Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השדרוג החדש שלי: פאביה 1.2TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב-2009 עברתי 2586 ק"מ עם גולף TSI 122 בתוך שבוע. חסכוני זה לא היה, אבל גם לא נרשמו בעיות אמינות.

גם באנגליה לא דווחו הרבה בעיות מכניות, עיקר הליקויים ב-VAGים החדשים נובעים מענייני חשמל, ניהול מנוע וכיו"ב.

לאור היתרונות שהמנועים האלה מציגים, לא הייתי נותן לספק הזה לעצור אותי. אם היו שם בעיות רציניות, סביר להניח

שהן כבר היו יוצאות לאור.

בלי קשר, מצחיק אותי לקרוא פה את כל התגובות לגבי הרצה ואיך היא משפיעה על יכולות הרכב.

"הרצה" זה מושג משנות ה-80, פרוצדורה שמזה שני עשורים (לפחות) מתבצעת עוד לפני שהרכב יוצא משערי המפעל.

כמובן שלא מומלץ לקרוע את המכונית בשבועות הראשונים לאחר המסירה, אבל מכאן ועד הספקולציות שנרשמות בפורום

לגבי התועלת הפוטנציאלית של הרצה הדרך רחוקה. לפעמים נדמה שאנשים פה פשוט ממציאים לעצמם דרכים להתחכם

ולהיות יותר פנאטים משאר הפנאטים בפורום (ע"ע החבר'ה שחונים שני ק"מ מהיעד, תחת עץ שיטה ורק בחודשי האביב,

כדי שאף אחד חלילה לא ישאיר להם סימנים או דפיקות על הרכב).

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בלי קשר, מצחיק אותי לקרוא פה את כל התגובות לגבי הרצה ואיך היא משפיעה על יכולות הרכב.

"הרצה" זה מושג משנות ה-80, פרוצדורה שמזה שני עשורים (לפחות) מתבצעת עוד לפני שהרכב יוצא משערי המפעל.

אתה טועה. כל יצרן שמכבד עצמו מוסיף בספר הרכב הוראות כיצד לנהוג ברכב בכמה אלפי הק"מ הראשונים.

פורסם

זאת בעיקר המלצה שמטרתה לגרום לנהג להכיר את רכבו לפני שהתקלות מתחילות, כך שלא יפתח קריאת שרות על כל פיפס שהוא עדיין לא התרגל אליו ונראה לו מוזר. שיטת עבודה סטנדרטית אצל כל חברה שמייצרת מוצרים מולטי-דיסציפלינריים, זה עדיין לא סותר את דבריי.

פורסם
אבל למה אף אחד פה לא מוכן להגיב לשאלה (מתבקשת, לפחות לדעתי) האם המנוע הזה בכלל אמין.

עד כמה שהבנתי, יש כאן הרבה אנשים שמבינים במנועים ויכולים לשאר על האמינות של האחרון.

לי אישית נראה המננוע החדש והשימוש בטורבו כידי למקסם את ההספק כפתח לצרות, אבל אני לא הכי מבין בעניין.

אי אפשר לדעת, מדובר במוצר חדש בשוק.

עם זאת יש לנו פה כמה שפני נסיונות שאני מקווה שיהיו מספיק ישרים כדי לספר לנו רשמים גם אם הם יהיו לא טובים.

אני אישית חושב שזה צעד לא נכון לקנות מנוע / רכב בשנה הראשונה ליציאה שלהם כשמוסכי היבואן עוד לא מכירים אותם היטב.

EZUF, איך אתה רושם בחתימה TSI אבל רכשת את ה1.4 הרגיל ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
למנוע הזה יש רכיבים שעובדים בעומס שאותם אין במנועים קונבנציונלים.

כמובן שתוספת הרכיבים הללו יוצרת פוטנציאל לצרות.

עד כאן העובדות ומכאן מתחיל שלב הפרשנות האישית:

בתגובה הקודמת נרשם שאין עדיין ניסיון מספק כדי לקבוע לגבי אמינות המנוע, זו התגובה הנכונה ביותר שישנה.

מאידך ישנם חברים בפורום שמוכנים להשבע שהמנוע הזה הוא הדבר הטוב ביותר שקרה למין האנושי מאז המצאת הגלגל, מולם נימצאים אחרים (ואני בינהם) שלא מוכנים לגעת אפילו עם מקל ברכב מתוצרת הקונצרן בכלל וברכב שמותקן בו המנוע הזה בפרט.

