Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אשמח לשמוע דעתכם לגבי ההתלבטות הבאה: אני רוצה לקנות רכב חדש. התקציב בסביבות 110-130 אלף, והכוונה היא לרכב מקטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות. קריטריונים להחלטה:

• מכונית לא "שבלונית" ולא "כמו כולם"
  • נהיגה מהנה. אני לא צריך ביצועים (גם כי זה בא רק בדגמים יקרים וגם כי אני לא רוצה להיגרר לנסיעה מופרעת מדי), אבל חשוב לי שתהיה הרגשה שנוסעים במכונית ולא ב"קופסא על גלגלים"
  • עיצוב לא "בורגני" מדי ולא "ערסי" מדי
  • נוחות
  • תמורה סבירה לכסף
  • בטיחות

בכלל לא חשוב: צריכת דלק (נוסע מעט), מרווח לנוסעים מאחור (נדיר שמסיע יותר מאחד), תא מטען גדול (עוד לא משפחה ב"ה)

אחרי התלבטויות רבות חשבתי שהתאפסתי על C4. אני נוסע במכוניות כאלה בליסינג כבר שנתיים ומאד מרוצה. עכשיו מציעים אותה בסוכנות עם איבזור נוסף: ניווט, מצלמת רוורס, דיבורית בלוטות' - הכל בילט-אין בקונסולה המרכזית. זה נחמד כי אז אפשר פשוט לקחת ולסוע בלי התקנות וטירטורים נוספים, וזה שזה בילט-אין בדש - יתרון גדול מבחינת הצורה של זה (בניגוד לסמאטוחה הרגילה). לא כ"כ אכפת לי שהדגם הולך להתחלף כי אני מעדיף את הצורה שלו על הצורה של הדגם החדש (כמו שרואים בתמונות יח"צ שלהם), אני מכיר את הדגם הזה ויודע שנוח לי איתו, וגם זה נראה לי עדיף לקנות משהו עם קצת פחות מחלות ילדות.

אבל... ה-C4 לא אמינה במיוחד. גם לי היו קצת תקלות, וגם שמעתי סיפורי זוועה הרבה יותר גדולים. שמירת הערך גם ברצפה.

ובא לי להיות קצת פרקטי לשם שינוי...

אז חיפשתי וחיפשתי, ומצאתי: טויוטה אוריס. אני עוד צריך לעשות נסיעת מבחן, אבל נראה לי שהיא עונה על רוב הצרכים: תמורה טובה לכסף (במיוחד אם מביאים בחשבון אמינות ושמירת ערך), יחסית היא די מגניבה וצעירה גם בפנים וגם בחוץ (בניגוד מוחלט לקורולה), הבטיחות נראית סבבה (7 כריות, 5 כוכבים), ואין הרבה כאלה על הכביש. מנוע חזק יותר מהמקובל בקטגוריה (124 כ"ס) גם יתרון. להורים שלי יש runx אז אני קצת מכיר ויודע שהיא די נוחה (בהנחה שלא קילקלו את זה בדגם בעיצוב מחדש).

אז רציתי לשאול (אם מישהו בכלל הגיע עד פה):

1. האם האוריס באמת אמינה כמו שהמותג טויוטה אמור להבטיח? הבנתי שהיא מיוצרת באנגליה...
  2. האם התנהגות הכביש שלה טובה או כמו "קופסא על גלגלים"? ה-runx די קופסא, אבל הבנתי שהאוריס שופרה מהבחינה הזאת. קראתי באתר בריטי שהיא מיוצרת עם שתי מערכות מיתלים: אחת ממש לא טובה ואחת ממש טובה. יש לכם מושג איך זה בדגם שמגיע לארץ?
  3. התרשמות כללית ממנה...

אשמח לעזרתכם לפני שאני הולך לעשות נסיעת מבחן (ואני מתנצל על האורך של הפוסט - מקווה ששרדתם)

-איתי

פורסם

האוריס 2010 מיוצרת בתורכיה,לא שזה שזה משנה משהו כי גם ההונדה סיוויק 2010 היא תורכית, ויש עוד.

באופן כללי הטויוטה מפגינה אמינות טובה (מלבד מספר בעיות ידועות בדגמים מוקדמים2003-4)וסחירות מצוינת בדגם האוטומטי של קורולה/אוריס.

במקומך לא הייתי רוכש סיטרואן למרות שזה רכב נוח ומפנק אולם סחירותו בעייתית בגלל שמחירו מאבד ערך באופן מפחיד עקב הצפת שוק המכוניותבדגמים אלו מהליסינג במחיר נמוך.

מה שנשאר זה לעשות את נסיעת המבחן באוריס, את הסיטרואן אתה מכיר ואז תעשה החלטה.

פורסם

ה-runx די קופסא, אבל הבנתי שהאוריס שופרה מהבחינה הזאת. -איתי

אולי תסביר מה "די קופסא" ב RUNX אז אסביר לך מה עם האוריס.

