Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השדרוג החדש שלי: פאביה 1.2TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טעות בידך חיים.

קודם כל זה 130ק"מ, נא לדייק.

דבר שני, על מנת להשוות נניח צריכת דלק של 2 רכבים זהים רב בעלי מנוע שונה, נדרשת השוואה שתעשה בתנאים זהים.

כלומר, אותו הכביש, באותם שעות, עם אותה עוצמת מזגן, עם אותם צמיגים, עם אותו לחץ אוויר, רכבים בעלי ק"מ זהה,אותו נהג, אותה כמות דלק במיכל וכו' וכו' וכו'.

בקיצור תנאים זהים לחלוטין, ושכל מה שיהיה שונה זה רק המנועים.

וגם אז, 130ק"מ לא מספיקים, זה כולה נסיעה מרחובות לחיפה, זה לא מדד לכלום, בטח שלא לשום ביצועי הרכב, ובטח שלא ברכב שנמצא בתקופת הרצה, ועוד לא גמע מיכל אחד בודד ויחיד של דלק.

רבע'ק, מספיק שיהיה על הרכב זוג צמיגים אחרים, או זוג חדשים מול ישנים בשביל שהרכב ישמע רועש/שקט יותר.

מספיקה נסיעה בלילה במקום ביום, שהטמפ' בלילה נמוכה ב10 מעלות בשביל לקבל תצרוכת דלק וביצועי מנוע אחרים לגמרי.

זריז? זה מושג כלכך יחסי שניתן לשייך אותו לכל דבר בכל תנאי.

שורה תחתונה, בודקים את אותו הרכב באותם התנאים(כפי שרשמתי למעלה), ולוקחים אותו למסלול, ומודדים זמנים.

במידה והרכב ש"הרגיש" זריז יותר, ביצע את ההקפה בזמן קצר יותר, הרי הוא זריז יותר.

להזכיר לכם כמה פעמים בטופ-גיר(קטונתי מול הנסיון והידע שיש להם) לקחו רכבים שהם חשבו שיהיו זריזים יותר על המסלול, ובפועל קרה בדיוק הפוך?

אז חלאס לקשקש, 130 ק"מ, בתקופת הרצה, זה לא מספיק נסיון עם הרכב בשביל לקבוע כלום.

under construction..

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה לא משנה כמה הק"מ מראה עכשיו.

וזה לא משנה אם "עברו תחת ידי" או לא עברו כאלו רכבים.

זה תקף לכל רכב, מכל סוג שהוא.

אם אתה בתקופת הרצה, וכתבת את מה שאתה בחרת להדגיש "שקטה,חסכונית וזריזה", אתה לא יכול לקבוע את זה,אחרי 130ק"מ שנצברו בתקופת הרצה.

רוב האנשים מצליחים להבחין בין רכבים, גם לאחר נסיעת מבחן קצרה.

לא צריך לגמוא מאות ק"מ כדי לדעת שהרכב זריז ושקט ביחס לרכב אחר שהיה ברשותך,

בוודאי כשיש לך ניסיון קודם עם פאביה 1.6.

-

פורסם

חיים,

כן, רובנו נוכל להרגיש את ההבדל בין מזדה לפורד, או בין פיאט לסיאט, או פיג'ו מול סקודה.

אבל.

כל רכב חדש שקט יותר מאותו הרכב רק משומש עם 10Kק"מ.

בנוסף, מספיק לשים זוג צמיגים חדשים, בכדי שהרכב יהיה שקט יותר.

ודבר אחרון, שאתה בתקופת הרצה, ואתה לא עובר את ה3000 סל"ד, אין לך מושג האם המנוע הוא שקט או לא , והאם הוא שקט יותר מהמנוע הקודם.

ובאותה נימה, האם יכול להיות שבהאצה מ3000 ל5000סל"ד המנוע 1.6 יהיה זריז יותר מאשר ה1.2TSI?

יכול להיות מצב כזה?

כי אוראל עדיין לא יודע, הוא לא עבר את ה3000סל"ד.

ולכן, שוב.

אי אפשר לקבוע שום דבר אחרי 130ק"מ, בתקופת הרצה.

ואני אשמח גם להתייחסותך על ה"חסכוני", כי אני לא מסוגל להבין את זה, כנראה שאין לי את ה"חוש השישי".

under construction..

פורסם
בקיצור, לדעתי ואני מדגיש לדעתי בלבד, ההצהרה על 95 נובעת משיקולים שיווקיים ולא טכניים, הרכב הזה סביר להניח שבהחלט צריך 98 אוקטן,

אאל"ט יחס הדחיסה במנוע ה-TSI 1.2 של VW הוא 10:1.

אני אישית לא רואה כאן סיבה לתדלק 98.

(בכלליות אני חושב שאנשים לקחו את האוקטן 98 קצת רחוק מדי גם ברכבי יומיום משפחתיים ללא יחס דחיסה גבוה וללא המבלות של מנועי TFSI).

