Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם האינסייט היא ששבתה את ליבך ואתה בא לך לרכוש אז בבקשה.

אני חושב שהרכב הזה הוא בעיקר גימיק. תאי הנוסעים של דגמי הונדה עד לאקורד וה-CRV לא מצטיינים בתחום איכותי החומרים ולכן גם הרגשת שהאינסייט בסדר לעומתן. גש לאולם תצוגה של פולקסוואגן/סקודה ואפילו פורד והשווה בין תאי הנוסעים.

העניין של צריכת הדלק לא מקבל ברכישת רכב אצלי תפקיד מאוד משמעותי. מהו חיסכון של 3000 שקל בשנה לעומת הנאה מהרכב?

חיסכון של 3000 שקלים יכול להגיע מחיסכון בחשמל/מים/קניות בסופר וכדומה.

כבר שאלתי האם אתה מוכן להתפשר על רכב נחות יותר, שבמחירו תוכל לקנות רכבים גדולים, מרווחים, מאובזרים ועדיפים כמעט מכל בחינה לעומת האינסייט רק בגלל שאולי תחסוך בשנה 3000 שקל אם תרכוש אותה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נראה לי שהדגם הנ"ל לא נבחן היה מקבל את הכוכב החמישי רק בגלל תוספת האיבזור הבטיחותי.

לאוקטביה דווקא ציון טוב בפגיעת צד, זה ציון הבטיחות הנמוך בריסוק חזיתי שפוגע בה. וספק אם כריות וילון ישפרו את זה...

פורסם
1. הפריוס משתמשת במנוע החשמלי (לעיתים אפילו כמניע בלעדי) גם בנסיעה בינעירונית, ויכולה לכבות את מנוע הבנזין גם במהירות גבוהה.

מדבריך יוצא שהאנרגיה החשמלית בפריוס באה יש מאין. אך למעשה היא בא משריפת הדלק ותו לו. האפקט הנ"ל בס"כ לא יוצר חיסכון בדלק יוצא דופן אלה גימיק יפה. כך שבשיקלול הכללי אין הרבה הבדל בצריכה בין ההיברידיות של הונדה וטויוטה. טויוטה יותר חיסכונית בפקקים, על כך אין ויכוח, אך הונדה יכולה להיות קצת יותר עדיפה בכביש. כך או כך מבחינת ההוצאות לדלק ההבדלים יהיהו זניחים. אך ישנו דבר אחד אשר איננו זניח כלל וכלל, וכמובן מדובר על האחריות על המערכת ההיברידית. כאשר בהונדה זה עדיין 8 שנים, אצל טויוטה - 5 בלבד. וההשלכות על ירידת הערך ברורות הן.

ועוד משהו - חוזרת ונשנת הטענה שהצריכה של ההיברידיות איננה עדיפה בכביש המהיר על פני רכב בנזין רגיל. טענה זו איננה נכונה כלל ועיקר. גם בכביש המהיר ההיברידית צורכת הרבה פחות, גם בזכות המנוע הקטן יותר וגם בזכות הטכנולוגיה המתקדמת. תראו לי משפחטומטית 1.6 בנזין שתעשה 20:1 בכביש...

ולגבי אוקטביה ואינסייט. אפשר להצביע על מגרעות כאלה ואחרות של האינסייט, אך לגבי דבר אחד אין ויכוח: האמינות ההונדית. דהיינו הסיכוי להיגרר איתה למוסכים הינו קטן יחסית. ולא כך נשמע לגבי האוקטביה והשירות היוצא הדופן של צ'מפיון. כמובן שישנו סיכוי טוב ששנתיים-שלוש עם אוקטביה יעברו ללא ארעים מיוחדים, אך אם וכאשר אלה יבוא.. שלא נדע...

ובכל זאת דעתי היא בסכום של 130 K ש"ח ישנן אופציות עדיפות מאינסייט. אלה אם כן - מנצלים את המצע של החבר ורוכשים את הרכב במחיר נוח יותר.

פורסם

אין כמו תא המטען של האוקטביה לעגלה ולשאר המיטלטלין.

גם השילוב של מנוע קטן חזק וחסכוני עם תיבה מתקדמת קורץ לי יותר ממצברים.

הרכב שווה בדיקה, גש לנסיעת מבין.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ועוד משהו - חוזרת ונשנת הטענה שהצריכה של ההיברידיות איננה עדיפה בכביש המהיר על פני רכב בנזין רגיל. טענה זו איננה נכונה כלל ועיקר. גם בכביש המהיר ההיברידית צורכת הרבה פחות, גם בזכות המנוע הקטן יותר וגם בזכות הטכנולוגיה המתקדמת. תראו לי משפחטומטית 1.6 בנזין שתעשה 20:1 בכביש...

