Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצברי בוש אכן מצברים מעולים וקיימת השערה שמצברי בוש ווארטה דומים. להבדיל ממצברי ווארטה מצברי בוש מגיעים עם 'עינית הקסם' המצביעה על מצב הטעינה של המצבר+גובה מפלס האלקטורליט או חלונית לבדיקת מפלס האלקטורליט כמעט בכול הדגמים.

מהו הדגם או הסידרה של המצבר שרכשת.

איזה כייף לי :)

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

madmax

ההחפה באחריות למותג אחר מהמקורי ללא מחויבות למותג, מקובלת בכל הענף כך שהטענה העקרונית היא לשוק כולו ולא ספציפית לטלרון.

עם זאת רוב מכריע של היבואנים והיצרנים מחליפים במצבר חדש בחצי השנה הראשונה של תקופת האחריות מתוך רצון טוב ולפעמים מעבר לכך.

במקרה הספציפי שלך קיבלת מצבר זהה למקורי מאחר ומותג אנרג'ייזר הינו מצבר תוצרת ורטה.

כל המותגים הבאים שיש בשוק הינם מצברי VARTA בטכנולוגיה זהה לחלוטין:

VARTA

ENERGIZER (הום סנטר)

BOSCH

Freedom (נימכר רק בשטחים)

PowerUp (החל מיולי)

StartUp (החל מאוגוסט)

מרק10 - "עינית הקסם" magic eye עושה בעיקר קסם שיווקי מאחר והיא אומדן למצב הטעינה (מודדת משקל סגולי) של תא אחד בלבד מתוך ה 6 כך שבעצם תא אחר יכול להיות מקולקל והעינית לא תדע זאת. העינית בעיקר מצביעה אם התא טעון או לא דבר שניתן למדוד על כלל המצבר בוולטמטר.

בנוסף לא ראיתי עינית במצברי בוש החדשים וזה לא מפתיע מאחר ואין עינית כזאת גם בורטה.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

מרק10 - "עינית הקסם" magic eye עושה בעיקר קסם שיווקי מאחר והיא אומדן למצב הטעינה (מודדת משקל סגולי) של תא אחד בלבד מתוך ה 6 כך שבעצם תא אחר יכול להיות מקולקל והעינית לא תדע זאת. העינית בעיקר מצביעה אם התא טעון או לא דבר שניתן למדוד על כלל המצבר בוולטמטר.

בנוסף לא ראיתי עינית במצברי בוש החדשים וזה לא מפתיע מאחר ואין עינית כזאת גם בורטה.

היי, כול נושא 'עינית הקסם' מוכר לפי כבר מלפני עשור שנים לכן לא חידשת לי אישית כלום בעניין.

לפני 6-8 חודשים נמכרו בארץ מצברי בוש עם עינית הקסם ושני פתחי איוורור בצידי המצבר+פקק בשקית ניילון שיש להתקינו באחד הצדדים. משום מה במצברי ווארטה לא מסופק פקק להתקנה באחד מצדדי המצבר בהתאם להתקנה בתא המנוע מדוע ?

• ספונסר פורום
פורסם

הפקק נחוץ לסגירת החור ללא צינורית הניקוז

מאחר ולא יוצאת חומצה במצברים עם מכסה כפול (ורטה בינהם) לא ממש נדרשת צינורית ניקוז.

אולי בהתקנה בתא נוסעים או תא מטען יש ענין לשלוט במוצא המימן.

לשאלתך במצברי ורטה (כמו במצברי בוש מאחר וזה אותו מצבר) הפקק נימצא כחלק ממכסה הקטבים

(מצורפת דוגמא למצבר לרכב ארופאי שים לב לעיגול הקטון בפינת המכסה, במצבר לרכב יפני זה חלק מהכובע האדום של הקוטב החיובי)

פקק במכסה.JPG

טלפון 1-700-700-130

• ספונסר פורום
פורסם

המחירון שלהם לצרכן הוא דוקא כמעט זהה וגם היקף האחריות.

המחיר בפועל שנותן המוסך או החשמלאי זה שיקול שלו.

אני מניח שמצבר עם מדבקה VARTA מאפשר לדרוש מחיר יותר גבוה ממצבר זהה עם מדבקת PowerUp

מותג StartUp שהוא גם מבוסס VARTA מתומחר זול יותר מאחר וניתנת עליו אחריות של12 חודשים בלבד

טלפון 1-700-700-130

פורסם

ובכל זאת, האם זה באמת רק המדבקה שונה או גם תהליכי היצור, חומרים או בקרת האיכות זולה יותר, שחלה על המותגים השונים , בדומה למה שקורה בענף הצמיגים?

