Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר תקופה של חודשיים בערך מתלבט בין סוגים שונים של דגמים .

חשבתי על סיריון,פונטו גרנדה,גטס,אלטו\סיווק, מאזדה 3 , ועד עכשיו אני לא מצאתי דגם שבאמת כדאי לי ללכת ולקנות

קראתי מלא תגובות מא הודעות פה בפורום ממש חרשתי אותו .

תקציב 50-60K חשוב רכב צעיר חסכוני זול אוטומט .

דבר נוסף מה עליי לבדוק לפני החלטת דגם

נ.ב

מה דעתכם לגבי סיאט איבזה 06-07 צריכדלק אמינות וכו?

פורסם

אני לא יודע לגבי הסיאט לא היה לי ניסיון עם אחת כזאת אז אני לא אגיב עליה ספציפית אבל אם אתה לא רוצה להכניס את עצמך כרגע להוצאות גדולות על דברים דיי קטנים כמו טיפולים ובלאי מובן של חלקים אז תבטל את ההחלטה ללכת על משהו גרמני,אם אתה רוצה אמינות וחיסכון לך על היפניות,ממליץ בחום על הסיויק ובסכום שציינת תוכל להשיג אחת שנת 2005/6 אם אני לא טועה,שיהיה בהצלחה ומחכה להגיד תתחדש.

פורסם

לדעתי לך על הסיריון היא חסכונית וקומפקטית, יש אותה במחיר שאתה מחפש מליסינג, אני הלכתי עכשיו לראות באוויס ואני גם מתלבט, מזדה3 לא בתקציב שלך בכל מקרה כנ"ל לגבי הסיווק.

אלטו / גרנדה פונטו – לא ממליץ, אין להן שוק ותאכל סרטים במכירה שלהן.

מהאופציות שהצעת הייתי הולך או על הסיריון או על הגטס שהיא גם אמינה וקומפקטית אבל פחות חסכונית מהסיריון (צריכת דלק).

נגמר המונדיאל, ארגנטינה בחוץ

פורסם

ההבדלים בערך בצריכית דלק בין הסיווק ל סיריון הם 50-100 שח בחודש לא ?

השאלה שלי אם לא שווה כבר להביא אוטו ולהתפנק ממנו אם זה נסעיות ארוכות,יופי,נוחות,שמירת ערך וכו ...

הנסיעות שלי הם בתוך העיר ולא מרובות ממש

פורסם
ההבדלים בערך בצריכית דלק בין הסיווק ל סיריון הם 50-100 שח בחודש לא ?

השאלה שלי אם לא שווה כבר להביא אוטו ולהתפנק ממנו אם זה נסעיות ארוכות,יופי,נוחות,שמירת ערך וכו ...

הנסיעות שלי הם בתוך העיר ולא מרובות ממש

אז קודם כל תמחוק את 3 וסיוויק. אם תקציב של 60 זה אפשרי, קח אלטו. תעביר פה חיפוש יש נושא גדול על אלטו שמתפרס על כמה עמודים בטוח תמצא שם כל מה שתמצא (רק בעמודים הראשונים, כי אחרי זה כבר כתובות שם הודעות שלא ממש מתקשרות)

מורן על מה אתה מדבר שלאלטו אין שוק? קודם כל הוא עוד לא נמכר כיד 2 כי הוא חדש, וחוץ מזה שהאלטו נמכר בסוכנות שלהם בכמויות אתה יכול להיות בטוח. על סמך מה אתה אומר שאין לו שוק?

פורסם
לדעתי לך על הסיריון היא חסכונית וקומפקטית, יש אותה במחיר שאתה מחפש מליסינג, אני הלכתי עכשיו לראות באוויס ואני גם מתלבט, מזדה3 לא בתקציב שלך בכל מקרה כנ"ל לגבי הסיווק.

אלטו / גרנדה פונטו – לא ממליץ, אין להן שוק ותאכל סרטים במכירה שלהן.