המנוע בנזין של ההונדה הוא 1.4, ויש 1.4 מודרניים שעושים את זה (JAZZ יאריס פיאט), ד"א גולף 1.6 מימי הביניים רובוטית עושה אז זה לפי מחשב הדרך, והצריכה האמיתית בבין עירוני לא רחוקה מזה.

פורסם

לא העזתי לחשוב אף לרגע לשייך את גולף למשפחתומטית רגילות (קבוצה 2). כוונתי הייתה לאחייניות מהמזרח. אינני יודע עד כמה הנכונה הטענה לגבי 1.6 ליטר. לא היה לי נסיון עם הרובוטיים. אך מתוך נסיון אישי יכול להעיד אני כי הג'טה 1.6 האוטומטית איננה אלופה בחיסכון כלל וכלל. ובכל זאת אין לי ספק שהגולפים מהדור האחרון חיסכוניים מאוד. אגב, בירידה אינסייט לא צורכת דלק בכלל. בעלייה המנוע החשמלי עוזר להוריד את הסל"ד. בקרת השיוט תורמת לתפעול האופטימלי. וכך מגיעים לנתונים היפים גם בכביש.

פורסם
מדבריך יוצא שהאנרגיה החשמלית בפריוס באה יש מאין. אך למעשה היא בא משריפת הדלק ותו לו. האפקט הנ"ל בס"כ לא יוצר חיסכון בדלק יוצא דופן אלה גימיק יפה. כך שבשיקלול הכללי אין הרבה הבדל בצריכה בין ההיברידיות של הונדה וטויוטה. טויוטה יותר חיסכונית בפקקים, על כך אין ויכוח, אך הונדה יכולה להיות קצת יותר עדיפה בכביש. כך או כך מבחינת ההוצאות לדלק ההבדלים יהיהו זניחים. אך ישנו דבר אחד אשר איננו זניח כלל וכלל, וכמובן מדובר על האחריות על המערכת ההיברידית. כאשר בהונדה זה עדיין 8 שנים, אצל טויוטה - 5 בלבד. וההשלכות על ירידת הערך ברורות הן.

ולגבי אוקטביה ואינסייט. אפשר להצביע על מגרעות כאלה ואחרות של האינסייט, אך לגבי דבר אחד אין ויכוח: האמינות ההונדית. דהיינו הסיכוי להיגרר איתה למוסכים הינו קטן יחסית. ולא כך נשמע לגבי האוקטביה והשירות היוצא הדופן של צ'מפיון. כמובן שישנו סיכוי טוב ששנתיים-שלוש עם אוקטביה יעברו ללא ארעים מיוחדים, אך אם וכאשר אלה יבוא.. שלא נדע...

ובכל זאת דעתי היא בסכום של 130 K ש"ח ישנן אופציות עדיפות מאינסייט. אלה אם כן - מנצלים את המצע של החבר ורוכשים את הרכב במחיר נוח יותר.

צבירת האנרגיה בפריוס לא מגיעה משריפת דלק אלא מניצול של אנרגיית חום שנאגרת בבלימה וגם נפלטת כתוצאה מפעולת המנוע. מנוע הבנזין לא פועל כדי לספק חשמל אך מהחום שהוא תוצר הלוואי שלו הפריוס מפיקה חשמל.

פורסם
מדבריך יוצא שהאנרגיה החשמלית בפריוס באה יש מאין. אך למעשה היא בא משריפת הדלק ותו לו. האפקט הנ"ל בס"כ לא יוצר חיסכון בדלק יוצא דופן אלה גימיק יפה. כך שבשיקלול הכללי אין הרבה הבדל בצריכה בין ההיברידיות של הונדה וטויוטה. טויוטה יותר חיסכונית בפקקים, על כך אין ויכוח, אך הונדה יכולה להיות קצת יותר עדיפה בכביש.

יש לי הרגשה שקצת אדבר לקיר (מוטיב חוזר בשרשור הזה), אבל פריוס לא צורכת יותר דלק מאינסייט בשום סיטואציה, כולל מחוץ לעיר.

