Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב משפחתי חדש בתקציב עד כ-130 אלף (ייתכן שאפשר יהיה למתוח אותו עוד קצת). אני נשוי, ועוד מעט מתחילים עם ילדים, כך שרכב סופר-מיני (אפילו גדול) פחות מתאים.

פרופיל הנסיעה הוא גדרה-ראשון לציון (כ-35 ק"מ כל כיוון) לעבודה, לימודים באזור תל אביב (פקקים) ונסיעות סופ"ש. סה"כ יש צפי לכ-28000 ק"מ בשנה, רובן בינעירוני, כאשר העירוני יהיה בעיקר בפקקים.

הרכב צפוי לשרת אותנו שנתיים וחצי-שלוש ואז להיות מוחלף.

דרישות:

* חייב להיות חדש, לא יד שנייה

* תצרוכת דלק טובה

* בטיחות גבוהה

* התנהגות סבירה (לא מצפה לגדולות, אבל שלא יהיה ברמה של שברולט אבאו לדוגמה). יותר מעניין היגוי מדוייק, עם יכולת לשחק קצת עם פניות מהירות.

* בגאז' - צריך להכיל לפחות עגלה של תינוק, ועדיף שיהיה עוד מקום

* עדיפות גדולה ל-5 דלתות בשביל שימושיות טעינת ציוד

* אוטומט - אני הייתי שמח לידני (ובאמת הבראבו נשמעת מעניינת, מלבד הבאגז' הקטן קצת), אבל אשתי לא מרשה

מה פחות חשוב:

* מרווח מאחור - לא צפוי להסיע מבוגרים מעבר ל-2, ובמושב האחורי יהיו תינוקות/ילדים קטנים

* ביצועי האצה - אני נהג רגוע, והמטרה היא לחסוך בדלק

כרגע הכיוון הוא של הונדה אינסייט. היא עונה על כל הדרישות (מלבד ספקות קלות לגבי גודל הבגאז'), ובטווח של כ-3 שנים יוצאת הרבה יותר זולה ממשפחטומתית טיפוסית (אפילו עם הטיפולים היקרים יחסית). יש לנו נסיעת מבחן ביום שני על האינסייט.

חוץ מהאינסייט, רוב המשפחטומתיות ירדו בגלל צריכת דלק. נשארו רק רכבי VAG, בעיקר אוקטביה 1.2. הבעיה העיקרית איתה היא בבטיחות הלוקה (שמפתיעה היות והיא מבוססת על הגולף שלה יש 5 כוכבים), והאחריות לשנתיים בלבד.

סקודה פאביה ספייס גם נשקלת, אבל מסיבות דומות לאוקטביה כנראה שזה לא יקרה.

טויוטה פריוס והונדה סיוויק ההיברידית ירדו בגלל מחיר גבוה.

עוד כיוון שנבדק הוא ההונדה ג'אז - באולם תצוגה היא נראית מרווחת מספיק (מקדימה ובבגאז') ותצרוכת הדלק מתקרבת לאינסייט, אבל יש ספקות לגבי הגיר הרובוטי (שוב, ידני לצערי לא בא בחשבון), ואבזור מעט לוקה (חלונות רגילים מאחורה...)

שאלה שאני לא יודע לענות עליה היא רכבי דיזל - האם בנסועה הצפויה רכב דיזל יכול לתת מענה טוב? באירופה דיזל מאוד פופולארי, ולא הבנתי בדיוק למה בארץ הוא כמעט לא בשימוש.

אשמח להמלצות/הערות.

אלי

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בנסועה שלכם ובעיקר באופי הנסועה (הרבה בינעירוני), לא תזכו לחסכון משמעותי בדלק עם האינסייט. זו לא מכונית כלאיים מלאה אלא

מה שמכונה מערכת "כלאיים מתונה" - משמע המנוע החשמלי לא מניע את הגלגלים אלא משמש רק לסיוע בזחילה (בנוסף לבנזין,

לא במקום).

זה אומר שבנסיעה בינעירונית זו מכונית בנזין רגילה לכל דבר, רק עם תוספת משקל של המצברים. ובקיצור - תפסת מרובה לא תפסת.

פריוס תהיה חסכונית בהרבה בכל סיטואציה. מנגד היא אכן יותר יקרה, ולק"מ שלכם אם הבדלי המרווח והאבזור לא חשובים, זה לא בהכרח

מוצדק.

