Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רן שלום,

אכן עשרות מהנדסים חשבו על תיכנון המצבר אבל בל נשכח פרט אחד חשוב, כול ייצרני המצברים מחזרים על פתחי ייצרני הרכב בכדי להיות ספק OEM שלהם והם מאוד שמחים לפרסם באתר שלהם שהם ספקי OEM של מרצדס, VAG, טויוטה ועוד.

מצד שני ייצרן הרכב יש לו את צוות המהנדסים שלו שחושבים כנראה אחרת ואני די מסכים איתם :-D

כפי שכתבתי קודם לכן שקיימים מצברים תוצרת ווארטה עם גוף שקוף ולטובת פותח האשכול חבר הפורום חיים מצורפות מספר תמונות של תא המנוע ברכב שלי (המצבר מקורי ועדיין בועט).

רן, שים לב בתמונה ניתן לראות שמותקן פקק אטימה בצידו האחד של המצבר.

Picture 024.jpg

Picture 033.jpg

Battery Front-1.jpg

Battery Top-4.jpg

איזה כייף לי :)

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

אם אין צינורית בצד השני של המצבר הפקק לא מועיל, להפך, הוא מקשה על ניקוז הגזים מהמכסה הכפול.

למה הוסיפו אותו אין לי מושג

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
המקט VR2-080R-0D1 הוא מקט של טלרון והוא בעל קידוד שמאפשר לנו לזהות את מאפיני המצבר מכל אות. את מקט היצרן המקורי אנו כותבים על כל מצבר מכל מותג.

מקט היצרן הוא 580406074, קיבול 80AH, זרם 740EN (זרם IEC שווה לזרם EN החל מ15/9/10) גובה המצבר 175 ממ נמוך יחסית שאר המידע באתר ורטה.

המצבר הזה נימכר בהיקפים מאד קטנים, (רוב השוק צורך 74AH או 90AH בגובה 190 ממ) אל תתפלא אם לא הוא לא יהיה זמין לך אצל רוב המפיצים של טלרון.

מצברי OEM שמגיעים עם הרכב בנויים מקופסה שונה מהמצברים המשמשים ל After Market. אין במצברי AM עינית (מיותר לדעתי) או קופסה שקופה. מצברי OEM מתוכננים לפי המפרט שדורש יצרן הרכב ולכן תמצא ערכי קיבול וזרם התנעה שונים מהסדרה של ה AM. במקרים רבים מצברי OEM אינם בעלי מכסה כפול כי יצרן הרכב רוצה לחסוך.

מצברי ורטה (למעט ליין אחד מצומצם של מצברי משאיות) כולם עם מכסה כפול וקופסה לא שקופה ולא ניתן לדעת בהם את מפלס החומצה.

אני נוטה לחשוב שעשרות המהנדסים בוורטה ויתרו על היכולת לבחון את המפלס במודע.

תודה, רן. אך אחרי שבמשך שנה נעלם לי קרוב לליטר אלקטרוליט (כאשר מתח הטעינה הוא 13.8 וולט יציב) אני מתחיל לחשוש ממצברים בעלי מכסה כפול. מאוד אשמח לרכוש מצבר מתוצרת ורטה (ולא משנה לי המדבקה) הכולל יכולת לבדיקת את מפלס אלקטורליט.

-האתר שלכם אינו פעיל וחבל. אני בטוח כי הרבה חברי פורום היו שמחים להשתמש בו (לפחות פעם בשבוע ישנה שאלה מסוג "איזה מצבר צריך לרכב ***")

-האם אתם משווקים מצברים גם ללקוחות פרטיים?

פורסם

בניגוד לאמור בשרשור האחריות של מצבר אופטימה הינה של 24 חודשים, אבל במקרים רבים המצבר אכן הגיע ל10 שנים

רן שביב

מה הגורם העיקרי שבגללו מצבר יכול להחזיק מעמד הרבה שנים? האם עובי הלוחות?

כלומר אם נרכיב מצבר וארטה ברכב אחד וברכב השני מצבר אופטימה, מה קורה לוארטה כשהוא נגמר לאחר 4 שנים למשל? ומה הסיבה שהאופטימה מחזיק מעמד הרבה יותר שנים?

(כמובן שמדובר ברכבים תקינים ופרופיל נסיעה דומה)

יהודה

פורסם
אם אין צינורית בצד השני של המצבר הפקק לא מועיל, להפך, הוא מקשה על ניקוז הגזים מהמכסה הכפול.