לפריוס אין אנרגיה "יש מאין" בדיוק כמו שלאינסייט אין, ההבדל הוא שהפריוס יכולה לאגור יותר אנרגיית בלימה, שיוט וממנוע הבנזין, ולכן

יכולה לנוע אח"כ עם מנוע חשמלי בלבד במהירויות גבוהות יותר. משמע להפעיל פחות את מנוע הבנזין. משמע לנצל טוב יותר את האנרגיה

הנצברת והמבוזבזת. משמע להיות חסכונית יותר, ובאופן משמעותי. בכל מצב.

אם אתה סבור שהמצב בפועל שונה, ושהאינסייט יותר חסכונית מהפריוס, אז א', אתה לא יודע איך מערכת הכלאיים של כל מכונית עובדת,

וב', לא נהגת באף אחת מהן או לפחות לא בשתיהן.

פורסם
לא העזתי לחשוב אף לרגע לשייך את גולף למשפחתומטית רגילות (קבוצה 2). כוונתי הייתה לאחייניות מהמזרח. אינני יודע עד כמה הנכונה הטענה לגבי 1.6 ליטר, אך אין לי ספק שהגולפים המודרניים חיסכוניים מאוד. אגב, בירידה אינסייט לא צורכת דלק בכלל. בעלייה המנוע החשמלי עוזר להוריד את הסל"ד. בקרת השיוט תורמת לתפעול האופטימלי. וכך מגיעים לנתונים היפים גם בכביש.

כל רכב מודרני עם מחשב דרך שנהגתי עליו הראה אפס בירידה, הנקודה שלי שיתרון ההיברידיות הוא בעירוני, שם רכבים רגילים יורדים מתחת ל 10 לליטר, בבין עירוני, מנסיון שלי, ההונדה חלשה והיתרון הקטן בצריכה נעלם מול החולשה.

פורסם

הרבה תלוי באופן הנהיגה. אגב, בניגוד לפריוס ההונדות ההיברידיות ניתנות לקריע ולתוצאות מתחת לריצפה. הפריוס פשוט לא מגיב לקיק-דאונים וחי את החיים משלו. בהשוואה שעשיתי עם חבר בעל הפריוס יצא שלא היה הבדל רב בין הסיוויק ההיבידי לבין פריוס דור 2 בנסיעה רגוע. כאשר הגענו מאריאל לצומת מורשע הסיוויק רשמה 3.3 ופריוס 3.7 (לפריוס לא הייתה בקרת שיוט). כאשר הגענו לתל אביב עם הפקקים בכיש 4 הסיוויק התפסה ל-5 ואילו פריוס נשארה 4.5. ואגב.. המשפטומטיות מקבוצה 2 כן צרוכות דלק גם בירידה.

פורסם

לפותח השרשור - על הפיאט בראבו שמעתה?

כמוך בזמן האחרון חיפשתי רכב חסכוני בעל ביצועים טובים שגם יספק פאן בנהיגה בדרכים מפותלות אחרי מעבר על רוב אולמות התצוגה סגרתי על פיאט בראבו.

בגדול מנוע 1.4 טורבו עם 120 סוסים ו21 קג"מ מומנט! , גיר רובוטי 6 הילוכים מצמד אחד - אבל כזה שאפשר לחיות איתו { מנסיון בנסיעת המבחן} .

אני השבוע סגרתי על הרכב הזה { רכב צמוד מהעבודה שיעשה 50K בשנה } מאחר ולא מצאתי שום אופציה קרובה חוץ מהאוקטביה שירדתי ממנה בגלל מרווחי הטיפולים , הבטיחות הנחותה על הנייר , והשם הבעייתי של צמפיון.

הרכב הזה לא חסכוני כמו היברדי אבל הוא משמעותית יותר חסכוני מכל ה1.6 האוטומטיות בשוק, האחריות היום היא ל 3 שנים ללא הגבלת ק"מ . בתקציב שלך תוכל לרכוש את גרסת הסנסיישן שמאבוזרת כמו שצריך .

אני ממליץ לך לגשת לאולם תצוגה ולהיתרשם.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

אגב, אני יכול רק להצטרף להמלצה על הבראבו. בחודש שעבר חבריי (משפחה עם 2 קטנטנים) עמדו מפני דילמה דומה ושיכנעתי אותם שלא לזרוק 130 K על האינסייט. מצאתי עבורם את הבראבו יד 1 יבואן בהרבה פחות מ-100 K ש"ח, ואת כמעט 40 K ש"ח חיסכון שהם שמו בצד גדולים פי כמה וכמה מכל חיסכון בדלק. מבחינת הרכב - בראבו זו ליגה אחרת בהשוואה לאינסייט, פשוט מיותר להרבות במילים.