לדעתי, אלטרנטיבה עדיפה על האינסייט תהיה קיה סיד סטיישן דיזל. משפחתית קומפקטית מרווחת עם תא מטען מעולה לעגלות, ומנוע דיזל

שיחסוך לכם בהוצאות הדלק בנסיעה בינעירונית. היא מגיעה עם אבזור יותר מסביר ו-7 שנות אחריות, 5 כוכבי בטיחות ועם רמת ניהוג ויכולת

כביש (נוחות, התנהגות) גבוהות משמעותית מהאינסייט.

פורסם

האינסייט גם לא בדיוק מציעה חווית נהיגה. היא רכב ומתנדנדת והצמיגים שלה דקיקים ולא אוחזים.

אני הייתי חושב בכיוון של מאזדה 3 בגירסאות ה-2 ליטר שתתן תמורה מעולה למחיר מבחינת איבזור והנאה מנהיגה, אבל אולי בגלל חוסר הדרישה שלך לביצועים גם גירסאות ה-1.6 יתיאימו וגם ישאירו עודף בכיס.

גם יונדאי I30 יכולה להתאים מאוד היא מאוד נעימה לנסיעה ולנהיגה ומציעה ביצועים טובים גם בגירסת ה-1.6 וצריכת הדלק טובה.

האוקטביה אגב קיבלה ציון ריסוק נמוך יותר עקב איבזור בטיחותי נחות לעומת הגולף בגירסאות הבסיסיות באירופה ובאנקאפ זה חלק מהציון.

גם היטי החדש והמסקרן יכול להיות אופציה לא רעה מתיחה קלה של התקציב. רכב חביב ומרווח, מציע ביצועים טובים ומנוע מתקדם חסכוני ונקי. העיצוב נחמד ביותר וכחבילה למשפחה צעירה זו נשמעת אחלה אופציה.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

רועי, למרות שאין לי ניסיון עם כלי רכב היברידיים, למיטב הבנתי אכן החיסכון המרכזי הוא בנסיעה עירונית, וכאן היכולת של הפריוס לנסוע על המנוע החשמלי בלבד (ולהחזיק את המזגן בלי להתניע את מנוע הבנזין) אכן נותנת יתרון גדול לעומת האינסייט. לכן בגלל המתאר הבינעירוני ברובו שלי אני חושב שההבדל בין הפריוס לאינסייט יהיה קטן יותר ולא שווה את התוספת של 20000 ש"ח לטובת הטויוטה. האינסייט באמת תתנהג כמו רכב עם מנוע בנזין (במקרה שלה, הג'אז עליה היא מבוססת), עם שיפור פעוט בזכות המנוע החשמלי. אבל תזכור שגם הג'אז נותנת לפי נתוני יצרן 18.7 ק"מ לליטר משולב, כך ששיפור ל-21.8 של האינסייט הוא לא קפיצת מדרגה. ההבדל המרכזי עבורנו בין האינסייט לבין הג'אז הוא בתיבת ההילוכים (הרובוטית בג'אז שלא בדיוק מתאימה לנו) ובצורת הרכב - האינסייט נראית לנו יותר מתאימה מבחינת צורת שטח האחסון. שניהן על הנייר מציעות נפח הטענה זהה, אולם מהתרשמות שלנו האינסייט יותר פרקטית, עם תא מטען עמוק הרבה יותר, גם אם נמוך יותר. בנוסף, רמת הגימור של האינסייט הרשימה אותנו יותר משל הג'אז.

לגבי הקיה סיד סטשיין, אז אכן הרכב מתאים מבחינת גודל ונהיגה, אבל דבר ראשון הוא יקר בכ-15000 ש"ח, ונתוני יצרן של תצרוכת דלק לא מלהיבים - בגרסת האוטומט. ידני אולי היה יכול להתאים, אבל שוב, זה לא אפשרי.

Mike, ההבדל בתצרוכת דלק בין האינסייט ל-i30 או גרוע מכך, למאזדה 3 מסתכמים בכ-4000 עד 6000 ש"ח בשנה (תצרוכת דלק לפי נתוני יצרן, שכמובן לא מייצגים באמת, אבל בלי להתנסות ברכבים הנ"ל לאורך תקופה אין לי דרך אחרת לבדוק את הנושא). ההבדלים האלה אומרים שתוך כשנתיים האינסייט תהיה זולה יותר מבחינת מחיר רכישה.

