Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל קח בחשבון שאתה גורם נזק כבד מאוד ליבואן. במיוחד כשאמירתך גורפת, כללית, חסרת אפיון ביחס לדגם ושנת ייצורו.

אוי, נו באמת, על איזה נזק אתה מדבר, כאשר היבואן בכבודו ובעצמו בחר האסטרטגיה שיווקית זו? הרי לא מדובר בסוד וכל אחד יכול להיכנס לאתרים, שלא לדבר על המגרשים עצמם. אובכן מדובר בדגם 2009 (לימיטד אדישן) שהגיע לקראת סוף שנה שעברה ונמצא בארץ, כאמור, פחות משנה. הוא מאובזר כמו הגדם היקר של 2010, רק ללא בקרת היציבות. במגרשים ישנם בשפע גם האקזמפלרים מ-2010 עם בקרת היציבות, אך המחירים כבר קצת יקרים יותר. כך או כך, מדובר ברכב מעולה, כל שכן במחירים המדוברים.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אינני אומר כי אינסייט חיסכונית יותר, אלה שההבדל לא כ"כ משמעותי, ובוודאי לא באחוזים ניכרים כפי שציינת. פריוס לא תעשה מעל 20 בעיר, אלה בקילומטרים הראשונים. בס"כ בנהיגה רגוע ההבדלים בצריכה יהיו לא יותר מ-10-20% לטובת פריוס. ושוב, בכביש המהיר לאינסייט כן יוכל להיות היתרון בזכות בקרת השיוט (לפחות על פריוס דור 2; אינני יודע אם בקרת השיוט מותקנת בדור III). למען ההגינות - לא נהגתי לא באינסייט ולא בפריוס דור III, אך את דור II ואת הסיוויק אני מכיר היטב.

אתה פשוט מתעקש להביע דעה בנושא שאין לך בו שום ידע. פריוס כן עושה 20 ק"מ לליטר (ויותר) בעיר, מניסיון של מאות ואלפי

קילומטרים של נהיגה בגוש דן (כולל בשעות עומס).

אתה ממשיך גם להחזיק בטיעון בקרת השיוט המופרך, כאילו זו מערכת שחוסכת דלק (מה הקשר? בקרת שיוט לא הופכת מכונית

לחסכונית יותר, אלא אם אתה לחלוטין לא שולט ברגל ימין שלך).

פורסם

במקום לזרוק לאוויר אי-אלו נסיונות אישיים ודעות סוביקטיביות, באו נשוואה את הבטחות היצרנים:

אינסייט:

צריכת דלק - עירוני 1ליטר/ק"מ 20.50

צריכת דלק - כביש מהיר 1ליטר/ק"מ 24.10

צריכת דלק - משולב 1ליטר/ק"מ 21.80

פריוס דור III

צריכת דלק - עירוני 1ליטר/ק"מ 25.60

צריכת דלק - כביש מהיר 1ליטר/ק"מ 27

צריכת דלק - משולב 1ליטר/ק"מ 25.60

אינני מאמין כי ברכב אחד (פריוס לצורך העניין) יתקבלו הנתונים הנ"ל, ואילו היצרן האחר משקר שקר גס. סביר יותר להניח כי שניהם יסתו מנתוני היצרן פחות או יותר באותה מידה באותו אופי הנהיגה, ולכן הנתון של 10-20% לכל היותר לטובת פריוס נראה לי הגיוני.

ותתפלא - לבקרת השיוט כן ישנה תרומה בלתי-מבוטלת על הצריכה בכביש. אני אומר זאת מתוך שנתיים משותפות עם הסיוויק ההיברידי וגם בתור אדם ששולט ביציריו ובין היתר ברגלו הימנית.

לגבי הצריכה של הפריוס בעיר - היה לי אינספור הזדמנויות להיחסף לנתוני אמת. מדובר היה כאמור בדור II. אם דור III מהווה שיפור משמעותי - אדרבה.

פורסם

התרשמויות מנהיגת המבחן ומבדיקה מקיפה נוספת באולם התצוגה:

* המנוע (סביר להניח בזכות החשמלי) מספק מומנט גבוה כבר מסל"ד מאוד נמוך, ואין לו שום בעיה לסחוב את האוטו בהאצות מתונות כבר מאזור ה-1400 סל"ד. התיבה משאירה את המנוע בסל"ד נמוך כל הזמן והפעולה של שניהם נעימה וחלקה (עם עלייה מאוד עדינה של הסל"ד עד להתייצבות של כ-1600 באזור ה-90 קמ"ש, וכ-2200 ב-110).

* כאשר כפתור ה-Eco משולב התגובות של המצערת נהיות איטיות יותר והמנוע מסרב לטפס לסל"דים גבוהים. בלי ה-Eco המנוע מגיב בצורה צפויה, מעלה סל"ד בלחיצה החלטית על הדוושה ומספק תאוצות מספקות (כמובן שלא משהו מרשים יותר מידי).

* התפעול של הרכב נוח, כל הבקרים נמצאים בהישג יד ויש מידע זמין וברור לנהג. לעומת זאת, מחשב הדרך התגלה כמורכב יחסית (מספק הרבה מאוד אינפורמציה), אבל בלמידה קצרה עם ספר הרכב אני בטוח שנסתדר.