פורסם
צבירת האנרגיה בפריוס לא מגיעה משריפת דלק אלא מניצול של אנרגיית חום שנאגרת בבלימה וגם נפלטת כתוצאה מפעולת המנוע. מנוע הבנזין לא פועל כדי לספק חשמל אך מהחום שהוא תוצר הלוואי שלו הפריוס מפיקה חשמל.

לא שמתי לב להודעה האלו. חלק קטן של האנרגיה אכן בא מהבלימה, גם בהונדה וגם בטויוטה. אגב, אינני בטוח אם מדובר בחום. אך בכל זאת רוב האנרגיה החשמלית באה משריפת דלק, כאשר המנוע הבעירה הפנימי פועל כגנרטור. בדור הבא של ההיברידיות (הוולט) מנוע בעירה הפנימי לא יחובר לגלגלים כלל, אלה רק יטעין את הסוללות.

יש לי הרגשה שקצת אדבר לקיר (מוטיב חוזר בשרשור הזה), אבל פריוס לא צורכת יותר דלק מאינסייט בשום סיטואציה, כולל מחוץ לעיר.

לפריוס אין אנרגיה "יש מאין" בדיוק כמו שלאינסייט אין, ההבדל הוא שהפריוס יכולה לאגור יותר אנרגיית בלימה, שיוט וממנוע הבנזין, ולכן

יכולה לנוע אח"כ עם מנוע חשמלי בלבד במהירויות גבוהות יותר. משמע להפעיל פחות את מנוע הבנזין. משמע לנצל טוב יותר את האנרגיה

הנצברת והמבוזבזת. משמע להיות חסכונית יותר, ובאופן משמעותי. בכל מצב.

אם אתה סבור שהמצב בפועל שונה, ושהאינסייט יותר חסכונית מהפריוס, אז א', אתה לא יודע איך מערכת הכלאיים של כל מכונית עובדת, וב', לא נהגת באף אחת מהן או לפחות לא בשתיהן.

אינני אומר כי אינסייט חיסכונית יותר, אלה שההבדל לא כ"כ משמעותי, ובוודאי לא באחוזים ניכרים כפי שציינת. פריוס לא תעשה מעל 20 בעיר, אלה בקילומטרים הראשונים. בס"כ בנהיגה רגוע ההבדלים בצריכה יהיו לא יותר מ-10-20% לטובת פריוס. ושוב, בכביש המהיר לאינסייט כן יוכל להיות היתרון בזכות בקרת השיוט (לפחות על פריוס דור 2; אינני יודע אם בקרת השיוט מותקנת בדור III). למען ההגינות - לא נהגתי לא באינסייט ולא בפריוס דור III, אך את דור II ואת הסיוויק אני מכיר היטב.

פורסם
אגב, אני יכול רק להצטרף להמלצה על הבראבו. בחודש שעבר חבריי (משפחה עם 2 קטנטנים) עמדו מפני דילמה דומה ושיכנעתי אותם שלא לזרוק 130 K על האינסייט. מצאתי עבורם את הבראבו יד 1 יבואן בהרבה פחות מ-100 K ש"ח, ואת כמעט 40 K ש"ח חיסכון שהם שמו בצד גדולים פי כמה וכמה מכל חיסכון בדלק. מבחינת הרכב - בראבו זו ליגה אחרת בהשוואה לאינסייט, פשוט מיותר להרבות במילים.

הבראבו יופי של אוטו, אין ספק. גם אין ספק שהמחיר שאתה כותב ( ועוד ברמיזה על מחיר שחיטה ) בו ניתן להשיג את הבראבו, ישים לאל כל נסיון הגיוני לקנות אותו, בלי להרגיש פראייר. אין לי מושג על איזה אוטו ספציפי אתה מדבר ומי המוכר ב"הרבה פחות מ 100K" כשמדובר לפי המשתמע מדבריך על אוטו חדש, אבל קח בחשבון שאתה גורם נזק כבד מאוד ליבואן. במיוחד כשאמירתך גורפת, כללית, חסרת אפיון ביחס לדגם ושנת ייצורו.

פורסם
קצת מתפלא על חבריי הסבלניים כאן שמנהלים דיון, עקר להערכתי, על יתרונותיה וחסרונותיה של האינסייט. השואל כנראה החליט שהוא רוצה אינסייט וזו זכותו כמובן. כל שהוא מחפש כאן הם חיזוקים להחלטה או טיעונים מאתגרים שהוא כבר "יודע" להדוף.

מסכים לכל מילה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...