פורסם

אין צורך לצבור מאות ק"מ, או להגיע ל4,000 סל"ד רק כדי להבין שלמנוע tsi יש יתרון בזמינות הכוח ובמהירות התגובה,

לעומת 1.6 באותם תנאים.

אוראל מכיר את הפאביות בצורה טובה, לכן סביר מאוד שהוא ירגיש את ההבדלים לעומת הרכב הקודם.

-

פורסם

קודם כל, מזל טוב לקונה הרכב.

אני חדש בפורום והגעתי אליו לאחר שאני בודק בעצמי אפשרות רכישה של פביה 1.2TSI.

החשש הגדול שלי הוא האמינות של המנוע הזה, שמורכב הרבה יותר ממנועי 1.6 הקודמים וכמו כן, ההספק של המנוע מנוצל ע"י הטורבו עד הקצה.

מי ממכם שקנה את הרכב, האם מחשבת האמינות של המנוע עברה ברושכם? (כי מה שהספקתי להבין עד כה ולא רק מהפורום הנ"ל, הוא שעדיף להימנע מלבקר במוסכי היבואן).

מי ממכם שמבין במנועים, האם לדעתכם המנוע הזה אמור להיות אמין (השימוש בטורבו הוא החשש הגדול ביותר שלי).

פורסם
אאל"ט יחס הדחיסה במנוע ה-TSI 1.2 של VW הוא 10:1.

אני אישית לא רואה כאן סיבה לתדלק 98.

(בכלליות אני חושב שאנשים לקחו את האוקטן 98 קצת רחוק מדי גם ברכבי יומיום משפחתיים ללא יחס דחיסה גבוה וללא המבלות של מנועי TFSI).

דעתי דומה.

יחס הדחיסה מייצג את היחס שבין נפח הצילינדר בנמ"ת לבין הנפח בנמ"ע.

אם תיתן פול גז אז אחרי פעולת הדחיסה יהיה הלחץ בצילינדר 10 אטמוספורות (בהנחה שבנמ"ת הצילינדר התמלא אוויר במלוא נפחו).

א-ב-ל, אם אתה נוסע רגוע והצילינדר התמלא רק למחצית הנפח, אז בנמ"ע הלחץ יהיה 5 אטמוספרות, האם עדיין נהייה זקוקים לאוקטן 98 כדי להימנע מהתלקחות עצמית?

הלאה, המנועים הללו מצויידים בהזרקה ישירה, המזרקים האלה עובדים בטווחי זמן של מיקרו-שניות (ולא מילי-שניות כמו בהזרקה עקיפה), לכן ההזרקה נעשית בדיוק ברגע שהבוכנה בנמ"ע, זו הסיבה שאין גם משמעות להתלקחות ספונטנית כי הבנזין מוזרק במועד ההצתה.

אצלי עם יחס דחיסה 1/12 לא הצלחתי להבחין בהבדל ממשי בין אוקטן 95 ל- 98.

פורסם
חיים,

כן, רובנו נוכל להרגיש את ההבדל בין מזדה לפורד, או בין פיאט לסיאט, או פיג'ו מול סקודה.

אבל.

כל רכב חדש שקט יותר מאותו הרכב רק משומש עם 10Kק"מ.

בנוסף, מספיק לשים זוג צמיגים חדשים, בכדי שהרכב יהיה שקט יותר.

ודבר אחרון, שאתה בתקופת הרצה, ואתה לא עובר את ה3000 סל"ד, אין לך מושג האם המנוע הוא שקט או לא , והאם הוא שקט יותר מהמנוע הקודם.

ובאותה נימה, האם יכול להיות שבהאצה מ3000 ל5000סל"ד המנוע 1.6 יהיה זריז יותר מאשר ה1.2TSI?

יכול להיות מצב כזה?

כי אוראל עדיין לא יודע, הוא לא עבר את ה3000סל"ד.

ולכן, שוב.

ואני אשמח גם להתייחסותך על ה"חסכוני", כי אני לא מסוגל להבין את זה, כנראה שאין לי את ה"חוש השישי".

גם לי היו מספר פאביות חדשות שגם בהן ביצעתי הרצה.

אתה לא חייב לנסוע כמו מטורף ולעבור את ה3 סל"ד בכדי להרגיש שהרכב נוסע נסיעה חלקה יותר, שקטה יותר ומהירה יותר. ממש לא.

נסיעת הרכב לא תשתנה אחרי ההרצה, אלא אם כן אתה מחליף חלקים ברכב ולא בזה עסקינן.

את הפאביה הקודמת אנחנו מכירים כל כך טוב, שלא צריך לסיים הרצה בכדי להבין שיש הבדל משמעותי בין שני הרכבים.

"אין חכם כבעל נסיון" ונראה שאתה לא כזה. לפחות לא בתחום הזה - לא מבין למה אתה מתעקש לשלול.