פורסם
היי לכולם,

• מכונית לא "שבלונית" ולא "כמו כולם"
  • נהיגה מהנה. אני לא צריך ביצועים (גם כי זה בא רק בדגמים יקרים וגם כי אני לא רוצה להיגרר לנסיעה מופרעת מדי), אבל חשוב לי שתהיה הרגשה שנוסעים במכונית ולא ב"קופסא על גלגלים"
  • עיצוב לא "בורגני" מדי ולא "ערסי" מדי
  • נוחות
  • תמורה סבירה לכסף
  • בטיחות

-איתי

בשתי מילים:

פיאט ברבו.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם

לא הייתי פוסל גם פורד פוקוס 5 דלתות מנוע 2.0.

ההונדה 5 דלתות מעולה, יש לנו במשפחה, אבל היא קצת מעבר לתקציב.

אני עצמי נוהג בפוקוס 1.6 ומאוד נהנה מהנהיגה. הבעיה היחידה היא המנוע החלש יחסית, אך הגיר המהיר מפצה על כך.

לכן, אני חושב שהפוקוס מנוע 2.0 תהיה חבילה מעולה.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
ומה לגבי גולף 1.4 TSI? עם מגדש על היא מייצרת 140 כ"ס, והיא בהחלט לא שבלונית.

אפשרות נוספת היא הונדה סיויק 5 דל', או הונדה אינסייט - היברידית.

גולף TSI כבר מזמן לא "מייצרת" 140 כ"ס. נכון להיום שני דגמים האחד עם טורבו ו 122 כ"ס, השני עם טורבו וסופרצ'ארג'ר ו 160 כ"ס. שתי הגירסאות אגב הרבה מעבר לתקציב השואל. שאר האלטרנטיבות טובות בהחלט.

פורסם

בדוק גם את מאזדה 3 האצ'בק, רצוי בדגמי ה-2 ליטר, מאובזרת ומהנה לנהיגה יחסית למתחרותיה לקבוצה.

גם יונדאי I30 בגירסאות החזקות והמאובזרות יכולה להתאים.

פורסם

קודם כל, תודה לכל המגיבים!

למען האמת, לא לגמרי ברור לי מה קרה פה: א. אני לא כתבתי בכותרת "באלט קלסי" - מי הליצן ששינה את זה? ב. למרות שחשבתי שנירשמתי להודעות במייל, לא קיבלתי אף הודעה אז רק עכשיו אני רואה את כל התגובות.

לגופו של עניין: עשיתי היום נסיעת מבחן באוריס. סה"כ עשתה עלי רושם טוב. התנהגות הכביש סבירה מאד - לא מרגשת אבל מאד "נכונה" ויציבה. נראה שהיא שומרת יפה על קו ההתקדמות גם כשנוסעים ישר וגם בסיבוב (וניסיתי די מהר ודי חד), מצד שני ההרגשה היא באמת של מכונית שעושה הכל בסדר, אבל לא בצורה מבריקה או מהנה. מבחינת נוחיות היא לדעתי מהטובות בקבוצה. הדבר היחיד שקצת מעצבן זאת הקונסולה המרכזית עם מוט ההילוכים המוגבה: זה נראה מיוחד, אבל יש עם זה שתי בעיות: א. כשישבתי הברך שלי הייתה כמעט צמודה לזה. זה עשוי מפלסטית קשה, ולכן אם הברך שלי הייתה ממש צמודה זה ללא ספק היה הופך לכואב אחרי זמן מסויים (נגיד, שעה נהיגה), אבל בתנוחה שבה ישבתי הברך שלי רק הייתה ליד זה ולא ממש על - אז כנראה שלי לא תהיה בעיה עם זה (עם דגש על כנראה). ב. זה מורכב ממספר רב של פלסטיקים קשיחים, ולכן נוטה לצקצק כהאוטו קצת רועד. זה ממש מעצבן, במיוחד בגלל שחוץ מזה - הפלסטיקה והאוטו בכלל שקטים מאד. בקיצור: גימיק מיותר.

אז אני עדיין קצת מתלבט. זה כנראה יהיה זה, אבל ההרגשה היא של פשרה. בכל מקרה - טויטה תמיד אפשר למכור במחיר טוב, אז זה סוג של "ביטוח" אם אחליט שזה ממש עולה לי על העצבים.

בקשר להצעות האחרות (כמובן שכל ההסתייגויות לפי טעמי האישי בלבד - לא כולם חייבים להסכים):

סיויק - יקרה מדי

אינסייט - מרווח הראש במושב האחורי שלה ממש נמוך, וממש מבאס להושיב שם מבוגר (או אפילו מתבגר)

גולף - גם יקרה מדי וגם יש לי בעיה עם וולקסוואגן באופן עקרוני (עניין של היסטוריה)

פוקוס - אכן מכונית מהנה מאד לנהיגה, אבל היא זזה רק עם ה-2.0, וזה יקר, הדגם עומד להיות מוחלף, וגם יש המון כאלה על הכביש (חיסרון מבחינתי)

מאדה 3 - לא נהגתי בהצ'בק, אבל המושבים של הרגילה ממש לא נוחים לדעתי (גם עם התמיכה לגב התחתון). אני מניח שההצ'בק באה עם אותו מושב

i30 - עיצוב חיצוני לא מושך (כאמור - לטעמי)

היחידה שקופצת לי מההצעות: פיאט בראבו. השאלות שלי: איך השוק שלה במשומשות (למכירה בהמשך)? איך האמינות?