למה הוסיפו אותו אין לי מושג

במקור לא קיימת צינורית ניקוז בצידו השני של המצבר. הסיבה שהתקינו פקק רק בצידו האחד של המצבר הוסברה על-יידי קודם לכן.

אינני מבין למה אתה טוען שאטימת צד אחד של המצבר מקשה על הניקוז הגזים הרי ברכבים שקיימת צינורית ניקוז לא קיים פתח איוורור נוסף או פשוט סוגרים אותו בעזרת פקק.

ייתכן שרק מצברים נסוג VRLA מרכיבים עם צינורית ניקוז ?

• ספונסר פורום
פורסם

חיים, לענין מכירה לפרטיים שלחתי לך הודעה פרטית. לבקשת מנהלי הפורום אני נמנע מפרסום ככל האפשר.

מצורף גרף המציג את איבוד המים במצברים בטכנולוגיות שונות. כפי שתראה מצברי קלציום סילבר בעלי אובדן המים הנמוך ביותר ולכן השילוב שלהם עם מכסה כפול הוא הפתרון האולטימטיבי.

אכן 13.8 הוא מתח טעינה לא גבוה מדי שלא אמור לגרום לטעינת יתר וייבוש המצבר לכן ההסבר הוא שהיה לך מצבר בטכנולגיית קלציום אנטימון בו אובדן המים גבוה פי 6 בקרוב ממצבר סילבר.

השוואת אופטימה (טכנולוגיית AGM ספיראלית) למצבר ורטה רגיל (פלטות באלקטרוליט נוזלי) - זה שתי טכנולוגיות שונות משמעותית.

ב AGM הפלטות נמצאות בלחץ פיסי בתוך רשת סיבי זכוכית ולכן החומר הפעיל כמעט שלא ניפגע ולא מתפורר. זה הסבר מאד שיטחי לא מתאים לטעמי בפורום להרחיב יותר מכך.

אובדן מים.JPG

טלפון 1-700-700-130

• ספונסר פורום
פורסם

מרק

החלל בו מצטברים הגזים ואדי החומצה של ששת התאים הינו חלל אחד. אדי החומצה (האמת שזה ספריי לא אדים) מתעבים ונוזלים חזרה לתא ממנו בא.

הגזים יכולים להתנקז דרך שני פתחי ניקוז מאותו חלל.

ניראה לי, שככל שיהיה לגזים יותר פתחי פליטה הלחץ הפנימי וריכוז המימן במצבר ובסביבתו יפחתו ולכן עדיף לא להוסיף פקק אם אין כוונה לנקז את הגזים בצד השני מצינורית.

מצבר VRLA הוא מצבר AGM וג'ל. במצבר אין פליטת גזים כלל מאחר והם מומרים חזרה למים (אלקטרוליזה הפוכה). השסתום הקיים הוא למקרי לחץ פנימי עודף במקרים של טעינת יתר או תקלה אחרת בטיפול בגזים.

מאחר ומצבר VRLA אינו פולט כלל גזים ובטח לא חומצה במצב תקין אין צורך לחבר לא צינורית (למרות שיש הכנה לכך)

טלפון 1-700-700-130

פורסם
אכן 13.8 הוא מתח טעינה לא גבוה מדי שלא אמור לגרום לטעינת יתר וייבוש המצבר לכן ההסבר הוא שהיה לך מצבר בטכנולגיית קלציום אנטימון בו אובדן המים גבוה פי 6 בקרוב ממצבר סילבר.

זה לא ממש מובן לי. הרי במצבר שאינו נטען טעינת יתר לא אמור להיות אובדן מים למעט כמויות זעירות (אחרת כל מצבר היה מתייבש). האם אובדן המים אצלי נובע מתקלה כלשהי במצבר עצמו?

• ספונסר פורום
פורסם

ההסבר הבא הוא מהזכרון וכללי מאד:

כל טעינה היא טעינת יתר במידה מסוימת

בשל מבנה כימי שונה בין הפלטה חיובית לשלילית לא ניתן בטעינה לתת מתח מדויק לשתהן בו זמנית

לכן תמיד במצבר עופרת חומצה יש אובדן מים, היקף האובדן מושפע מסגסוגת העופרת.

כל מצבר רטוב אכן מתיבש, ניתן לצמצם את אובדן המים באמצעים הבאים:

• טעינה שלא גבוהה מ 14.4 וולט (בערך, לא לקפוץ עלי)
  • סגסוגת קלציום סילבר
  • מכסה כפול

הקפדה על בחירת מצברים העומדים במפרט זה יגדיל את הסיכוי שהמצבר יתקלקל בשל תקלות אחרות ולא בשל ירידה במפלס החומצה.