מהאופציות שהצעת הייתי הולך או על הסיריון או על הגטס שהיא גם אמינה וקומפקטית אבל פחות חסכונית מהסיריון (צריכת דלק).

נכנסת לך בתקציב אלטו חדשה (אבל ידנית), לא ליסינג, לא יד שניה, ללא בדיקות ועם אחריות יצרן.

אם רוב הנסיעות שלך הן בתוך העיר ואתה מחפש רכב חסכוני וקל לחניה זה נשמע לי נחמד וזה מה שאני הייתי עושה.

לא מבין את הבעיה של שמירת ערך או שוק חלש, איך הגעת למסקנה?

פורסם
אז קודם כל תמחוק את 3 וסיוויק. אם תקציב של 60 זה אפשרי, קח אלטו. תעביר פה חיפוש יש נושא גדול על אלטו שמתפרס על כמה עמודים בטוח תמצא שם כל מה שתמצא (רק בעמודים הראשונים, כי אחרי זה כבר כתובות שם הודעות שלא ממש מתקשרות)

מורן על מה אתה מדבר שלאלטו אין שוק? קודם כל הוא עוד לא נמכר כיד 2 כי הוא חדש, וחוץ מזה שהאלטו נמכר בסוכנות שלהם בכמויות אתה יכול להיות בטוח. על סמך מה אתה אומר שאין לו שוק?

אין לו שוק בדיוק מהסיבה שכתבת.

הוא חדש, אף אחד לא יודע מה הוא יהיה שווה כמשומש, כמה ירידת ערך, מניסיון העבר עם סוזוקי – לא הייתי מטפח ציפיות. "נמכר בכמויות" - זה עניין יחסי, בהשוואה למאזדה 2 או סיריון – הכמויות לא כל כך גדולות.

אם העניין הכלכלי חשוב – אני ממליץ "ללכת על בטוח" ולקחת רכב משומש שיודעים מה ירידת הערך שלו ואיך הוא מתנהג כמשומש.

פורסם
נכנסת לך בתקציב אלטו חדשה (אבל ידנית), לא ליסינג, לא יד שניה, ללא בדיקות ועם אחריות יצרן.

אם רוב הנסיעות שלך הן בתוך העיר ואתה מחפש רכב חסכוני וקל לחניה זה נשמע לי נחמד וזה מה שאני הייתי עושה.

לא מבין את הבעיה של שמירת ערך או שוק חלש, איך הגעת למסקנה?

בנוסף למה שכתבתי קודם – רכב חדש זה באמת פינוק. אבל קודם כל זה לא ב- 50-60 אלא יותר בכיוון של 60-70, ושנית זה עם גיר ידני, ויהיה קשה למכור את הרכב הזה כמשומש (עם ישראל אוהב אוטומט).

פורסם
בנוסף למה שכתבתי קודם – רכב חדש זה באמת פינוק. אבל קודם כל זה לא ב- 50-60 אלא יותר בכיוון של 60-70, ושנית זה עם גיר ידני, ויהיה קשה למכור את הרכב הזה כמשומש (עם ישראל אוהב אוטומט).

מעל 700 אלטו ידניות נמכרו ב5 חודשים, עם ישראל אוהב אוטומט אבל יש בעם ישראל גם כאלו שקונים ויקנו ידני.

איך בדיוק הגיוני שלרכב חדש אין שוק רק בגלל שהוא חדש?

ואגב סוזוקי, תסתכל רק איך הסויפט מחזיקה מחירון ב3 שנים האחרונות.

פורסם

יכול להיות שאני אתבדה, אבל זה רק "יכול להיות". אם אני הייתי בנקודת ההחלטה – הייתי הולך על בטוח (גם אם זו אופציה פחות מרגשת).

פורסם

59,650 ש"ח לסוזוקי אלטו חדשה (ידנית):

http://www.suzuki.co.il/files/pricelist/pricelist.pdf

יכול להיות שזו הרגשה אישית אבל נראה לי שלמכוניות קטנות שוק ער יותר מלמשפחתיות.

