Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו שיש לו את הרכב הנ"ל נתקל בתופעה? כשנוסעים עם מזגן מצטברים אדים על השמשה רק באזור שמעל הצג הדיגיטלי בדשבורד.

האם זה בכל הרכבים מהדגם? ואיך אפשר למנוע את זה?

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

פתח את כפתור הסירקולציה שיכנס אוויר טרי מבחוץ

סגור את האוורור לשמשה הקדמית

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

יש לי פיג'ו 407.

מוכרת לי התופעה של הצטטברות טיפות מים (אדים) מחוץ לשמשה הקדמית, כאשר המזגן מופעל בלילות לחים במיוחד (ואיזה לילה לא לח במיוחד בתל אביב...).

האם לתופעה הזו התכוונת?

לצערי, לא מצאתי לה פתרון מעבר ללהפעיל את המגבים בכל שתי דקות.

פורסם

זה קורה בכל אוטו כאשר המזגן מתועל (גם) ליציאות אויר שמתחת לשמשה. האויר הקר מקרר מאוד את הזכוכית ואם יש לחות באויר אז נוצרת התעבות מחוץ לשמשה באיזור שקרוב ליציאת המזגן (כי זה האיזור הכי קר בשמשה).

הפתרון הוא כמובן להחליש קצת את המזגן או לתעל את האויר ליציאות הדש-בורד או לרגליים.

אורן

פורסם

מניסיון עם שתי מכוניות C4 שונות, אחת מלפני מתיחת הפנים ואחת מאחרי - התופעה שאתה מתאר קיימת בכל המכוניות האלה. רק כדי להבהיר למה הכוונה: בימים חמים ולחים כאשר מפעילים את המזגן, גם כאשר הסלקטור של האוורור מופנה כולו לפתחים הקדמיים, ניכרת התעבות מסויימת מעל לצג המרכזי ("הגשר החלליתי" שבמרכז הדש בורד). מהניסיון שלי זה לא מפריע לראות ולא מעיד על בעיה ורק קצת מעצבן.

לדעתי זה נובע מבעיה שבה ניתקלתי בכל דגמי סיטרואן גם בעבר (למשל סאקסו, BX): הסלקטור שמכוון את האוורור לפתחים השונים (למטה, קדימה, חלון קדמי, וכו') תמיד "דולף" קצת ומזרים קצת אוויר גם לכיוונים שלא נבחרו. ככה למשל כאשר רוצים בחורף שאוויר חם יגיע לחלון כדי להפשיר אדים ולא יגיע אוויר חם לפרצוף צריך גם לבחור את הכיוון של החלון בסלקטור וגם לסגור את פתחי האוורור הקדמיים אחרת מקבלים גם קצת לפרצוף.

ממש לא ברור לי למה הם תיכננו את זה ככה, אבל אם זה חוזר על עצמו בכל הדגמים כנראה שיש סיבה עקרונית כלשהי (אפילו אם מדובר פשוט בעקרון תכנון לא מוצלח) - וזאת לא תקלה.

מה שמעניין אותי זה - האם זה קורה גם בדגמים המקבילים של פיג'ו?

פורסם

אני מכיר את הצטברות האדים בC4 . לטעמי ההצטברות נובעת מהחום שפולט מסך התצוגה כלפי השמשה הבדלי הטמפ גורמים להיצטברות קלה של אדים על השמשה - לא משהו קריטי או שיפריע לנהיגה.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

הסבר מעניין, אבל לא משכנע. חום לא יכול ליצור אדים (אלא אם תשים על זה קומקום :-) ) - להפך חום היה פותר את הבעיה ומאדה אותם הלאה

אבל מסכים שלא קריטי.

פורסם

גם אני נתקלתי בזה כאשר קיבלתי מהליסנג רכב חלופי C4 למספר ימים. זה ממש משגע את העיניים ולא נעים לנהיגה כל רגע צריך להפעיל מגבים (זה מחזיק את הנהג עירני) לדעתי זה החום שפולט לוח השעונים על החלון יחד עם המיזוג הקר. ניסיתי את כל הפטנטים של אוויר מבפנים סירקולציה אויר מבחוץ חלונות מעט פתוחים חלונות סגורים בקיצור שבוע ימים רק התעסקתי בזה בנהיגה ממש לא נעים , פסל אפשרות שאי פעם יהיה לי או לאחד מבני משפחתי רכב כזה. (עוד הערה הרכב היה מודל 2009, והמזגן שלו היה מנתק עצמו בעליות קשות ממש לא סימפטי בימים חמים)