• ספונסר פורום
פורסם

מאחר וטלרון הינה היבואנית ולא היצרנית אני נישען על מנהל המו"פ של ורטה (ד"ר הוקר) שאמר וכתב שהמצברים זהים (לפעמים הידית שונה בעיצובה)

יש אגב בארופה למצברי ורטה כ 10 מותגים שונים

לענין ההשואה לענף הצמיגים, איני מומחה לתחום הצמיגים אבל דוקא שמעתי שקונטיננטל מייצר מספר מותגים של צמיגים שהם זהים לחלוטין (למשל Viking)

טלפון 1-700-700-130

פורסם

ארץ היצור שונה, לרוב מהמזרח הרחוק וגם מבנה הצמיג שונה עם מאפיינים נחותים מעט מהמקורי, שמאפשרת מכירת הצמיג במחיר נמוך בהרבה מאשר קונטי מקורי ובכך להתחרות במותגים הרבים שמגיעים מהמזרח ומציפים את העולם. אם זה לא המצב עם מצברי ורטה אזי מדוע ריבוי המותגים האלו תחת יצרן בודד?

פורסם

לשאלתך במצברי ורטה (כמו במצברי בוש מאחר וזה אותו מצבר) הפקק נימצא כחלק ממכסה הקטבים

(מצורפת דוגמא למצבר לרכב ארופאי שים לב לעיגול הקטון בפינת המכסה, במצבר לרכב יפני זה חלק מהכובע האדום של הקוטב החיובי)

חבל שאתם לא מוסרים את המידע לגבי מיקום הפקק למכונאים במוסכים מכיוון שלפני חצי שנה התקנתי מצבר בטויוטה רנקס שנת 2006 וחיפשתי את הפקק האבוד ולאף אחד לא הייתה תשובה בעניין. גם במצברים המתקנים בתא המנוע ללא צינורית ניקוז יש להתקין פקק בצד אחד בלבד.

• ספונסר פורום
פורסם

למה צריך להוסיף פקק במצבר שהוא בתא המנוע ללא צינורית ניקוז?

החלל שצובר את הגזים הינו מאוחד לכל התאים

ניראה לי דוקא שזוג חורי פליטה יוריד את ריכוז המימן בתוך המצבר ובסביבתו והסיכוי לפיצוץ מניצוץ יקטן

טלפון 1-700-700-130

פורסם
הפקק נחוץ לסגירת החור ללא צינורית הניקוז

מאחר ולא יוצאת חומצה במצברים עם מכסה כפול (ורטה בינהם) לא ממש נדרשת צינורית ניקוז.

אולי בהתקנה בתא נוסעים או תא מטען יש ענין לשלוט במוצא המימן.

אצלי המצבר מותקן בתא המטען בשני רכבים (אלפא GTV ו-166) כהתקנה מקורית.

כנאמן למותג - ב 166 התקנתי מצבר וורטה, ב GTV מצבר FIAMM (כך קניתי אותה) וכשהוא ימות גם יותקן מצבר וורטה.

האם התקנה בתא המטען מחייבת התייחסות מיוחדת לעניין האוורור, בהנחה ומותקן מצבר איכותי - וורטה/פיאם?

בשני תאי המטען לא ראיתי הכנה כלשהי לצינורית ניקוז אדים ואין התייחסות לכך בספר הרכב.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
למה צריך להוסיף פקק במצבר שהוא בתא המנוע ללא צינורית ניקוז?

החלל שצובר את הגזים הינו מאוחד לכל התאים

ניראה לי דוקא שזוג חורי פליטה יוריד את ריכוז המימן בתוך המצבר ובסביבתו והסיכוי לפיצוץ מניצוץ יקטן

התשובה פשוטה מאוד :-D במידה ונפלט אלקטורליט או גזים רעילים רצוי שהם יפלטו לאיזור הכי פחות מסוכן בתא המנוע לכן ניתן לווסת את כיוון הפליטה על-ידי סתימה של צד אחד של המצבר.

בגולף דור 5 המצבר מותקן קרוב לקיר האש, צד אחד של פתח האיוורור של המצבר פונה לתא המנוע היכן שנמצאים צנרת מים ומוליכי חשמל, הצד השני לכיוון קיר האש היכן שלא קיים שום חיווט חשמלי או צנרת שעלולה להפגע כתוצאה מדליפת אלקטורליט מפתח האיורור במקרה של טמפ' סביבתית גבוהה ומתח טעינה גבוה כתוצאה מתקלה באלטרנטור.

אי לכך ובהתאם לזאת ייצרן הרכב VAG התקין את הפקק בצד הפונה לכיוון מוליכי החשמל והצנרת.

• תוכן חדש...