פורסם

מה שאותי מדאיג באלטו שהיבואן נותן רק שנת אחריות אחת

תמוה מעט...........!!!

ואכן לא ניתן לדעת מה יהיה מחיר השוק שלו בעוד שנה-שנתיים

ואין מה להשווות סוויפט לרכב שרק נכנס לשוק עם מנוע 1000 סמ"ק ובעל שנת אחריות אחת

לך תדע אם בעוד שנה יוזמנו כל הלקוחות לקריאות שירות שלא נפסקות...

אני עם רכבים חדשים שלא התחילו להיסחר בתחום המשומש לא מתעסק

אלא אם כן יש לי כסף עודף ואני אוהב להתנסות

פורסם

אהלן,

אני הייתי בדיוק בראש שלך עד שנתקלתי במבצע של "חבר" - פיג'ו 107 טיפרוניק בפחות מ70K ש"ח.

לדעתי שווה אם יש לך מישהו מקרבה ראשונה.

עם שלוש שנות אחריות מלאות.

אני הזמנתי את שלי!! :) המבצע עוד יומיים נגמר אגב.

פורסם

מאיפה המידע שלאלטו יש רק שנה אחת של אחריות?

אני מסתכל על ההזמנה של האלטו שלנו וכתוב במפורש 3 שנים אחריות או 100K ק"מ, הקודם מביניהם.

פורסם

לדעתי יש פה שתולים של כל מיני חברות.

לא מעט יבואנים די נבהלו מההצלחה המוטרפת של האלטו. האוטו הזה מוכר בלי הרבה עזרה מחברות הליסינג ומצליח מאוד יפה בשוק הפרטי, שם נמצאים רווחים מאוד נאים בכל מכונית.

עם עליית מחירי הדלק בקרוב בעוד 40 אגורות (רק על המס) והופעה ראשונה של המשפט 7 ש"ח בתדלוק עצמי לליטר 95, האלטו רק תהפוך להיות יותר ויותר פופולארית.

יותר מזה - המקרה של דייהו מאטיס מוכיח כי יש שוק *הזוי* לרכבים קטנים. לוי יצחק כיסח את האוטו הזה במחירון עד לרמה של 6 אלף ש"ח לרכב פרטי עם ק"מ נמוך. השוק התעלם מלוי יצחק וכל רכב כזה נמכר מעל למחירון באלפי שקלים. השכרה לשעבר שהיה מורה לנהיגה? אין בעיה - קח 6 אלף מעל למחירון. העיקר שיהיה רכב עם מנוע 800, ידני, עם סמל של דייהו.

בסופו של דבר לוי יצחק יישר קו עם המציאות והעלה בחזרה את מחיר המחירון. כיום מחיר של דייהו ידנית כזו מתקרב למחיר של נובירה מאותה שנה. מי שלא מאמין שיבדוק.

***עריכה : בדיקה זריזה העלתה כי ההפרש במחירון בין נובירה 2001 למאטיס 2001, הוא 1100 ש"ח. מחיר הנובירה הוא 16,300 , מחיר המאטיס הוא 15,200.

לצורך הפרוטוקול אבקש לציין כי נובירה עלתה בדיוק כפול בזמן אמת.***

לאחר 9 שנים בשוק, רוכש מאטיס "הפסיד" 35 אלף ש"ח, בעוד רוכש הנובירה "הפסיד" 85 אלף ש"ח.

אני מעריך שבשוק המשומשות האלטו הידנית תיחטף בלי שתשים לב שפרסמת מודעת מכירה.

במידה והנבואה שלי אכן תגשים את עצמה והיחידות הבודדות שנמצאות כרגע בחברות השכרה, יימכרו אכן במהירות - נוכל לראות גם מבול של הזמנות מצד חברות הליסינג וההשכרה.

• תוכן חדש...