פורסם
איך השוק שלה במשומשות (למכירה בהמשך)? איך האמינות?

אתה שואל שאלות שלאף אחד מאיתנו אין את הכלים לתת לך תשובה עליהם.

אמינות וסחירות הם סעיפים בגדר נעלם במשוואה.

כדאי לך לרכוש רכב לפי האיכויות הידועות שלו- עיצוב פנימי וחיצוני, נוחות, איכות חומרים והרכבה, התנהגות, שילוב מנוע גיר וכו' וכו' ולא לפי דברים שאינם ידועים כמו צפי יכולת המכירה וביקוש בעוד מספר שנים או מספר הפעמים שהוא יכנס למוסך.

פורסם
אתה שואל שאלות שלאף אחד מאיתנו אין את הכלים לתת לך תשובה עליהם.

אמינות וסחירות הם סעיפים בגדר נעלם במשוואה.

כדאי לך לרכוש רכב לפי האיכויות הידועות שלו- עיצוב פנימי וחיצוני, נוחות, איכות חומרים והרכבה, התנהגות, שילוב מנוע גיר וכו' וכו' ולא לפי דברים שאינם ידועים כמו צפי יכולת המכירה וביקוש בעוד מספר שנים או מספר הפעמים שהוא יכנס למוסך.

רק עכשיו הבנתי שהבראבו חדשה בארץ, ולכן באמת יהיה קשה לענות לשאלות שלי עוד יותר מאשר בדרך כלל.

אני בוודאי מסכים שקשה להעריך מראש אמינות וסחירות, אבל אני לא מסכים שאלה שיקולים בלתי חשובים. כל כניסה למוסך זה עניין של לפחות כמה מאות שקלים, אפילו אם רק זמן עבודה שלי ושל המוסך. עניין הסחירות עוד יותר קריטי. כאן ההפרש יכול להגיע ליותר מעשרת אלפי שקלים בשלבים מסויימים בחיי המכוניות האלה.

פורסם

לבראבו מרווחי טיפולים של 30K ק"מ או שנתיים וזה כבר יתרון עצום. אם לשפוט לפי היחס היום לפיאט קשה להניח שהיא תהיה מתחרה למזדה 3 נניח מבחינת שמירת ערך. כל זה כאמור בכפוף כמובן לעובדה שקשה לדעת כיצד יתנהג השוק בעתיד.

פורסם

עוד יתרון לבראבו - אפשר לקנות כאלה במחיר של 100 אלף ש"ח בסוכנות אוטו דיל. יד 1 מהיבואן.

אוטו פ33ה...אם יש אפשרות גם לחסוך כסף וגם לנסוע ברכב חדש דנדש שנראה הרבה יותר מאוריס, אז לך על זה.

אגב - אל תבנה על זה שמוכרים אוריס בכזו מהירות. השוק של טויוטה הוא לא מה שהיה פעם.

פורסם

עקב כל ההתלבטויות החלטתי ללכת לעשות נסיעת מבחן נוספת באוריס, ודי התבאסתי סופית מכל העניין.

את הנסיעה הזאת עשיתי אצל רייכמן. רכב ההדגמה שלהם די מאובזר, וכולל תוספות שונות כגון דיבורית פארוט שמותקנת בצורה די מוזרה עם "פלאך" מימין לקונסולה המרכזית שמיותר לחלוטין במקרה של הדיבורית הזאת, וחיישני רוורס עם תצוגה מעל למראה הפנימית. התוצאה של כל ההתקנות האלה היא שהאוטו הזה מקשקש הרבה - לא רק מהקונסולה המרכזית המוזרה אלא מכל הכיוונים. אז כבר כשמתחילים לנסוע מתקבלת הרגשה של משהוא זול ורעוע.

אני לא יודע אם זה פשוט כי הפעם באתי ביקורתי יותר או בגלל לחץ צמיגים לא טוב, אבל הפעם הייתי הרבה יותר מודע לחולשות של התנהגות הכביש של האוטו הזה, שהבולטות ביניהן בעייני הן היגוי "מנותק" ולא מדוייק ותגובת מצערת חסרת עידון. בנוסף העיצוב הפנימי נותן תחושה צפופה הרבה יותר ממכוניות אחרות בעלות גודל דומה.

בקיצור, הבנתי שלא יהיה לי טוב איתו, ועניין האמינות ושמירת הערך לא מצדיקים את זה מבחינתי.

אז עכשיו אני חושב דווקא על 308 או על קיה סיד, שעל שתייהן אני צריך לעשות נסיעת מבחן ובקיה אפילו עוד לא ישבתי. בכל מקרה - תודה לכולם על העזרה.

• תוכן חדש...