בקיצור.....מכונית

פורסם

צר לי, אבל לא הבנתם נכון את הסיבה אז אני אפרט יותר מה קורה:

1. כשחם בקיץ הנהג מפעיל את המזגן, ומכוון את מערכת האוורור כך שתוציא אוויר מהפתחים הקידמיים (כפי שמקובל ומומלץ)
  2. הכל עובד נכון, מלבד זה שיוצא קצת אוויר קר גם לכיוון השמשה הקדמית מהפתח העליון שעל הדשבורד שנועד להפשרת אדים - זה קורה בגלל התקלה הקטנה שאליה התייחסתי בתגובה הראשונה שלי לשרשור. הפתח הזה נמצא מאחורי לוח המחוונים האמצעי הגדול שעל הדש.
  3. זרם האוויר הקר שיוצא לכיוון השמשה הקדמית מקרר אותה באיזור שממש מעל פתח האוורור.
  4. בגלל שהאוויר בחוץ לח והשמשה קרה באיזור הזה, אדים מתאבים ומצטברים על השמשה מבחוץ, בדיוק כמו שאדים מצטברים על כוס מים קרים ביום חם ולח.

אז כמו שאתם רואים, זה לא קשור בכלל לחום שלוח המחוונים פולט (אם הוא בכלל פולט חום). זה רק נראה כאילו זה קשור בגלל שפתח האוויר לשמשה ממוקם מיד מאחוריו.

פורסם

ד"א, פתאום עלה לי רעיון כיצד ניתן לפתור כל זאת בקלות:

1. מצא פיסת גומי או פלסטיק גמיש בצבע שחור (כזה שלא ייצור השתקפויות בחלון הקדמי)
  2. חתוך לגודל וצורה שתתאים להנחה מאחורי לוח המכוונים המרכזי, כך שהפיסה תכסה היטב את פתח האוורור שנמצא שם
  3. הנח במקום
  4. סע לשלום, ואל תשכח להסיר בחורף כדי לאפשר הפשרת אדים תקינה

אני לא אטרח לעשות זאת למרות שאני נוסע כרגע ב-C4 כי לי כל העניין בכלל לא מפריע - אבל אני בטוח שזה יעבוד היטב.

פורסם

יש לי C4 כבר כמעט שנתיים וחצי וזה כמעט ולא מפריע, בטח לא ברמה שאני אנסה לעשות משהו חוץ מהפעלת מגבים פעם ב .

מה שהרבה יותר מפריע לי שבZX המזגן היה הרבה יותר חזק וקירר הרבה יותר מהר אפילו באוגוסט בצהריים.

באופן כללי חוץ מצריכת דלק וקצת המזגן האוטו מעולה.

פורסם
צר לי, אבל לא הבנתם נכון את הסיבה אז אני אפרט יותר מה קורה:

1. כשחם בקיץ הנהג מפעיל את המזגן, ומכוון את מערכת האוורור כך שתוציא אוויר מהפתחים הקידמיים (כפי שמקובל ומומלץ)
  2. הכל עובד נכון, מלבד זה שיוצא קצת אוויר קר גם לכיוון השמשה הקדמית מהפתח העליון שעל הדשבורד שנועד להפשרת אדים - זה קורה בגלל התקלה הקטנה שאליה התייחסתי בתגובה הראשונה שלי לשרשור. הפתח הזה נמצא מאחורי לוח המחוונים האמצעי הגדול שעל הדש.
  3. זרם האוויר הקר שיוצא לכיוון השמשה הקדמית מקרר אותה באיזור שממש מעל פתח האוורור.
  4. בגלל שהאוויר בחוץ לח והשמשה קרה באיזור הזה, אדים מתאבים ומצטברים על השמשה מבחוץ, בדיוק כמו שאדים מצטברים על כוס מים קרים ביום חם ולח.

אז כמו שאתם רואים, זה לא קשור בכלל לחום שלוח המחוונים פולט (אם הוא בכלל פולט חום). זה רק נראה כאילו זה קשור בגלל שפתח האוויר לשמשה ממוקם מיד מאחוריו.

פגעת נכון...זה בדיוק מה שקורה אך זה קורה בגלל כוון לקוי של מדף מצבים שלא ממקום נכון ואז אויר יוצא לכוון השמשה כאשר אמור לצאת רק לכוון הפנים..... מציע לגשת עם הרכב למוסך לצורך בדיקת כוונים דל מדף מצבים.

• תוכן חדש...