* אני אישית אהבתי את תנוחת הנהיגה ונוחות המושב, ובעיקר את התמיכה הצידית העמוקה שלי מאוד תורמת לנוחות.

* מבחינת אחיזת כביש והתנהגות, בתנאים נורמליים (כ-60 קמ"ש בכיכר בקוטר של ירידה מכביש מהיר) הרכב מתנהג בצורה בטוחה, עם גלגול צד קטן יחסית ובלי תלונות של הצמיגים או בקרת היציבות. בפניה חריפה (כמעט עד לנעילת ההגה) במגרש ריק בקרת היציבות הופעלה בסביבות ה-40 והרכב השלים בצורה מאוד בטוחה את הפניה. אכן מורגש החסרון של הצמיגים הצרים יחסית בהקשר הזה.

* הבלימה הרגישה טבעית ופרוגרסיבית, כאשר המעבר בין בלימה רגנרטיבית ובלימה אמיתית לא הורגש כלל.

* הרכב נבדק באזור התעשיה המערבי של ראשון לציון, עם ביקור קצר באיילון והרבה נסיעה בדרכים העירוניים והשבורות של אזור התעשיה. האינסייט הפגינה נוחות טובה (במושבים הקדמיים כמובן) ובידוד רעשים טוב.

* כיבוי המנוע בעמידה - הכיבוי עצמו לא מורגש כלל מלבד השקט שפתאום שורר בתא הנוסעים. ההתנעה בהרמת הרגל מהבלם לעיתים מורגשת יתר על המידה, בדמות הרגשה של "זריקת קלאץ'". מכמה ניסיונות נראה שהאשם הוא בתיבה ולא במנוע, שכן בכיבוי לקראת עצירה (אזור 15 קמ"ש בבלימה) והתנעה מחדש של המנוע לא הורגש שום דבר. מבחינת מיזוג בזמן שהמנוע כבוי, המיזוג ממשיך לעבוד רק שהמדחס כבוי כך שהאויר לא מקורר. בעמידה ארוכה מעט המנוע ניעור לחיים בשביל להפעיל את המדחס. בנסיעה שדימתה פקק (עצירה-זחילה-עצירה) המנוע נכבה לכל עצירה וניעור בהשהיה של פחות מחצי שניה כל פעם, כאשר באיזה שהוא שלב הוא החליט להפעיל את המיזוג והשאיר את המנוע דולק.

* המערכת שעוזרת לנהג לחסוך בדלק נראת שימושית ביותר. מעבר למשחקים של הפרחים וכו', הצבע של מד המהירות מאוד תורם לתחושה של מתינות ההאצה, מבלי להסתכל על מד הסל"ד (שיושב מתחת) ולחשוב באיזה רצועת סל"ד המנוע פחות חסכוני.

* הראות לאחור דרך החלון האחורי באמת לוקה מאוד. המראה האחורית נהפכת להיות הרבה פחות שימושית. מראות הצד מפצות על זה עם ראות מעולה. הדבר ידרוש הסתגלות קטנה, אבל לא משהו הכרחי (לשימוש הסטנדרטי של לבדוק אם יש רכב מאחורייך לבלימה או לשמירת מרחק זה מספיק). לחניות ברוורס מומלץ להתקין חיישנים (בשביל להימנע מהשטח המת בין מראות הצד).

* מבחינת מרחב מאחור - גובהי כ-1.81, ואם אני מתיישר לחלוטין במושב האחורי הראש שלי באמת נוגע בתקרה. מבחינת מרחב רגליים אז יש מספיק, גם כאשר כסא הנהג מכוון בשבילי. אבל שוב, זה כלל לא שיקול מבחינתנו.

* מבחינת נפח תא המטען, אז 400 ליטר זה עם כיסוי שנפרש לאורך התא ומסתיר את תוכנו. בלי הכיסוי (ועד לגג) הנפח עולה ל-580 ליטר (שבעיקר עם הראות הלקויה גם ככה לא משמעותי).

פורסם

הייתי רק ממליץ לקחת בחשבון כמה דברים:

1) אינסייט איננו רכב יקר. מחירו באירופה - 20 K אירו, בדיוק כמו גירסת הליסינג של מאזדה 3. הסוברו יקרה אף יותר. כך שגם 122 K ש"ח איננו מחיר הולם בהתחשב בעובדה שרכב זוכה בהנחת מס מפליגה. מה זה אומר לגבך? לך תדע באיזה מחיר הרכב נרכש ע"י חברות הליסינג וישוחרר מהן בעתיד.

2) הציבור בארץ לא אוהב את ההיברידים. יתכן והציבור מצ'אויסט וההיברידים לא. עם קשר או בלי - הציבור אוהב כאשר ההיברידים מושמצים וזוכר את הדברים לאורך תקופות ארוכות. כך שלא אתפלא אם טענות הסרק של הקרינה ועוד כהנה וכהנה יעלו בעוד שנים רבות וישפיעו על המחירון בהתאם. לכן יתכן מאוד שרוב החיסכון בדלק ירד לתמיון במעמד המכירה.

3) אינסייט ספגה ביקורת כבדה מצד הצרכנים באירופה והונדה מכניסה כעת שיפורים בהולים (כך קרה ב-2006 גם לסיוויק ההיברידי והמזגן המתכבה). לכן צפוי שהגירסה המשודרגת תופיעה באולמות בקרוב.

• תוכן חדש...