Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסתבר שהעולם בחוץ הראה לי שאני ילד ואני לא אצליח להתחמק מעניין זה.

ברשותכם, שתי שאלות:

1. כמה נהוג לשלם בתור מקדמה לרכב ששווה כמה עשרות אלפי שקלים? האם מדובר במאות או יותר?

2. כאשר אני, בתור קונה, משאיר למוכר סכום מסויים כמקדמה, על מה אני צריך להחתים אותו בדיוק?

3. מה המקדמה מסמלת? האם אני יכול להתנות את המשך התשלום בבדיקה או עצם נתינת המקדמה מהווה הסכמה מוחלטת שלי לרכוש את הרכב?

אשמח לעזרה, כיוון שעניין זה הפיל אותי כבר פעמיים.

תודה.

פורסם

תשלום המקדמה מהווה סוג של "חזוה" בינך לבין המוכר.

מומלץ מאוד לעשות את החוזה בכתב ולציין בפרוט רב ככל הניתן מהם החובות והזכויות של כל אחד מהצדדים.

רצוי לציין שבמקרה ויתגלו תקלות מהותיות כגון פגיעת שילדה שלא דווחה, שיעבודים, חובות וכד... תוחזר המקדמה.

מצד המוכר, יוסכם כי במידה והרכב לא ירכש בתום X ימים יהיה המוכר זכאי למכור את הרכב לאחר מבלי להשיב את המקדמה.

סכום המקדמה צריך להיות יחסי לשווי העיסקה.

רכב של כמה עשרות אלפי שקלים הייתי מצפה למקדמה של אלף ש"ח

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
מדובר במגרש (סוחר) או שמא מוכר פרטי?

רק אנשים פרטים.

סולל הדרך,

1000 נשמע לי טיפה גבוה מדי, אבל זה עדיין בגדר הסביר.

לפי מה שאתה אומר, אין נוסח קבוע, אלא מה שאני מחליט עם המוכר ולכן המקדמה לא מחייבת אותי לרכוש את הרכב, במידה ויימצאו שקרים/ דברים לא נכונים מצד המוכר.

האם הבנתי נכון?

פורסם

שלום רב

לא ברור לי הצורך במקדמה.

צלצלת,קבלת בטלפון פרטים ראשונים,הלכת לראות את הרכב,

החלטת שהרכב שווה בדיקה.

מכאן אפשר לרשום זכרון דברים כלשהו המקובל על שני הצדדים.

מכרתי וקניתי מספר אופנועים ורכבים בימי חיי,אף פעם לא שלמתי או קבלתי מקדמה.

בברכה

סלע

פורסם

סלע, דורשים סכום מסוים כנגד הזכרון דברים, כדי לגלות רצינות, שאף אחד לא יברח לשני.

ג'וקר, כל סכום המוסכם על שני הצדדים הוא בסדר. בין אם 400 או 2000 שקלים.

משכנתא זה קל

פורסם
שלום רב

לא ברור לי הצורך במקדמה.

צלצלת,קבלת בטלפון פרטים ראשונים,הלכת לראות את הרכב,

החלטת שהרכב שווה בדיקה.

מכאן אפשר לרשום זכרון דברים כלשהו המקובל על שני הצדדים.

מכרתי וקניתי מספר אופנועים ורכבים בימי חיי,אף פעם לא שלמתי או קבלתי מקדמה.

בברכה

מסכים לחלוטין.הרכב נראה לך מתאים לצרכיך וכך גם המחיר? קח לבדיקה וסגור עניין. יוצא דופן היחידי - רכב נדיר ושמור מאוד, שיכול להיחטף 10 דקות אחרי שסיימת לראותו (רמז - אפשר לספור כאלה על כף יד אחת )

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

fatboy1340, אני מאוד שמח לקרוא שאצלך בחשבון הבנק יש עשרות אלפי שקלים ששוכבים בעובר-ושב ומחכים ליום פקודה. אני גם שמח לקרוא שיש לך סוכן ביטוח צמוד שעובד 24/7 ומפיק לך תעודות ביטוח במהירות האור. אבל הכי משמח אותי לקרוא שאתה מסתובב עם עשרות אלפי שקלים במזומן בכיס.

אני לא יודע מה איתך, אבל כשאני מגיע לבדוק רכב אין לי אף אחד מהם, ובדרך כלל לוקח לי כמה ימים עד שאני מסדיר את כל העניינים האלו. עד אז, נהוג להשאיר כמה מאות שקלים למוכר כמקדמה. כמובן שצריך לכתוב את הכל בצורה מסודרת בזכרון הדברים ולהשתדל שהמכירה עצמה תתבצע מהר ככל האפשר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל, תודה רבה לכולם !

מדובר ברכב מאוד סחיר, אשר ימיו בלוחות בודדים.

בשני מקרים שונים, המודעות פורסמו בשעות שמכוני הבדיקה וסניפי הדואר סגורים וקבעתי עם המוכרים לראותם דבר ראשון על הבוקר (לצורך העניין, שמונה בבוקר ולא דקה אחרי). לצערי, שעה/ שעתיים לאחר מכן, התקשרו לבשר לי כי בא אדם ושילם להם מקדמה (מדובר בשעות 20:00-23:00).

צביקה פיק,

אני מבין אותך ואני מאמין בכל ליבי שכך צריך לנהוג, אסור לתת לפזיזות לשחק פה תפקיד. לעומת זאת, צריך לדעת להתכונן לפני ולדעת ש "כמה ימים" זו פריווילגיה מאוד נדירה ואף לא קיימת ברכבים מסויימים.

אז כן, אפשר לפספס רכב בכמה שעות בלבד.

לשמחתי, את המקרה השלישי תפסתי וזו, דרך אגב, הייתה חוויה בפני עצמה. בקרוב, שרשור הולם באוף טופיק.

• תוכן חדש...