לגבי הסקודות - הסתכלתי שוב באתר ה-eNCAP ונראה שפשוט לא בדקו את האוקטביה החדשה, ככה שנשארנו עם ציון משנת 2006. אפשר לקוות שהחדשה בטיחותית יותר (בהתבסס על הגולף החדשה). לגבי היטי, לי אישית יש בעיה עם רכבי ה-SUV הללו .(מבחינת גובה ופוזה שאני לא מעוניין בה), מה גם שתצרוכת הדלק שלו גבוה יחסית לאוקטביה.

מבחינתנו, תצרוכת הדלק של האינסייט, בשילוב עם המחיר הנמוך מרוב חלופות הדיזל וההיברידיות האחרות נותנות יתרון גדול אל מול מכוניות משפחתיות אחרות. אם מסתכלים על נתוני יצרן בלבד, אין מה להשוות מול רכבי בנזין (גם של VAG) וגם רוב הדיזלים מציעים צריכה נמוכה יותר. עד כמה הנתונים נכונים? מסקירות שראיתי באינטרנט חלק טוענים שהאינסייט לא עומדת בהם, וחלק טוענים שהיא אף נותנת צריכה טובה יותר. ישנם מספר מבחנים שמשווים בין האינסייט לפריוס ומוצאים שהאינסייט אף יותר חסכונית. מצד שני יש הרבה מבחנים שאומרים את ההיפך. מה נכון? אני בטוח שלתוואי הדרך ובעיקר לצורת הנהיגה יש השפעה גדולה מאוד על התצרוכת. אני מעדיף להסתכל על נתוני יצרן, שגם אם הם לא מייצגים את המצב האמיתי, הם מאפשרים להשוות בצורה מדוייקת יחסית בין מכוניות שונות.

השאלה הנשאלת היא האם לאורך כ-85 אלף ק"מ בשלוש שנים האינסייט תפצה על מחירה הגבוה מעט לעומת משפחטומתית סטנדרטית? לפי כל מה שאני בדקתי, אז כן, עם עודף (שמכפר על חלק מהחסרונות של האינסייט).

אני מקווה שאחרי נסיעת מבחן תהיה לי תמונה טובה יותר לגבי איכות הנסיעה. מההתרשמות באולם התצוגה, האינסייט מציעה חבילה נאה מאוד.

פורסם

תבדוק עם סוכנות טויוטה הקרובה אליך אם ומתי תגיע האוריס ההיברידית, מערכת ההנעה זהה לפריוס שיותר יעילה מהונדה ואמורה להתחרות באינסייט, הפרסום לפני שנה שהיא היתה אמורה להגיע בסוף 2010 תחילת 2011.

פורסם
תבדוק עם סוכנות טויוטה הקרובה אליך אם ומתי תגיע האוריס ההיברידית, מערכת ההנעה זהה לפריוס שיותר יעילה מהונדה ואמורה להתחרות באינסייט, הפרסום לפני שנה שהיא היתה אמורה להגיע בסוף 2010 תחילת 2011.

האינסייט הוא רכב קטן מאוד, שהמושב האחורי שלו הוא אחד הגרועים ביותר שיש היום במכוניות.

א. הוא צר

ב. התקרה הנמוכה מאוד והראש גם לאנשים לא גבוהים (170 סמ' ) פשוט נתקע בו.

פורסם

לא כתבתי את זה, אבל הדרישה לרכב היא בזמן הקרוב, כך שאין אפשרות להמתין לדגם חדש. אם זה היה ככה, הייתי שמח לחכות לדור החדש של הפוקוס עם מנוע טורבו ותיבה רובוטית כפולת מצמד.

tweety73, כמו שאמרתי, מרווח מאחור הוא לא שיקול. אין צפי להסעת יותר משני מבוגרים, ומי שישב במושב האחורי יהיו תינוקות.

פורסם

בתנאי הנהיגה של ישראל שהם עצור-סע ברובם, עם מזגן שדולק רוב הזמן על עוצמה גבוהה אני לא חושב שהאינסייט תצליח להשיג חיסכון משמעותי. הסוללות קטנות ולא מאוד משמעותיות, אין אפשרות לנסוע במצב חשמלי מלא אפילו לכמה קילומטרים בודדים ומערכת הכיבוי בעצירה גורמת לכיבוי המזגן, דבר שיעיק בקיץ הישראלי המתיש. הביצועים גם עם סוללות טעונות במלואן דיי עייפים.