אלה גם אלה סובלים מדיעות קדומות שעדיין לא מבוססות דין.

האם המנועים האלו לא רצו קודם לכן בשוק אחר לפני שהביאו אותם לארץ? (נשמע הגיוני להריץ אותם לתקופת נסיון של כמה שנים כידי למנוע נזק תדמיתי מאוד גדול למותג).

אני מבין שאינך אוהב את הקונצרן, ואם הבנתי נכון זה נובע בעיקר בגלל היבואן שלהם בארץ.

אישית, אני לא מכיר את השרות של מוסכי היבואן (מכיר את זה של הרנו) אבל אם הרכב אמין (ולדעתי מבין האירופאיות זה הרכב הכי אמין) ואתה לא נזקק להם, לדעתי פולקס על ענפיו זה רכב טוב.

פורסם
אני אישית חושב שזה צעד לא נכון לקנות מנוע / רכב בשנה הראשונה ליציאה שלהם.

אם אינני טועה, ה-TSI נמכרים באירופה מאמצע 2008. זה כבר קרוב יותר לשנתיים.

אם אני טועה, עמכם הסליחה, ותשכחו ממה שאמרתי.

פורסם

שכחת את המשך הציטוט : כשמוסכי היבואן עדיין לא מכירים אותם היטב...

dorki, כמות הרפש שאתה שופך על תוצרת הקונצרן היא כבר מוגזמת.

אז הבנו שהיתה לאישתך פולו כמה דורות אחורה ושלא קיבלת שירות טוב... הגיע הזמן להתגבר על זה :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מנועי TSI נמצעים איתנו כבר כמה שנים, בעיקר 1.4.

אני אישית חושב מהניסיון שלי בעבודה שהבעיות הרציניות צצות דווקא כאשר עושים SCALE-UP למוצר.

אחת המסקנות שלי היא שהקטנת מנוע ה TSI לנפח של 1.2 לא אמורה ליצור שינוי משמעותי (סה"כ כל הרכיבים דומים מאוד).

יותר אני מודאג מה DSG 7.

כעת נלך ונראה מה האמינות של מנועי 1.4 לאורך זמן ללא התעללויות ושיפורי מנוע.

מה שכן - לדעתי האישית, צ'יפים למיניהם ותוכנות ברוטליות אשר לא בונות לחץ גדישה באופן מתון מזיקות למנועים האלה מאוד שכן המנועים עדינים ולא עומדים בעומסי הלם או עומסים דינמיים מוגברים לאורך זמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

מה שכן - לדעתי האישית, צ'יפים למיניהם ותוכנות ברוטליות אשר לא בונות לחץ גדישה באופן מתון מזיקות למנועים האלה מאוד שכן המנועים עדינים ולא עומדים בעומסי הלם או עומסים דינמיים מוגברים לאורך זמן.

לא ניתן לנבא אמינות עתידית של מנוע TSI, אך אם מדובר במנוע מקורי (ללא שינויי אפטר מרקט) אני מאמין שהיא תהיה טובה.

-

פורסם

EZUF, איך אתה רושם בחתימה TSI אבל רכשת את ה1.4 הרגיל ?

ה-1.2TSI נמכרת בארץ עם 86 או 105 כ"ס.

פורסם
האם המנועים האלו לא רצו קודם לכן בשוק אחר לפני שהביאו אותם לארץ? (נשמע הגיוני להריץ אותם לתקופת נסיון של כמה שנים כידי למנוע נזק תדמיתי מאוד גדול למותג).

אני מבין שאינך אוהב את הקונצרן, ואם הבנתי נכון זה נובע בעיקר בגלל היבואן שלהם בארץ.

אישית, אני לא מכיר את השרות של מוסכי היבואן (מכיר את זה של הרנו) אבל אם הרכב אמין (ולדעתי מבין האירופאיות זה הרכב הכי אמין) ואתה לא נזקק להם, לדעתי פולקס על ענפיו זה רכב טוב.

שכחת את המשך הציטוט : כשמוסכי היבואן עדיין לא מכירים אותם היטב...

dorki, כמות הרפש שאתה שופך על תוצרת הקונצרן היא כבר מוגזמת.

אז הבנו שהיתה לאישתך פולו כמה דורות אחורה ושלא קיבלת שירות טוב... הגיע הזמן להתגבר על זה :)

תיראו, כשמתקינים במנוע מגדש טורבו מוסיפים רכיב שפועל בעומס ומהווה מקור פוטנציאלי לבעיות, כשעל מגדש הטורבו מוסיפים גם מגדש על, אז נוצר סלט מעורר חשש.