מפלס חומצה מתחת לגובה פלטות המצבר יוביל לכשל מהיר מאד

מצבר AGM גם יוצר אלקטרוליזה בעת הטעינה אבל יש לו את היכולת לחבר את היונים של החמצן והמימן חזרה למולקולת מים.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

שלום רן, חבל שלא מצאת לנכון להתייחס לשאלה שהפנתי אליך.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם
תודה מרק.

1. "האם במקור אצלך ברכב הייתה מותקנת צינורית ניקוז ?"

אני מניח שכן, לפי התמונה המצורפת. מעולם לא הבנתי מה משמעות הצינורית הזאת והיא לא הייתה מחובר לדבר מזמן רכישת הרכב (האם ב 98 כבר היו קיימים מצברים בעל פתחי איוורור או שסתום ביטחון?)- על סמך התמונה שצירפת נראה בבירור שהצינורית מיועדת לתיעול גזים מחוץ לתא המטען.

2. כנראה חיוני שאשתמש במצבר מסוג כזה. אם תוך שנה נעלם לי קרוב לליטר אלקטרוליט אז נדרשת יכולת ניטור רמת אלקטרוליט. ד"א, מדוע נעלם האלקטרוליטכאשר מתח הטעינה הוא 13.8 וולט יציב? - מצבר מאיכות יירודה או מתח הטעינה בסל"ד גבוה עולה מעל ל-14.5 וולט.

נסה לנטר את מתח הטעינה בזמן נסיעה.

מרק, כמה זה קריטי לרכוש מצבר אצל צמיג ישיר או אצל משווק אחר? - לא קריטי. במידה והמצבר ייתפגר בתקופת האחריות צפה לקבלת מצבר מחודש לאחר מספר ימי המתנה.

בהצלחה ממני.

פורסם

טוב. אז הסיפור (כמעט) הסתיים.

בסופו של דבר רכשתי וורטה 100 אמפר (כסוף VR1-100R-0DI) מיכוון שהפרש המחיר בינו לבין הוורטה 80 אמפר היה לא ממש גבוה. השירות שקיבלתי היה מעולה ובוצעה בדיקה לאחר ההרכבה למצבר החדש והישן (מתח, קיבולת מועורכת וזרם הנעה) והוורטה 100 אמפר החדש עומד היטב במפרט.

משהו מצחיק, כאשר בוצעה בדיקה למצבר הישן התגלו מספר דברים משונים: המצבר הישן שהיה ברכב נרכש משומש לאחר ששימש מונית(!) וכנראה היה מצבר משופץ(!!) לדברי האיש הטכני מיכוון שנראו סימני תיקון על הקוטב השלילי.

הבעייה היחידה שנשארה היא עם צינורית הניקוז. בבדיקה של האיש הטכני התגלה כי חסר מתאם הפלסטיק המחבר בין קצה הצינורית למצבר. הוא המליץ לי לחפש את המתאם בפרוקיות.

הייתי מאוד רוצה להודות לרן שביב (מנכל טלרון) על היעוץ+התמיכה+ההסברים הרבים שנתן מעל ומעבר שלימדו אותי (ואת שאר חברי הפורום) ועזרו לי לבחור את המצבר המתאים. אם זו רמת השירות בטלרון אז לטעמי שווה להוסיף מספר שקלים ולקנות מצבר מחברה הנותנת תמיכה כזו.

פורסם

היכן רכשת את המצבר ?

מצברים עם פתחי איוורור וצינורית לתיעול הגזים מגיעים לפעמים עם מתאם או שניתן להזמינו בנפרד או לרכוש אותו במחסן של ייבואן הרכב.

לפי התמונה שצירפת נראה לי שמתאם בצורת האות 'ר' מתאים לרכב שלך.

untitled.GIF

פורסם
או לרכוש אותו במחסן של ייבואן הרכב.
:-) אני רק מנסה לנחש את העלות של מתאם לצינורית לתיעול הגזים ב'כולמוביל'

חשבתי להשתמש במתאם דומה של טפטפת. אבדוק מחר שיהיה אור.

פורסם

סתם שתבינו את המחירים -גומייה לדלת למרצדס 230 W123 עולה תחזקו חזק ...2500 שקל ליחידה!

זה לא הברקה לחפש את החלק הזה שם..

תחפש בפירוקיות או אצל הבני דודים .

אם תרצה אתה יכול להתקשר לעמוס חלפים מנתניה הוא כבר ימצא לך משהו.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...