שנית, תא הנוסעים שלה עלוב למדי לעומת שאר המתחרות והאמת גם לעומת הג'אז הקטנה והזולה יותר.

האם תהיה מוכן להתפשר על רכב נחות בכדי לחסוך סכום מסויים בשנה שבכלל לא ידוע אם יחסך או לא?

אגב דלק זו לא ההוצאה היחידה על רכב. יש לקחת בחשבון מחירי טיפולים וביטוח בכדי לשקלל את ההוצאות.

אני חושב שבטווח של כמה שנים, קניית מכונית משפחתית סטנדרטית ורגילה אך מהחסכוניות שבניהן כמו הסקודה אוקטביה 1.2 שתשאיר אותך עם עודף לדלק בכיס תהיה משתלמת יותר גם מבחינה כלכלית.

כמובן שזוהי דעתי בלבד ויש רוכשים שמרוצים מההיברידיות הגדולות כמו סיויק ופריוס, אבל הביקורת בעיתונות לאינסייט לא הייתה מאוד חיובית אם בכלל.

פורסם
בתנאי הנהיגה של ישראל שהם עצור-סע ברובם, עם מזגן שדולק רוב הזמן על עוצמה גבוהה אני לא חושב שהאינסייט תצליח להשיג חיסכון משמעותי. הסוללות קטנות ולא מאוד משמעותיות, אין אפשרות לנסוע במצב חשמלי מלא אפילו לכמה קילומטרים בודדים ומערכת הכיבוי בעצירה גורמת לכיבוי המזגן, דבר שיעיק בקיץ הישראלי המתיש. הביצועים גם עם סוללות טעונות במלואן דיי עייפים.

פה אני פשוט לא מסכים, על פי ההבנה שלי של הטכנולוגיה ההיברידית והיתרונות שהיא מביאה לתחום תצרוכת הדלק. גם פריוס לא יכולה לבלות פקק של חצי שעה באיילון עם מזגן בלי להפעיל את מנוע הבנזין.

שנית, תא הנוסעים שלה עלוב למדי לעומת שאר המתחרות והאמת גם לעומת הג'אז הקטנה והזולה יותר.

אני חייב לציין שאני לא מסכים איתך. במבחני רכב שקראתי היו דעות לכאן ולכאן. אני אישית התרשמתי לטובה, תוך השוואה ישירה ובמקום מול רכבי הונדה האחרים באולם התצוגה (כולל הג'אז). אני חושב שבהגדרה של איכות תא הנוסעים יש אלמנט סובייקטיבי לא קטן, כי לכל אחד יפריעו דברים אחרים.

אגב דלק זו לא ההוצאה היחידה על רכב. יש לקחת בחשבון מחירי טיפולים וביטוח בכדי לשקלל את ההוצאות.

כמובן. ביטוח יהיה דומה יחסית לכל רכב (וייתכן שלאינסייט יש הנחה עקב היותה היברידית? ראיתי את זה איפשהו, אבל רק מחר אני אברר לבטח), והועלו בפורום כבר טענות שהסקודות (בעיקר האוקטוביה) גניבות וחברות הביטוח גובות פרמייה גבוהה יותר עליהן. הוצאות הטיפולים לא הרבה יותר גבוהים. לפי האתר של "מאיר", סך 5 הטיפולים הראשונים (כל 15 אלף, עד ל-80 אלף) עולים כ-5000 ש"ח (כולל מע"מ). לג'אז זה יוצא כ-4500. כמה הטיפולים ייצאו בצ'מפיון? כמה על משפחטומתית סטנדרטית אחרת? אפילו אם כל טיפול עולה 500 ש"ח (ויש מספיק דברים מורכבים ויקרים גם במכוניות לא היברידיות), עדיין זה יוצא 2500 ש"ח. ההפרש הזה יחסית פעוט - 1500 ש"ח לאורך כל התקופה, לעומת חסכון של כ-15000 ש"ח על דלק.

אבל הביקורת בעיתונות לאינסייט לא הייתה מאוד חיובית אם בכלל.