נעבור אל המנוע, מדובר ברכיב שמספק הספק נאה מאוד ביחס לנפחו, על זה אין מחלוקת. אבל ההספק מושג דרך העלאת העומס על רכיבים פנימיים שבשל גודלו (של המנוע) גם אינם מסיביים כמקובל במנועים קונבנציונלים.

אז בהחלט יתכן שרכיבי המנוע עשויים מסגסוגות חדשניות שעומדות בעומס, כמו גם טכנולוגית עיבוד שבבי שהתפתחה עד לרמה הזו - בהחלט יתכן.

מאידך, ישנה סבירות לא מבוטלת (לא מבוטלת = יותר מאפס) שהמאמצים שבהם המנוע פועל יקצרו את חיו ואז נגלה שבעוד שבאירופה הרכב סיים את חיו ונגרט, כאן בישראל מתחילים האילתורים כדי להאריך את חיי הרכב למשהו סביר.

בנוסף לא ברור עדיין איך המנוע הזה יתמודד עם עומסי החום שבמדינה, כמו גם עם תחזוקה שאיננה מושלמת (לא לשכוח שבישראל רכב מיועד לנסוע לפחות 15 שנה).

מכאן הטענה שעדיין אי אפשר לדעת, יתכן שהמנוע יוכיח את עצמו ויתכן גם שלא. העניין הוא שהיד הראשונה תיאלץ במקרה כזה לטפל במוסכי היבואן, להתמודד עם הקמצנות שלו ועם ה"מכונאים" שהוא מעסיק. בניגוד לאייל שרוכש מכוניות משומשות ולכן גם יכול לטפל בהן במוסך רון שמהווה מפלט מצוין לשירות של צ'מפיון.

פורסם

dorki, לא יכלתי לנסח זאת טוב יותר.

אין לי ספק שעוד לא נצבר מספיק נסיון וקילומטרז' עם המנועים האלה. גם אם המנוע הושק ב 2007 עדיין אף אחד לא יודע איך הוא יזדקן, במיוחד בתנאי האקלים הקשים (יחסית) בארץ ומדיניות אחזקה לקוייה של רוב בעלי הרכבים בארץ.

אין לי צל של ספק שכאשר רכבי ה TSI יתחילו להזדקן, לעבור ידיים ולהיות מטופלות במוסכים חאפרים רמת התחזוקה של חלקם תדרדר ויתחילו לצוץ בעיות מכאניות כאלה ואחרות. מנוע עם כל כך הרבה שכלולים הוא מנוע מועד לפורענות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נסעתי המון ב1.6 שהייתה לאוראל וגם נהגתי בה.

נסעתי 1.2TSI בזמן שהוא נהג בה וישר הרגשתי הבדל עצום ! האוטו הרגיש הרבה יותר חי וזריז

לא צריך למשוך סל"ד בשביל לצבור תאוצות.

עד עכשיו מנוע מעולה, אחרי ההרצה הוא יוכל לתת חוות דעת יותר מדוייקת.

תתחדש חבריקו.

פורסם
יש מאחורי זה הסבר פסיכולוגי די מורכב, הנוגע לצורך של אנשים בקבלת גושפנקה להחלטותיהם, והתנהגותם ברגע שאישור זה אינו מתקבל באופן אוטומטי וגורף.

נסתפק בכך שנאמר כי זהו טבעו של פורום אינטרנטי, וזאת הדינמיקה הקיימת בו. כאן זה לא התחיל, ולכן גם לא יסתיים.

לא עומד מאחורי זה שום הסבר פסיכולוגי מורכב כמו אתה מנסה לעשות אותו, חברתי מסיימת בחודשים אלה תואר ראשון בפסיכולוגיה, ואני בתור שפן הניסויים הראשי שלה -הופך אותי אוטומטית גם לבעל תואר ראשון בפסיכולוגיה. :-P

הדיון פשוט משקף את התרבות המגעילה של הישראלים שחייבים להתפרץ ולומר את הדעה שלהם ולא אכפת אפילו אם אנשים יפגעו מהדברים שנאמרו, תרבות חולה שמגיעה כנראה מחינוך לקוי, thats all.

באף פורום רכב בחו"ל עוד לא נתקלתי עדיין באופי דיון כזה מגעיל ומעורר חלחלה כמו הדיון הזה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...