Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי סובארו DL 1300 שנת 86 , 95,000 ק"מ (כן, כן, אמיתי לגמרי...) , לאחרונה התחלתי להרגיש שבסרק המנוע נשמע קצת מגומגם אז התחלתי לחשוד שאחד הפלאגים אולי לא בסדר.

התחלתי לבדוק את מצב הפלאגים, מסתבר שכולם בסדר אבל צילינדר מס' 1 כנראה לא עושה עבודה - לפי זה שכשאני מנתק לו את הכבל ניצוץ אני לא שומע שום שינוי בפעולת המנוע וכן מגיע ניצוץ טוב לפלאג (אם הדיאגנוזה עד כאן לא נכונה אנא תקנו אותי).

אם אכן צילינדר אחד לא עושה עבודה אני מבין שזה אחד מהבאים:

א. הרינגים שחוקים

ב. אטם ראש לא אוטם את הצילינדר

ג. שהראש מנוע עצמו לא בסדר (אם יכול להיות דבר כזה בכלל)

ובגלל זה אין קומפרסייה בצילינדר.

האם יש דרך לדעת מה מהם הוא הבעיה מבלי לפרק ראש מנוע?

אם אכן זה הרינגים, אז מה האפשרויות? החלפת בוכנה+רינגים, שיפוץ בוכנה, החלפת רק הרינגים...

אשמח לכל סוג של עזרה

תודה

איתי

פורסם

אם אתה טוען שבסרק המנוע מגמגם מעט, אני לא חושב שזה צילינדר,במיוחד לא ברכב כזה ועוד עם ק"מ כזה.

אני חושב שיש לך בעיה אחרת כמו צינור וואקום שהשתחרר או שהקצה שלו לא אוטם כמו שצריך = רופף(מתיי בדקת והחלפת צינורות וואקום אם בכלל?),או קרבורטור (מתי עשית לאחרונה?), או מפלג (האם עבר שיפוץ?)

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שלום רב !

משה/ סוובארו ליאולה צודק, בדוק אפשרות ליניקת אויר מצינור וואקום קרוע, פלג סדוק, חוט הצתה לקוי ,או קרבורטור לא מכוון.

באם הבעייה לא נפתרת יש לבדוק קומפרסייה בצילנדר הבעייתי, קומרסייה נמוכה בהרבה מ170/ 180, צריכה להדאיג מעל זה המנוע תקין.

מתי טיפלת לאחרונה בקרבורטור?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
האם ניסית להחליף את הפלאג שלא עובד טוב?

איך קבעת שמגיע ניצוץ לפלאג?

שאלה מצויינת, ואני ממתין לתשובה בנידון.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה לכל המגיבים,

אז ככה, כשאני מנתק את החוט של פלאג מס' 1 בין המפלג לפלאג אין שום שינוי נשמע לאוזן בפעולת המנוע.

מה שכן כאשר אני מנתק בכל אחד מהצדדים (במפלג או בפלאג) אני שומע ורואה ניצוץ שעובר בין הגופים (באוויר), מכאן אני מבין שיש מעבר טוב של ניצוץ.

איך אני יודע שזה לא הפלאג?, פשוט החלפתי בין פלאג 1 ו2 המנוע עובד בדיוק אותו הדבר כמו שלפני...

בעניין הקומפרסיה, 160-170 זה ב- psi ?

איתי

פורסם

שלום רב !

אם אתה מנתק את חוט הצתה מספר 1 הבעייתי שלא מגיב, עלייך להצמיד את קצה הכבל המחובר לפלג, לעבר גוף המנוע במרחק כסניטמטר מהמנוע, וניצוץ אמור לקפץ, באם לא חוט ההצתה שלך פגום, ולכן עליך להחליף את כל סט חוטי ההצתה.

בסבירות גבוהה חוטי ההצתה שלך מתוצרת ביתן ספארק BS.

לחץ הקומפרסייה, אכן נמדד בPSI.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...