אני מסכים, וגם אני קראתי הרבה ביקורות. ההרגשה שלי היא שהביקורות תלויות במוצא הבוחן - בוחן אירופאי מחמיא על איכות הרכב והמקום, אבל אומר שיש האצ'בקים דיזל חסכוניים באותה מידה וזולים יותר. בוחן אמריקאי מחמיא על תצרוכת הדלק אבל מתלונן על העדר כוח וצפיפות. בוחן ישראלי משווה לפריוס מבחינת תצרוכת דלק (שהיא כלל לא אמורה להתחרות בה באופן מלא בתחום התצרוכת) ולמאזדה 3 מבחינת התאמה לשוק הישראלי. מה שאני מבין מכל הביקורות הוא דווקא שיש כאן חבילה טובה, שלא יכולה להתחרות בצורה פשוטה לא בפריוס ולא במשפחתית הסטנדרטית. אם מאזדה 3, טויוטה פריוס והונדה אינסייט היו עולות בדיוק אותו דבר, באמת ההונדה היתה מפסידה. אבל הרכב בנוי כפשרה, ולדעתי ממוקם באמצע (גם מבחינת תמחור וגם מבחינת תמורה). נקווה שאחרי נסיעת מבחן אנחנו נהיה חכמים יותר.

ואם כבר במאזדה 3 עיסוקנו, אני בטוח שקראת את הביקורת של ג'רמי קלרקסון על המאזדה 3 http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/jeremy_clarkson/article824022.ece. לא כל ביקורת תואמת את המציאות. (ולטעמי הביקורת של קלרקסון על האינסייט פשוט שגויה. אפשר לחשוב שהוא בוחן אסטון-מרטין חדשה).

פורסם

אני דווקא הייתי הולך על הסקודה אוקטביה 1.2 TSI הרכב יספק את מלוא הצרכים שלך בצורה עדיפה יותר מאשר כל השמות שנקבת בהם עיקר העיניין באוקטביה הוא תא המטען הענק שלה ב536 ליטר אם אני זוכר נכון שזה יותר גדול מתא המטען של מאזדה 6 לדוגמא , מה גם שהיא מגיעה בצורת הליפטבק דמוי סדאן אך למעשה היא רכב 5 דל' מובהק כמו כן בסכום של 130K אתה תוכל לקבל את הגירסא היותר מאובזרת של הרכב ובהחלט שווה , בנוסף ישנם פתחי מיזוג גם למושב מאחור וזה דבר מאוד חשוב בארצנו . והרכב איכותי נוח והכי חשוב אמין .

פורסם

1. הפריוס משתמשת במנוע החשמלי (לעיתים אפילו כמניע בלעדי) גם בנסיעה בינעירונית, ויכולה לכבות את מנוע הבנזין גם במהירות גבוהה.

2. פריוס יכולה לנוע/לעמוד מרחק רב יחסית בלי מנוע הבנזין כלל או תוך שימוש מזערי בו, כולל פקק ארוך, תודות למצברים בעלי קיבולת

גדולה משמעותית מאלה של האינסייט. בנהיגה נכונה, שעיקרה שמירת מרחק מהרכב מלפנים, אפשר "לסחוט" מהפריוס תצרוכת דלק

ריאלית של 22-20 ק"מ לליטר גם בלי לצאת מגוש דן (כולל פקקים כבדים). אני בספק אם בתנאים דומים אינסייט תוכל להציע אפילו יותר מ-15.

ובקיצור - פריוס תהיה חסכונית באופן משמעותי מאינסייט בכל תנאי הנסיעה, כולל בינעירוני, תודות למנוע חשמלי חזק משמעותית ומצברים

בעלי קיבולת גדולה משמעותית. ההבדל מאינסייט צפוי להיות בשיעור של עשרות אחוזים, ובמיוחד אם אתה משלב בינעירוני (שטוען את

המצברים) ופקקים (שאז ניתן להשתמש בהם).

וזה לפני שמשקללים פנימה עוד יתרונות מול האינסייט: הפריוס מרווחת יותר, בעלת יכולת כביש טובה יותר, איכות עדיפה ואבזור עדיף.

אבל נעזוב את זה. הנה חישוב גס של הפרשי עלות הדלק לפי תצרוכת הדלק הצפויה בכל מכונית:

28,000 ק"מ בשנה בפריוס לפי 20 ק"מ לליטר (אופייני בנסיעה עירונית רגועה או משולבת "זריזה") = כ-9,060 שקל לשנה.

28,000 ק"מ בשנה באינסייט לפי 15 ק"מ לליטר (בשימוש עירוני+בינעירוני ונהיגה רגועה) = כ-12,080 שקל לשנה.