מה שאי אפשר לשפוט לפני ההרצה זה את צריכת הדלק ואמינות הרכב.

שבוע טוב

איתן

Skoda Fabia 1.2TSI Sportline 2010

פורסם

תודה לאל :) תגובה נורמלית.

בחייתאק,קחו את הויכוחים שלכם וההתנשאויות לה"פ.

בנאדם קנה רכב חדש,פרסם תמונות,תאחלו לו להתחדש וסגרו עניין.

למה כל שרשור שאדם אחר פותח על רכב כלשהו הופך בשניות לויכוח אינסופי :|

ולפותח השרשור - תתחדש (למרות שאני חושב שאיחלתי כבר,אבל שיהיה שוב :)) וסע בדרכים טובות.

קניתי אותו רכב כמו שלך (ידני?) רק ברמת גימור הנמוכה יותר וגם בהספק (86כ"ס).

מבסוט מאוד מהרכב בינתיים ומאושר (ושלם 100%) עם ההחלטה :)

שבוע טוב לכולם.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

א. ניתן להרגיש הבדל בין מנועים גם ב20 ק"מ:

כבר בתחילת הנהיגה הראשונה שלי על הסקודה הרגשתי שמנוע הTFSI 2.0 זמין יותר בסל"ד נמוך ומרגיש משמעותית חזק יותר ממנוע ה2500 של הWRX המוחלפת.

או, כבר בתחילת הנסיעה הראשונה על יונדאי אקסנט, שמתי לב שהיא אפילו יותר עגלה מהאבאו פיכס שהיתה לי מהעבודה שהיתה לי קודם.

ב. בגדול מדובר על אותו הרכב אז ההבדלים החיצוניים קצת מטשטשים במקרה הנ"ל.

ג. הנהג צבר לא מעט ק"מ על הדגם הישן כך שהוא מכיר אותו טוב. לכן ניתן לשאר שהוא רגיש יותר לתחושות שונות.

ד. גם בהרצה ישנם רגעים שפשוט מתעלמים טיפונת ואומרים שגם 4500 סל"ד זה בסדר בנסיבות מסויימות.

ה. אם זאת, הניסוח הנכון של הרשמים מהרכב החדש צריכים להיכת תחת הנוסח של "אני מרגיש שהרכב יותר.. " או "הרכב מרגיש יותר..." ולא קביעה חד משמעית.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
למה כל שרשור שאדם אחר פותח על רכב כלשהו הופך בשניות לויכוח אינסופי :|

יש מאחורי זה הסבר פסיכולוגי די מורכב, הנוגע לצורך של אנשים בקבלת גושפנקה להחלטותיהם, והתנהגותם ברגע שאישור זה אינו מתקבל באופן אוטומטי וגורף.

נסתפק בכך שנאמר כי זהו טבעו של פורום אינטרנטי, וזאת הדינמיקה הקיימת בו. כאן זה לא התחיל, ולכן גם לא יסתיים.

פורסם

אבל למה אף אחד פה לא מוכן להגיב לשאלה (מתבקשת, לפחות לדעתי) האם המנוע הזה בכלל אמין.

עד כמה שהבנתי, יש כאן הרבה אנשים שמבינים במנועים ויכולים לשאר על האמינות של האחרון.

לי אישית נראה המננוע החדש והשימוש בטורבו כידי למקסם את ההספק כפתח לצרות, אבל אני לא הכי מבין בעניין.

פורסם

TSI בנפח 1.2 ליטר הינו מנוע חדש יחסית בארץ, וטרם נצבר אודותיו מספיק מידע כדי שנוכל לענות על שאלתך.

יחד עם זאת, יש אנשים שמוכנים להישבע על כך שהוא ממש חסכוני, אע"פ שהם לא הספיקו לתדלק את הרכב אפילו פעם אחת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אבל למה אף אחד פה לא מוכן להגיב לשאלה (מתבקשת, לפחות לדעתי) האם המנוע הזה בכלל אמין.

למנוע הזה יש רכיבים שעובדים בעומס שאותם אין במנועים קונבנציונלים.

כמובן שתוספת הרכיבים הללו יוצרת פוטנציאל לצרות.

עד כאן העובדות ומכאן מתחיל שלב הפרשנות האישית:

בתגובה הקודמת נרשם שאין עדיין ניסיון מספק כדי לקבוע לגבי אמינות המנוע, זו התגובה הנכונה ביותר שישנה.

מאידך ישנם חברים בפורום שמוכנים להשבע שהמנוע הזה הוא הדבר הטוב ביותר שקרה למין האנושי מאז המצאת הגלגל, מולם נימצאים אחרים (ואני בינהם) שלא מוכנים לגעת אפילו עם מקל ברכב מתוצרת הקונצרן בכלל וברכב שמותקן בו המנוע הזה בפרט.

אלה גם אלה סובלים מדיעות קדומות שעדיין לא מבוססות דין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...