ברשת זכוכית שגורמת לחמצן ולמימן להפוך שוב למים. המצבר אטום VRLA. מבנה המצבר מאפשר לייצר זרם/קיבול גבוהים יחסית ויכולת גבוהה של פריקה עמוקה.

לאור תכונות אלו והמחיר היקר מצברים אלו משמשים לרכבי יוקרה ו Stop&start הדורשים יכולת עמידה בפריקה עמוקה, או שימושים מיוחדים הדורשים אמינות גבוהה.

לורטה יש ליין מלא של מוצרים אלו שבקושי מיובא לארץ בשל ביקוש נמוך, ומצברי אופטימה (תוצרת ורטה) שנימכרים בעיקר "למבינים" ולכוחות הבטחון.

לצערי גם יבואני הרכב של דגמים כמו מרצדס, BMW, אאודי, טוארג מתפשרים לא משתמשים במצברי AGM לפי הגדרת יצרן הרכב.

GEL - כמו AGM אבל החומצה במצב ג'ל. יכולת גבוהה יותר לפריקה עמוקה. לא משמש כלל כמצברי סטרטר.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

ייצרן הרכב VAG כן משתמש במצברי AGM ברכבים שבהם נדרש להשתמש במצברים מסוג זה לדגומא כאשר המצבר מותקן מתחת למושבים או בתא המטע.

לדוגמא ב- Phaeton מותקנים בו שני מצברים אחד מצבר 'ללא טיפול' עם עינית הקסם ומצבר מסוג AGM.

למצברי AGM יש מספר חסרונות כגון:

1. מחיר גבוה
  2. לא מתאים להתקנה בתא המנוע או במילים אחרות במקום שחם מאוד

לכול סוג מצבר יש יתרונות/חסרונות וייצרן הרכב בוחר בהתאם את המצבר האופטימלי לרכב.

בקשר למינוח ייבש/רטוב או מצבר 'ללא טיפול' או מצבר Low maintenance קיים בלבול בציבור וגם בקרב המשווקים בגלל שכול ייצרן מצברים מגדיר בצורה שונה מהו מצבר ללא טיפול למרות שקיים תקן DIN בעניין.

פורסם
AGM

לצערי גם יבואני הרכב של דגמים כמו מרצדס, BMW, אאודי, טוארג מתפשרים לא משתמשים במצברי AGM לפי הגדרת יצרן הרכב.

quote]

בטעות חשבתי שאתה מתכוון שייצרני הרכב לא מתקינים מצברי AGM ולכן התגובה שלי לא רלוונטית.

פורסם
לא בהכרח אותו יצרן. קניתי וורטה כי זו סחורה איכותית עכשיו תחליף לי לאיזה זבל סיני??

מצבר משומש .מה פירושו ?

בדיוק מה שקרה לי עם מצבר של וורטה!

קניתי מצבר אטום שכזה באוטו דיפו לפני מספר שנים עם אחיות לשלוש שנים. לאחר שנתיים וחודשיים לערך, המצבר הלך.

הגעתי למחסן של טלרון בסגולה אאל"ט. במקום להחליף לי לאותו מצבר, נדהמתי לגלות שהחליפו למצבר של אנרג'ייזר שהיה מחודש. הנקודה היא שלמצבר שלי ידוע לי כה שעת הוא עבד ואו נסיונות הנעה ואלטרנטורומתח טעינה וכד'. דבר זה כלל לא ידוע לי לגבי המצבר שקיבלתי.

התווכחתי קצת אבל זה לא עזר.

מה שכן, אני חייב להיות הוגן, המצבר הזה של אנרג'ייזר עדיין חי ובועט כבר שנה וחצי מעל תום האחריות של הווארטה שרכשתי בזמנו.

פורסם

מצבר משומש .מה פירושו ?

בדיוק מה שקרה לי עם מצבר של וורטה!

קניתי מצבר אטום שכזה באוטו דיפו לפני מספר שנים עם אחריות לשלוש שנים(היה מבצע). לאחר שנתיים וחודשיים לערך, המצבר הלך.

הגעתי למחסן של טלרון בסגולה אאל"ט. במקום להחליף לי לאותו מצבר, נדהמתי לגלות שהחליפו למצבר של אנרג'ייזר שהיה מחודש(מוטען). הנקודה היא שלמצבר שלי ידוע לי כמה שעת הוא עבד ואו נסיונות הנעה ואלטרנטור תקין ומתח טעינה וכד', דהיינו יש לי את כל הנתונים. דבר זה כלל לא ידוע לי לגבי המצבר שקיבלתי.

זה ד"א מעלה את השאלה אם שווה לקנות מצבר ממותג או מצבר עלום עם אותה תקופת אחריות.

התווכחתי קצת אבל זה לא עזר.

מה שכן, אני חייב להיות הוגן, המצבר הזה של אנרג'ייזר עדיין חי ובועט כבר שנה וחצי מעל תום האחריות של הווארטה שרכשתי בזמנו.

ד"א אני יודע שגם HP נותנים את אותה אחריות למדפסות שלהם.

פורסם

מתוך נסיון גם בחיפוש אחר מצבר מתאים, בדקתי את מחירי המצברים באתר "איש שטח" אך עקב הצורך

להתקינו מהיום להיום, עשיתי סיבוב באיזור מגוריי, בנהריה, ומצאתי בחנות מצבר בוש כחול S4 ועליהם יש אחריות של 20 חודשים, מקריאה ברשת הבנתי שמצברי בוש וורטה הם דומים עד זהים, קניתי ואפילו קיבלתי החזר של 50 ש"ח על המצבר הישן שהיה גמור.

אני קניתי מצבר 60 אמפר ב600 ש"ח לאחר ההנחה, אז אולי שווה לחפש גם אחר מצברי בוש.

• תוכן חדש...