ההפרש המשוער בהוצאות דלק לשנה = 3,020 שקל, או 9,060 שקל בשלוש שנות בעלות. וכבר כיסית מחצית מההפרש.

שוב, לא יודע אם זה שווה לך את ההפרש, אבל אם זה היה הכסף שלי - לא הייתי מתלבט.

ועוד נקודה קטנה: אתה חוזר ומתייחס לאינסייט כאל משפחתית קומפקטית - אך דע שמדובר בבסיס בסופר-מיני, משמע מכונית שמבחינת

פלטפורמה מבוססת על הונדה ג'אז, לא על הסיוויק כמו הסיוויק הייבריד. וזה אומר שאתה משלם למעשה 130,000 שקל על סופר-מיני,

כשבמקרה של קיה אתה משלם על משפחתית קומפקטית ובטויוטה על משפחתית גדולה.

פורסם

קצת מתפלא על חבריי הסבלניים כאן שמנהלים דיון, עקר להערכתי, על יתרונותיה וחסרונותיה של האינסייט. השואל כנראה החליט שהוא רוצה אינסייט וזו זכותו כמובן. כל שהוא מחפש כאן הם חיזוקים להחלטה או טיעונים מאתגרים שהוא כבר "יודע" להדוף.

פורסם

רועי5, אתה חד אבחנה אבל קצת טועה. היה פרט חשוב שלא שיתפתי אותו, בשביל לקבל תחושה של הדעה על האינסייט כרכב מול המתחרות.

כרגע יש מבצע חבר על דגמי הונדה, בו אינסיייט comfort עולה כ-122 אלף (ה-elegance עולה 130). המתחרה מבית, הג'אז, מוצעת שם בכ-100 אלף ל-1.2 הידנית או כ-120 לרובוטית comfort.

זאת אומרת, שבמחיר מעט גבוה ממשפחטומתית סטנדרטית אני יכול לקנות רכב (שאכן לוקה בהשוואה אליהן) חסכוני יותר (בכמה? אני עדיין חושב שבהרבה, אבל זה מבוסס רק על מבחני דרכים שקראתי, שלא כולם מסכימים ביניהם. עד שלא יבוא בעל אינסייט וידווח נתוני תצרוכת דלק לא נדע) ומאובזר יותר (מול גרסאות "הליסינג"). בנוסף, בגלל הצורך שלנו ברכב בזמן הקרוב, אין לנו שהות להמתין למבצעים נוספים, שאין מי שיבטיח שיהיו של צ'מפיון (בהקשר לסקודה אוקטביה, שצדה גם את עייני) או טויוטה.

הבנתי מכם שהאינסייט לא משתווה לא לפריוס ולא למשפחטומתית סטנדרטית. אבל במסגרת הדרישות שלי לרכב - 2 מבוגרים, ילד או שניים ותא מטען גדול יחסית, ובמסגרת מבצע חבר על הרכב, האם בחירה באינסייט לרכב למשפחה צעירה (שכרגע בלי ילדים אפילו, כך שסופר-מיני משודרגת יכולה להתאים בהחלט) היא בחירה טובה?

כרגע אני במצב של ציפור אחת ביד, ואתם מציעים לי שני ציפורים על העץ. זה בסדר גמור, ואני שמח לשמוע עוד דעות, ואישית גם אני חושב שאם הייתי יכול הייתי מעדיף פריוס מלאה או אוקטביה (או ג'טה 1.2 לכשתבוא). אני מתנצל שלא שיתפתי אותכם בפרט על מבצע חבר, אבל אחרת אני חושב שבאמת הייתי מקבל רק חיזוקים. אני מעדיף ללכת עם כמה שיותר רשמים לפני שאני רוכש רכב, ועדיף שהם יהיו כמה שיותר אובייקטיביים.

פורסם

אגב, הדגם של האוקטביה שנבחן ב-euroncap היה הדגם שלפני מתיחת הפנים וכלל רק 4 כריות אוויר.

הדגם המשווק כיום הינו הדגם אחרי המתיחה ועם שש כריות.

נראה לי שהדגם הנ"ל לא נבחן היה מקבל את הכוכב החמישי רק בגלל תוספת האיבזור הבטיחותי.

ולגבי קיה - הקיה סול דיזל נותחת בימים אלה בישראל במחיר טוב יותר מהסיד סטיישן ועיצוב אופנתי יותר - לדעתי גם שווה בדיקה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...